back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prijatie novely Trestného zákona je zlou správou pre Slovensko a všetkých jeho občanov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Zuzana Čaputová

Prijatie novely Trestného zákona je zlou správou pre Slovensko a všetkých jeho občanov. Nič na tom nezmenili ani na poslednú chvíľu predložené pozmeňujúce návrhy koaličných poslancov. Bez odbornej oponentúry pripravená novela v oblasti trestného práva môže spôsobiť celospoločenské škody a nezvratné zásahy do práv osôb poškodených trestnou činnosťou. Mrzí ma, že poslanci vládnej koalície nevypočuli hlasy verejnosti ani odbornej obce po stiahnutí novely z rokovania.

Považujem za neakceptovateľné, aby sa takéto závažné zmeny v trestnej politike štátu diali bez riadneho legislatívneho procesu. Náš právny poriadok pripúšťa skrátené legislatívne konanie iba ako výnimočný nástroj, a to len za podmienky, že je prítomný aspoň jeden z dôvodov uvedený zákonom. Som presvedčená, že v tomto prípade žiadny takýto dôvod neexistoval. Návrh bol navyše do poslednej chvíle menený rozsiahlymi pozmeňujúcimi návrhmi, a to aj tesne pred jeho schvaľovaním v parlamente. Na jeho príprave sa podieľali a za zmeny hlasovali aj poslanci, ktorým táto novela zlepší ich procesné postavenie v prebiehajúcich trestných konaniach, čo rovnako považujem za neprípustné.

Vzhľadom na uvedené dôvody preto zvážim všetky ďalšie možnosti svojho postupu, a to s jediným cieľom, aby tento zákon vôbec nenadobudol účinnosť.

Zdroj: FB

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Najhoršia správa je, keď niekto akceptuje blba ktorý uráža Slovákov že sú zbabelci. A Zuzana nič nepovie.

    3
  2. Pred voľbami sa Zuzana prezradila kam patrí, výrokom je to v našich rukách. Mala povedať občania budúcnost je vo vašich rukach. Takže PS majú nasráte v rukách spolu s nou.

    1
  3. Anonym 0:34
    nemajú nasraté iba v rukách ale aj v hlavách ! Jejich vocca nevie napočítať ani do 30 !!!

    1
  4. A zase ten fekalny znalec. Vy blbi dezolati este aj papule otvarate ked na vas tie bolsevicke kurvy kadia. A ten blb vyssie to ma v rukach.

    1
  5. My znalší už dávno vieme, že boj o peniaze prináša aj takéto striptízovanie politiky politikmi. Na strane jednej sa mnohí bijú do hrude / aj ten Danko, či Sulík, alebo ktorýkoľvek z dnešných uhorkových politikov/ a na strane druhej sa objavujú takéto sibírske momenty https://trencin.standard.sk/561635/utajene-utrpenie-deti-v-reedukacnom-centre-celili-sexualnemu-zneuzivaniu-zatial-co-psychologicka-upratovala
    Je to ako tragický román našich dejín. A potom zas sa dočítate https://spis.korzar.sme.sk/c/23279396/detske-gangy-utocia-na-ludi-zbili-uz-aj-otca-so-synom-za-mladsiu-obet-davaju-viac-bodov.html
    Takže hračky našej politickej mačky jasne vypovedajú, že sme stále nevyzretým národom. A treba očakávať , že už si brúsia na nás zúbky. Kto? Nuž , dajte tipa.

    1
  6. Je hrozné byť dezolátom. Pozrieť sa do zrkadla a nevedieť si logicky odvodiť vlastné správanie, byť taký hlúpy, dezorientovaný a nevzdelaný. Nevedieť odlíšiť dobro od zla, správne od nesprávneho. Každý deň ľutujem že som nešiel v mladosti na západ ale miesto toho som zostal tu v tejto rezervácii.

    4
  7. Prečo tých dezolátov nemôžeme poslať do Bieloruska za demokraciou po ktorej prahnú ?
    Veď toto by bola taká pekná krajina bez kokotov 🙁

    2
  8. Pevne verím že nám únia stopne všetky peniaze do posledného centa. Neviem prečo by mal nemecký alebo iný daňový poplatník financovať mafiánsky režim na slovensku. Toto nie je štát ale rezervácia.

    1
  9. Pán premiér Fico a spol. Dobre ste to spravili ! Držím palce v dalšom demokratickom postupe voči liberálnej probruselskej lúze !

  10. 9:01 rozmýšľam či si sa narodil s tou vykradnutou hlavou alebo si sa k tomu dopracoval nejakým úrazom. No nevadí, choď si dať dávku úchyl a neotravuj tu slušných ľudí.

  11. Správa z minulého týždna z Košíc: „Podozrivého zo znásilnenia vypátrali cez DNA. Súdia ho po vyše jedenástich rokoch“
    https://kosice.korzar.sme.sk/c/23277929/podozriveho-zo-znasilnenia-vypatrali-cez-dna-sudia-ho-po-vyse-11-rokoch.html

    Mal by niekto z koaličných poslancov a toho stáda čo to zvolilo odvahu pozrieť sa tej dnes už žene do očí(alebo jej rodičom) a povedať že tá nová trestná novela je pre ich blaho a je fajn že to hovado to bude mať podľa nej premlčané? Kto už toto može obhajovať to nechápem….mafiani, zlodeji, násilníci…nikto iný normálny z tohoto nemože mať radosť

    4
  12. Teraz to maju aj dezolati tažké. Musia to nejak vstrebať, aj tie platy, to sú peniaze tomu rozumejú.
    Bude treba rýchlo otočiť tému, konšpiračné média musia zabrať. Najlepšie tému cez peniaze, ako ich niekto okráda, najlepšie potraviny alebo banky, prípadne strašiť marťanmi alebo vojnou alebo čo. Nemôže rezonovať v spoločnosti téma amnestie mafianov a zvýšenia platov členov vlády. Tiež nemôže byť téma LGBTQ+- lebo idú prezidentské volby a dezolatí musia zvoliť za prezidenta LGBTQ+- kandidáta a súčasne nevedieť o tom.

    1
  13. pre Ratafak,
    teraz majú zmätok v tých prepitých hlavách, niečo im síce hovorí, že nie je správne obhajovať zlodejov, násilníkov, ale keď Fico povedal…

    2
  14. V prípade premlčania trestných činov bude potrebné podávať trestné oznámenia na tých, ktorí mali konať a nekonali a dopustili premlčanie skutku. Nerieši to síce podstatu veci, pretože páchateľ prvotného skutku zostane nepotrestaný, ale nech si to zlíznu aspoň OČvTK, ktoré nestihnú vec ukončiť v zákonnej lehote. Pôjde najmä o prípady, kedy bolo TO podané hneď po spáchaní skutku.

  15. Anonym 9. februára 2024, 9:46…ja už moc neverím na nejaký vlastný morálny kompas u týchto ľudí, sú schopní si obhájiť všetko čo Fico spraví, vlastní mozog moc nepoužívajú…teraz sú ticho, nevedia ako reagovať a možno sa niektorí aj hanbia…ale v Smere sa už určite pracuje na nejakej verzií ako obhájiť aj túto nechutnosť, no a oni to potom budú len bezhlavo opakovať….

  16. 9:50 ty debilko, vieš o tom, že niekedy sa dôkaz, svedok alebo niečo vykopané, objaví aj po rokoch? A potom sa s tým prípadom pohne? Fickovcov niekto asi vydiera, niečo na nich má (niečo ako Čistý deň), tak to potrebujú premlčať, aby ich už nikto nedržal za gu…

  17. Včera sa udiala najväčšia amnestia zločincov v histórii tejto republiky. Verím že naši vnuci a vnučky sa budú z učebníc učiť o tomto najšpinavšom akte najskorumpovanejšej vlády aká tu kedy v histórii bola.

    3
  18. Hurá na námestie až do zblázneniá, politológ s Oxfordu robí skúšku že či vie odrbat Slovákov. Pomoc spriaznených novinárov je vítaná, viac a viac transparentov, Brusel určite pomôže ako Moskva 1968 v Československu v Maďarsku 1956.

  19. Novela Trestneho zakona je krokom od represivneho stredoveku smerom k modernej restorativnej justicii. Nemusime byt na cele v ramci EU v pocte vaznov na pocet obyvatelov. Z takeho orvenstva nic nemame. To sa u nas deju nejake sialenosti na uliciach, v porovnani s Rakuskom napriklad, ze u nas sedi raz tolko ludi nez v Rakusku a trikrat viac nez v takom Holandsku?

  20. Vladolf, výsledky volieb sú úplne v poriadku no v tvojej kotrbe to máš zle upratané. Zrejme ty drbe ako starému Šimeckovi trepe že Slováci sú zbabelci.

    2
  21. Pre: Anonym 8. februára 2024, 22:43
    Vymenovanie faktov nie je urážka, môže to byť nepríjemné ale pre slovensko to má dôvod. Ano slováci sú zbabelí národ a nikdy poriadne nebojovali ale vďaka tomu prežili až do dnes…

    ° Zbabelosť je len ďaľšia forma prežitia, pozri na Pellegriniho ten tiež je zbabelí a nespraví comingout pretože vie že by ho to mohlo viac poškodiť ako mu pomôcť. Velmi dobre vie, že slováci sú zbabelí / homofóbni národ čo by mu ako teplému ubralo na %tách.

    ° Filcka je dosratý až za ušami, pred voľbami vám natáral ako blokne UA pomoc a teraz šúcha nohami , nemá gule nato sa postaviť Brusselu lebo bez neho by bol hovno a vie to veľmi dobre.
    Zbabelec nemá gule ísť ani do Kyjevu len tot za humná od Košic…

    ° Danko zbabelo odišiel z nehody lebo je nielen zbabelec čo by mal prijať zodpovednosť ale ešte aj jebnutý.

    ° Matelko je zbabelé hovno čo musí chodiť do Rakúska na psychiatriu.

    2
  22. Fico hovoril dezolátom, že zastaví podporovanie vojny na Ukrajine dodávkami zbrani zo SR. Slovenských dezolátov však oklamal. A vlastne ani nie lebo on mal na mysli dodávku zbrani zo skladov armády v Seredi,len či to tak dezoláti chápali. On asi nemyslel na štátnu zbrojársku spoločnosť Konstructa Defence, ktorá so svojimi závodmi v Dubnici nad Váhom, Lieskovci a Moldave nad Bodvou idú na plný výkon, tiež asi nemyslel na bývalý Vojenský opravárenský podnik Nováky, ktorý sa ide zadreiť pri výrobe minometnej munície. delostreleckej munície 122mm, munície do salvových raketometov RM-70, zadreť sa ide aj ZVS Holding Dubnica dezolátom treba pripomenúť 50% vlastí štát a vyrába klúčovú muníciu pre ukrajinu 155mm delostreleckú muníciu a mohol by som tu písať…takže pekne vás pred voľbami dostal sprostými rečami, uverili ste mafii úplne všetky rozprávky, ste fakt tupé telce…znížením odvodov do 2.piliera Vám priamo z peňaženiek vybral stovky eur.

  23. Anonym 10. februára 2024, 12:03…z dlhodobého hľadiska to môžu byť aj tisíce eúr o ktoré obral sporitelov…ale šak treba šetriť, tak prečo to nevybrat od pracujúcich ľudí….nás oberú dlhodobo o tisíce, oni si ale tisíce každý mesiac k výplate pridajú….to je dobrá výmena, nie?😂…boha, kto toto aj po tých 12 rokoch mohol voliť?

    1
  24. Podla mna robi, co hovoril aj pred volbami. Zbrane vyrobene na Slovensku za peniaze, preco nie? Ale nic take, ze sa sami pripravime o svoje nadzvukove stihacie letectvo a vlastnu protivzdusnu obranu ako partia debilov, fakt.

  25. Anonym 10. februára 2024, 12:42…no taak vážne si nepamätáme čo bolo pred pár mesiacmi?… to bolo že „ani náboj na Ukrajinu“ a „My chceme mier a zbrane len predlžujú vojnu“….no pred pár týždňami Kali pošle z našich „rozvratenych“ financií 100mega do mimentalne rekordne ziskových zbrojoviek aby ešte navýšili výrobu…to je predsa v totálnom rozpore s „ani náboj na Ukrajinu“

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované