back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Rok 2023 bol úspešný, ciele na nasledujúcu sezónu sú ešte vyššie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

ŠK Cyklo-Tour Sereď /  Rok 2023 bol pre ŠK Cyklo-Tour Sereď jeden z najúspešnejších. Prišli nové posily, získali sme rekordný počet pódiových umiestnení a klub úspešne zorganizoval 17. ročník DHL Sereďmaratónu.

Koncoročná schôdza

Záver roka je už tradične spojený s bilanciou výsledkov, analýz či oddychom. Podobne to bolo aj v klube ŠK Cyklo-Tour Sereď. Koncoročná chôdza prebehla v modranskom hoteli, kde sme si spolu s partnermi zhrnuli uplynulý rok, zhodnotili zrealizované podujatia, ocenili najlepších jazdcov, prebrali plány na rok 2024 a oddýchli vo wellness.

   

Rekordné množstvo medailí

V roku 2022 sa prepisovala história v počte pódiových umiestnení. V tomto roku tomu bolo rovnako. Išlo o jednu z najlepších sezón v histórii klubu v pomere štartov a medailí. Celkovo sa naši jazdci postavili na 65 štartov, z ktorých si odniesli 31 zlatých, 21 strieborných a 18 bronzových medailí. Spolu ich bolo 70.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Preteky po celom Slovensku

Členovia klubu pretekali po celom Slovensku, v rôznych disciplínach – cestná cyklistika, horská cyklistika, triatlony, cyklokros či beh. Sezóna začala už v januári cyklistickými pretekmi na cyklistických smart trenažéroch Slovak eCUP a končila cyklokrosom v októbri. Avšak neoficiálne možno povedať, že až v decembri, keďže prebiehali aj bežecké podujatia.

Vyhrali sme ocenenie Najlepší klub roka 2023

Aj v tomto roku sa sústredila pozornosť viacerých pretekárov na regionálnu ligu v Trnave – Trnavská cyklistická liga. Preteky pozostávali z 15. kôl a mali 6 kategórií, pričom v štyroch mal zastúpenie aj klub. V celkovom hodnotení si z daných kategórií odniesli tieto umiestnenia:

A kategória 3.miesto

B kategória 2.miesto

C kategória 1.miesto a 3.miesto

D kategória 1.miesto a 3.miesto

V roku 2021 sa podarilo klubu vyhrať súťaž tímov a v tomto roku sme toto víťazstvo zopakovali. Do hodnotenia sa počítali najlepšie umiestnenia pretekárov zo všetkých 43 klubov. S počtom bodov 1 321 obsadil klub 1.miesto. Za ním sa umiestnil CK Olympik Trnava s 1 227 bodmi a tretie miesto taktiež trnavský ZMLR, s počtom bodov 869. Jazdci z CK AB Sereď obsadili 4.miesto, čo je rovnako pekný výsledok.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Okrem víťazstiev v TCL je potreba spomenúť ďalšie úspechy, medzi ktoré rozhodne patrili 2. miesto Tatiany Mačajovej Jasekovej a 3. miesta Ondreja Mačaja a Igora Daniša v celkovom hodnotení Merida Road Cupu.

Na maratónoch sa rovnako bodovalo a vyhrávalo. Napríklad z Prievidzského maratónu a DHL Sereďmaratónu sme brali striebro,  Okolo Malohontu 1. a 3. miesto, Tour de Kukkonia 3.miesto.

Z ďalších pódiových umiestnení možno spomenúť 2. miesto na Majstrovstvách SR v časovke do vrchu a 3. miesto na Majstrovstvách SR v časovke (Masters). Z väčších MTB pretekov možno spomenúť Festina bike fest 2.miesto, Singletrack MTB maratón 3.miesto, Stupavský MTB maratón 5.miesto, Bratislavský MTB maratón 6.miesto.

Všetky podujatia na ktorých mal klub zastúpenie je možné nájsť na klubovej stránke www.cyklosered.sk .

Klub organizoval i spoluorganizoval preteky

Začiatok roka patril ešportu, kde klub v spolupráci so Slovenským zväzom cyklistiky pripravil zimnú sériu pretekov Slovak eCUP a následne majstrovstvá Slovenska v ešporte. Najlepší cyklisti si prevzali medaile a získali titul majstrov.

Vlajková loď pretekov, ktoré klub organizuje, je DHL Sereďmaratón. Je to podujatie, ktoré je na svete už 17 rokov a každým rokom sa ho organizátori snažia vylepšovať. Záujem o podujatie je vysoký a už druhý rok po sebe bolo vypredané. Vysoký záujem o podujatie prezradil aj dotazník, ktorý vyplnili účastníci po pretekoch. Popri hlavných pretekoch pripravujú organizátori aj Detský Sereďmaratónik. Možnosť zasúťažiť si dávajú aj mladších športovcom, ktorí ešte nemôžu štartovať na DHL Sereďmaratóne. Aj na tomto podujatí pracujú organizátori už vyše osem rokov. Rovnako sa im podarilo podujatie opäť vypredať. Rovnaké ciele majú aj v ďalšom roku. V lete sa konalo podujatie Sereďmaratón virtual ride. Išlo o formu podujatia, ktorého cieľom bolo podporiť pohyb u cyklistov všetkých typov a ktorí si netrúfajú na jazdu v pelotóne. Súťažiť mohli počas celého júla. Na záver dostal každý účastník balíček priamo domov a bol zaradený aj do žrebovania v tombole.

Klub je rovnako zapojený aj do organizačného tímu pretekov Okolo Slovenska. Jeho úlohou je zabezpečiť veci pred štartom a prezentáciou tímov, pripraviť záverečné ceremónie vrátane dekorovania víťazov a ďalšie operatívne úlohy.

Výsledky aj vďaka mestu Sereď

Podiel na výsledkoch má aj mesto Sereď. Finančne, prostredníctvom dotácií pre športové organizácie v meste, podporuje chod klubu. Prostriedky sú následne použité na pokrytie časti nákladov pri organizovaní podujatí, na oblečenie (v tomto roku do chladného počasia), výbavu, výživu a štartovné. Rovnako, v spolupráci s mestskou a štátnou políciou, pomáha pri bezpečnom chode a celkovom zabezpečení podujatí DHL Sereďmaratón a Detský Sereďmaratónik. Patrí im preto veľké ĎAKUJEME!

- Článok pokračuje pod reklamou -

Galéria

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované