back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dopravno – bezpečnostné opatrenia s názvom „Kolóna“ vo Vyšnom Nemeckom trvajú ďalej

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Koncom novembra tohto roku prijala polícia opatrenia s názvom „KOLÓNA“ Vyšné Nemecké a platia aj naďalej. Zamerané sú na zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky, na riadenie prichádzajúcich osobných a nákladných motorových vozidiel k hraničnému priechodu Vyšné Nemecké. Polícia k týmto opatreniam pristúpila aj z dôvodu enormného nárastu nákladnej dopravy a vytvárania kolón vozidiel pred hraničným priechodom a v prihraničných obciach.

Policajné hliadky sú rozmiestnené tak, aby mohli efektívne pomáhať a zabezpečovať plynulý prejazd. Konkrétne ide o tieto miesta a úseky:

  • na diaľnici D1 pred kruhovým objazdom Bidovce,
  • štátna cesta I/19 kruhový objazd Bidovce,
  • štátna cesta I/19 kruhový objazd Hriadky,
  • štátna cesta I/18 Humenská pred vjazdom do Michaloviec
  • štátna cesta I/18 Humenská výjazd z Michaloviec na Strážske,
  • štátna cesta I/18 od Petroviec nad Laborcom pred vjazdom do Michaloviec,
  • štátna cesta I/21 od hraničného priechodu Vyšný Komárnik z Poľska v smere na Svidník,
  • štátna cesta I/18 Nižný Hrabovec v smere na Strážske.

Policajti na týchto miestach odstavujú kamiónovú dopravu v pravom jazdnom pruhu a po overení dopravnej situácie púšťajú príslušný počet kamiónov ďalej. Usmerňujú vodičov a vysvetľujú možnosti využitia iných trás, napríklad využitie hraničného priechodu Milhosť smer Miškolc, hraničné priechody na území Maďarska s Ukrajinou. Pomáhajú aj s bezpečným otočením nákladiakov.

Upozorňujeme na nepriaznivé poveternostné podmienky, vodiči, zvýšte pozornosť a riaďte sa pokynmi policajtov. Samozrejmosťou by mali byť zimné pneumatiky, motorové vozidlá kategórie M2, M3, N2 a N3 musia byť vybavené takými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích náprav v čase od 15. novembra. Vodič motorového vozidla je povinný toto zabezpečiť aj vtedy, ak vzhľadom na ročné obdobie možno predpokladať, že na trase, ktorou bude s motorovým vozidlom prechádzať, sa bude na vozovke nachádzať súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza. A tiež je najmä v prípade nákladiakov veľmi dôležité, aby vodič ešte pred jazdou odstránil z vozidla a z nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa počas jazdy mohli uvoľniť.

V súvislosti s ohláseným zhromaždením Únie autodopravcov Slovenska bude polícia nápomocná organizátorom a zabezpečí regulovanie cestnej premávky. Policajti dohliadajú na dodržiavanie verejného poriadku, snažia sa zabezpečiť čo najplynulejší priebeh, aby sa kolóny a dopravné obmedzenia dotkli obyvateľov v čo najmenšej miere. Polícia situáciu neustále monitoruje a je pripravená prijať aj ďalšie potrebné opatrenia.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované