back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na bezpečnosť počas Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej dohliadne 300 policajtov, hasičov a horských záchranárov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM| O bezpečnosť a pokojný priebeh v najväčšom lyžiarskom stredisku v Jasnej sa počas pretekov Svetového pohára alpských lyžiarok v dňoch 20. – 21. januára 2024  postarajú zložky rezortu vnútra. Rovnako o bezpečnosť niekoľkotisícového davu fanúšikov a lyžiarov, ktorí v priebeh víkendu prichádzajú na svahy. Preteky trvajú dva dni, avšak príprava zložiek MV SR trvala niekoľko mesiacov tak, aby v prípade potreby boli  ich zásahy rýchle a účinné.

Počas prestížnej športovej udalosti budú v teréne viac ako tri stovky príslušníkov Policajného zboru, Horskej záchrannej služby, Hasičského a záchranného zboru a Leteckého útvaru MV SR.

Policajti dopravnej, poriadkovej, železničnej polície ako aj kriminálnej  polície, vrátane služobných psov,  dohliadnu na opatrenia súvisiace s bezpečnosťou všetkých zúčastnených osôb. Zároveň sa postarajú aj o  bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke a zabezpečenie verejného poriadku.

Prípravy v Jasnej

Horská záchranná služba dohliadne na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. Preteky sú v teréne,  ktorý je na mnohých miestach  nedostupný pre vozidlá, preto je zásah horských záchranárov v prípade potreby nevyhnutný. Dve desiatky profesionálnych horských záchranárov budú k dispozícii na strategických miestach pozdĺž trate. Ich úlohou je v prípade potreby priame ošetrenie úrazu a transport pacienta. Okrem nich bude v stredisku slúžiť ďalších 20 dobrovoľných záchranárov na výpomoc pri prípadných úrazoch a zabezpečenie všetkých prác v rámci evakuačného plánu. Rovnako, ak to okolnosti budú vyžadovať, zabezpečia pomoc, pri úrazoch a následnom transporte zranených divákov.

Prípravy v Jasnej

- Článok pokračuje pod reklamou -

V rámci spolupráce pomôžu Horskej záchrannej službe príslušníci špeciálneho určenia, ktorí sú vzdelaní v oblasti prednemocničnej urgentnej zdravotnej starostlivosti. Dvadsať príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia poskytne tiež techniku a svoje know-how najmä pri eventuálnom zvládnutí krízovej situácie, ktorá by mohla nastať. K dispozícii bude pristavený aj vrtuľník Leteckého útvaru MV SR. Na dodržiavanie požiarno-bezpečnostných opatrení na podujatí dohliadne 12 hasičov so siedmimi kusmi techniky.

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nech si ich láskavo platí v rámci SBS organizátor. Prečo tu mám štátna polícia dozerať nad biznisom , kedy sa páni organizátori nedelia so ziskom s národom. Ja by som to dal na zneužívanie štátnej polície, ba ak dobre čítam aj príslušníci armády. A potom policajti plačú, že majú málo ľudí. A čo je horšie ani týmto policajtom údajne nechcú platiť nadčasy. To čo tu je zas za politiku? Há? To ako sa tu riadi tento štát?

  2. Toto ti vadi? Par desiatok tisic?
    765000€ dostali od statu organizatori pohara.
    Ale….pokial vytvoria zisk, a ten vytvoria, tak prachy vratia do fondu.

  3. Asi progresívne myslenie. Občania nech platia stále a všetko. Správne naznačil , nech si ich platia zo zisku organizátori. Čo sú tí policajti, hasiči a vojaci súkromná ozbrojená zložka? Dobre hovorí. Socializmus – všetko je naše – dávno skončilo. Potom niet policajtov, lebo súkromné spoločnosti ich využívajú na svoje ciele. Si prosím pekne zober , koľko stojí štát mzda iba týchto 300 zabezpečovateľov onej akcie a hneď sa prestaneš oháňať vadí – nevadí. Píšu napríklad cena SBS je od 9€ za hodinu á osoba . A to ..iba,, obyčajní stojači, nie profesionáli – zdravotníci a podobne. Takže politicky povedané – progresívne zodrať štát / podľa mňa okradnúť/ a nič mu nedať, iba zlo. A pár desiatok tisíc – píšeš. To mohli radšej dať na výmenu mosta tu v Seredi. Tak do míňania – cudzieho.

  4. Anonym 22:15 čo sa tu oháňaš slovom progresívne ty dement. Čo si si nevšimol koho máš vo vláde? Práve títo sociálni zlodeji používajú takéto metódy využívania štátnych prostriedkov na súkromné účely. A to si ešte počkaj na nové kapitánovo ministerstvo, čo sa strhne so štátnymi peniazmi svojim ľuďom. A mimochodom k téme: aspoň táto parádna reklama v Jasnej na Slovensko vyváži tú megahanbu, ktorú nám robí ficko svojimi prorusko propagandistickými rečami.

  5. Celkove naklady na pohar su okolo 3,5 -4 mega.
    Vybor pozadoval dotaciu 900 000.
    Dostali 765000. A zo zisku to vratia statu.
    A predstav si, ze to schvalilo min.skolstva sucasne.
    Pokial by si tam nestrcil to ,,progresivne,, aspon by si nebol za debila.

  6. Vôbec nám netreba Ministerstvo športu a cestovného ruchu, keď to dokáže zastrešiť súčasný rezort školstva. To len likvidátor semaforov sám seba presvedčil, že nové ministerstvo by to robilo lepšie a výnosnejšie. A tupci mu tlieskajú.

  7. Pre: Anonym 20. januára 2024, 22:15
    Tebe musi kvalitne kvasit ten mozocek , ze progresivne myslenie ked nam to 60 rokov vladnu bolsevici. Progresivci neboli ani raz vo vlade ale urcite tvoj Filcko za toto kokotske zmyslanie nemoze 😀

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované