back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Web Petra Cibulku bol znovu dlhodobo nedostupný

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Praha | V ďalšom rozhovore s Petrom Cibulkom sme sa pýtali na dlhodobú nedostupnosť stránky cibulka.net.

Petrovi Cibulkovi sme na naše náklady jeho starý web zálohovali a materiály o ňom uverejňujeme na webe  https://cibulka.socializmus.sk/.

Celý web Petra Cibulku je vyhotovený a prevádzkovaný nami a na naše náklady z úcty k jeho osobe – 5X za totality väznenému disidentovi a signatárovi Charty 77.

Druhý rozhovor s Petrom Cibulkom vyhotovený pri stretnutí v októbri 2023:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. seredan 16. januára 2024, 10:00 Pri – nezda sa mi, ze by diskutujuci:
    Anonym 16. januára 2024, 9:31 Pri pisal o Havlovi, alebo Cibulkovi.

    On pisal o Vas.

    Ide o jednoriadkovy, uplne jednoduchy prispevok. To vazne mate problem s pochopenim jeho obsahu?

    Rovnako, ako vo Vasom prispevku: seredan 16. januára 2024, 8:38 Pri – kde spominate osobu, ktora sa v znovu pomerne kratkom clanku vobec nenachadza?

    Vyzera to tak, ze vyssie spomenuty anonym reagujuci na Vas presne odhalil Vas problem. Nie, nerieste si svoj komplex v diskusii verejnym osocovanim ludi,ktorych nepoznate a evidentne ani len netusite, cim vsetkym si oni presli, aby ste aj Vy dostal moznost pisat a vyjadrovat sa slobodne aj v diskusii, ako je tato.

    2
  2. Havel ani tento odpad by nemal mať žiadny priestor. Obraz autora. Havel Slovensku len uškodil.nech hnije v pekle

    2
  3. Majko,ja som písal o signatároch Charty 77 na čele ktorých bol Havel,tak neviem kto čo nepochopil.

    1
  4. seredan 16. januára 2024, 15:41 Pri – napiste prosim Vase meno a priezvisko, rad precitam, dovzdelam sa a zalozim do kniznice Muzea totality.

    Aby sme nepomreli sprosti…

    1
  5. Cibulka vie kto bol Havel. Vašku si prase si prase si prase. Cibulka ščal proti vetru tak ho zato komuš banda zavrela. Keby nebolo Gorbačova, ešte dnes by bol cibulka v base.

  6. Pán Majko,povedzte 3 prínosy Havla pre Slovensko. Vaš pohlad. Mám 76 rokov chcem poznať vas názor. Ďakujem.

  7. „Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolávány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární. To, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu OSN.“

  8. Ivan Tkač 17. januára 2024, 14:05 Pri – ak mate zaujem nastudovat si zivot a prinos byvaleho prezidenta Cesko-Slovenska niet lepsieho sposobu, ako studovat z dobovej literatury, ktora je k dispozicii v kniznici Muzea totality.

    Som si isty, ze najlepsie zhodnotili jeho prinos v CR pomenovanim letiska v Prahe na Letisko Vaclava Havla.

    Ak podrobnejsie, tak vyberam z archivu:

    1. Demokratizácia: Václav Havel hral kľúčovú úlohu pri demokratickej transformácii Československa po páde komunizmu. Jeho aktivizmus a vodcovstvo podporovali prechod k demokracii a zavedenie politických slobôd.

    2. Medzinárodná prestíž: Havlov diplomatický prístup posilnil medzinárodnú prestíž Československa. Jeho schopnosť komunikácie so západnými vedúcimi predstaviteľmi a obhajoba ľudských práv zvýšili postavenie krajiny na medzinárodnej scéne.

    3. Zjednotenie krajiny: Václav Havel bol kľúčovým symbolom jednoty medzi Čechmi a Slovákmi počas rozdelenia Československa. Jeho úsilie o mierový proces, ktorý viedol k rozdeleniu krajiny do Českej republiky a Slovenskej republiky, prebehlo bez väčších konfliktov.

    4. Prakticky pri ziadnej mojej ceste v zahranici a to ani v krajinach EU sa
    nestalo, ze by bezniludia vedeli, kde je Slovensko.

    Stacilo ale povedat „Dubcek a Havel“ a nasielsa malokto, kto by nevedel o com je rec.

    5. Havel a ludia okolo neho davali ludom za Zeleznou oponou (teda nam) nadej a vieru, ze totalita a komunisti raz budu porazeni. Bez nich by vyrazne menej ludi pocuvalo aj znamy VOA a RFE.

    Mozu ludia nadavat na Gorbacova, Havla, Dubceka, Walesu a pod. kolko chcu, netusia vsak, co cinia. Bez nich by sme tu este stale mali totalitu, slobodne by ste sa mohli akurat tak vys_at (pravdepodobne) a o cestovani, praci v zahranici a studiu nasich deti na prestiznych univerzitach, by ste / sme mohli snivat.

    Viete, dobre a vidim ze s uzasnou lahkostou sa (asi) aj Vam ktitizuju z pohodlia domova ludia, ktori nam vsetkym moznost kritizovat zabezpecili a nebojim sa napisat – vybojovali.

    To posledne slovo je mozno pre mnohych ludi neuveritelne, no napr. Dubcek, Cibulka, ale aj Havel a dalsi za totality mali na seba nasadenu sledovacku STB, pred kazdym vyrocim boli preventivne zadrzani, a niektori z nich stravili roky vo vazeni. Konkretne Cibulka bol zatvoreny 5X.

    Vidiac otazku mam potvrdene, ze Muzeum totality ma zmysel…

    1
  9. Pán Majko váš. Váš názor poprosím.Nie v ČR. Že po ňom letisko pomenovali…nie z archívu,nie kto čo povedal v zahraničí. Stačí tromi vetami.

  10. Niektorí jeho spoluväzni z radov disidentov mu veľa vecí vyčítalo. Aj o tom treba hovoriť, nielen čo zapadá do jeho obrazu demokrata.

  11. Pokial ma naozaj 76 rokov, tak by mal vediet, ze ked sa pise o Ceskoslovensku, tak je rec aj o Slovensku.

    1
  12. Gorbačov nás oslobodil, západ na čele s USA sa zahral na výtaza, a začal rozširovať pakt NATO so súhlasom štátov východného socialistického bloku, žiadne referendum nebolo o vstupe do NATO pokiaľ ide o slovensko. Dnes celý svet žne úrodu, je vojna na Ukrajine. Usákom vojna vyhovuje na Ukrajine, a nie len na Ukrajine.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované