back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

255 metrov vysoké veterné elektrárne medzi Sereďou a Galantou – LIVE prenos zo stretnutia občanov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Galanta / Sereď | Počuli ste o novinke, ktorá je v štádiu príprav v blízkosti Serede? Ide o veterné elektrárne – turbíny, ktoré majú vyrásť medzi Sereďou a Galantou a jej okolí. Možno si poviete, že nás sa to netýka. Ste si istí?

Turbíny majú mať výšku 255 metrov. Čo je výška rovnajúca sa 2,5 komína po bývalej NHS.

Podľa informácií ani množstvo Galanťanov o tomto projekte nevie, v Seredi drvivá väčšina opýtaných o príprave takéhoto projektu nevedela vôbec.

V Galante vznikla petičná akcia proti výstavbe týchto veterných elektrární a postupne sa občania aktivizujú s cieľom vyjadrenia nesúhlasného stanoviska k celému projektu.

Práve dnes od 18. hodiny sa koná jedno zo stretnutí občanov v miestnej časti Javorinka, ktorého cieľom má byť diskusia občanov na túto tému.

Z tohto stretnutia prinášame LIVE prenos v spolupráci s Galanta ONLINE.

LIVE vysielanie zo stretnutia:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Len ma tak napadlo ze keby zrúcame ten most s dáme tam jeden taký velntilátor tak tie lopatky by mohli občanov prehadzovať na druhú stranu podľa toho ako by dúchal vietor

    37
  2. Vedia ľudia čo to sposobuje? Prečo sa nenapíše petícia?

    -Problémy so spánkom: hluk alebo fyzické pocity pulzácie alebo tlaku, časté prebúdzanie
    -Tachykardiu
    -Vizuálne rozostrenie
    -Závraty, poruchy rovnováhy a nevoľnosť
    -Vyčerpanosť, úzkosť, záchvaty paniky, zlosť, podráždenosť a depresie
    -Problémy s koncentráciou a učením
    -Tinnitus (hučanie v ušiach)

    https://elektrosmog-info.voxo.eu/veterne-elektrarne

    12
  3. Anonym 18. januára 2024, 18:29 Pri
    Vedia ľudia čo to sposobuje? Prečo sa nenapíše petícia?

    -Problémy so spánkom: hluk alebo fyzické pocity pulzácie alebo tlaku, časté prebúdzanie
    -Tachykardiu
    -Vizuálne rozostrenie
    -Závraty, poruchy rovnováhy a nevoľnosť
    -Vyčerpanosť, úzkosť, záchvaty paniky, zlosť, podráždenosť a depresie
    -Problémy s koncentráciou a učením
    -Tinnitus (hučanie v ušiach)

    Pre pisateľku tohto príspevku….Srdečne Vás pozívam na Krásnu 15 v Seredi….Najlešie po 22:00 aby ste si nemysleli ,že vtedy je menšia premávka….nie je ,len cez deň to nie je ta počuť

    3
  4. Aby sme mali v seredi elektrinu zadarmo.
    Ale on furt spí a zo serede len ludia utekaju.
    Mat takehoto gazdu v mastali, tak este aj švábi utečú

    2
  5. Čistý nezmysel. Zadarmo nemáte ani ten vzduch čo dýchate. Pchať tieto monštrá do nížin a intra či extravilánov miest a obcí je trestuhodné.

    16
  6. anti 18. januára 2024, 18:53 – zaujimave, preco Belgicania stare “monstra” rozobrali a darovali do Afriky a nove si znova postavili uprostred miest ako Brusel, Brugy alebo Antverpy?

    2
  7. Ešte nech sú v dúhovej farbe a konečne budeme dobiehať vyspelú západnú Európu.
    Nám to tu ovplyvní život samozrejme k horšiemu a ešte budeme za to aj platiť v cene elektriky.

    5
  8. Anonym 18. januára 2024, 19:27 Pri

    Ešte nech sú v dúhovej farbe a konečne budeme dobiehať vyspelú západnú Európu.
    Nám to tu ovplyvní život samozrejme k horšiemu a ešte budeme za to aj platiť v cene elektriky.

    Mame tu ďalšieho volitela Fica
    Ujo alebo teta počúvajte,čo sa nepobalite a neprestahujete do Ruska?
    Však tam je všetko dokonalé to ta západná Európa to je čistý hnus nie?
    A rada by som položila ešte otázku všetkým 50+ účastníkom,prečo rozhodujete o životoch a budúcnostiach nás mladých? Tieto veci nie sú na 2 ani 5 rokov.
    Vy tu už dávno nebudete a my budeme musieť žiť v po Vás zdemolovanom (podľa Vás v najlepšom) Ruskom filme.
    Ja osobne v mojich 23rokoch by som bola veľmi rada keby si svoju budúcnosť môžme zvoliť mi mladý.
    Ci tu chceme mať Rusko o 50r alebo západnú Európu,veterne elektrárne alebo jadrové,atď atď.
    Vás čas už skoncil vy ste si riadili životy vo vašej mladosti a vidíme ako to dopadlo nie sme nikde :))):):) teda sme dokázali ste Fica vrátiť lebo Však je najlepší:))
    Gratulujem Vám ,ale prosím Vás neviete nám našu budúcnosť.
    Kľudne sa domna pustite môj názor nezmenite.
    „NECH ZIJE FICO“
    grc

    35
  9. Uz je načase aby sa ludia kategoricky búrili proti všetkému novému, takéto manévre vas naucili komunisti a nemusia za to platiť mladý, ak chcete aby sme my mladí naďalej odchádzali do zahraničia lebo sa určite skupiny ludi nevedia vyrovnať s ničím iným čo nieje z ich hlavy.
    Presne preto je tu Fico a ten presne na takýchto mozgoch parazituje.
    Je na čase prebudiť sa inak čoskoro nebudeme mať nič len vodku, biedu a pár papalášov ktorý si nastavia zákony tak aby sme im platili ešte viac a mali ešte menej

    20
  10. Neviem preco musite protestovat ved veterna elektraren je dobra vec a ekologicka vy sa tu ozyvate a pritom znecistujete vzduch svojimi autami

    12
  11. Nevzdelani ľudia sú zo všetkého posrani.🤦🏻😂 Rakúsko má prísnejšie zákony a majú tam turbíny všade. A čuduj sa svete nič im nieje a ešte majú výhody. My sme fakt tupi národ že počúvame dezolatov,čo vedia veľké h…..

    20
  12. Až na to, že v rakúsku sú (oveľa menšie) turbíny v niekoľkokilometrovej vzdialenosti od obydlí. Tu sa plánujú 700m od záhrad! Bodaj by ste tam bývali vy, ktorí to za takýchto podmienok podporujú!!

    19
  13. Pre zopár vzdelancov nadomnou 18. januára 2024, 22:11
    To tí vetroláti nepochopia….až keď im bude vrtula ofukovať účesy a rušiť grilovačku tak im to dôjde. Ešte skôr im to dôjde ak im príde účet za príplatok na alternatívne energie.

    8
  14. Ked sa tu pise o usporach – v meste boli odpojene plynove kotolne a prepojene na teplovodny vrt,ak sa nemylim. Kedze uz nieje treba plyn na ohrev vody,obyvatelia to mali pocitit na vyuctovani za teplo,ale to zahadne slo nahor. Kedy sa teda prejavi ta uspora ? Zeby ako obvykle – nikdy ?

    7
  15. Preco to chcete stavat pri meste ? Jaj ked je to blizsie netreba tolko kablu tahat dajte to za stary majer tam kde je cisticka a okruh 4 km nieje ziadne mesto ani dedina ! Konecne nieco pozitivne sem dorazilo ale mi to nesceme lebo mi zijeme v praveku a este spisete peticiu 🙈 a ze preco ochadzame do zahranicia ?!….

    4
  16. A ty si sa kedy zobudil? Držali ta v umelom spánku ty kuko zaspatý? Pusti si doma ventilátor v spálni a nechaj si ho fúkať do ksichtu uvidis aké to bude mat ucinky… inak nedávno tu bol clánok o uhynutých labutiach … no a ked tu nainstalujeme tieto mega mlyny tak tu nebudú ani labute ani mraky len elektrika aj sa to byjím vysloviť zadarmo?

    3
  17. Jeeezis maaaria to co za piču rusofobnu antificovskú negramotnu tu píše, teba mala mater radšej vypluť

    3
  18. pre: Pre zopár vzdelancov nadomnou 18. januára 2024, 22:11 Pri

    Niekoľko kilometrová vzdialenosť od obydlí? Prečo klameš? Písal som zrovna o Kittsee, choď sa tam pozrieť a rovno si už aj nakúp, keď tam budeš.

    2
  19. Vidieť že fyzika tu viacerým nejde, tieto „mlyny“ sa neútočia motorom ako ventilátor ale točí ho prudiaci vzduch, preto ti tá vrátila nebude fúkať do ksichtu, ale do ksichtu ti bude fúkať len ten veter čo ti fúka aj teraz.
    Na druhej strane uznávam turbinky sú veľké a dosť blízko, nejaký kompromis by sa mal urobiť, ale ako sa píše, nie je to úplne blbý nápad mať tu takéto elektrárne.

    6
  20. Pre Fico 🤔ako 23 ročný si toho dokázal veľa pre tento štát a možno si ešte na úrade práce…….

    8
  21. Na Slovensku je plno polí , ktoré sú dostatočne vzdialené od dedín a miest, nech to dajú tam. Tam to bude namieste. Nech to nikomu nekole oči a nešpatí to prírodu nikde.

    2
  22. Dnes sme čistý vývozca elektriny …lacnej z pohľadu nákladov a ekologicky porovnateľnej so solarom a vetrom. Na takomto kšefte zarobia len prevádzkovatelia a ostatní to zaplatia na tzv ekopoplatkoch čo elektrinu zdražuje a budú musieť to znášať. Teda na rozdiel od fyzika si myslím, že to sem do našej oblasti vôbec nepatrí.

    10
  23. 18. januára 2024, 21:41 Pri
    V Rakúsku nie sú blbí ale veterné turbíny a vodné elektrárne im spotrebu nepokryjú. Rozdiel vykrývajú energiou od nás a z Čiech, vyrobenú v atomovkách. Aj Nemci chceli byť extra zelení a zistili, že ich vrtule, vodné a solárne elektrárne cez zimu pokryjú spotrebu energie na cca 35%. A rozdiel? Pekne naštartovali tepelné a spaľuje sa uhlie. Zazvonil zvonec a Green dealu koniec. Okrem toho veterné turbíny sa skladajú z materiálov, ktoré sa nedajú recyklovať. Čiže skončia zakopané v zemi. S takouto ekológiou choďte do pi.e.

    14
  24. Dobrý deň všetkým, aj tým čo podporujú, aj tým ktorí sú proti veterným turbínam. Myslím si, že v prvom rade by bolo si možno uvedomiť, že keď už Slovensko má dostatok el. energie z hydroelektrární a žialbohu aj nadbytok el. energie z dvoch jadrových ekektrární, asi by sme si nemali ničiť našu maličkú krajinu takými opachami, aké sa tu plánujú postaviť. Znehodnotil by sa ráz krajiny atď. Lenže si treba uvedomiť aj to, že minimálne 8 turbín v katastralnych územiach Galanta, Váhovce a Kajal má byť umiestnených vpriamo

    10
  25. Pokračujem: v priamom kontakte s pravidelným hniezdiskom vzácnych, chránených druhov dravých druhov vtákov, a chránenej vtáčej kolónie volavky popolavej, spolu s chavkošom nočným. Dúfam, že to stojí za zamyslenie, aby sme raz sa pred našimi potomkami nemuseli hanbiť za to, aké dedičstvo sme im zanechali.

    11
  26. Dúfam že to postavia, nebudú sa dementi z Kolónie vkuse stažovať, tam nech sa kukajú na vrtulky.

  27. Pán Majko, to najozaj tu aj konšpirátorov už budete tolerovať? Ako jedna vec je nejaký názor na vec – je to hlučné, škaredé, čokoľvek – druhá vec je to čo tu píšu niektorí o zdravotných problémoch a iných vedecky vyvrátených bludoch.

    4
  28. Bože to fakt sa tu bavíme o tom že aj toto je zlé? Píšete tu o hluku naštudujte si že to musí spĺňať každú normu z EU o hluku a podobne . Ale chápem vám sú lepšie jadrové elektrárne a odpad ktorý produkujú lebo to bolo za komunistov toje dobré. Škoda že všetci starý takto rozmýšľajú ale nevadí možno za 10/15 rokov bude Slovensko lepšia krajina . A už keď sa sú bavíme a vaších vymyslených fantázmagoriach o chorobách tak si nezabudnite dať mobil na nabíjačku večer a spinkať meter od jeho keď sa tak moc bojíte 250m turbín . 😀

    2
  29. Zvoľte si podvodníka, psychopat trnavského lebo vtedy bolo najlepšie pre Slovensko. Určite bude zase experimentovať preEu tak ako so sparanim do nosa. Vy Slovenská luza podľa starého simecku.

    3
  30. Keď myslíš že ma urazíš komentárom že mám 50IQ tak si na omyle 😄 nevadí keď ty máš 160IQ tak kľudne sa odsťahuj na nejaký ostrov a tam vám nedajú mobil, internet, elektriku lebo všetko škodí 😄 ani lietadlá tam nebudú aby náhodu nahádzali na vás koronu a budete môcť byť iba tam aby ste mali aj nejaký ten obľúbený komunizmus. ❤️

  31. Veterne turbiny pre mna najmenej ekologicky sposob vyrobyenergie. O par rokov ju treba vymenit a neda sa nijakym moznym sposobom recyklovat iba zakopat pod zem.
    Ale ak by mali obcania nejaku vyhodu, nizsiu cenu energii preco nie, inak som zasadne proti.
    Pre tych co maju problem so spankom a podobne veci, 5gsiete a ine vymysli, v kauflande si kupte alobal, spravit capicu a povinne nosit na hlave.

    3
  32. ..prajem vám, aby ste sa v starobe nestretla s aroganciou mladých ľudí, s akou ste si dovolila poúčať nás starších. Zatiaľ ste zo systému štátu prevažne brala. A ten systém financovali tí starí ľudia, ktorých tu osočujete, tým, že každé ráno za tmy vstávali a tvrdo makali do večera, mnohí aj viac ako 45 rokov bez prestávky, a bili sa o možnosť svojich detí a vnúčat slobodne sa rozhodovať v tejto krajne. Vy ste jedno z tých vnúčat.
    Dovolíte teda prosím, aby sme sa aj mi úbohí starší obyvatelia vyjadrili k našim životom?

    17
  33. Kym z toho nebudem mat daco, napr zlavnenu elektriku tak som plne proti. Len to tam bude spatit. Postavia tam tieto opachy a elektrika bude za burzove ceny.

    4
  34. Volakedy aj ti zo svieckami protestovali proti elektrike a ziarovkam. Chvala Bohu nikto ich nepocuval. Nebude ani vas, s tymi “opachami”, hlukom, chorobami a vsetkymi nezmyslami…

    1
  35. No teda Ficinka pridrbkaná 23-ročná! Ak by tu niečo malo byť podľa Teba, tak sme už úplne v prdeli…vieš o všetkom veru iba to veľké H ovno!!
    Čo by si si Ty chcela preboha zvoliť???
    Je iba smutné a do plaču, že máš volebné právo!

    5
  36. A láskavo sem nepleťte rakušákov, tí sú takí debilní, že si ročne zamorujú svoje územie 5 kilami Uránu, ak chcete vedieť ako, tak čítajte Osel.cz! /Durnrohr/

    1
  37. NIE všetko treba zrušiť. Poľnohospodárstvo, dopravu, výrobu, priemysel, mobilných operátorov- však vieme z fajsbuku co to robí 🤣

    Keď pred cca 100 rokmi zavádzali elektrinu, tiež sa ľudia buril a pri iných novotach tak isto. Asi sa fakt ta história opakuje…
    Nevravím ze veterné turbíny vítam s kyticou v ruke, avšak ako sme si mohli všimnúť energetika transformuje a co platilo včera dnes už nemusí a zajtra vôbec. Ako energolaika vzhľadom na to že sa transformuje strašne veľa spotreby na elektrinu (kúrenie, chladenie, doprava), myslím že veterná energia bude len veľké plus v budúcnosti.

  38. Vy co najviac vykrikujete ze to nie je ekologicke si vyvazate svoje prdele na autach ktore vypustaju do vzduchu bordel nic neviete a ste proti veci ktora ma naozaj zmysel

  39. Už z nadpisu som vedel ze tato diskusia bude dobra. Pozdravujem senilnych komentujucich ktorých mozgových potenciál je na úrovni 10 ročného decka ale poctivo konzumujú miliónkrát vyvrátené hoaxy aby svojim primitivnym zmýšľaním dokázali zastaviť aký koľvek posun vpred.
    PS. Pre hejterov mám 26 a bohužiaľ robím na vaše dôchodky kým vy sa odbavujete na internete bez štipky kritického myslenia ……

    2
  40. Pre Mk 19. januára 2024, 10:20 q typujem aj pre Dovolia mladá 23 ročná vážená slečna.. 19. januára 2024, 16:48

    Rqda by som dodala najprv,že pracujem od 18tich.
    Kedy ste šli do dôchodku vy? A preštudujte si kedy pôjdeme my mladý nevychovaný parchanti.

    Ďalej by som sa rada vyjadrila k téme arogancia lebo dovoľte mi zasmiať sa počas 5 rokov práce s ľuďmi som si Vás starých občanov vytpela až až,arogancia,neviete co je ludskost,ziadny respekt lebo však kde by sme boli keby sa mladý rešpektovali ved sme nič na stôl nepolozili že? Počas 12h smeny som od starších občanov jedno pekne slovo nepočula(česť výnimkám tie sa samozrejme nasli)neviete sa pozdraviť,ozdraviť poďakovať a ďalších x základných veci pri komunikácii a využívaní služieb.
    Zámerne píšem len o úplne základných veciach,lebo tek kto tieto základné veci nevie ako by sme očného čakali niečo viac že?
    Jedine co viete je tlačiť sa od 4tej rána pred doktormy a keď nebodaj niaky z Vás od 4tej nastupuje pred dverami tak príde o 10tej a postaví sa do dverí lebo však sa tam natlacím nie?
    Lebo vy ste starý,nevládzete stáť na nohách,nebodaj čakať u lekára.
    Potom čo ste pol čakárne obehli si stastne vycupitáte a idete na 3h do kauflandu a odtiaľ do lidlu q jasne ze sa po ceste zastavíte ešte v jednote lebo všade je niečo v akcii,tlačiť sa človek neclovek nie ze Vám niekto vyfukne maslo v akcii lebo škandál.
    Mohla by som pokračovať do rána ale s ľuďmi ako vy „arogantná mládež,nič sme nedokázali atď,.sa vôbec neoplatí ani len pustiť do reči.
    Hlavne ze sme mi mladý nevychovaný a arogantný.
    N3zabudnime teda este dodat ze sme nic na stol nepolozili okrem teda našich daní z ktorých si dnes užívate dôchodky.
    Ps.n3zabudnite co dáš to dostaneš.
    Dovolím si tvrdiť ze my mladý máme v sebe dosť dosť viac rešpektu jeden k druhému.
    A áno aj napriek tomu ako sa vy dokážete správať tak isto aj k Vám.
    Ale ako som už písala škoda slov.
    Svätý dobrý socík a Fico to nám treba.
    Dúfam že aj komentáre posielate holubmy,či telefonik q počítač Vám už nevadia?
    Však keď chcete žiť ako v sociku a nič nové tu nemať tak tak žite.
    Nikto Vám nebráni posielať pohľadnice poštou alebo holubom,ani pištoľ pri hlave nemáte keď si kupujete ovocie v obchode a ďalšie „vymoženosti dnešnej doby“
    Pekný večer prajem a každému starcovy aspoň kúsok ľudskosti amen.

    2
  41. Okrem toho, ze si nevychovana a arogantna si aj blba. Ale tak blba, ze sa nesmies cudovat, ze budes cely svoj zasraty zivot makat dvanastky pri pase.
    A toto vypustaju nase skoly.

    4
  42. Ertywet kvôli takým ako ty je tento stat v riti a hlavne kvôli oblbnutym (hlavne) dôchodcom ktori su za pár € ochotní zapredal aj dušu – je to vidieť na tých seansach čo pre nich Filcko organizuje. plne súhlasím s komentom 23 rocnej .

    2
  43. Ako čítam komentáre, nielen pod týmto článkom, nadobúdam presvedčenie, že ľudstvo (Slovensko určite) vyhynie kvôli pandémii straty IQ…

    1
  44. Anonym 19. januára 2024, 21:26
    Presne o tomto hovorím 😂😂😂
    Keď robí človek 12tky robí automaticky za pásom chcete povedať?
    Pochváľte sa teda a inšpirujte ma ako žiť,pracovať a správať sa nech môžem mať na dôchodok život ako vy.
    Nech nie som blbá aj naďalej viete jak.

    Anonym 19. januára 2024, 21:42
    Ďakujem,tiež okne súhlasím s vami,lepšie by som to ani ja nenapísala.

  45. Ertywet! 19. januára 2024, 19:51 Pri
    No teda Ficinka pridrbkaná 23-ročná! Ak by tu niečo malo byť podľa Teba, tak sme už úplne v prdeli…vieš o všetkom veru iba to veľké H ovno!!
    Čo by si si Ty chcela preboha zvoliť???
    Je iba smutné a do plaču, že máš volebné právo!

    Prepáčte zabudla som,že my mladý nič nevieme teda vieme hovno 😂😂😂
    Ďakujem Vám teda že ste nam zvolili Fica hneď sa mi lepšie žije a dýcha.
    Dôchodky sú v pohode ste spokojný?
    Zahoďte telefón lebo Vás tajné kamery sledujú a vraj aj odpočívajú.
    Bolo by fajn aj keby elektrinu prestanete používať a ja dúfam,veľmi dúfam,že auto ste v živote nesoferoval a už vôbec nesedel na lietadle.
    Nové pristroje u doktoroch sú v pohode alebo radšej nechodíte k doktorom?
    Alebo ako to je co je dovolené a co nie?
    Názor si povedať môžme alebo si prajete sa úplne vrátiť do socializmu a vašich mladých čias.
    Lebo mňa by napr.zaujimalo co ste vy v našom veku robili…😂😂😂😂
    Napríklad tešili raz za mesiac ovociu?
    DAKUJEM SLOVENSKO A DAKUJEM ZA TO ZE STE NAS VY STARY ZACHRANILI A ZVOLILI FICA.

    0
  46. Anonym 19. januára 2024, 23:04

    Som rada teda že aspoň vy ste spokojný ved vy určite nerobíte za pásom a mate 4 vysoké školy 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Chvála bohu ja mam pred sebou ešte dosť dlhý život na to aby som si ho spravila takým ako ja chcem a nebudem musieť na dôchodku riesit mladých.

  47. Pre Anonym aký si odvážny bol by som zvedavý či sa by si sa vyjadroval takto aj naživo tipujem že máš minimálne 40 a robíš 20 rokov v práci ktorá ťa nebaví máš hypotéku na dom a byt a všetko nové sa ti nelubi určite si starší odo mňa a vôbec si nezaslúžiš to aby som ti vikal😂 len škoda že takýto ľudia ako si ty buduju budúcnosť nám mladým a ešte sa čuduj prečo všetci mladý odchádzajú do zahraničia 😂 nebudem ti nadávať do kokotov alebo do píč nebudem sa znižovať na tvoju úroveň 😂😂 ty sa nazývaš dospelým nadávať na všetko a na všetkých 😂😂 extrémne sa zabávam na tych ľuďoch čo sa pohoršia nad názormi ktoré sú odlišné ako tie ich, totižto nežijeme v socializme a ani v Rusku 😂 dávno skončila táto doba že sa nemôžeme vyjadriť 😂😂
    Anonym 19. januára 2024, 21:26 Pri
    Okrem toho, ze si nevychovana a arogantna si aj blba. Ale tak blba, ze sa nesmies cudovat, ze budes cely svoj zasraty zivot makat dvanastky pri pase.
    A toto vypustaju nase skoly.

  48. Anonym 19. januára 2024, 7:45

    Nie som ani rusofob ani antyficovska.
    Pica mozno hej ale to by ste mohol povedat keby ma poznate 😂 narozdiel od Vás rešpektujem každého ale všetko má svoje medze.
    Kontext celého jste zrejme nepochopil ale nečudujem sa a ani Vám ho nejdem vysvetľovať.
    My mladý nevychovanci arogantný to chápeme.
    To vy ste zabednený v jednom názore a v roku pred Kristom.

  49. Ertywet! 19. januára 2024, 20:05 – co tak sem dat statistiku ohladom tvojho milovaneho Ruska alebo takej Ciny, ako zatazili zivotne prostredie spalovanim uhlia a uranom???

    Senil prepity…

  50. Ertywet! 19. januára 2024, 20:05 – velmi vedecky clanok! Muze, priblizne, asi…
    Predstav si, ze uhlie sa pouziva v laboratornej praxi ako vyborny sorbent, v Seredi v Huberte sa zaiste uhlim odfarbuje a “odsmraduje” Deluxe, ktoreho si zaiste vypil dost, ze si taky tupy.

  51. Mne sa páči, ako si starí myslia, že s vekom automaticky niečo dosiahli, tak sa pochválte, milí seniori, aké školy máte vyštudované, aké kariéry ste si vypracovali, ako bolo super za komančov, všetko zadarmo, robota istá, pracovné nasadenie ohromné, plány splnené na 120 %, nikde sa neslopalo na pracovisku, disciplína neskutočná. Teraz tie byty, čo ste dostali za pár šupov predáte za 100 tisíc a spokojní. Mladí sú sprostí, lebo sú mladí, aj ked za 20 rokov vedia a naučia sa viac, než vy za celý život. Najďalej ste boli v šoporni na hodoch, takže aj o kultúre toho viete viac. Volíte si stále dokolečka dokola tých istých komunistických zlodejov, od mečiara po fica a čudujete sa, že tu stále nemáte to druhé Švajčiarsko, ako vám súdruh vladko sľubovali. Senilita je vážna vec, ale je to prirodzené a netreba sa za to hanbiť. Ale starecká zatrpknutosť, komplexy a závisť, to je také slovenské. A ešte odkaz pre mladých, nenechajte sa demotivovať od tých zatrpknutých starcov, nie všetci starí sú zakomplexovaní a otupení komunizmom, len došli do veku, kedy už telo prestáva fungovať, hlava už tiež nejde ako za mlada, doba sa mení, zrýchľuje a keď za mlada bolo všetko lepšie, tak sa im netreba čudovať, že teraz všetko a všetkých neznášajú. A nie, naozaj všetci starí nie sú študovaní a majú za sebou hviezdnu kariéru, tiež robili 12ky vo fabrikách, lenže teraz vy mladí robíte pre zahraničné firmy a 12 hodín makáte na nohách, za starých čias by ste vo veľkých fabrikách na 12-kach preslopali a pretrtkali celý deň a ešte by ste dostali slušne zaplatené a možno aj byt za dnešných cca. tisíc eur, ale vy mladí ste sprostí, vy ste nič nedokázali 😀

    7
  52. A tak bol splodeny lexa. Dvaja naslopani pretrtkali dvanastku a splodili lexu. A este im to platili. Takze lexa je vlastne plod tvrdej prace bolsevikov.

    1
  53. Nórska ministerka pre výskum a vyššie školstvo odstúpila pre plagiátorstvo, to je iná kultúra,ako u nás, kde v bývalej vláde plagiatori, boli vo vysokých funkciách, vtedy študenti neprotestovali, média o tom neinformovali každý deň, aj hlboko znepokojená tíško mlčala..

    1
  54. Mila 23 r. slecna, takto sa vyjadrujete aj o svojich rodicoch, starych rodicoch?
    Staroba dobehne aj vas, ak vam to bude dopriate. Karma je karma.
    Vy zrejme nie ste vysporiadana sama so sebou.
    Ego vam zvysili silikony, ci umele mihalnice ?

    3
  55. Vreckove jej na silikony nevydalo. Takze zatial ponozky. Ale este sedem rokov dvanastok a budu aj tie.

    2
  56. Nikde sa tu neuvádzajú parametre, tak len pre predstavu o aký kolos ide.
    Parametre veternej turbíny:
    Výška náboja turbíny: 135 metrov
    Váha generátora a rotora: 584 ton
    Výkon veže: 7,58 megawattov
    Priemer rotora: 126 metrov
    Hmotnosť základov turbínovej veže: 2 500 ton
    Celková hmotnosť: 6 000 ton

    Zdroje : Extreme World and Engineering, youtube
    Publikované : 03.7.2018 Autor: Ing. Katarína Dermanová
    Technické parametre veternej turbíny ENERCON E-160
    • Výška po náboj 140 m;
    • Výška vrátane listu 220 m;
    • Dĺžka listu 80 m;
    • Priemer rotora 160 m;
    • Rotujúce listy rotora pokrývajú plochu 20-tisíc metrov štvorcových;
    • Rýchlosť otáčania 4,4 až 9,4 otáčok za minútu;
    • Rýchlosť konca listu rotora 80 m/s, 288 km/h;
    • Výkon 5,5 MW;
    • Ročná produkcia 19 290 MWh;
    • Predpokladaná životnosť 20 – 25 rokov.

    Čítajte viac: https://myorava.sme.sk/c/23205775/na-orave-chcu-postavit-veternu-elektraren.html

    2
  57. Ja som za , hovorilo sa o nich pred 15 rokmi. Taktiež sa hovorilo o tescu medzi stredným a horným cepenom, aj za to som. Aj za obchvat som aj za čokoľvek co posune sered v pred

  58. Ak niečo zakázať tak auta. Druhá vec hneď po silvestrovskemu ohňostroju, petard a zableskovych petard, ktorá zodpovedá za najväčší počet zranení.

  59. Sa čudujem ze stále dakto kyda na toho Fica, ved keď by tam nebol kamenicky tak už o chvíli by sme mali len za plyn zaplatiť o 130 percent viac , tak ako nám to naservirovala bývalá vláda, hádam by bolo dosť toho osočovanie starych co volili Fica, volil ho milión Slovákov a volili sme ho aj mi mladý, vy co sa tu stále sťazujete budete večne len sťažovať ste úbohý, fico je dobrý fico je náš kráľ aj jezis bol dobrý aj jeho chceli ukrižovaný a aj ukrižovaný:((((((

    2
  60. Ty si si zabudol dat lieky, alebo si si slahol nieco nove? Takto okokotniet, na to mate nejake kurzy v smere?

    1
  61. 13.40 tak ty si iný inteligent. Tých 130 % navyše zaplatíte a ešte aj s vysokými úrokami nakoľko sme si na to požičali my, vy, vaši susedia, štát. Akurát ich od vás vyberú v inej podobe. Ten plyn sme nekúpili lacnejšie.

    2
  62. Toto nema s eko nic spolocne,
    Lacnejsia a ani zadarmo elektrina nebude (prebytok ide na burzu a kde myslite ze skonci ? Na svk ? Ha ha)
    Peticia je a pevne verim ze prejde a hentato testovacia ozruta za mojim domom NEBUDE!!!! Taketo vysoke NIEKDE niesu.
    Ludia trosku si o tom nastudujte a nie len co vam povedia farizeji v telke..tí rozpravaju len to co im je NAKÁZANÉ

    2
  63. Ten primator je arogatny chuj co zabudol ze defakto obyvatelia si ho nadstandartne platia a teda ma v prvom rade hajit ich . Uz ked zbadal ze je je odpor voci jeho rozhodnutiam tak sa este aj arogantne opeknuje. V prvom rade mal dat referendum nech si obyvatelia rozhodnu ci to chcu a az potom dat zakazku na zmenu a nie opacne

  64. Evita 20. januára 2024, 9:40
    Mila 23 r. slecna, takto sa vyjadrujete aj o svojich rodicoch, starych rodicoch?
    Staroba dobehne aj vas, ak vam to bude dopriate. Karma je karma.
    Vy zrejme nie ste vysporiadana sama so sebou.
    Ego vam zvysili silikony, ci umele mihalnice ?

    Povedala pani ktorá má nad 50r a má minimálne 2 deti ktoré robia 8čky v amazone, muža ktorý každý deň po robote chodí na pivo a potom dôjde domov a pri stole čaká na jedlo od vás….. Vy ste toho dokázali na Slovensku najviac…. Váš je škoda na tomto Slovensku len škoda že robíte 12tky v dhlke 😂 a nič ste v živote nedokázali len setrit peniaze do hrobu aby to vaše detičky mohli rozjebat na pičoviny 😂 strašne sa zabávam na vašich stareckych nevyrovnanych komentároch choďte si kúpiť klasik vodku do Kauflandu za 6€ a picujte doma pri telke na dnešnú dobu aj tak sa nezmení a nebude podľa vášho gusta….😂😂😂 A je celkom možné že vy ste po tých umelých mihalniciach a silikónoch túžili len nevydalo preto vyzeráte ako typická žena po 50 tke užite si ešte 10-15 rokov roboty pri páse do dôchodku aby ste si mohli užívať tých 700€ od pána Fica vy ťava 😉

    1
  65. Anonym 20. januára 2024, 10:39
    Vreckove jej na silikony nevydalo. Takze zatial ponozky. Ale este sedem rokov dvanastok a budu aj tie

    Dúfam že ste nasetrili za 7 rokov aspoň na lcd televízor a na jednu kyticu žene na narodeniny alebo aspoň na dovolenku v Chorvátsku kde zerete rezne medzi dvoma chlebmi😉 ste veľmi jednoduchy milý pane ja sa len zabávam na Tom ako vás rozčúli jeden obyčajný rozdielny názor od toho vášho…. Ale nevadí ja tomu rozumiem veď predsa len keď pracujete 20 rokov 8h smeny pri páse tak chápem že vás to rozčuľuje…. Ale dám vám jednu radu v mladosti ste nemali vo voľnom čase sedieť doma pri pive ale mali ste robiť niečo pre to aby ste sa mali v budúcnosti lepšie….. Ale čo čakať od takýchto ľudoopov 😂 ste len tupci čo nevedia stráviť názor iných…..

    1
  66. Mila slepica, prave si nam popisala ako to funguje u vas doma.
    Teraz je uz jasne preco z teba vyrastla taka frustrovana blbka.
    Tak to byva ked mas za vzor luzrov.

  67. Ze rakusaci maju rozum 😂😂😂
    A ze seredani by mali elktriku zadarmo 😂
    Mna jebne.
    Ta vasa super eko elektrika z veternych turbin sa v rakusku predava drahsie ako z inych zdrojov. Uz sa zobudte. Ze vyhody 🤦‍♂️

  68. Zaujímavá diskusia k problematike. Mladý vs starý , mladý progresívny to chcú len nie u seba aby sa na to nemuseli pozerať cez okno z obývačky a starý to nechcú lebo vedia že nič nie je zadarmo a smotanu zlízne niekto iný a tu budú len obludné monštrá .
    Otázka je prečo to nepostavia v BA od Karlovej Vsi po Devínsku Kobylu keď je to taký biznis ? Na vrchu fúka ako čert stále .

    3
  69. Tá mladá slečna to napísala tvrdo ale pravdivo. Dôchodcovia, tešte sa z vnúčat ale nekazte mladým životy. My budeme musieť splácať to čo vy dnes prejdete z našej budúcnosti. Ťahali ste nás do čiernej diery s Mečiarom a teraz tam ideme s Ficom. Už nás nechajte žiť a choďte radšej na záhradku alebo na ryby.

    4
  70. Ako sa môžete vysmievať ľuďom čo roba 8micky ci 12nastky, dakto robí aj 24, a ze sa vy takému smejete znamená ze vy robíte píču. Potom je jasne ze budete spinit Fica lebo on robí pre ľudí ale vy hyeni ne vy by ste zobrakovy aj palicu zobrali vy prizivnici cigansky jebani skapte

    1
  71. Nad seredu sa stácajú víry preto keď hlásia dážď tak často neni . Ak by boli turbíny mestu by to plnilo kašičku a mohlo by sme si dat na chlebíček aj suncicku.

  72. Mala by tu byť okrem možnosti tejto 👍🏻 aj možnosť táto 👎🏻, aby sa dalo reagovať aj na príspevky napísané idiotmi.

    3
  73. Teta Eva a anonym pod ňou.
    Nie na silikóny nevydalo ale kľudne mi ich môžete zaplatiť z vašich dôchodkov ved ste si zvolili pána vsemohuceho pre zvyšovanie dôchodkov tak na to budete mat teraz.
    Aspoň na niečo prospešné by ste ich minul 😂
    A mám taký pocit ze z vás hovorí závisť a zatrpnutost lebo Váš pan manžel určite nerobí nič iné ako kuká kde sa dá po 23rocnych babach zo silikónmy a s vami spat nechce tak ste z toho nešťastná a kydate na mladé baby lebo oni za to môžu že vy ste zo sebou není spokojná a váš muž vás podvádza.

    2
  74. Anonym 21. januára 2024, 7:23
    Mila slepica, prave si nam popisala ako to funguje u vas doma.
    Teraz je uz jasne preco z teba vyrastla taka frustrovana blbka.
    Tak to byva ked mas za vzor luzrov.

    Nie som slepica keďže nie som žena 😂😂😂
    Milujem ako sa rozculujete na pravde 😂😂 no nič zabavil som sa na dnes…. A nezabudnite si dať Paralen aby vás hlavička nebola od tých nervov a inak plne súhlasím s názorom 23 ročnej slečny ❤️

    1
  75. No už len ty 13:11 si chytrý PS volič ! Radšej 30.Dr.Ficov ako jedného… no toho potkana či ako sa to volá !

  76. Fico co robí 12tky a ma 23r pritom je na úrade a vlastne hocičo robí je atak za kokota lebo všetko je zle a najlepšie je byť dôchodcom. Fico co robí 12tky a ma 23r pritom je na úrade a vlastne hocičo robí je atak za kokota lebo všetko je zle a najlepšie je byť dôchodcom.

    Anonym 21. januára 2024, 12:50
    Treba si to tu prečítať cele a dozviete sa ze ja som blbá 23 ročná baba co robí 12tky a nič som nedokázala.
    Toto napíše niekto kto tie 12tky a 8micky reálne robí.
    Takže pred tým ako by ste kydal/a namna si to choďte prečítať a potom mi napíšte kto sa komu vysmieva.

    1
  77. Anonym 21. januára 2024, 12:50
    Ako sa môžete vysmievať ľuďom čo roba 8micky ci 12nastky, dakto robí aj 24, a ze sa vy takému smejete znamená ze vy robíte píču. Potom je jasne ze budete spinit Fica lebo on robí pre ľudí ale vy hyeni ne vy by ste zobrakovy aj palicu zobrali vy prizivnici cigansky jebani skapte

    Sranda že keď vám dochádzajú výhovorky tak začnete na cigánov smutná to doba ja cigán nie som a nič proti nim nemám, sú to taký istý ľudia ako my….. Bohužiaľ diskriminácia takých ako si ty ich dostala tam kde sú 😉 takže buď na seba hrdý ty rasista 😉 môžeš ísť spokojne spinkať 😂 inak teraz keď si taký nervózny sa nezabudni pani manželke posťažovať a vypicovat jej za to 😂😂 alebo ísť do krčmy a s kamarátmi sa hádať ako by si ty všetko spravil inak a ine kokotiny 😂 poriadne sa hlavne obleč keď pôjdeš do krčmy zima je vonku 😂😂😂

    1
  78. Pani 23 ročná nedáme stretko ? Keď hej podpíš sa 😂😂😂😂

    1
  79. Staci si precitat ktorykolvek jeden tvoj vytok a kazdy zisti z toho tvojho vytoku co si za blbku.
    A ten co s tebou suhlasi – jasne,ze suhlasi ved je na tej istej urovni ako ty. Rovnako vysmazeny.

  80. Anonym 21. januára 2024, 13:39
    Staci si precitat ktorykolvek jeden tvoj vytok a kazdy zisti z toho tvojho vytoku co si za blbku.
    A ten co s tebou suhlasi – jasne,ze suhlasi ved je na tej istej urovni ako ty. Rovnako vysmazeny.

    Choď už do krčmy koho zaujímajú tvoje pičoviny 😂 ty si vysmazeny 😂 to že si si život dojebal moja pičovina není 😉 a brutálne má zranuju tvoje slová prosím už dosť 😂😂😂

    1
  81. Jasné môžme,rada sa stretávam s rovnakými blbmy ako ja.
    Môžme pokecat o tom co sme nedokázali a nedali do štátnej kasy.
    20:00 kemping? 😏😏😏
    Tam je tma ukážem ti aj či sú tie silikóny.

  82. Dohodnuté budem tam 😂môžme prehodnotiť či sme naozaj taký sprostý 😂😂😂 zhodnotíme tie silikóny spolu

    1
  83. Jasne keď robím 12tky som blbá.
    Keď som na úrade som blbá.
    Keď sa opovazim vyjadriť názor ktorý nie je ako ten Váš som blbá.
    Keď mňa niekto chce urazit tým ze robím 12tky a napíšem to isté lebo však kto nerobí dnes 8micky a 12tky som tiež blbá.
    Vlastne každý kto není ako vy je blbý.
    Ja len ďakujem že nás „blbých“ tu je viac a nie sme všetci ako vy.
    Amen.

    3
  84. Ja už tiež končím s tymto komentovanim idem si užívať svoj blbý a vysmazeny život 😂ktorý 100x lepší ako ten váš 🖕🏻 pozdravujem
    A pre slečnu 23 ročnú tak teda 20:00 kemping platí uvidíme sa

  85. Ty tava blba, precitaj si prvy koment na tvoj prvy vytok. Bola to reakcia na tie hrubky.
    To je dokaz toho, ze si blba. Ale to ty nepochopis, lebo si blba. Ale na ukazovanie ti to staci.

  86. V Seredi treba postavit jednu na Namesti Slobody nech dezole scene odjebe hlavy z toho hluku 😀

    1
  87. Pri prvom komentári som si myslela ze slovo výtok je preklep ale 3x.napisat výtok asi nie je náhoda.
    Takže pan gynekolog môj prvý výtok neobsahoval žiadne hrúbky (?) len som napísala pravdu o tom ako to funguje na slovenku vďaka Vám ktorým sľúbil niekto vyšší dôchodok a kôli tomu ze tu nechcete mať nič „nové“ a tým „riadite“ životy nám mladým.

    2
  88. Viete aj niečo iné napísať respektíve sa baviť ako človek a vyjadrovať sa alebo slovo blbá je jediné slovo s ktorým viete zložiť vetu? Lebo zatiaľ som od Vás normálny komentár s výpovednou hodnotou nevidela.
    Argumenty a komunikacia hodná dieťaťa v škôlke ktoré sa naučilo 1 slovo q omietanie ho dookola lebo popravde nič iné nevie..smutné.
    Kto tu je teda na akej úrovni?

    1
  89. Už sa neznervóznujte choďte sa tešiť vnúčatám a užívať si život nech Vám neubehne medzi prstami.
    Pokiaľ sa budete chcieť vyjadrovať tak si najprv overte fakty o výtokoch kto co kedy písal a potom sa možno budeme vedieť aj normálne baviť a nebudete musieť každého nazvať blbcom.
    Zatiaľ svojimi komentármi dokazujete len to ze tu je len 1 blbec.
    Pekný večer prajem.

    2
  90. Dezole so Serede nemaju vnucata a aj keby mali tak sa k tym alkoholikom jebnutym tie decka nepriznavaju 😀

    2
  91. Anonym 20. januára 2024, 8:30
    možme aj my dať rande v kempingu, ked si taký chudáčik, že si berieš mojich rodičov do tvojej mastnej huby… a ked už sme pri dokazovaní, čo kto vo svojom úžasnom živote dokázal, tak moji rodičia 12ky vo fabrike nikdy nerobili, obaja vyštudovali výšku a jeden z nich má vlastnú firmu… stačí mi počúvať mudrlantov zo starej generácie, ktorí všade boli, všetko vedia, akurát zabudnú dodať, že najdalej boli v šoporni na hodoch a prečítali možno tak dnešný nový čas, ale čo lepšie čakať od tupej sedlače, ktorá dokáže 4-krát zvoliť preslopaného bolševického oyebávača a ešte sú na to hrdí, ako porazili západ, pričom im nevadí, že ten ich milovaný bojovník proti západu chodí do EU lízať čuráky, aby dostal EU fondy, nech je z čoho kradnúť :))

    3
  92. „Volič je úplne hovno. Nevie nič. Fakt nevie nič. O ničom nevie nič. (…) Nevie, čo je to HDP, čo sú to verejné financie, nič. Tí ľudia vnímajú iba totálny absolútny povrch. Absolútny povrch,“ hovorí hlas podobný Jaroslavovi Haščákovi.

    3
  93. Ze neši cigán jasne ze si cigán keď si napísal ze sú to ľudia jakou mi lebo normálny človek by dačo také nenapísal. Jedna kvapka cigánska je to celý cigán a mate problém stým ja nesom rasista ale cigán nemám rád a cigán není rasa a ešte si myslím ze nemôže byť normálny človek iný ako biely

  94. Ešte že písať viete.

    More ľudia dajme skupinové rande v tom kempingu koľký z vás budú mať tak isto podrezaný jazyk ako tu v komentároch.

  95. V roku 2035 sa ma ukončiť predaj áut so spaľovacími motormi. Nikto z Vás protestujúcich si nedovidí ďalej ako na koniec nosa, čo to bude znamenať, keď sa nebude riešiť výroba elektriky. Chceme stavať ďaľšie jadrové elektrárne ? Z čoho budeme vyrábať elektriku pre Vaše autá ?
    Viackrát som sa pohyboval v tesnej blízkosti veterných elektrární, nikdy som si nevšimol nič z tých vyššie popísaných bludov, čo boli dávno vedecky vyvrátené. Dokonca pod strechou búdy hneď pri stĺpe vrtule bolo niekolko obývaných lastovičích hniezd, pod betónový základ viedli desiatky podľa stavu obývaných dier rôznych hlodavcov, pred jednou bol na stráži aj škrečok. Nikde ani jeden mŕtvy vták, podľa „ekológov“ ich tam mali byť stovky a neznesiteľný zápach z ich rozkladajúcich sa zvyškov.
    Ja som za, nepotrebujem kilowatt elektriky za 1 EUR, nech sa to stavia. Radšej turbíny ako jadro.

  96. Pre Rado ti sa zobuď jedine čo môže pomôcť od nedostatku el. energie je jadro. Jadrová energia je najčistejší zdroj el. energie. Bez jadrovej energie sa Európa nezaobíde. Nemecko začalo odstavovať jadrové elektrárne teraz majú problém z nedostatkom el. energie veterná im nepostačuje a idú spúšťať uholné elektrárne. Spaľovacie motory chcú zakázať ale uholné elektrárne na nabíjanie elektromobilov to už nevadí. Ti si určite ďalší člen spoločnosti ktorému chýba kritické myslenie a verí nepodloženým hoaxom o jadrovej energii

  97. Elvis :
    Nie, nie som zasadne proti jadru. Ale vies o tom, ze Mochovce vedia ist iba na ruske palivove tyce, na ktore je embargo ?

  98. Rado nemas pravdu.
    Na dodavku jadroveho paliva existuje vinimka a od buduceho roku bude krmit nase reaktory palivo od Westinghouse.

    1
  99. Trápia nás nejaké vrtule? keď sa nám tu mosty rozpadajú,toto by mala biť priorita a nie vrtule.

    1
  100. Ford 8. februára 2024, 11:14:
    Spravne, hlavne ked do mesta vedie len jeden jediny vstup bez mostu. Peniaze by mali ist prioritne na mosty, hlavne ked ten nadjazd nad D1 smer GA – Dolna streda je strategicky pre logisticke centrum.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované