back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Číta – j – me pre radosť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

ZŠ J.A. Komenského / Naša škola sa v školskom roku 2023/2024 úspešne zapojila do projektu „Čítame pre radosť“. Účelom tohto projektu je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu, budovanie čitateľského sebavedomia, čitateľských zručností, slovnej zásoby a fantázie každého dieťaťa mladšieho školského veku.

Vďaka projektu sme mohli zriadiť triedne knižnice v triedach 1. a 2.ročníka. Výber kníh bol prispôsobený individuálnym záujmom a aktuálnym schopnostiam i potrebám detí. V prvých čitateľských mesiacoch je čítanie skutočne náročné na pozornosť, sústredenie a pamäť. Prváci ešte spoznávajú písmená, druháci sa učia správnej technike čítania aj čítaniu s porozumením. Vybrali sme preto knihy, ktoré poskytujú zážitok a budú pre deti atraktívne.

Kombinácia málo textu a bohatých ilustrácií je v tomto období presne to, čo potrebuje začínajúci čitateľ. Pani učiteľky rôznymi aktivitami budú prebúdzať v deťoch lásku ku knihám. Hlasné predčítanie učiteľkou spojené s dramatizáciou, spoločné čítanie, diskusia o prečítaných textoch, ilustrovanie príbehov a ich hrdinov spojené s výstavkou prác, výroba záložiek do kníh, možnosť čítania cez prestávky, zapájanie rodičov, starých rodičov či starších súrodencov k večernému čítaniu s deťmi, … Čítanie si z knižiek na poličkách v triede sa stáva pre viaceré deti odmenou za skôr dokončenú prácu na hodinách.

Ešte jedno prekvapenie☺. Počas Vianoc darčeky neobišli ani našu školskú knižnicu. Za členské príspevky sa zakúpili nové knihy – pre menších alebo aj starších žiakov. Každý čitateľ si nájde to, čo má rád. Pribudli knihy od náučnej literatúry až po rozprávkové, dobrodružné, detektívne či romantické romány. Tešíme sa na návštevu každého, koho kniha dokáže nadchnúť, vyvolať emócie, pobaviť, ale aj vzdelávať.

„Pime plnými dúškami z dobrých kníh.” (John Wooden)

Mgr. Čížová, Mgr. Vargová Droppová

- Článok pokračuje pod reklamou -

zdroj: FB/ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované