back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Stanovisko polície k nočnej dopravnej nehode Andreja Danka v Bratislave – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Bratislavskí dopravní policajti boli včera (11.01.2024), krátko pred 23.30 h vyslaní k udalosti v cestnej premávke, ku ktorej došlo v križovatke ulíc Saratovská – Repašského, vo štvrtom bratislavskom okrese.

Podľa doterajších informácií z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k nárazu motorového vozidla do stĺpu svetelnej dopravnej signalizácie pre chodcov, v dôsledku ktorej došlo k jeho poškodeniu.

Po príchode hliadky dopravnej polície sa vodič, ani motorové vozidlo na mieste nenachádzali.

Z uvedeného dôvodu nebolo v čase príchodu hliadky polície na miesto zrejmé, kto bol jej účastníkom a rovnako nemohlo dôjsť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča.

Objasňovaním presných príčin, ako aj okolnosti, za ktorých k predmetnej udalosti došlo sa v súčasnosti zaoberajú policajti odboru dopravných nehôd Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -
zdroj: FB/Polícia SR Bratislavský kraj

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ – stanovisko GP SR k dopravnej nehode Andreja Danka:

„V súvislosti s dopravnou udalosťou, ktorej účastníkom mal byť podpredseda Národnej rady SR, bude začaté trestné stíhanie vo veci pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia – trestný čin spáchaný z nedbanlivosti. V rámci trestného konania prokuratúra vykoná všetky procesné úkony nevyhnutné pre náležité objasnenie skutkového stavu veci,“ napísala hovorkyňa generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. „Policajný prezident ma ráno informoval, že sa stala nehoda podpredsedovi národnej rady. Nedošlo k žiadnemu ohrozeniu ani života, ani zdravia iných obyvateľov, ani nejakej škode na majetku,“ uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

    Takže zdemolovaním všeobecne prospešného zariadenia neprišlo podľa ministra ku škode na majetku.

    55
  2. A TOTO chce byt prezidentom.
    Slota opilec. Malikova ozrata jak dalmatinsky cap. Danko opilec.
    A najdu sa tupci, ktori ich volia.

    125
  3. Som presvedčený , že mal vypité a hlavne si je vedomí , že mu nemôžu nič urobiť . Hanba takému národu ,ktorý si volí takýchto ľudí.

    107
  4. Dement pridrbaný ožratý, rovnako ako kokoti bez mozgu čo ho volili.
    Zobrad tomu generátoru vodicak na 5 rokov

    63
  5. Koalícia už vymýšla ospravedlnenia tohto skutku pre verejnosť a spôsoby ako verejne zľahčiť čo sa stalo. Áno, každý môže mať dopravnú nehodu, nezvládnuť riadenie, každému sa to môže stať.
    Ale keď ste čistý bez alkoholu a bez drog a ešte aj verejne známa osobnosť tak sakra zavoláte políciu a prídete tým linču zo strany médií a opozície. Ibaže tak nespravíte preto, lebo zistenie vášho stavu políciou vyvolá ešte väčšie pohoršenie verejnosti. Je mi úprimne ľúto ľudí ktorí s takýmto človekom sympatizujú.

    106
  6. Tento človek, nástupca známeho to antialkoholika / do tankoch/ už narobil so svojimi nominantmi toľko zla, že ak by bežní ľudkovia vedeli o všetkom, denne by robili humoresky pred jeho domom. Líška mazaná, je iba slabý odvar tohto človiečika. K onej udalosti. Padni komu padni. Len neodpadni – kapitán. Tu v zákone Zákon č. 8/2009 Z. z.Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    DOPRAVNÉ NEHODY A EVIDENCIA DOPRAVNÝCH NEHÔD

    PRVÁ HLAVA

    DOPRAVNÉ NEHODY

    § 64

    Dopravná nehoda

    (1) Dopravná nehoda je udalosť v cestnej premávke, ktorá sa stane v priamej súvislosti s premávkou vozidla a pri ktorej
    a) sa usmrtí alebo zraní osoba,
    b) sa znefunkční cesta alebo všeobecne prospešné zariadenie
    Píšu, – že došlo k nárazu motorového vozidla do stĺpu svetelnej dopravnej signalizácie pre chodcov, v dôsledku ktorej došlo k jeho poškodeniu. viz text článku.
    Dáme sa neprekvapiť, ako to dopadne. Náš vzor aj tu
    Jistě, pane ministře (seriál)
    Veľká Británia Yes, Minister

    30
  7. Začatie trestného stíhania len aby sa nepovedalo. Aká šanca je, že bude právoplatne odsúdený?

    22
  8. Anonym 12. januára 2024, 17:57 Pri…pretože nebolo k čomu a ty to vieš….Sulík neutiekol z miesta činu, vyšiel z auta a zisťoval stav cyklistu…cyklistovi sa nič nestalo, Sulík sa mu na mieste ospravedlnil a oznámil kde ho nájde v prípade problémov, bycikel tiež bez ujmy a ak by sa sám „nepochválil“ na fb tak o tom nikto ani nevie..tak čo by tam robili tí policajti?…to je úplny rozdiel od zdemolovaného semaforu v hodnote pár tisíc eur a Dankové auto asi tiež nie je bez ujmy…

    36
  9. Možno sa už zmenil zákon,ale doteraz to bolo tak,že účastník dopravnej nehody je povinný to ohlásiť dopravavákom..

    14
  10. Policajti vypátrali vodiča, ale fúkať mu pre istotu nedali. Radšej alibisticky napíšu, že sa na mieste nehody nenachádzal a teda nemohlo prísť k vykonanou dychovej skúšky. Pritom je bežnou praxou policajtov, že ak krátko po nehode vypátraní účastníka nehody, hneď ide do úst dräger. Šutajko nám zas prezradil, že nedošlo ani k nejakej škode na majetku. Servilný užitočný idiot.

    59
  11. Šuta Eštok už má omluvu pre Danka a to je dôkaz o jeho ,,čestnosti“ nie len v politike ale aj v jeho živote. A tento má strážiť právo a pravdu?

    31
  12. On z miesta dopravnej nehody neodišiel, ale utiekol. Mne sa páči, ako to všetky médiá nazývajú. Bol to zbabelý útek. Všetci vieme, prečo. Toto je návod pre všetkých, ktorí majú udalosť v cestnej premávke. Ak narazia do oplotenia pozemku, značky,…. Ide sa pekne domov. Veď plot či značka nevie vypísať tlačivo o škodovej udalosti. A potom, keď mi už zvonia pri dome policajti, to akože telefonicky nahlásim. 🤦🏻

    37
  13. Presne tak. Nesplnil si povinnosť vyplývajúcu zo zákona, poisťovňa by nemala nič preplatiť.

    23
  14. Bežný smrteľník keby toto urobil tak minimálne by prišiel o vodičský preukaz a sedel by cpz.

    22
  15. Poisťovňa nesmie nič vyplácať, je začaté Tr.konanie a kapitán nemá od polícii záznam o Dopravnej nehode!!!?!!?!??? Pokiaľ v, platia, je to poisť. podvod

    17
  16. Čo s tým má spoločné Šutaj Eštok. Poslanec má imunitu nemožno ho zatknúť len tak. Spravil škodu utiekol z miesta činu, taký človek nemá čo hľadať v parlamente. Na 100% alkohol že tvorca zákonov. Volil som SNS už nikdy to nespravím. Ak má Danko svedomie mal by odísť s parlamentu sám bez zbytočného odvolávania.

    33
  17. Fero,mýliš sa,to odísť z parlamentu,to je blbosť,a ani nikto ho k tomu nemôže prinútiť.Jedine,že by sa vzdal dobrovoľne miesta podpredsedu parlamentu,áno,to je možné.

    6
  18. Ziadnu imunitu nema.
    A pre 10.17 nie nie jeto podvod. Nie ku kazdej nehode nemusis volat cajtov. Ale k tejto, ked poskodil semafor ano.
    Je uplne jasne, ze bol zase ozraty a o tom to je.

    18
  19. A bežnému človeku by zobrali hneď vodičák a nikto by sa s tým nebabral … Kurva psychotesty by som im dal robiť oni o nás rozhodujú hajzly opili bežný človek musí furt vyhadzovať love za psychotesty taxikár , vodiči s povolania , sbs-kár alebo hoci kto a kokoti poslanecký nemusia nič !!! Len sa nasrbat , alebo kradnúť šak jebnutá verejnosť na to za pol roka zabudne !!

    19
  20. Vyrábate senzácie. Na úzkej ceste v Bernolákove sa oproti mne rútilo dodávkové vozidlo. Ja som zastavil úplne na kraji a čakal naraz. Odnieslo to moje spätne zrkadlo na vodičovej strane a zrkadlo na dodávke. Nakoľko mám kameru na aute vedel som preukázať že vodic neprispôsobil rýchlosť jazdy povahe cesty a má priamo ohrozil. Dodavka zastavila za mnou cca 100 m. Keď som sa vodiča spýtal že prečo išiel ako … odpoved bola ponáhľal som sa. Ja na to, že keď sa chce zabiť tak nech neohrozuje druhých. Zavolal som políciu. Policajt povedal, že je to škodovať udalosť a riešiť to nebude. Nakoľko vodic nemal pri sebe zákonnú poistku policajt ju v svojom telefóne vyhľadal a do nášho protokolu o nehode škodovej udalosti ju uviedol. Na moje pripomienky dychovej skúšky, porušenia predpisov o cestnej premávke nespravil žiadny úkon ani voči mne ani vodičovi dodavky. Keď som namietal neprispôsobenie rýchlosti stavu a povahe cesty, prepravovaneho nákladu 1 tona betónovej zmeny mi povedal, že tam nie je obmedzená rýchlosť . Mám najazdených cca 2 milióny km a pri inej reakcii by došlo k zrážke vozidiel minimálne na stranách vodičov. Taký je stav riešenia škodovych udalosti.

    8
  21. Fico:
    Opäť sme v situácii, keď sa budú škandalizovať veci, ktoré sa nemajú. Podpredseda NR SR a predseda SNS jasne vysvetlil, že nedošlo k žiadnemu zraneniu.

    Danko:
    Nebol som opitý a nehavaroval som opitý. Odišiel som preto, že som bol zranený.

    Teľce

    10
  22. Lipšic mal nehodu o 17,59hod a krv priniesom na skúšku alkoholu o 32,03hod a boh vie čiu krv. A to zabil človeka. Ja sa Danka nezastávam, ale hádam len taký sprostý nie je, že ak by bol pil, bol by sadol za volant keď mal k dispozíciu služobnú limuzínu aj so šoferom.

    7
  23. Toto sú ozaj právne výklady 😁 skuste si zaistiť rozdiel medzi dopravnou nehodou a škodovou udalosťou.

    1
  24. To že to pôjde do stratena a možno si to ,,vypije,, nejaký policajt ktorý nedal fúkať…to je dôkaz že sa o to ,zaujíma, GP…Danko si to spôsobil sám ale oni ho urobia vydierateľným…to je ich hlavná činnosť …

    4
  25. No podla vzoru opozície by Dánka mali povýšiť, síce zrazil len semafor a nie ako Lipšic človeka. A pritom ani vrátnika nemôžeš robiť keď nemáš čistý register! Tak o čom sa tu bavíme?

    2
  26. No, ako vidím už sa tu vybúrili všetci slniečkári, dezoláti a paštikári. Jeden z nich tu písal
    paragraf o poskodení verejne prospešného zariadenia (svetelnej signalizácie). Ide však o to, či ten semafor bol v čase nehody funkčný, alebo bol vypnutý. Pokiaľ bol
    vypnutý už pred nehodou (okolo 23 hod. a 30 min., tak všetky vaše drísty si strčte, viete kde…..

    4
  27. Milí Slováci môžeme si brať s kapitána Danka príklad čiže keď naburame tak odídeme s miesta nehody a skutok sa nestal😂😂😂

    4
  28. Tu sa to hemží nenávisťou od tých čo nevyhrali voľby. Len tyto kaviarnici musia mať pravdu a sú čestný ako to čudo v paláci.

    3
  29. Pre dezolata 17.17
    Kecas az sa ti z radacovskeho prasi.
    Zakon nerozlisuje zapnuty ci vypnuty semafor. A co je podstatnejsie, kedze doslo podla kapitana k zraneniu tak uz sa jedna o nehodu a tu treba volat policajtov.
    ,,pri zraneniach nie je ich charakter a rozsah rozhodujúci a preto sa o dopravnú nehodu bude jednať v prípade akéhokoľvek zranenia osoby,,

    3
  30. Keď sa už akože zranil mal si volať RZP alebo ho jeho šofér na limuzíne mal odviesť do nemocnice. Mal by dôkaz o ošetrení. Toto mu ľudia nezhltnú

    3
  31. zobrat vodický preukaz na 3 roky, pokuta 10 tis. eur. podmienka 12 mes. na 3 roky, taký by mal byť verdikt súdu.

    1
  32. zobrat vodický preukaz na 3 roky, pokuta 10 tis. eur. podmienka 12 mes. na 3 roky, taký by mal byť verdikt súdu.a vzdat sa podpredsedu parlamentu.

    2
  33. No pozeram ze hrdi narodniari maju pochopenie pre ploskacku za volantom.
    Dufam ze siel domov aj zbit zenu (ak uz od neho neusla) je to take rydzo narodne.

    Nedovolme slnieckarom aby nam nicili tradicie . Ved uz nasi pra-pra dedovci chodili opiti na konoch

  34. Pre Anonym 14. januára 2024, 17:17 Pri

    Ty by si s tvojim výkladom práva mohol učiť na právnickej fakulte. Aspoň by bola sranda.

  35. Bol semafor zapnuty? Alebo vypnuty?
    Blikala len oranzova?
    Ten dezolat tomu dava priam filozoficky rozmer. Mozno to bude nejaka kvantova superpozicia Schrodingeroveho teda Dankovho semaforu.
    .
    To bude nejaky cicero z Papuce ten co sa tam zamyslal

    2

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované