back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Niekoľko občanov Ukrajiny žijúcich v Seredi, si 2. výročie okupácie pripomenuli na Námestí Slobody – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Dnes krátko po 13. hodine si na Námestí Slobody niekoľko v Seredi žijúcich Ukrajiniek pripomenulo smutné výročie napadnutia Ukrajiny okupačnou Ruskou armádou.

Podľa slov Ukrajiniek pochádzajúcich prevažne z východnej časti Ukrajiny, želajú si mier, ukončenie vojny  a návrat domov. Žiaľ, v súčasnosti sa vrátiť nemajú kam. Mestá z ktorých pochádzajú, sú sústavne bombardované a niektoré časti Ukrajiny priamo v okupácii.

Ukrajinky zapálili sviečky na pamätníku Osloboditeľom Serede, na ktorom pri sviečkach nechali vlajku Ukrajiny.

AKTUALIZOVANÉ – priložené video

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Paradox, ukrajinské sviečky na pamätníku ruských vojakov…. veľmi si želám,aby sa vojna skončila,ale žiaľ EU si to neželá…

    9
  2. Už by aj stačilo tých Ukrajinských blbostí. Nemajú sa kam vrátiť? Čo trepú preboha veď nieje vojna v celej UA. Kľudne si môžu páliť sviečky a vešať vlajky doma. Sem sa dotrepú a ešte tu budú šaškovať, robiť protesty a podobné veci. Odchod domov.

    7
  3. Aký paradox? Zopakujte si dejepis 😉 Sereď oslobodil 2.ukrajinský front pod vedením ruského maršála Malinovského 😉To len aby ste bol/a/v obraze…

    6
  4. Za mier a pokoj 24. februára 2024, 19:35 a Pre mier a pokoj 24. februára 2024, 21:21 – marsal Malinovskij sa narodil v Odesse na Ukrajine a pod jeho vedenim 2. Ukrajinsky front oslobodil aj Sered.

    To, ze tieto Ukrajinky zapalili sviecky PRAVE NA TOMTO pamatniku svedci o tom, ze maju v historickych faktoch vyrazne jasnejsie, ako vacsina hlupych proruskych trolov.

    Ludia, vzdelavajte sa, vlastna hlupost vas zahubi…

    16
  5. Pre mier a pokoj: a Ty si myslíš, že ked to bol ukrajinský front, tak ten sa tak nazýval kvôli ukrajincom?? To si veru chudobný duchom alebo hlupák…ten sa tak nazýval preto, lebo išiel cez Ukrajinu!!
    A tí 4 čo bývajú oproti mne tam neboli…no musím ich pokarhati! :-))

    5
  6. p. Majko…a nesnažte sa nám niečo tu podsúvať! To bol Sovietsky zväz, ktorého súčasťou bola Ukrajina…a niekomu tu nadávať do hlúpych proruSSkých trollov, no že sa nehambíte!
    Je evidentné, že Vy ste sa na základke už učili prekrútené anglosasské dejiny 🙂

    14
  7. Tí čo útočia na Ukrajincov by sa mali zamyslieť ako by sa cítili ak by im niekto znásilnil dcéru, zabil syna, vypálil či zbombardovali dom a ich zmrzacil teda im urobil to čo robia nacisti na Ukrajine a podobný IQ -60 sa vyjadroval sa podporu toho agresora.

    Treba dať Ukrajine všetko čo potrebuje na vyhnanie agresora z ich územia a uzavrieť všetky hranice s tým agresorskym štátom, prerušiť aspoň na 💯 rokov všetky ekonomické a diplomatické vzťahy vrátane úplnej blokády dočasne okupovaného územia kaliningradu.

    Vivat NATO, vivat 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦💪💪💪👍👍👍

    8
  8. Mini rusko bolo obkolesene veľkou Mongolskou ríšou susediacou s rímskou ríšou, Krym bol súčasťou osmanskej ríše 😁 …
    Od bajkalskeho jazera až po Vladivostok bola Čína, ktorá bola v istom momente Japonským 😁
    rusko prehralo vojnu s Japonskom, v Afganistane a prehrá aj tu a rozpadne sa rovnako ako ríše vyššie aj táto federacia skladajú sa z Burjatov, Dagestancov, Cecencov a ďalších moslimov…

    4
  9. Ertywet! 24. februára 2024, 21:55 – som rad, ked moj prispevok okamzite najde adresata.
    Takze Ertywet! – Sovietsky zväz tvorilo 15 STATOV: Rusko, Ukrajina, Bielorusko, Uzbekistan, Kazachstan, Gruzínsko, Azerbajdžan, Litva, Moldavsko, Lotyšsko, Kirgizsko, Tadžikistan, Arménsko, Turkménsko a Estónsko.

    Ostatne Vase uvahy neprezentujte za moje.

  10. Nenazýval by som to štátmi, skôr republikami. Koniec koncov dlhý tvar Sovietskeho zväzu bol Zväz sovietskych socialistických republík. To ako keby ste povedali, že Československa tvorili dva štáty. Nie, republiky.

    4
  11. Pre neznámeho ak sa rusku “dari“ 🤣😂🤣 tak aplikujeme to isté čo aplikujú oni:
    – 40% rozpočtu (platí štát) dávajú na zbrane pošlú na Ukrajinu a tam to pošlú do večných lovist Ukrajinci.
    Nuž navrhnite to ficovi nech dá táto vláda 40% všetkých peňazí na výrobu zbraní a pošle grátis na Ukrajinu ( ľudia v zbrojovkach zarobia a budú míňať vo svojom regióne) len štát sa bude zadlžovať ako dnes rusko.
    – úrokové sadzby majú russy 16 % mi len 4% a to tu musí stať pomáhať aby boli schopní splácať hypotéky 🤣😂🤣 putler nepomáha platiť hypotéky ani pri 16% 🤣😂

    3
  12. Kto výtal nemeckých vrahov počas druhej svetovej vojny, keď Hitler napadol sajuz, Ukrajinci výtali Nemcov kto bojoval po boku nemecka, ukrajinská armada aj Slovenská armáda bojovala na rozkaz klérofašistu Tisa proti sajuzu.Kto dal súhlas na obsadenie Československa 1968 väčšina Ukrajincov politbira sajúza. Poučil sa niekto určite nie, vládnuce hovädá ženu vojakov na smrt. Vojna na Ukrajine nevznikla len tak, vieme kto mal zálusk získať zadarmo ukrajinu a vydierať Rusov obmedzovať ich ekonomicky vojenský atď, ľudia nie sú drbnutí. Neustále rozširovanie paktu NATO má svoj efekt Ukrajina trpí aj celá Európa.

    4
  13. Že sa na toho super Hl….aká nevykaslete.Je ozaj vzácnosť natrafiť na niečo takého Nevzdelanec,arogantný človek,ktorý by chcel určovať chod spoločnosti.Strasne

  14. Anonym 25. februára 2024, 1:30

    Čo si nedáš tabletku, keď ti nejde zaspať. Už ti úplne prepína.

  15. Rusko je zhubna rakovina na mape Europy.
    Pokial nebude rus na kolenach umierat od hladu nebude tu dobre 💙💛

    4
  16. Správne Majko. Vzdelávaj sa. Vojna začala, keď USA spravili majdan v 2014. Tam začala fasizacia Ukrajiny a následná likvidácia etnických Rusov, viď Odessa a spol. Dovtedy Putinovi brnkali po nose az sa jedného dňa rozhodol, že stačilo. Prišla na rad deratizacia. A ak chces byť úplne vzdelany, tak si nastuduj vyjadrenia Georga Friedmana, ktorý hovorí, že je strategickým záujmom USA, aby rozbili väzbu GER-RUS, lebo nemecké technológie a ruské prírodné zdroje sú smrteľným koktejlov pre Ameriku. Toto je skutočný dôvod vojny na UA a nie tie sračky, čo tu omielas. Je až neuveriteľné akú mieru slepoty a tupoty si dosiahol.

    11
  17. Pre: Anonym 25. februára 2024, 12:07
    Keby si nebol sprostý jak kýbel gitu tak si pozrieš ako Rusko podkopáva Ukrajinu od 90 rokov pomocou distribúcie plynu a veľmi rýchlo zistíš o čo sviniam z moskvy ide celý čas. Nie nadarmo chceli už v 93 vymeniť dlh za čiernomorsku flotilu a jadrový arzenál, akurát vtedy rus ešte nemohol vyskakovať… V 2014 bolo rusko už dostatočne silné aby si to mohlo dovoliť, už vtedy západ vedeľ že bude rus pokračovať len čakal na daľšiu príležitosť, ktorá prišla s covidom a sním spojenou infláciou. S takým susedom to ani inak dopadnúť nemohlo. Presne podľa vzoru Hitlera a sudetských nemcov v CSR…

    3
  18. Pre: Cukrovar 25. februára 2024, 14:08
    Pekné ukrajinky idú ďalej na západ, veď nie sú jebnuté už keď utekajú od dezolé rusov tak neostanú pri dezole prorus slovákoch… 😀

    3
  19. Zase nenávistný Homo Dezole.Si tam pri pamätníku?Mnohi sú už unavení, nielen v Európe,USA aj u nás.

  20. fuuu, jaka plnka pri tom pamatniku, skoro museli dopravu v danom mieste zastavit :D. Taky naval nikto necakal 😀 😀 😀 .

    3
  21. Čiže aj usa tvoria len štáty? Pán M obliekate si taký kabát aký Vám v danoˇ okamihu vyhovuje…

    2
  22. Pre: Anonym 25. februára 2024, 15:31
    Tvoja prestarnutá hlavička je unavená z tých hovien čo dennodenne číta 😀

  23. Vojna je zlá vec, nikto nevyhrá sú len porazený.
    Keby nebola Ukrajina najskorumpovanejší štát na svete, tak by dnes nebola vojna na Ukrajine. Ukrajina mohla neuveriteľné ťažiť zo svojej situácie aj polohy. Mohla byť „drahou nevestou“ kde by inkasovala len výhody z východu aj západu.
    Otázky na zamyslenie:
    Prečo je v tak bohatej krajine na nerastné suroviny chudobné obyvateľstvo.
    Prečo prišlo k pomníku len cca 15 ukrajincov keď ich je v Seredi niekoľko stoviek.

    3
  24. Uviedol som sem video z youtube. Bol to rozhovor s bývalým českým veľvyslancom vo Francúzku a diplomatom. Môže mi administrátor vysvetliť, prečo ho vymazal?

  25. Cenzúra horšia ako za komunizmu.. 25. februára 2024, 18:38 – ziadna cenzura, ale ochrana pred VEDOMYM a UMYSELNYM porusovanim pravidiel diskusie, ktorych pochopenie ste pred odoslanim prispevku POTVRDIL.

    2
  26. Takže aké pravidlá diskusie som to porušil? Že som si dovolil šíriť názor protichodný s ideológiou SOL?

    2
  27. Cenzúra horšia ako za komunizmu.. 25. februára 2024, 21:32 – v prvom rade budte rad, ze dnes popoludni a vecer mali admini volno a od kavy som noviny riesil ja.

    Admini by s Vami v diskusii totiz cas nestracali, no ja sa snazim aj trochu prevencie a aj sem tam nieco vysvetlit. Ak teda vidim, ze to moze mat zmysel.

    Ak nedokazete z tak jednoduchych pravidiel zistit, v com ste ich porusil, tak radsej nic nepiste. Vyhnete sa problemom, ktore si sposobite skor ci neskor.

    A drobnost – ja som nikde netvrdil, ze ste snad siril klamstvo.

    Na zaver rada – slovko „cenzura“ v suvislosti so SOL pouzivajte velmi uvazene. Nemylte si zasah eliminujuci s porusovanim pravidiel s pojmom cenzura, netusite, co znamena…

    1
  28. zakomplex majko trčiac z americkeho zadku Ti neodpovie. očividne další milovník banderistanu ako aj mangalica z palaca a celá PSkárska chunta. ste hanba a na kladení vencov v máji nemáte čo hľadať. doma sa asi namiesto ahoj zdravia azov.

    4
  29. Takže dostanem odpoveď na otázku, aké konkrétne pravidlo som porušil, alebo nedostanem? Zatiaľ ste mi žiadnu konkrétnu odpoveď nedali a naďalej len môžete moje ďalšie príspevky.

    1
  30. Par viet zo Zemliankova :

    Ruské úrady chcú tajný pohreb Navaľného, inak ho pochovajú vo väzení
    Ruské úrady dali matke zosnulého opozičného vodcu Alexeja Navaľného ultimátum: buď bude súhlasiť s tajným pohrebom svojho syna bez účasti verejnosti, alebo bude Navaľnyj pochovaný vo väzení, kde pred týždňom za nejasných okolností zomrel. Uviedla to dnes Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová. Ljudmila Navaľná ultimátum podľa nej odmietla.

  31. Tak odpoveď som nedostal, admini si asi vzali opäť voľno. Nevadí, len sa mi X-ty raz potvrdilo, že tu ta „voľná diskusia“ neprebieha vôbec fér a s demokratickou debatou to tu nemá nič spoločné. Veľa zdaru v uzavretej bubline jednostranných nazorov. Je to hanba. Obdivujem schopnosť pozerať sa na seba rano do zrkadla.

    3
  32. Pre: remajko 26. februára 2024, 5:39
    A zase ten nenavistný starý chuj čo nenávidí všetkých demokratov na slovensku, rómov, západných európanov, američanov, ženy, homosexuálov, srbov, ukrajincov čo utekajú, ukrajincov čo bojujú, ukrajinky čo utekajú …

    3
  33. Asi kazdy priemerne inteligentny jedinec si je vedomy toho, ze zmazany bol komentar porusujuci pravidla diskusie.
    Autorpravidla porusil UMYSELNE a ich akceptaciu potvrdil pri vkladani prispevku a jeho zverejneni.

    Rovnako kludne mohli byt zmazane vsetky prispevky NEOPRAVNENE osocujuce administratorov a mna osobne z aplikacie cenzury.

    Upozornil som osobne autora prispevkov, aby obozretne pouzival slovo cenzura, nakolko evidentne nechape jeho vyznam.

    Nepomohlo.

    Diskusia nebola nijako ovplyvnovana cielene. Dovod? Dat moznost VEREJNE sa PREJAVIT tzv. „dezolatom“, dat im moznost pisat s cielom zistit, doakej miery budu ochotni a schopni ZNEUZIT verejny priestor na internete, ktory ich nestoji ani cent. Priestor, o fungovanie ktoreho sa nicim nepricinili, len ho systematicky a cielene svinia svojimi zvratkami, obvineniami inych z toho, co robia oni samotni a cieleneho osocovania tych, ktori im verejne sa vyjadrovat umoznuju.

    Kladiete si otazku, co su to za ludia, co to je za odpad spolocnosti?

    Nuz, su to jedinci neschopni komunikacie podsvojim menom, no schopni uplne vsetkeho voci ludom s menom a priezviskom. Dokonca voci ludom, bez ktorych by mohli akurat tak otvorit okno u seba doma a kricat svoje nazory do zahrady, alebo niekde v lese.

    Su to ludia, ktori si radi na ukor inych zoberu vyrazne viac, ako kazdy pricetny clovek v diskusii.

    Su to ludia evidentne podporujuci okupaciu Ukrajiny, teda nasilne obsadenie cudzieho uzemia agresorom.

    Preco? Nuz, lebo su uplne rovnaki, ako predmetny agresor. Aj oni si obsadzaju priestor, ktory im nepatri a vynucuju si ho cielenym a systematickym porusovanim pravidiel.

    Treba si vsimnut ich retoriku, ponizovanie a chrapunske utoky voci slusnym diskutujucim s inym nazorom, ako je ten ich.

    Je potrebne si uvedomit, ze keby tito ludia dostali moznost obdobne konat nie na nete, ale v realnom zivote, s najvacsou pravdepodobnostou by nevahali a konaliby obdobne, ako ich vzor – agresor na Ukrajine.

    Otazka teda je, kedy toto pochopia politici, OˇCTK, prokuratori a sudcovia.

    Spolocnost- tieto individua sa vyznamne radikalizuju.

    Podporovani su niektorymi politikmi, pre ktorych su ale nie cielom, ale prostriedkom k ziskaniu moci. Oni totiz nedia, ze nestoji otazka ci, ale kedy saobratia aj proti nim. Pozname to z historie povedzme tak 15 rokov dozadu.
    Tito jedinci su totiz tzv. „protisystemovi“ a jeim vlastne jedno, kto je pri moci. Skor ci neskor budu proti kazdemu,kto je aktualne pri moci.

    Stale – este stale je to na vacsine, ktora si nechce pripustit, ze nepostavenim sa tejto mentalne obmedzenej luze, raz nepochybne bude mensinou…

    Cenzúra horšia ako za komunizmu.. 26. februára 2024, 8:48 – namiesto precitania si jasnych a zrozumitelnych podmienok diskusie, stlae vyzyvate adminov, aby Vam vysvetlovali, co ste porusili. Vy sa na hlupaka hrate, alebo nim fakt ste?

    Pytam sa Vas, ked ukolujete cudzich ludi k tomu, co maju robit, kolko ste im za prelozenie textu podmienok do reci Vasho kmena zaplatili?

    Ak nic, tak sa pytam dalej – preco ma niektory z adminov ktorych neplatite, ja, alebo ktorkolvek iny zo SOL nahradzat Vasimi rodicmi zanedbanu Vasu vychovu a skolu, ktora Vam mala odovzdat aspon zakladne vedomosti potrebne pre fungovanie v realnom svete?

    Dakujem za zmysluplnu odpoved. Zdoraznujem – zmysluplnu. Dakujem.

    4
  34. pre: Cenzúra horšia ako za komunizmu.. 25. februára 2024, 18:38
    …nie ste sam, komu SOL vymazava komentare – staci, ked napisete iny nazor ako ma p.Majko.
    …no hnus.

    2
  35. Vy ste teda retardi,p.Majko reagoval tak aby ste to pochopili aj so svojim kuracím modzgom a vy sa aj tak nechytáte.Má ten Majko svätú trpezlivosť.

    2
  36. Pán Majko,
    na Váš komentár nebudem odpovedať. Nespustím sa na takúto nízku úroveň primitivizmu, na akú ste sa spustil Vy. A pliesť do toho mojich rodičov, tak s tým som sa naozaj nikde nestretol, iba v SOL..

    5
  37. pán Majko súhlasím v celom rozsahu s vaším zdôvodnením na margo onej údajnej cenzúry a nedá mi pri tejto príležitosti nedodať, že presne z tej mlčiacej väčšiny, ktorá sa nechce postaviť do popredia sa derúcej luze, mám najväčšie obavy, pretože to je amorfná masa, ktorá zväčša z pohodlnosti tupo vyčkáva v závetrí dejín, ale keď už je jasné kam vietor fúka, potom si o to rýchlejšie osvojí novú morálku, ktorá je vlastne antimorálkou. Veru, nie nadarmo hovoril nešťastný Primo Levi, preživší holokaust, že najnebezpečenejší sú práve tí takzvaní obyčajní ľudia. Teda nie hŕstka úchylných psychopatov, ale tá mobilizovateľná masa, ktorá za istých okolností, keď sa spoločnosť a morálka ocitnú v radikálnej kríze, môžu začať fungovať ako armáda komplicov, ktorí sú schopní spolupracovať na páchaní najhorších zločinov, bez toho, že by vedeli v danom momente, ale aj neskôr, rozpoznať, na čom vlastne participujú. Veď stačí si vybaviť napríklad z koho sa regrutovali Lidové milice alebo vezmime si také sekretárky Tretej ríše, to množstvo sekretárok, ktoré boli spolupáchateľkami vrážd, pretože boli často zapisovateľkami pri výsluchoch a vedeli o všetkom.

    4
  38. to, čo vidím na tých fotkách ma napĺňa jednak obavou a aj hanbou za spoluobčanov, ktorí nemali ani toľko chochmesu prísť vyjadriť solidaritu s trpiacimi. Ale čvarga si bude ešte robiť posmešky z tých anonymných úkrytov vlastnej malosti.

    3
  39. Pre H.D. 17:52.Hlavne tvoje hovná sú v tvojich príspevkoch.Nečítaj,a nepozeraj tie liberálne drísty,ja na rozdiel od teba sledujem obe strany.A tiež na rozdiel od teba ťa neuražam za tvoj názor.Len tí vyčítam, nenávisť a vulgárnosti v tvojich komentoch.V tom je pointa môjho príspevku.A pán redaktor, prečo tiež brutálne nedávate,( pokiaľ vás hrubo neurážajú) do ruských trollov ap.Novinárska etiketa je že máte byť nestranní.H.D.:Iwill find you….

    1
  40. Cenzúra horšia ako za komunizmu.. 26. februára 2024, 14:26 – ak Vas nevychovavali rodicia, ale napr. babka, kludne sa ospravedlnim a zodpovednost za vychovu sa proste prenesie.

    Nie ja som ATAKOVAL a z niecoho VEREJNE OBVINIL Vas, ale Vy mna. Nepomohlo ani vysvetlenie a odporucenie Vas na pravidla. A po 10 nasobnom naslednom atakovani mojej osoby Vy chcete, aby som Vam snad zaspieval uspavanku?

    Sa spamatajte, akontrolujte v komentoch.

  41. Asi preto, že ruský troll nie je nejaká nadávka od stola v krčme, ale dôkladne zdokumentovaná kategória fínskou investigatívnou novinárkou Jessikou Aro. Skúste si prečítať jej knihu o tomto fenoméne, možno sa medzi riadkami spoznáte. Ich náplňou práce je baviť sa rozvracaním diskusie často výplodmi chorých mozgov. Inak osobne preferujem pre tieto indivíduá originálne označenie vymyslené súdruhom Leninom „užitoční idioti“.

    6
  42. inak to samotné slovo „troll“ pochádza zo severskej mytológie a označuje zlú bytosť žijúcu v jaskyni, vo vlastnej licencii to nazývam úkryty vlastnej malosti, odkiaľ má takýto záškodník nutkavú potrebu neustále znemožňovať slušnú, na argumentoch založenú komunikáciu. To sú tie rôzne linky za weby s nejasným pozadím, to sú rôzne fabulácie, konšpirácie, neoverené polopravdy, neozdrojované citácie atď apod. Skrátka skrumáž hlúpostí tomuto indivíduu dodáva pocit vlastnej hodnoty. Inak to sú klasické príznaky komplexu menejcennosti. Ale o tom som ani nechcel.

    3
  43. Pochopte to ! Pointa je nie v ,,termin technikus,, ale urážanie oponentov.A čo sa týka tej fínskej novinárky, mohla by písať aj o skorumpovanom fínskom establishmente napojeného na petrohrdskú mafiu.Vid: seriál Sörjonen na Netflixe.Nie jeVšetko čierne alebo biele.Svet a domáca politická scéna sa nebezpečne polarizuje.Spejeme späť do jaskýň.Potom miesto surfovania na sieťach budeme odkazy písať po skalných stenách.A to bude to menšie zlo.

    1
  44. V Cervenej armade sluzili miliony Ukrajincov. Ukrajinski utecenci maju pravo, podla mna, umiestnit docasne pri takejto prilezitosti na ten pamatnik oficialnu ukrajinsku vlajku. Je to aj ich pamatnik. Nevnimam to ako snahu o dehonestaciu toho pamatnika.

    5
  45. Ukrajinci môžu byť jedine tak ticho a byť nám vďační za pomoc. A za tú pomoc sa nám ich prezident chcel odvďačiť žalobou na súd? No nech ide do prdele, už tej Ukrajiny ozaj stačilo.

    2
  46. …preco nikto z poprednych europskych ale aj svetovych politikov neriesi otazku, co na neutralitu Ukrajinu hovoria sami obcania Ukrajiny?
    Pytal sa ich niekto?
    Verim, ze vacsina obyvatelov Ukrajiny by zamenila Mier a kludny zivot za neutralitu (nevstup do NATO).
    Zaujima vlastne niekoho nazor samotnych obyvatelov?
    No nezaujima, alebo nechce zaujimat, kedze na Ukrajine neexistuje ani opozicia, ktoru Zeleny odstranil a taktiez sa snazi oddialit aj prezidentske (demokraticke) volby. Coho sa asi boji???

  47. demokracia 27. februára 2024, 9:03…pretože tu vobec nejde o nejaký vstup do NATO, ktorý bol v prípade Ukrajiny absolútne nereálny,…nesplňali podmienky, boli v konflikte, nekontrolovali vlastné hranice….a Putin aj tak zautočil….
    naproti tomu nezaútočil na Finsko, ktoré má s Ruskom tiež dlhú hranicu a taký Petrohrad relatívne blízko k svojím hraniciam….ak by mu išlo o ten vstup do NATO tak by s tankami musel byť už vo Fínsku ked sa ešte len usilovali o vstup…no, nebol….
    a skús pouvažovať čoho sa asi Zelenský može báť ak na tisícach miest v krajine na ktorú každý deň letia ruské bomby začneš zhromažďovať ľudí….

    1
  48. pre: Ratafak plachta 27. februára 2024, 9:16
    …neviem ci zijes na rovnakej planete ako ja a ci citas rovnake (podobne) informacie ako vsetci ostatni?
    Zakladny a prvorady problem vojny na Ukrajine je predsa demilitarizacia Ukrajiny = vojenska neutralita Ukrajiny.
    Vies si predstavit, co by robili (v minulosti uz aj robili) USA keby sa na Mexickych hraniciach alebo na Kube zacali zhromazdovat tazke zbrane nasmerovane na USA???
    V mediach sama Ukrajina, co povies na Blizky Vychod? Tam nezomieraju ludia? To Ta netrapi? …lebo to je „daleko“???

  49. Čo bude podľa vás lepšie/horšie? Ak sa Putin nezastaví na Ukrajine a pôjde ďalej na západ (to však nie je isté, len nás niektoré skupiny o tom presviedčajú) alebo sa rozhodnú niektoré krajiny NATO vyslať svoje vojská na Ukrajinu, čo Putin vyhodnotí ako zapojenie vojsk NATO do vojny a padnú aj posledné zábrany a vojna vypukne v plnom sile v Európe? Nebolo by rozumnejšie, aby sa vojská niektorých krajín NATO zapájali do konfliktu až potom, ak by sa Rusko rozhodlo tiahnuť ďalej na západ?

  50. demokracia 27. februára 2024, 9:40…kedy sa začali na Ukrajine zhromaždovať tažké zbrane nasmerované na Rusko? Kedy mala Ukrajina vstúpiť do NATO?…

  51. Vstup do NATO ma Ukrajina od zmeny ustavy v roku 2019 zakotvene priamo v ustave. Takze ten zaujem Ukrajiny o vstup do NATO bol realny. Tu ustavu bude musiet nova Ukrajina pod novym vedenim zmenit. Takto to ostat, ako vidime, nemoze.

  52. A keby sa Ukrajina rozhodla vstúpiť do NATO, tak kde je problém, na to nemá právo? Suverénny štát sa nemá právo rozhodovať ako a kde sa bude realizovať? Je Ukrajina samostatným subjektom medzinárodných vzťahov s jasne garantovanými hranicami a právnou subjektivitou? Jedine, že by nebola a akési Rusko by ju stále považovalo za svoju kolóniu vo svojej sfére vplyvu. Otázka potom znie, odkiaľ berie Rusko právo na takéto uvažovanie a svojvoľné rozhodovanie o osudoch iných štátov? Ruské obavy nikoho nezaujímajú, veď má svoje presné hranice a má svoju armádu, takže v prípade svojho ohrozenia má právo brániť sa, ale ja zatiaľ nevidím, že by niekto niekde narušil ruské hranice. Ja nechápem, prečo Rusko nie je tak atraktívne, aby sa štáty samé rozhodovali pre spoluprácu s ním. Aby som to zjednodušil až na úroveň planktónu, aby mi bolo rozumieť, spýtam sa tunajších geopolitikov a geostratégov, môžeme si slobodne vyberať kamarátov, priateľov, spojencov alebo nie?

    1
  53. v roku 2019 tam na tej neutrálnej Ukrajine už mali 5 rokov nasáčkovaných rusov…aj tu vidíš že rusom je úplne ukradnutá nejaká neutralita, vytierajú si zadnicu so všetkými zmlúvami či neutralitou…buď si v NATO a máš relatívny klud ako pobaltské štáty, alebo nie si v NATO a máš problém – podobne ako Ukrajina, Moldavsko, Gruzínsko……ale napriek tomu píšem že NATO vobec nehrozilo, na to musíš splňat nejaké podmienky a ani my sme ich v 90. rokoch naspĺňali tak sme zostali to čiernou dierou v strede europy….a Ukrajina ich nesplnala ani v roku 2019 a ani v roku 2022, takže žiadne NATO naozaj nehrozilo a Putin aj tak zaútočil….
    naopak na tom vidíš že napriek neutrálnej Ukrajine na ňu Putin v roku 2014 zaútočil…
    a ešte raz opakujem – ak by to bolo o tom že nechcú NATO na svojích hraniciach, tak by musel zaútočiť aj na Fínsko….a to sa nestalo….

    1
  54. Nehrozilo, ale Putin zaútočil na hypotetickú možnosť. Pretože jednak každý paranoidný diktátor (zvlášť ten, ktorý je napustený jedom KGB) žije v neustálom strachu a ohrození, a za druhé špeciálne Rusko, ktoré má paranoju v DNA, ešte z čias mongolského vpádu. Problém pre svet je ten, že Rusku šéfuje človek, ktorý sa utápa v starých krivdách a sníva o stratenej imperiálnej veľkosti. RuSSko sa preto rozprestiera všade tam, kde nenarazí na neprekonateľný odpor. Putin rozumie len takejto reči: Tu, pán Putin, tvrdo narazíte!

  55. Ukrajina ma asi take pravo vstupit do NATO, ako maju Severna Korea alebo Iran pravo vlastnit jadrove zbrane. Na pravo by som sa v geopolitike neodvolaval. Pocet granatov a kontrola vzduchu. To je medzinarodne pravo. Anarchia zalozena na „prave“ silnejsieho.

  56. Keď som písal, že má „právo“, tak samozrejme z úsporných dôvodov, aby som sa nemusel zdĺhavo rozpisovať, predpokladajúc, že inteligentní hneď pochopia, že pod tým myslím, že sa má sama za seba právo rozhodovať či chce získať spojencov v NATO, nie, že jej musí byť vyhovené. Tak to sformulujem znova, širšie: Má Ukrajina právo slobodne sa rozhodnúť, či sa bude usilovať o členstvo v NATO? Tak ako sme sa kedysi slobodne mohli rozhodnúť aj my sami? Ak platí anarchia na „práve“ silnejšieho, tak to je starý známy stav opísaný Thomasom Hobbesom a život v takomto stave je krátky a brutálny a pre všetkých nepríjemný. A je to o dôvod viac byť členom zoskupenia ako je NATO, ktoré garantuje svojim členom bezpečnosť. Pretože silnejší zo slabším nevyjednáva, silnejší slabšieho požiera. Toto hádam nechceme? Alebo chceme? To záleží od vkusu a preferencií, možnože sú tu medzi nami takí neboráci, čo sa nechávajú radi znásilňovať.

  57. Dezolatici, ste vsetci do jedneho rovnaki. Ako taky Ritmus Vrbovsky.. plna huba reci aby sa UA dohodla s Rusmi.. ale ked jeho zlodeji vybielili, bezal na policiu, ponukal odmenu za akekolvek informacie, miesto toho aby sa s kminmi dohodol

    2
  58. Vie tu niekto napísať, ako by mali prebiehať mierové rozhovory v tejto fáze, keď im Rusi okupujú pomaly celý východ? Čo im ho majú Ukrajinci darovať a prosiť o zastavenie paľby?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované