back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pri rozklade najväčšej pašeráckej siete v Nitrianskom kraji, KÚFS zaistil aj mnoho šperkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM| Kriminálny úrad zaistil 268 914 spotrebiteľských balení cigariet, čo predstavuje 5 378 280 kusov cigariet, finančnú hotovosť vo výške takmer 30-tisíc €, väčšie množstvo šperkov – zlaté retiazky, náramky, prstene, päť áut a ilegálne držanú zbraň. Celková výška škody presahuje 700-tisíc €.

Príslušníci KÚFS, Pobočka Západ a Pobočka Bratislava vykonali realizáciu akcie zameranej na porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru s krycím názvom „ORIENT“. Vyčíslená škoda na spotrebnej dani z tabaku predstavuje škodu viac ako 700-tisíc €. Pri akcii bola zaistená vysoká hotovosť, nelegálne držaná zbraň i značné množstvo šperkov.

Kriminálny úrad finančnej správy začiatkom novembra 2023 rozložil najväčších distribútorov neoznačených tabakových výrobkov v Nitrianskom kraji. Na základe Príkazov na domovú prehliadku a Príkazov na prehliadku iných priestorov a pozemkov, boli dňa 09.11.2023 v rámci trestného konania vyšetrovateľmi FS vykonané 3 domové prehliadky, prehliadka nebytových priestorov – skladu upraveného železničného vagóna a 5 prehliadok motorových vozidiel, využívaných na trestnú činnosť.

V rámci uvedených prehliadok bolo okrem iných vecí zaistených 268 914 spotrebiteľských balení cigariet neoznačených kontrolnou známkou na daňové účely, čo predstavuje 5 378 280 kusov cigariet, tiež finančná hotovosť vo výške takmer 30-tisíc €, väčšie množstvo šperkov, medzi inými – zlaté retiazky, náramky, prstene, mobilné telefóny, 5 ks motorových vozidiel, trezor a nelegálne držaná strelná zbraň s 25 nábojmi, ktorá bola ukrytá v krbe rodinného domu.

Zadržaných bolo 5 podozrivých osôb, ktorým bolo vznesené obvinenie, z toho 4 osoby sú aktuálne väzobne stíhané. Predbežne vyčíslená škoda na spotrebnej dani z tabaku predstavuje sumu presahujúcu 700-tisíc €. Po dokázaní viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované