back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Rozlúčka so starým rokom, diskotéka pod hviezdami, zakázaná a povolená pyrotechnika

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Už zajtra sa rozlúčime so starým rokom. Silvestrovskú noc a vítanie nového roka budú môcť Seredčania prežiť štýlovou diskotékou pod holým nebom, ktorá bude plná hudby, tanca a nezabudnuteľných zážitkov.

Silvestrovská noc

Mesto Sereď a Dom kultúry pripravili pre Vás obrovskú tanečnú párty, ktorá sa bude konať na parkovisku pred gymnáziom. Od 21.00 do 23.00 hod. vystúpi TOMMY BAND a od 23.00 do 02.00 hod. sa predstaví DJ DENNY.

Zákaz hlučnej pyrotechniky

Opätovne dávame do pozornosti, že v Seredi bolo prijaté Všeobecno-záväzné nariadenie, ktoré celoročne zakazuje používanie pyrotechniky kategórie F2 a F3 CELOROČNE, ktorých hlavným efektom je hluk.

Do zakázanej kategórie F2 zaraďujeme produkty, ktoré je možné predávať len zákazníkom od 18 rokov a patria sem napr. rímske sviete, fontány s väčším rozptylom či niektoré druhy kompaktov, rakiet a delobuchov – jednoducho všetky výrobky s tzv. hvízdavou náplňou, ktoré sa nesmú používať v blízkosti kostolov, nemocníc, detských zariadení alebo škôl.

Do zakázanej kategórie F3 patrí taká zábavná pyrotechnika, ktorú predávame osobám starším ako 21 rokov. Zaraďujeme sem rakety, delobuchy alebo kompakty, ktoré predstavujú stredne veľké nebezpečenstvo a ktoré sú určené len na používanie na veľkých otvorených priestranstvách.

Povolená pyrotechnika

Kto si oslavy bez svetelných efektov nevie predstaviť, povolené je používať pyrotechniku kategórie F1, T1 a P1, ktorá predstavuje veľmi nízke nebezpečenstvo a má zanedbateľnú hladinu hluku. Zaraďujeme sem predovšetkým detskú pyrotechniku napr. motýle, bzučiaky, píšťalky, a vystreľovacie konfety, fontánky a prskavky. Sú určené aj mladším osobám, avšak vždy by sa mali používať pod dohľadom rodičov alebo zodpovednej osoby.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vyhradený priestor na odpálenie

V snahe zabezpečiť bezpečnosť občanov, bude v priestore parkoviska vyhradené miesto, kde budete môcť umiestniť svoju pyrotechniku typu F1, T1 a P1 k výstrelu a kde sa bude môcť s pyrotechnikou manipulovať. Rešpektujte v tomto smere pokyny organizátorov a mestskej polície.

Zároveň mesto prosí o dodržiavanie poriadku, na odpadky sú pripravené smetné nádoby.

Mestská polícia vyzýva na dodržiavanie zákona

Ako sme už pred časom spomínali: ak niekto použije vyššie spomínané pyrotechnické výrobky v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, môže byť udalosť riešená ako priestupok na úseku verejného poriadku, kde hrozí pokuta až do výšky 30 eur.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované