back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

74 nových autobusov bude slúžiť cestujúcim v Trnavskom kraji

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TT SK |MM| Spoločnosť ARRIVA dnes predstavila 74 nových autobusov, ktoré budú slúžiť cestujúcim v Trnavskom kraji. Ich vodičom dnes symbolicky odovzdal kľúče od vozidiel predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Priemerný vek autobusov spoločnosti ARRIVA, ktoré zabezpečujú regionálnu dopravu v okresoch Trnava, Piešťany, Hlohovec a Senica, bude vďaka novému prírastku do flotily 3,6 roka.

„Cestovanie prímestskou autobusovou dopravou v Trnavskom kraji prechádza za posledné obdobie významnými zmenami. Už na začiatku minulého roka sme zaviedli zónové členenie kraja aj predplatné cestovné lístky. Komfort cestujúcich kontinuálne zvyšujeme aj obnovou vozového parku. V rokoch 2021 až 2023 bol vozidlový park ARRIVA rozšírený spolu o 56 nových autobusov. Teším sa, že v tomto tempe pokračujeme a dnes na cesty Trnavského kraja vyšleme ďalších 74 nových moderných autobusov, 34 z nich sme zabezpečili z európskych zdrojov v hodnote 7,7 milióna. Verím, že aj vďaka tomu sa nám podarí motivovať ľudí, aby  ešte viac využívali služby verejnej dopravy, ktoré pre nich zabezpečujeme,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že vybavenie do autobusov v hodnote viac ako 1,2 milióna eur bez DPH bolo financované tiež prostredníctvom európskych zdrojov.

Spolu 14 nízkopodlažných autobusov SOR ICN 10,5 s kapacitou 36 miest na sedenie a 20 nízkopodlažných autobusov SOR ICN 12,3 s kapacitou 45 miest na sedenie v hodnote 7,7 milióna eur (bez DPH) bolo zakúpených z prostriedkov EÚ cez program IROP. Cez tento program dopravca obstaral aj 195 moderných odbavovacích terminálov do autobusov regionálnej dopravy. Spolufinancovanie dopravcu predstavovalo v oboch prípadoch 10 % z obstarávacej ceny. Ďalších 9 autobusov IVECO Crossway Line 10.8M s kapacitou 39 miest na sedenie a 31 autobusov IVECO Crossway Line 12M s kapacitou 49 miest na sedenie zakúpila ARRIVA Trnava ako vlastnú investíciu. Všetky vozidlá spĺňajú najprísnejšiu emisnú normu EURO 6 a ich výbava zahŕňa elektronické tabule s označením linky vpredu, na pravom boku vozidla a vzadu, výkonnú klimatizáciu i vnútorný informačný LCD panel pre lepšiu orientáciu a informovanosť cestujúcich.  Samozrejmou súčasťou výbavy celej flotily je bezdrôtové pripojenie na internet cez WiFi a USB porty rozmiestnené po celej dĺžke vozidla určené na nabíjanie mobilných zariadení.

„Pozíciu dopravcu v regiónoch Trnava, Senica, Piešťany a Hlohovec v Trnavskom kraji úspešne obhájila ARRIVA vo verejnej súťaži v minulom roku. Dnes sme opäť ukázali, že sme zodpovedným a spoľahlivým partnerom Trnavského samosprávneho kraja ako objednávateľa regionálnej autobusovej dopravy. Želám našim vodičom aj cestujúcim mnoho šťastných a bezpečných kilometrov v ich nových autobusoch,“ uviedol Michal Horák, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Všetky nové autobusy sú vybavené ručne ovládanou rampou pre cestujúcich na vozíku a signalizačnými tlačidlami označenými Braillovým písmom pre lepšiu orientáciu nevidiacich a slabozrakých pasažierov. Samozrejmosťou je kamerový systém pre väčšiu bezpečnosť cestujúcich aj vodiča.

„Nákup 74 nových moderných autobusov znamená, že za posledné tri roky sme obmenili až 70 % celého vozidlového parku, ktorým zabezpečujeme regionálnu doprave v Trnavskom kraji. Ide o významnú modernizáciu našej flotily, ktorá so sebou prináša vyššie pohodlie a bezpečnosť cestovania, ekologickejšiu dopravu, ale aj vyššie nároky na nás ako dopravcu. Spoločnosť ARRIVA Trnava v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom ponúka obyvateľom Trnavského kraja kvalitné a spoľahlivé dopravné služby a ja som presvedčený, že počet našich cestujúcich bude vďaka tomu aj naďalej rásť,“ povedal Peter Nemec, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Trnava.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované