back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Odletené kusy ľadu z návesov poškodili viacero vozidiel. V jednom prípade ľad prerazil čelné sklo a zranil vodiča

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM| Policajti len za včerajší deň riešili 3 dopravné nehody, pri ktorých ľad z auta poškodil okolo idúce vozidlá. Pri jednej došlo dokonca aj k zraneniu.

PRI TRNAVE SA PRI NEHODE ZRANIL VODIČ

Na trnavskom obchvate mal ísť krátko pred obedom kamionista smerom na Senicu, keď mu mal z neočisteného návesu odletieť ľad na oproti idúce auta Škoda Octavia.

Náraz bol taký silný, že ľad prerazil čelné sklo, vletel dovnútra a poranil 46 ročnému vodičovi hlavu. Ten musel byť prevezený na ošetrenie do trnavskej nemocnice.

NA DOLNIAKOCH ROZBIL SKLO OPRAVÁROM

Policajti boli privolaní k nehode pri Dunajskej Strede v skorých ranných hodinách. Z neznámeho auta sa mali uvoľniť kusy ľadu, ktoré poškodili čelné sklo za ním idúceho VW Transporter.

- Článok pokračuje pod reklamou -

PODOBNÚ NEHODU SME MALI AJ NA ZÁHORÍ

Senickí dopraváci riešili rozbité sklo na aute Škoda Kamiq pri obci Popudinské Močidľany. Aj v tomto prípade mal kus ľadu odletieť z oproti idúceho nákladného auta.

Vodiči, ktorým ľad poškodil ich vozidlá, kontaktovali políciu. Vo všetkých prípadoch polícia na mieste zistila, že vodiči, ktorí nehody zavinili, z miesta odišli a v jazde bez zastavenia pokračovali. Celková škoda na 3 osobných autách sa vyšplhala na 4500 eur.

ZA ĽAD A SNEH MÔŽE HROZIŤ POKUTA

Upozorňujeme všetkých vodičov, či už nákladných alebo aj osobných áut, že v zmysle zákona sú povinný si pred jazdou odstrániť z vozidla a aj z nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa počas jazdy mohli uvoľniť.

V prípade, ak dôjde k poškodeniu auta v dôsledku uvoľneného ľadu, môžu policajti uložiť vinníkovi na mieste blokovú pokutu až do 50 eur. Ak dôjde k závažnejším následkom, pokuta sa môže vyšplhať až na 650 eur.

AJ V TOMTO PRÍPADE MÔŽE ÍSŤ O ÚTEK

Vodiči, ktorým z auta alebo návesu odletí ľad či sneh a v dôsledku toho dôjde k poškodeniu iného vozidla, sú povinný zastaviť a zostať na mieste nehody až do príchodu polície. Ak si túto povinnosť nesplnia, môže im v správnom konaní hroziť sankcia vo výške až do 1000 eur, v závažnejšom prípade až do 1300 eur a zákaz činnosti až do 5 rokov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. cest vynimkam, ale co kamionista to kokot, lebo si mysli ze on ma 40t a je panom na ceste. Keby mali za to tisicove pokuty, tak kazdy jeden si tu plachtu ocisti. Takto dostane 30e pokutu a ide vysmiaty dalej. V Nemecku a Rakusku tu plachtu aj jazykom zlyzu co su dosrany z policajtov

    3
  2. okolo dvoch týchto nehod som išiel aj okolo tej v TT na obchvate aj okolo tej v Močidlanoch . človek sice može ísť trošku dalej od kamiona v rovnakom smere jazdy ale čo z toho ked lad z kamiona može zletiet aj z kamiona v protismere … celú cestu do čr som videl padať lad z kamionov na cestu

  3. Co kamionista to bukvica. Tazko sa im v tych bukvách vysvetluje ze je to nebezpecne lebo im sa nic take nestane

  4. Teraz by sa mohol vyjadrit nejaky ten kamionak a vysvetlit preco si necistia navesy ? Lebo su to hnilaci. Padavky zenske krutit s volantom vie kazdy. Hlavne ze robili psychotesty na vodicaku.

    1
  5. Tiež čakám kedy sa vyjadrí dáky kamionista a zasa to budu zvaľovať na štát že nepostavil plošiny na odpočívadlách.

  6. Výrobcovia návesov by mali rozmýšľať, mierne zaoblené plachtovanie návesu by vyriešilo zamrzanie vody na streche návesu.

  7. Zatiaľ by mali rozmýšľať vodiči kamiónov a nekrútiť sa ako sa niečo nedá. Je to ich psia povinnosť, ak sa spoliehajú na to, že niekoho nezabijú svojim alibizmom, tak sú dosť vymletí.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované