back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na Ukrajinu posielame náklad humanitárnej pomoci pre zvládnutie zimných mesiacov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM|  Už takmer 680 dní trvá ruská vojenská agresia na Ukrajine. Pre ukrajinské civilné obyvateľstvo, ktoré je v akútnom stave núdze je humanitárna pomoc častokrát jedinou možnosťou ako môže preklenúť náročné zimné obdobie. 

Na základe žiadosti Ukrajiny o poskytnutie humanitárnej pomoci ako aj výzvy Európskej komisie, aby členské štáty nepoľavovali v preukázaní solidarity s civilným obyvateľstvom zasiahnutým vojnovým konfliktom, Slovenská republika poskytne Ukrajine humanitárnu pomoc v celkovej hodnote 203 492 eur.

Náklad s hmotnosťou 21 ton obsahuje elektrocentrály, ohrievače, oblečenie a lekárničky zo zásob Ústredia ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách Slovenskej republiky a ozbrojených zboroch Slovenskej republiky. Taktiež potraviny, balenú vodu a oblečenie zo zásob Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Na zabezpečovaní humanitárnej pomoci sa podieľa aj Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Prijímateľmi pomoci budú Ministerstvo zdravotníctva Ukrajiny, Kyjev; Ministerstvo vnútra Ukrajiny, Ľvov; Regionálny podnik Donetskteplokomunenerho, Doneck a Mestská rada mesta Pokrovsk v Doneckom regióne.

Krízy môžu postihnúť každú krajinu a solidarita medzi krajinami môže byť kľúčovým prvkom riešenia globálnych výziev. Pomoc Ukrajine môže v budúcnosti znamenať podobnú podporu Slovensku zo strany iných krajín v prípade akejkoľvek krízy.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A ten prasivec fasisticky zelensky nas da na europsky sud,ze nechceme kupovat jeho hnilu psenicu. Zase ta pomoc skonci v rukach priekupnikov a zlocincov,ale sme si odfajkli imaginarnu pomoc.

  2. Ci tu putin je alebo nie je, nemusime nikam ziadnu pomoc posielat,to len z bruselu ti ten lekvarovy slnieckarsky mozog vyplachli.

  3. za socíku sme mávali v bytoch problémy so švábami, všetci v bytovke sme ich familiárne nazývali Rusi 😀

  4. pre putler 9. januára 2024, 12:53 – jemu aspon mali co vyplachnut. Tvoje vakuum prepili sudruhovia este skor nez si bol na svete.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované