back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Hory“ plastov v okrese Galanta: Enviropolícia začala trestné stíhanie pre nelegálnu skládku odpadu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Nitra odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru začal trestné stíhanie za prečin neoprávnené nakladanie s odpadmi.

Zatiaľ neznámy páchateľ v období rokov 2014 až 2018, v katastrálnom území Zúgov v obci Čierny Brod, v okrese Galanta, uložil na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi plastový komunálny odpad.

V dôsledku toho vznikla skládka o veľkosti 4 000 m2 zo zmesi podrvených plastov, rôznych plastových častí áut, pneumatík, veľkých plastových tašiek, gumených tesnení, plastových nádob, ako aj plastov z elektrospotrebičov. Páchateľ neoprávnene nakladal s odpadom v rozsahu predbežne minimálne 26 600 eur. Presné náklady na odstránenie neoprávnene uloženého odpadu budú vyčíslené znaleckým dokazovaním.

Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. 

Polícia upozorňuje občanov a aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A nikto nič nevidel ani nepočul, že? Také slovenské. Toto je niekoľko desiatok kamiónov bordelu. Aj slepý si ich musel všimnúť. Zodpovednej osobe by som naparil min. 5 rokov natvrdo a 250 000 eur pokutu. Nemáš? Zobrať všetko, barák, auto, aj posledné trenky. Bez ohľadu na koho má čo písané. Kým sa tu nezačne s takými hajzlami jednať natvrdo, nezmení sa nikdy nič. Bohužiaľ zas a znova sa ukazuje, že prílišná demokracia stojí za hovno.

    2
  2. Vlado 27. decembra 2023, 13:09 Pri – staci sa pozriet na Sered. Mestsky pozemok, vedeniu mesta znama firma, ktoru dokonca umyselne a cielene DOTOVALI z verejnych penazi.

    Primator Tomcanyi VEDEL o nezakonnom podnikani na mestskom pozemku a nezakonnom cezhranicnom dovoze odpadu.

    Tu nehovorime o niecom anonymnom, ale o OPLOTENOM MESTSKOM POZEMKU a NEkonani, alebo NEdostatocnom konani statutara mesta tam, kde bol povinny bezodkladne zastavat verejny zaujem.

    A firma s rovnakym konatelom napriek upozorneniam, vdaka hlasu nasledne zamestnankyni mesta dostala moznost znovu podnikat na mestskom pozemku, spinit ho a robit mestu dalsie a dalsie DLHY.

    Dnes je firma v konkurze, konatel trestne stihany, zamestnankyna pracuje na plny uvazok, byvaly prednosta sefuje inej firme s odpadom a mestu zostali len dlhy.

    Toto je SERED !!

  3. Lenže na Slovensku sme demokraciu videli maximálne v televízore, nikdy sme v demokracii nežili, ani tak skoro žiť nebudeme 🙂 miesto toho tu máme zlodejsko-korupčnú oligarchiu, zákony ušité na mieru zločincom, takže ako môžeš niekoho zavrieť a označiť za zodpovednú osobu, zhabať jej majetok a zavrieť do basy, keď vlastne podľa zákona nič hrozné nespravila, nič, čo by sa nespravilo podmienkou, či nebodaj symbolickou pokutou?

  4. Pre Lexa: Slováci si už vybrali- vo voľbách , takže nič dobré necakajme. Už to súdruh premiér a sudruh minister
    chystá a parlament schváli – podmienecne tresty – to sa bude podnikať!

  5. A za všetko môže Majkov kamarát Ján Budaj, ktorý s ako minister životného prostredia venoval iba medveďom.

  6. Všimol si „investigatívny“ guru že už je to viac ako rok čo toto mesto vedie oficiálne ten komu on neoficiálne radí a preto do dnešného dňa občania ani netušia kedy sa bude realizovať oprava mosta… lebo hlavne je kydať tony špiny a nie pracovať

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované