back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Výsledky CK AB Sereď v roku 2023 / cestná cyklistika a gravel

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Cyklistický klub AB Sereď /  Výsledky CK AB Sereď v roku 2023 / cestná cyklistika a gravel

Cyklistika je celosezónny a multidisciplinárny šport. Cestná, horská, dráhová, cyklokros, gravel, bmx, cyklotrial a ďaľšie, umožňujú každému nájsť si pre seba to pravé orechové na rekreačnej alebo súťažnej úrovni. Prirodzene teplejšie mesiace sú pre túto aktivitu priaznivejšie, ale súťažné disciplíny a tréningy prebiehajú počas celého kalendárneho roku.

 

Cestná cyklistika

Nepísanou kráľovskou disciplínou je odvetvie cestnej cyklistiky, kde sezóna začala v marci a končila v októbri. Niektorí z nás absolvovali tréningové sústredenia Malorka (ESP / marec) a Arabba (ITA / júl) a sezónu sme odštartovali v zahraničí v moravskom Hlohovci (Trofeo Cinelli) a pokračovali na rôznych podujatiach na Slovensku.

Sezóna 2023 bola pre našich cyklistov mimoriadne úspešná z hľadiska účasti na pretekoch, ale najmä výsledkovo. Najcennejšie sú umiestnenia v dlhodobých súťažiach Slovenský pohár Masters (Merida road cup – MRC / 16 kôl) a Trnavská cyklistická liga – TCL (15 kôl).

- Článok pokračuje pod reklamou -

Okrem toho sme mali účasť na mnohých jednorázových podujatiach od časoviek po cyklomaratóny, kde pretekalo spolu 19 našich cyklistov.

 

Najvýraznejšie úspechy v cestnej cyklistike dosiahli:

Jakub Bukovčák   – víťaz Slovenského pohára kat. Masters A (30-39 r.), účastník pretekov Gran Fondo Umag (CRO), Gran Fondo Matildica (ITA) a legendárnej časovky do vrchu Glocknerkoenig.

Ľuboš Lukáč   – celkovo 2. miesto v Slovenskom pohári kat. Masters B (40-49 r.)

V tvrdej konkurencií najlepších cyklistov kategórií Masters sa tieto výsledky svojou váhou zaradili k top úspechom nášho klubu z čias fungovania Centra talentovanej mládeže, kde pôsobilo viacero reprezentantov a Majstrov SR.

 

Gravel

Tohto roku sa na Slovensku rozbehla historicky prvá celoslovenská súťaž v u nás novej cyklistickej disciplíne Gravel. Kombinuje v sebe prvky cestnej, horskej cyklistiky a cyklokrosu. Jazdí sa na nespevnených povrchoch s minimom asfaltu a trávy. Gravel naberá na popularite pre svoj špecifický charakter, kde sklbuje rýchlosť, silu, bezpečnosť a techniku.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Okrem jednorázových regionálnych pretekov Abčkári absolvovali kompletný Slovenský pohár (4 kolá). Sereď sa v tejto disciplíne zviditelnila aj usporiadaním vôbec prvých pohárových pretekov s názvom WaaGravel 2023, ktoré sa išli ako 1. kolo Slovenského pohára. Gravel pretekov sa v tomto roku zúčastňovalo 10 našich jazdcov.

 

Medailové umiestnenie v celkovom poradí SP Gravel 2023:

 

– Miroslav Troják                  – celkovo 2. miesto v SP Gravel kat. Masters A (35-49 r.)

– Tibor Nešťák                      – 2. miesto Majstrovstvá SR Gravel kat. Masters B (50-64 r.)

– víťaz SP Gravel Masters B

– Ladislav Benedikovič       – 3. miesto Majstrovstvá SR Gravel kat. Masters C (65+)

– celkovo 3. miesto SP Gravel Masters C

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

Po úspešnej organizačnej premiére sa pre sezónu 2024 budeme uchádzať o usporiadanie Majstrovstiev Slovenska v tejto disciplíne.

A čo v zime? Preteky skončili, tréning samozrejme nie. Stretnúť sa môžeme počas týchto zimných mesiacoch na ceste, stále sa rozširujúcom cyklochodníku, v teréne, na bežkách, skialpoch, v posilňovniach, plavárni…

zdroj: Mesto Sereď

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované