back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Čo nové na Ukrajine? Alebo,keď je najväčším darčekom prežiť deň plný náletov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Celý dnešný deň sa naše detičky tešia na večer, kedy príde Mikuláš a prinesie im darčeky. Čerta sa veľmi neboja, veď poslúchali, nie?

Len o niekoľko sto kilometrov ďalej  deti na tešenie čas nemali. Na väčšine územia Ukrajiny bol totiž hneď niekoĺkohodinový letecký poplach. Áno, znovu na celom území. Aj kilometer za hranicami Slovenska. Dospelí aj deti mali byť schované v krytoch, alebo aspoň v pivniciach, alebo v podzemných staniciach metra.

Boli snáď ukrajinské deti horšie, francúzske, nemecké, talianske, české, alebo ako tie naše? Asi sa zhodneme, že nie.

A napriek tomu mnohé z nich sa dnes večer znovu tešia, že dnes ruská bomba alebo bezpilotný dron nezabil ani jedného z ich rodičov. Vo väčšine oblastí na východe Ukrajiny, ani ich kamaráta, spolužiaka, alebo kamarátku či spolužiačku.

Je smutné, keď diktátori pri moci v 21. storočí neriešia osudy detí a to nielen v okupovanej krajine, ale ani v tej vlastnej. Je smutné, že im to svedomie dovolí…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Takisto aj tisíce deti v GAZE,nieže sa nedočkali Mikuláša,ale dočkali sa leteckých náletov, ktoré im vzali život..

  2. Anonym 6. decembra 2023, 20:14 Pri – je smutna situacia deticiek aj v Gate a Izraeli. A vlastne vsade, kde trpia. Konkretne tie z Gazy, by sa na Mikulasa asi netesili, kedze su uplne odlisneho vierovyznania. To ale neznamena, ze si nezasluzia kludny zivot.

    Vlado 6. decembra 2023, 20:10 Pri – neriesim ani problémy tých ukrajinskych, nie som general Putinovej okupacnej armady.
    Konstatujem fakty. A som si vedomy, ze svet sa zachranit neda.

    Vlado, ten poplach bol aj v oblasti susediacej so Slovenskom. Statisticky sa da povedat, ze nestoji otazka ci, ale kedy nieco letiace napr. od Cierneho mora, alebo z Ruska urobi odchylku Putinova okupacna vojna sa zacne tykat aj deti na Slovensku v prihranicnych oblastiach. Co ked tam nahodou budes s priatelkou a detmi na vylete?
    Alebo Ty urcite nie, a ine su Ti lahostajne?

    Vlado, je 21. storocie, nie 1917, kedy si kazde ozrate nevzdelane hovado chce vystrelit z Aurory…

  3. Majko, Tebe za tieto sracky niekto platí, alebo to máš z vlastnej hlavy? Už prestaň vyplakavat nad Ukrajinou. Ta už skončila, nemá kto bojovať, nemajú čím bojovať, proste sú v hajzli. Putin to vyhral. Výsledok? Putin úspešne demilitarizoval celú Európu. Rusku ekonomiku sankcie ani len neposteklili. Zato ta európska padá na papulu, pretože nás naši geniálni politici odstrihli od lacných ruských energií. Namiesto toho ich kupujeme cez tretie krajiny za 3 násobok. Majko, že Ti nie je ani trocha blbé robiť zo seba idiota, viem, Tvoja rodina je na to zvyknutá, ale aj tak. Nastuduj si geopolitiku, pozri si videa JUDr Kamenskeho a chod sa hanbiť do kúta.

  4. Majko ztmieva sa tam,treba do nich riadne mld.naliat,zbrane a bude tam tma na veky. Ale už aj v USA vidia že sú ľudia proti aj v vláda už není taká jednoznačná. Pevne verím vo víťazstvo Trumpa. Amikom je ukradnutý ukrajinsky ľud.

  5. /re Ratafak – ako je potom možné pri tvojom tvrdení o cene plynu, že ho musíme dotovať 1,2mld € …,

  6. Anonym 7. decembra 2023, 7:54 Pri….pretože s tým ruským by bolo nutné dotovať ešte viac….nižšie prikladám článok z 16.11.2021 (3 mesiace pred vojnou a sankciami)…cena sa vtedy v novembri vyšplhala na 84 eur/mwh, cena v decembri – presne 6.12.2021 bola až 106 eur/mwh…momentálne je okolo 40 eur/mwh….
    tu je ten slubovaný článok z obdobia pred vojnou..
    https://www.kurzy.cz/zpravy/619120-plyn-v-eu-opet-zdrazuje-dnes-je-jeho-cena-nejvyssi-do-rijna-kvuli-nedostatecnym-ruskym-a-nove-i/
    ak by sme si ponechali ten ruský plyn tak kedykoľvek bude Putin chcieť vystrelí cenu plynu na 3-4 násobok dnešných hodnot…
    takže ak dnes ideme dotovať 1,2 miliardami pri cene plynu cca 40eur/mwh, tak kolko by sme museli dotovať ak by tá cena bolo ako v decembri 2021 (pred vojnou a sankciami) na úrovni cez 100 eur/mwh?…..Putin tú hru rozhral dávno pred 24.2.2022, a aj keď sa niektorí tvárime že nás sa tá vojna netýka, tak aj na tomto vidíš ako veľmi sa nás týka….

  7. otázka je že až to on „dohrá“, tak kto nastúpi po ňom…aby tá hra nebola ešte vyostrenejšia…

  8. Vladimir tak tam chod do toho tvojho milovaneho ruska zit, ale nie ako oligarcha, ako obycajny clovek. Potom nam tu napis o posteklenej ruskej ekonomike, ale az po navrate, lebo z ruska to nenapises

  9. a teraz uprimne, kto z vas, podporovatelov putlera bol naozaj v rusku. na nejaky cas ale nie v moskve.
    Teba Milos sa nepytam.
    Vyskusat si zit niekde v ,, glubinke s ruskym platom, alebo penziou?

  10. a čo je to ten víťazný koniec?…vyvraždenie ukrajincov, zabranie územia, dalšie rozbombardované mestá ako Mariupol, Bachmut atď….tomuto vážne dokaže niekto fandiť?…baví ťa keď ľudia trpia a umierajú?

  11. Už mi tá Ukrajina lezie na nervy, hlavne ako niektorí Ukrajinci zneužívajú to, že sú z Ukrajiny.Dokonca už aj americký senát zablokoval pomoc pre Ukrajinu.

  12. takže bude lepšie keď Putin vyhrá a tých ukrajincov bude o dosť menej?…aby ti neliezli na nervy?

  13. 6. decembra 2023, 20:27 Pri
    Miloš, s tým 21.storočím si to zabil. Ale hej, máme ho. No máš pocit, že svet sa zlepšil? Od 1999 je svet permanentne vo vojne. A vždy to bolo len o práve silnejšieho. Rešpektovali USA rezolúcie OSN a medz.právo pri Srbsku a Iraku? Nie. Tak ako ho nerešpektujú Rusi a nebudú ani Číňania, až si raz vezmú Thaiwan. Lebo to je len otázkou času. Ale čo mi vadí, a teraz sa ratafak postaví na zadné, je, že mimo Ruska, nebol nikto za rovnaké svinstvá nijak postavený k zodpovednosti. A keď sa toto nezmení, tak všetky správy typu toľko mŕtvych, zničených budov a leteckých poplachov ostanú naveky vekov len v pozícii štatistických údajov. I keď poznáme staré pravidlo, smrť jedného človeka je tragédia. Smrť milióna iba štatistický údaj. V Rusku vymení Putina ešte väčší exot, v USA zase Bidena a v podstate sa mimo mien nezmení absolútne nič. Lebo amíci budú chcieť stále rozkazovať celému svetu a Rusko s Čínou to nepripustí. A po Ukrajine si nájdu zase inú strelnicu, kde si budú vybavovať účty. Atď.

  14. vojna može jednoducho skoncit, staci, aby ruSSko stahlo svojich vojakov za hranice, ktore samo garantovalo výmenou za jadrove zbrane! Všetko ostatné sú len sračky dezolátov, ktorí obhajujú neobhájiteľné.

  15. Anonym 7. decembra 2023, 11:32 Pri….o tom sme si už popísali mraky….dal som ti x – zoznamov čo všetko Putinovi prešlo bez trestu a vždy ho to len utvrdilo v tom že nikto proti nemu nezasiahne…..no a vždy to končí tým že na otázku či europa a celkovo západ má ďalej podporovať režim ktorý na ňu x rokov útočí a vyhráža sa atomovkou jednoducho neodpovieš….lebo vieš že USA a ani Čína či nikto iný sa nestavia do tak nepriatelského postoja voči nám tak ako to robí práve Rusko….to oni nás dali na zoznam nepriateľov, nie USA, nie Čína….a ty stále nevieš pochopiť že my máme právo sa brániť a eliminovať riziká….alebo to len pochopiť nechceš…

  16. Ratafak plachta 7. decembra 2023, 11:44 Pri
    A ako prosím ťa podporoval západ Putinov režim? Že si od nich kupovali suroviny, ktoré potrebujú aby mohli vyrábať elektropi.oviny a nekrachol im priemysel? No veď vidíme ako sa bez nich zaobišli 😀 Kupujú ich xnásobne drahšie a celá EU je v sračkách. Pozri sa do Čiech. Tam už škodováci aj oceliari začínajú lamentovať nad ruskými dodávkami surovín a stratou trhu. Biznis nepozná svetové strany, to je len rozprávka pre blbých. A ver mi, že akonáhle skončí vojna na UA, tak sa podpíšu nové zmluvy a pôjde sa ďalej. Pretože obchodníci budú chcieť dohnať zameškané. A tým bude u prdele koľko ukrajincov padlo. Takisto ako im je šumec koľko zahučalo Iračanov, Afgáncov, Srbov, Albáncov atď. A čo sa zoznamu čo všetko sa Rusom prepieklo týka, pozri si zoznam tých amerických a zistíš, že tvoji demokrati nemajú v špinavostiach konkurenciu.

  17. Anonym 7. decembra 2023, 13:11 Pri…to je stále dookola…vyššie máš vysvetlené kolko stáli tie suroviny – konkrétne plyn pred vojnou a kolko stojí teraz….čo na tom nerozumieš?….
    je jasné že niekedy v budúcnosti keď Rusi prestanú útočiť a vzťahy sa znormalizujú tak sa nadviažu aj spolupráce…..pokial sa ti ale vyhrážajú, tak asi nie je úplne logické posielať miliardy eur krajine ktorej armáda na teba može zaútočiť….alebo áno?…máme im posielať miliardy eur aby mali viac prostriedkov na dalšie tanky, náboje atd?…mimochodom, včera sa zase vyhrážal Lotyšsku, toto máme podporovať?…
    https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/putin-vyhraza-dalsej-krajine-rovnake-slova-pouzil-aj-pred-napadnutim-ukrajiny

  18. Aj si si prečítal, prečo tak reagoval? Či stačí si len pozrieť nadpis – vyhrážal sa 😀

  19. áno, jasné, prečítal…tak ako všetci, tak aj lotyši robia tým rusom „zle“…chcú aby si registrovali pobyt a spravili test zo základných fráz jazyka krajiny v ktorej žijú…a týka sa to asi 20 tisíc z pol miliona etnických rusov čo tam žijú….to je strašné a podľa Putina sa im to može vypomstiť….
    ono to vždy začína nejakým „problémom“ s menšinou….

  20. Ratafak Majko USA neschválilo fin.podporu ua. Tuším 51mld. Ten kto túto vojnu rozpútal ju aj ukončí.Ano USA.

  21. Ratafak vie ako to je s plynom, ako to je s Rusmi v Lotyšsku, ako to je s Ukrajinou, jednoducho odborník na všetko. On by mohol byť u nás prezident, vláda, parlament. Mali by sme tri v jednom. To by sa ušetrilo, bolo by hádam aj po deficite, ktorý máme vo financiách. Skrátka génius akému páru niet.

  22. skús sa venovať radšej téme a nie mne…ak nesedí niečo čo píšem tak to kludne oprav…

  23. Ratafak, trochu si odporuješ. „Je jasné že niekedy v budúcnosti keď Rusi prestanú útočiť a vzťahy sa znormalizujú tak sa nadviažu aj spolupráce…..pokial sa ti ale vyhrážajú, tak asi nie je úplne logické posielať miliardy eur krajine ktorej armáda na teba može zaútočiť….alebo áno?…máme im posielať miliardy eur aby mali viac prostriedkov na dalšie tanky, náboje…“.

    Takže v čase mieru sa obnovia kontrakty, Rusom budú prúdiť miliardy, aby znova mohli posilniť armádu, techniku, všetko. A to už bude v poriadku? Posielať im miliardy v čase mieru je podľa mňa rovnaká chyba ako v čase vojny. Je to vlastne to isté. Či?

  24. Anonym 7. decembra 2023, 17:19 Pri…a ty počítaš že tam bude už navždy táto sebranka okolo Putina, Medvedeva a spol.?….budúcnosť asi úplne predpovedať nevieme, ale dneska sú napríklad Nemci otvorená ekonomika a jeden z naších najvačších obchodných partnerov…za Hitlera by to tak asi nebolo….ak si aj vedenie Ruska raz uvedomí že je lepšie spolupracovať ako na seba útočiť tak prečo nie…to čo sa už asi opakovať nebude že by sme si vypestovali tak veľkú závislosť na ich surovinách ako to bolo pred vojnou, ale nejaká spolupráca podľa mňa bude…a ona aj je, viď napríklad Slovnaft a ruská ropa….

  25. Myslel som si, ze je len tupy nebetycny… A on je v skutocnosti vystavny poloblb. Pretoze je tak blby, ze nemoze byt ani cely blb. Bude dookola spletat tie svoje bludy az kym nezdochne od hladu.

  26. Amalia 8. decembra 2023, 7:29 Pri
    Prebi oboch uvedenych argumentmi, nie takto ako skolkar. Aj teda mas na to.

  27. V nedeľnej diskusnej relácii, ktorej záznam zdieľal na X poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko, sa nechal Bezrukov počuť: „Po našom víťazstve (vo vojne na Ukrajine) sa pozrieme na budúcu Európu a povieme si: ‚Pozrime, je tu milé a zdanlivo neutrálne Rakúsko. Je tu Slovensko, ktoré povedalo, že sa cíti nepríjemne v blízkosti bojujúcej Ukrajiny a že je lepšie jej nepomáhať. Je tu Maďarsko, ktoré s ňou (s Ukrajinou) tiež nechce mať nič spoločné´.“
    „Potom je tu ešte bývalá Juhoslávia, Srbsko a ďalšie krajiny. Urobme z tejto strednej Európy neutrálne územie. Urobme rakúsko-uhorské územie,“ doplnil svoju víziu bývalý agent KGB. Solovjovovi sa táto myšlienka evidentne páčila, keď povedal: „Dlho som čakal, až toto niekto povie.“
    Podľa Bezrukova známeho aj pod krycím menom Donald Heathfield by nové územie siahalo od Poľska, Pobaltia až po Stredozemné more.
    „My im povieme: ‚Pozrite, my na vás nezaútočíme‘,“ vysvetlil Bezrukov. „Dokonca tam umiestnime vlastný kontingent, aby nikto nezaútočil na nich,“ vyhlásil bývalý spiaci agent KGB, ktorého v roku 2010 odhalili USA.
    Relácia Vladimira Solovjova pravidelne hýri podobnými nápadmi. Mnohokrát sa vyslovil za útoky na krajiny NATO. Napríklad aj na štáty, kde cvičia ukrajinskí vojaci. Nabádal na použitie jadrových aj konvenčných zbraní.
    „Musíme podniknúť jadrové alebo konvenčné údery na miesta, kde sa ukronacisti cvičia mimo Ukrajiny, nech už je to kdekoľvek. Mali by sme pred tým varovať, vysvetliť to a urobiť to. To je všetko,“ vyhlásil Solovjov

  28. Prezident ruskej federácie Vladimír Putin momentálne patri medzi najvplyvnejších ľudí vo svete kde aj Biden sa umiestnil za ním. Muž roka je asi už rozhodnutý. Otázka nastáva kedy Zelensky prestane obetovávat svojich obyvateľov a začne rokovať o mieri. Ukrajina už prehrala a každým dňom stráca svoje územie a aj svojich ľudí.

  29. Prezident ruskej federácie/zssr vždy patril medzi najvlyvnejších ľudí sveta, no ten aktuálny je taký v plyvný že v polovici sveta by ho zatkli v momente kedy vystúpi z lietadla….
    tá otázka neznie kedy prezident Ukrajiny prestane brániť svoje územie a obyvateľstvo ale kedy prezident Ruska prestane útočiť, zabíjať ľudí (ukrajincov aj rusov) a bombardovať iný štát…vtedy bude mier…

  30. Ratafak nech Ukrajinci len bojujú.Amici sa na nich už vybodli. Pokapu od hladu a zimi a
    ty co ostanu sami napichnu na vidli fetoša Zelenskeho. Potom bude finiš.

  31. Potom? Dobrá otázka.. ale prvá vec určite bude tá že bude hromadný útek takých ľudí ktorim trčí z americkej riti len hlava.

  32. a čo bude potom s tými bežnými ukrajincami?..tými čo im netrčí z americkej riti len hlava, radi by žili vo vlastnom štáte nezávislom na USA či Rusku, bránia svoju krajinu a nechcú žiť pod velkým Vovkom ktorý im rozbombardoval celú krajinu a vyvraždil rodiny?…čo bude s nimi?

  33. Ratafak..no tích mi je ľúto. A tí čo trčali aspoň konečne pochopia že boli obete vojny usa-Rusko.

  34. to je tvoj názor…ok, beriem….já myslím že tých netrčiacich je drvivá vačšina a ak ti ich je ľuto (aj mne), nie je logické im pomocť, aby sa tomu agresorovi čo ich denne bombarduje ubránili?

  35. tiež som si to myslel na začiatku, že nemajú šancu…no zatial dokázali ubrániť 80% územia, vyhnať rusov z Charkovskej oblasti, z Chersonu a odrazili aj útok na Kyjev….front sa mesiace takmer nehýbe….tých 20% tažko získajú, ale nemyslím že sú bez šance ubrániť tých 80%…

  36. Klobúk dolu pred ukrajincami. Majú zničenú infraštruktúru, problémy s rozbombardovanymi bytmi, s pitnou vodou, s kúrením…. My sme tu nemali 2 dni vodu a boli sme hotoví. Nevieme si ani len predstaviť, čo prežívajú.

  37. Anonym 8. decembra 2023, 18:09 Pri
    Mas veru pravdu. A ked nam na dva dni cez sviatky zavru Lidl a Kaufland, budeme uplne v prdeli…zato mudri sme aj za druhych, raz dva by sme rusko ukrajinsky konflikt vyriesili…

  38. Čo nové na UA? To isté čo včera. Neskutočne ma vytáča ako sa už 2 roky rieši Ukrajina, Ukrajinci, Zelenský a pod. Fajn, sú to chudáci, teda väčšina. Ale nemáme tu dosť problémov? Stačí sa pozrieť na hocktoré oddelenie v detskej fak. nemocnici, kde vážne choré deti čakajú týždne alebo aj mesiace na liečbu, musia sa im robiť zbierky, s prepáčením zbierať štuple od fliaš aby dostali liečbu hodnú 21. storočia. Kým nebudú tieto veci u nás fungovať ako majú, tak mám s prepáčením u prdele každú jednu krajinu. Problémy treba riešiť v prvom rade doma až potom ratovať svet.

  39. Ale ked nebudeme ratovat Ukrajinu, tak sa putler (vojnovy zlocinec) nezastavi na Ukrajine a bude pokracovat dalej na zapad, on sa otvorene vyhraza celemu zapadnemu svetu. On je toho schopny. Nechcem utekat zo Slovenska ale bezpecne tu zit, co sa da jedine vtedy ak ruSSke vojska budu co najdalej od nasich hranic. Nechapete to? Dotklo by sa to aj Vas. Keby Vam rabovali domy a znasilnovali zeny tak im je jedno ci sa pchate putlerovi do riti alebo nie. Slava Ukrajine! Gerojom Slava!

  40. Anonym 9. decembra 2023, 7:47 Pri

    …chcem len doplniť…že plnohodnotnú mafiu, organizovaný zločin so silnou väzbou na Ruskú federáciu za silnej podpory ruských spravodajských služieb na slovensku a ich dezinformačných webov, za silnej podpory ruskej propagandy na slovensku pod dohľadom ruských agentov spravodajských služieb.

  41. Mna by zaujimalo, co si myslia Ukrajinci o tom, ci by mali mat buduci rok v marci volby, alebo ci im kvoli vojne ich demokraticke pravo volit prezident Zelenskyj odoberie. Ak to urobi a neumozni ludom volit, bude to jeho rozhodnutie. Mali by mat Ukrajinci pravo volit, alebo nie? Preco EU netlaci na Zelenskeho, aby vypisal volby? To je zaklad demokracie. Vlada ma byt vyjadrenim vole ludu.

  42. Sustredit na jedno miesto tisice cielov kvoli volbam je ozaj demokraticke. Hlavne pre russkych delostrelcov.
    Ja som lud a vyjadrujem volu ta nakopat do riti.

  43. Rusko poznáme,žiadnu Európu ešte neovladli,a ani nechcú ovládnuť.Nebola to Európa?Švédsko,Francúzi,2.krat Nemci,Poľsko ,Ukrajinu,Pobaltie,atď.Ktori chceli ovládnuť Rusko?Samozrejme,že Rusko nikdy nebolo nejakým mierotvorcov,na to je príliš veľké.USA,to sú samozrejme iní frajeri,Ak im to to bude proti im záujmom,vykašlú sa na Ukrajinu,tak ako sa vykašľali na iné štáty.Nepokoje,občianske vojny,invázie,napchaju sa ,a potom hurá na iní objekt.A my zostaneme ti blbci .Nuž veľmoc u ktorej platí.My nemáme priateľov,my máme záujmyVsetko sa pekne zabali do pozlátka demokracie a slobody,a my na to naletime,ako vždy.Treba si len pozrieť bez ružových okuliarov vývoj po druhej svetovej vojne a to úplne stačí na to,aby sme zistili,ako sme my bezvýznamnú a užitoční idioti.Boh s Vami.

  44. Takze Ukrajinci maju drzat hubu a pokracovat v boji bez zbytocnych otazok, inak ich treba nakopat do riti? No pekne. Casom Ukrajinci sami uvidia, aki nenavistni xenofobovia z nich urobili pariov Europy.

  45. Ty, co tu chces ludi do riti kopat. Nepochopil si? Ako bezne. Mna nezaujima, co si o tom myslis ty.Mna zaujima, co si o tom myslia Ukrajinci. Si schopny to semanticky obsiahnut ty kopac?

  46. Pre Anonym 10. decembra 2023, 3:31 Pri – nejako si v tom zozname zabudol na ten náš 68.rok a potom 20 ročnú ruskú bratskú prítomnosť u nás. Podľa času kedy si to písal mi prídeš ako nejaký náš emigrant v USA, ktorý má práve pauzu pred obedným umývaním riadov a angažuje sa do diania v Európe spoza mláky hrdinsky cez mobil, americký mobil samozrejme.

  47. Pán Majko,ako je to možné že vy máte také informácie o poplachu v Ukrajine,keď my sa to dozvieme až zo správ?Kde sa dajú také informácie zohnať?

  48. Na ukrajine je nove,ze amerika aj s celou zapadnou europou prehrava vojnu s ruskom na malej casti ukrajiny.
    Treba priznat porazku,jednoducho ruske zbrane su zatial najdokonalejsie a najucinnejsie.

  49. avantgart
    ty poloblb nepouzivaj slova, ktore ani nevies spravne napisat.
    A este, ked zapad prehrava, tak vychodna Europa vyhrava?
    Ty myslitel.

  50. zvedavý 13. decembra 2023, 21:10 Pri – uz viac ako desat rokov si v zahranici mimo EU kupujem SIM kartu do mobilu tej krajiny, cez ktoru cestujem. Tak mam SIMku Azerbajdzanu, Gruzinska, Armenska, Ruskej federacie, USA, Kazachstanu a dalsich krajin. Samozrejme, ze aj Ukrajiny.

    Pri poslednej navsteve Ukrajiny, som si nielen k cislu mobilneho operatora Ukrajiny KyvStar nainstaloval system vcasneho varovania pri vyhlaseni leteckeho poplachu – vmojom pripade mam vylucne hlavne mesto Kyjev. (mozne je aktivovat kazdu oblast zvlast, alebo dokladat rozne oblasti pohybu po Ukrajine, co by vsak znamenalo prakticky premanentny poplach)

    Preto viem, ze aj pred cca 20 min bol nielen pre Kyjev znovu vyhlaseny poplach a tak znovu deti u nas prave zasadli do skolskych lavic a deti v Kyjeve sedia niekde v krytoch.

    Kazdy poplach sa dotyka vlastne celej spolocnosti. To ale my nepozname a tak rozmyslanie v rovine realneho ohrozenia zivota bombardovanim v byte, v praci, kaviarni, obchode, ci na ulici, je beznemu nasincovi cudzie prakticky 8 desatroci.

  51. Hulibrk, nepis ked nevies co slovo avantgarda znamena, skus si nieco nastudovat dement,to,ze ty myslis po nociach na ruske rakety avangard(aby ta nahodou nezasiahli do tej liberalnej kotrby) je tvoj vyvojovy problem.

  52. 14. decembra 2023, 8:04 Pri
    Pán Majko, ak Vám to uniklo, tak v Gaze už bolo zabitých a zranených viac civilistov ako na UA za 2 roky. To len pre info, žeby sa vo vás pohlo svedomie a spomenuli ste to, keďže naše médiá až veľmi zmiernili informovanie o bojoch v Gaze. Chápem, kritika USA či Izraelu v našich končinách je neprijateľná. Veď všetci vieme, že ich bomby hladkajú.

  53. Anonym 17. decembra 2023, 1:45 Pri:
    A tebe asi uniklo, ze sucastou zapadnych hodnot su dvojake metre. Takze co si moze dovolit jeden, nemoze si dovolit druhy…

  54. 17. decembra 2023, 15:33 Pri
    Keby len dvojaké 😀 Milión mŕtvych v Iraku sa nazýva boj s terorizmom a prínos demokracie. Vojna na UA terorizmus. Bombardovanie Belehradu tzv. humanitárne bombardovanie ako trest za etnické čistky v Kosove. Etnické čistky Kosovských Albáncov, ktoré páchali na Srboch aj za prítomnosti vojsk KFOR je už v pohode. Napadnutie Izraelu Hamásom a smrť 1200 civilistov je strašný odporný teroristický čin. Smrť vyše 12000 Palestínčanov z čoho vyše polovica sú ženy a deti je podľa mnohých prijateľná odveta. Som náramne zvedavý, či aj na Netanjahua bude vydaný medz. zatykač. Veď máme pravidlá a medz. právo by malo platiť pre všetkých. Že vraj 😀

    1
  55. Ale vo vrcholnom Putinizme Cár dáva ale cár aj berie.
    údržbári bojujú za egoistické sny starého psychopata a ľudia v Rusku mrznú.
    Prostesty sú zbytočné ruský otrok musí poslúchať vladára až za hrob.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované