back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Problém pre poctivých motoristov: Po našich cestách jazdí až štvrť milióna áut bez PZP

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Vedeli ste, že až 250-tisíc áut jazdí po našich cestách bez povinného zmluvného poistenia (PZP)? Povedané inak, ide o štvrť milióna áut, ktoré sú potenciálnym rizikom pre ostatných vlastníkov áut plniacich si zákonné povinnosti.

Vozidlo bez PZP je v prípade dopravnej nehody problémom pre poškodených a komplikáciou získať náhradu škody na svojom vozidle. Teda za predpokladu, že škoda bola spôsobená nepoisteným vozidlom.

Je až nepochopiteľné, že v roku 2024 nedokáže pri dopravnej nehode polícia zistiť či vodič má alebo nemá aktuálne uzatvorenú poistku, a to nehovoríme o situáciách, kedy polícia k dopravnej nehode vôbec privolaná nie je a má prísť ku „dohode“ účastníkov nehody, alebo polícia kolíziu vyhodnotí ako škodovú udalosť.

Na tému štvrť milióna áut jazdiacich po našich cestách bez povinného PZP a problémov s tým spojených, sme sa rozprávali s prezidentom Asociácie Žltý Anjel Assistance 24.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ja by som nepovedal, že tento průser sa týka len majiteľov vozidiel.
    Mnoho majiteľov vozidiel má aspoň havarijnú a teda v prípade, že do mňa trafí dement bez pzp, tak si mám ako tak z čoho auto opraviť.
    Ale čo ak taký dement trafí niekomu plot, dom? A čo keď trafí nedajboh človeka? Načo sa tiež vzťahuje pzp.

    2
  2. Kto nedokáže zaplatiť nejakých plus mínus 100 € ročne na PZP, tak je dement. Inak ako autor došiel na to, že polícia nedokáže pri dopravnej nehode zistiť, či vodič má alebo nemá poistenie? Čo to je za blud?

  3. Aby poliši nevedeli, kto nemá PZP je v dnešnej dobe úplne nemožné! Zistitť v databázach aut a tvrdo postihovať! Ten bordel tu nemôže trvať večne, kua!

  4. Nuž pravda je takáto.
    1. Veľké peniaze sa naťahali na systémy , aby bolo vidieť, kto n e m á pzp. Tak prvá zásadná chyba. Na sankcie je tu Okresný úrad- doprava. No sankcie moc asi nejdú – treba robiť.
    2. Súbor poistencov všetkých poisťovní / teda všetci čo platia pzp/ sa skladali na škody , ktoré spôsobili udomácňujúci sa východní bratia. Mali to zadara, keď spôsobili škodu a vôbec nepijú.
    No a aby som tu moc nemudroval odporúčam všetkým, komu ukradnú auto /možno aj susedov syn/ treba to ihneď nahlásiť štátnej polícii. Bo aj zlodej nemusí dbať pravidlá. A – objektívna zodpovednosť.

  5. Myslím ze vec sa má inak. Drvivá väčšina z tých štvrť milióna motoristov, ktorí nemajú poistky už jednoducho nejazdí. Autá majú odstavené, dôvodu poruchy, ktorá sa neoplatí opravovať, alebo z iných príčin. Tak či onak, takéto vozidlo sa vo väčšine nezúčastňuje cestnej premávky.

    1
  6. Dá sa s tým súhlasiť, ale:
    – menili sa e.č. čo spresnilo databázu a teda evidencia by mohla napovedať skutkovému stavu
    – ako písal vyše, orgány musia vedieť, kto nemá pzp
    – i keď nejazdí a nie je vyradené pzp musí mať /môže spôsobiť škodu aj ak nejazdí/

  7. Zeleny zacnu brat uplatky po novelizacii Trestneho zakona, nema zmysel chytat zlocincov co budu sudy prepustat na podmienku takze je lepsie ich radzej zinkasovat a pustit dalej.

  8. K Anonym 5. februára 2024, 11:59
    Nuž život je často veľmi prekvapivý. Aj na Slovensku sa snažili poisťovne nehradiť škody z pzp , keď vozidlo bolo odparkované, vznietilo sa skratom vo vozidle a spôsobilo škodu inému. Takže odpoveď – aj keď nejazdí škodu spôsobiť môže. Tu odkaz na výrok Súdneho dvora EÚ / samozrejme sa vzťahuje aj na Slovensko/ https://www.najpravo.sk/clanky/sdeu-pojem-prevadzka-vozidiel-nemoze-byt-ponechany-na-posudenie-kazdeho-clenskeho-statu.html
    Alebo prípad, keď je odparkované a nie je riadne zaistené – odíde z miesta samo./ nie franský kupec Samo/.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované