back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Januárové číslo SN bolo v ponuke už 20. 12. 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Bc. Ľubomír Veselický /  Nezvyčajne skoro. Dôvody? Možno plánovaná dovolenka alebo iná okolnosť. Isté je, že informácie o zaujímavých udalostiach, ktoré sa v Seredi odohrajú v poslednej decembrovej dekáde, dostanú sa do tlačených novín najskôr vo februárovom čísle 2024. Ak vôbec.

Obsah januárového čísla novín  je nepochybne zaujímavý. Akoby začínali naberať ten správny dych. Za obsahovo najslabší považujem článok s názvom Mládežnícky parlament sa stretol s primátorom. Autorka článku poslankyňa Miroslava Sabová Dudášová za celý vznikajúci parlament uviedla iba jediné meno. Meno predsedu Nikolasa Kňažíka. Vďaka, že sa našiel. Mená ďalších členov ale ostali zamlčané.  Z ich vôle? Ktovie. Mesto predsa môže byť vďačné za ich odhodlanie vstupovať  do procesov o budúcnosti Serede.

V článku nie sú ani v náznaku uvedené konkrétne kroky mesta, ktoré sú pre fungovanie mládežníckeho parlamentu nevyhnutné. Pretože podľa zákona č. 360/2019 Z. z. zo 16. októbra 2019 a v ňom uvedeného  § 6a , citujem: „Obec môže zriadiť mládežnícky parlament. Zloženie mládežníckeho parlamentu, spôsob ustanovenia mládežníckeho parlamentu a úlohy mládežníckeho parlamentu určí obec. 5a)“

Záujemcov z strany mládeže teda máme. No iba mesto, a v tomto prípade to bude zrejme koordinátor práce s mládežou pán Marek Čulaga, musí  administratívne zvládnuť celý proces konštituovania tohto parlamentu.

Aby som  teda presne vysvetlil, o čom píšem. Článok informuje, že v Seredi vzniká mládežnícky parlament. No mesto ho zatiaľ ešte stále nezriadilo a v zmysle zákona mu ani neurčilo žiadne úlohy. Napríklad pripraviť si vlastný štatút.

O čom bol teda celý článok?  Niekoľko mladých  ľudí by chcelo pracovať v mládežníckom  parlamente.  Stretli sa s primátorom a porozprávali sa o tom. A?

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Veslo ty si zavistlivec. Už na teba človek ani nevie nájsť slov. A? Namiesto pochvaly mladým im podkopnes nohy, len aby sa o tebe hovorilo. A ze novinky boli v tvojej schránke skôr? Čudujes sa jak tela keď mu dajú nové vráta. Opýtal si sa ich ich ci zasa len tvoje domienky? Ty za svojej éry si nezabezpečíl aby tie staré neaktuálne trojmesačné dristy boli vôbec v schránke a teraz ti je samozrejme čudné ze máš noviny v predstihu.

  2. Ja sa cudujem redakcii, ze dobrovolne si zasiera stranky tymto odpadom.
    Ved naco?
    Skoda, ze sa u nas neprepadla stara zumpa ako v Ga. Tam by sa dalo nahadzat taketo zbytocne hovna .
    Mame ich tu dost.

  3. Anonym 23. decembra 2023, 6:07 !
    Upokoj sa! Čítaj s porozumením, rozmýšľaj a až potom píš.
    1/Citujem z komentára anonyma: Namiesto pochvaly mladým im podkopnes nohy, len aby sa o tebe hovorilo.
    Citujem z článku: Mená ďalších členov ale ostali zamlčané. Z ich vôle? Ktovie. Mesto predsa môže byť vďačné za ich odhodlanie vstupovať do procesov o budúcnosti Serede.
    Kde sú tu slová o podkopávaní?
    2/ Citujem z komentára anonyma: A že novinky boli v tvojej schránke skôr?
    Môj komentár. V článku nie je ani slovo o tom, že januárové noviny boli v mojej schránke. Bol som si ich zobrať vo vestibule MsÚ.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované