back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

K hodine otázok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ľubomír Veselický /  Nedávne stretnutie primátora s občanmi 24. 1. 2024 malo priebeh obdobný ako tie predchádzajúce. Iba občanov bolo ešte menej. V čase začiatku o 16.30 hod. sedelo oproti primátorovi, prednostke a dvom zamestnancom mesta šesť obyvateľov. Žiaľ. Je ale pravdou, že počas stretnutia vstúpili do zasadačky ďalší traja, aby zasadačku bez položenia nejakej otázky  po niekoľkých minútach v tichosti opustili.  Stretnutie bolo nahrávané a je sledovateľné pod linkom

https://m.youtube.com/watch?v=29J9ITX8Ci8&pp=ygUOaG9kaW5hIG90w6F6b2s%3D .

Toto je fakt, ktorý je potrebné oceniť. Takto si predstavujem transparentnosť a pružnosť v poskytovaní informácií.

Moje prvé dve otázky sa týkali nižšieho príspevku mesta na služby RTV KREA, ktorý oproti roku 2023 (4 000 €) klesol v roku 2024 na polovicu. Živé reportáže, ktoré  regionálne televízie ponúkajú sú zaujímavé, a je iba na škodu veci, že sa veľkému záujmu obyvateľov   netešia. Napriek tomu je na Slovensku v prevádzke  21 regionálnych televízií, ktoré sú aj v základnej ponuke káblovej televízie. Medzi nimi napríklad Bardejovská televízia, Bánovská TV, Levická TV,  Ružinov, či Mestská televízia Trnava.

V odpovedi poukázal primátor na nedostatok peňazí v rozpočte. Doslovne povedal: „Nakoľko sme naozaj museli škrtiť takmer všetky výdavky, tak nám prišlo vhodné pouvažovať nad tým, či aj tuto nespravíme škrt na polovicu, ale s dovetkom, nakoľko  bola už kreovaná nová vláda, ktorá sa vyjadrovala veľmi otvorene, alebo pozitívne smerom k samosprávam a ich budúcemu  financovaniu, tak je tu aj mierny optimizmus do budúcna, že možno tie  prognózované príjmy nebudú na takej úrovni, ako momentálne sme boli povinní rozpočtovať.“

Nedostatkom financií je možné zdôvodniť takmer všetko. Inokedy by ma takáto odpoveď možno aj uspokojila.  Keby v Seredi  neexistovalo bezplatné poskytovanie materiálov mesta cudziemu médiu. S vedením mesta dnes už spriaznené súkromné médium ponúka nahrávky dopravných nehôd z kamier mestskej polície. Neviem, či za poskytnutie záznamov niečo mestu platí. Okrem toho toto médium natáča s primátorom rozhovory, v ktorých primátor odpovedá na otázky občanov. Zväčša anonymné, často urážlivo formulované. Tieto videá na stránke mesta zverejnené nie sú. Prečo? Umožniť ich sledovanie na mestskej stránke, obdobne ako reportáží RTV KREA, nie je vhodné? Celé to teda vidím ako bezplatné zvýhodňovanie cudzieho média v čase nedostatku financií, kedy pri rozpočte v čiastke 17 511 884 € na rok 2024 bol pre mesto problém naplánovať vo výdavkoch pre RTV KREA 4 000 €.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Článok bol na uverejnenie odoslaný v pondelok 29. 1. 2024 o 12.50 hod.

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Akosi vám nerozumiem pán V. Veď keď chce Krea rozhovor s primátorom, tak nech ho spraví, primátor s tým určite nebude mať problém. Ale prečo by za to mali dostať zaplatené? To vami spomínané súkromné médium peniaze od mesta dostáva? Predpokladám, že to robia zadarmo, tak potom nechápem vaše rozhorčenie. A mimochodom akú sledovanosť má Krea a akú to súkromné médium, máte to zistené? Či potreboval ste si kopnúť, tak kopete, ale aby to malo aspoň nejakú logiku.

    3
  2. Anonym 7. februára 2024, 18:52 – je vo VEREJNOM ZAUJME obcanom ukazat, kto bol 12 rokov vo vedeni mesta Sered.

    Je vo VEREJNOM ZAUJME stale ludom pripominat, ze L.Veselicky NEZAKONNE snat desatrocie poberal odmeny, ktorych vysku mu NEMAL PRAVO stanovit vtedajsi primator Tomcanyi.

    Je vo VEREJNOM ZAUJME nechat Veselickeho, aby vyjadril hlboke myslienky JEHO „JA“ – treba si vsimnut, ako stalehovori o peniazoch inych (aj ked NIKDY ZIADNE od mesta nedostali. No osebe mlci.

    Je potrebne nechat ho, aby sa stale hlbsie zapisoval do historie mesta ako parazit, ktory je schopny vyuzit / zneuzit vo svoj prospech hocico, aj cudzi majetok a peniaze.

    Ato sme este nepisali o ZNEUZIVANI SN.

    Krok za krokom…

    4
  3. Prečo by sme mali dávať na RTV Krea peniaze z rozpočtu, keď túto tv nemám ani v ponuke môjho operátora? Hádam si nemám platiť seredskú káblovku?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované