back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok dočasne pozbavil výkonu štátnej služby už 32 policajtov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM|  Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok od začiatku nástupu do svojej funkcie prízvukuje, že všetci príslušníci Policajného zboru, ktorí sú stíhaní za úmyselné trestné činy, budú postavení mimo služby. Pri prijímaní personálnych opatrení postupuje v súlade s ustanoveniami zákona o štátnej službe policajtov. 

Dňom 22. novembra 2023 rozhodol tak, ako mu to ukladá § 46 ods. 1 písm. b) zákona o štátnej službe, o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby ďalších 20 policajtov, ktorým bolo vznesené obvinenie pre úmyselný trestný čin. Dnešným dňom (23. novembra 2023) boli vydané personálne rozkazy ďalším 6 policajtom, u ktorých bolo prijaté uvedené dočasné personálne opatrenie, ktorého účinnosť skončí právoplatným skončením trestného konania.

Celkový počet policajtov, u ktorých bol vydaný personálny rozkaz, ktorým sa rozhodlo v súlade so zákonom o štátnej službe o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby, tak k dnešnému dňu predstavuje 32 policajtov. 

„Je nezlučiteľné so záujmami štátnej služby, aby túto vykonával policajt, ktorý je dôvodne podozrivý zo spáchania úmyselného trestného činu,” dodáva rezort vnútra.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. V spomenutom ustanovení sa nehovorí o úmyselnom trestnom čine, ale o trestnom čine. Ten môže byť aj nedbanlivostný. Matúško však selektuje len tých, ktorí spáchali úmyselný. Zaujímavý výklad práva.

  2. Všetci policajti , ak porušili zákon, okrem odstavenia zo služby majú dostať 5 násobne vyšší trest, ak sa to preukáže . Kto tomu nechce rozumieť, nech sa prosím dá na stranu nezákona.

    1
  3. Buď pokojný, väčšinou sa to policajtom pri vyrieknutí rozsudku zohľadní. To je v poriadku. Avšak rozhodnutie o vine a treste robí výlučne súd, takže zatiaľ treba pri tých obvinených rešpektovať prezumpciu neviny, aj keď zákon dáva možnosť ich už v štádiu trestného stíhania dočasne postaviť mimo služby. Ale konečné slovo bude mať súd.

  4. Anonym 15:56 ,práve že sa hovorí o umyselnom trestnom cine Neviem prečo si tak hlúpo vymýšľaš.

  5. Kde sa to hovorí?

    § 46 Dočasné pozbavenie výkonu štátnej služby
    (1)
    Policajt sa musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby, ak by jeho ďalšie ponechanie vo výkone štátnej služby ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby alebo priebeh objasňovania jeho konania a je dôvodne podozrivý, že
    a)
    porušil služobnú povinnosť zvlášť hrubým spôsobom, alebo
    b)
    spáchal trestný čin.

  6. Veru, treba to tam upratat, 3 roky sa nedalo kradnut ako boli zvyknuti, tak to treba ukludnit, šak chudák Fico vyzerá jak po mrtvici. Hadam celý život neoyebával a nekradol, aby teraz nemohol kludne spat a užívat si nakradnuté, to je nehorázne!

  7. sukajko,len ich pekne silno nakop do tych kancelarskych policajnych ritiii, nech seru krv kajucne hovna.

  8. HH, takže ty si jeden z tých, čo si myslí, že zo štátnych peňazí sa môže kradnúť, že to nezaplatítme my, občania? Alebo si jeden z nich a hovoríš si, že z cudzieho krv netečie? Mňa osobne napríklad minulý rok o 700 eur za opravu auta, ktorým jazdím po našich úžasných cestách, komplet predná náprava a tlmiče. Majstri stavbári, ktorí robia štátne zákazky a teda aj cesty, sa medzitým vozia na autách za 150 a viac tisíc eur, napr. Ferrari, AMG Mercedesy, RS Audinky a Porsche… Ďalej nemám zrátané koľko som za posledných 15 rokov dal na zdravotné odvody a u doktora si potom väčšinu veci platím sám, a čo je zadarmo, to tak väčšinou aj vyzerá. K zubárovi potom idem až po návšteve finančného poradcu, aby som vedel aký úver si môžem zobrať. A to si môžem zaklopať, že doktorom zatiaľ chodím len výnimočne. Kam idú peniaze z ostatných daní sa radšej nepýtam, aby sa mi nejaký ctený DPH vratkár podnikateľ nevyhrážal, lebo to je chránená zver v tomto štáte. A ešte si hovorím aké mám šťastie, že som si nevybral robotu v amazone, lebo vďaka obchádzke by som prevozil a presedel v aute viac než zarobil… To je všetko vizitka našich politikov, ale problém je, že ľudia im to dovolia. Koľko rokov sa vedelo o železničnom nadjazde? A čo sa s tým robilo, bol pripravený plán, obchádzky, peniaze na opravu? Ďalší príklad je Seredská smotánka z drogového biznisu, koľko rokov sa vedelo, že seredania zásobujú pol Slovenska, minimálne 20? Nikto z polície za DVADSAŤ rokov nevedel zakročiť, alebo to bolo kryté zhora? A takto sa môžme baviť donekonečna, alebo môžme pred tým zatvoriť oči, ako ty a tváriť sa, že je všetko v poriadku..

  9. pan by chcel socializmus,tam to takto fungovalo,vsetko zadarmo,predstav si,ze aj vo svajciarsku sa prdavaju drogy a budu sa pokial bude clovek zit na svete,aj v tej milovanej amerike je drog ako vody,chces tu raj na zemi?no este sme velmi daleko k tomuto snu.

  10. „„Je nezlučiteľné so záujmami štátnej služby, aby túto vykonával policajt, ktorý je dôvodne podozrivý zo spáchania úmyselného trestného činu,” dodáva rezort vnútra.“
    šukal colštok je BEZCHARAKTERNÁ ŠPINA, lebo aj on logicky toto VŠETKO vedel / VIE :
    /////////////////////////
    asi sa mi podarilo poskladať obraz = viem, že sa táto akcia NAKA volá ROZUZLENIE

    „čurilovci“ už svojimi vyšetrovaniami išli moc vysoko
    nejakí (asi dvaja) pracovníci NBU brblali, že sa s previerkami kšeftuje
    NIEKOMU sa to nejako nepáčilo ! ! !
    preto poprosil šéf NBU šéfa SIS, aby pozbieral niečo na brblošov
    (vyzerá, že NIEKTO dal pozbierať „fond“ na financovanie OBRANY NIEKTORÝCH )
    SIS pozbierala kecy, dala to NBU, ten vyhodil brblošov
    súčasne Santuska začala tančeky okolo čurilovcov
    niekto O D-R BKAL sudcu a ten dal dodatočne ! súhlas na ich odpočúvanie
    niekto ukecal/prinútil krivákov odpočúvať a odpočúvanie trvalo 3 mesiace = min 300 hodín
    smiešne, ale scenár podobný ako keď Naka 1,5 roka hľadala v Igorových papieroch
    SISka vyrobila „potrebnú správu“ / rozdala ju / niekto urobil „POTREBNÉ“ a vhodné prepisy
    nejaký prokurátor odposluchy a prepisy oddelil, aby sa k originálom nedostali obvinení čurilovci
    kriváci ušli ! – – neskôr asi SISKA (do lesa ! ) napísala, že sú to „fajn chalani“ , aby im azyl dali !
    ! ! ! KLAMÁR začal na tlačovkách čítať „vhodné prepisy“, čo našiel na stole ! = ako Mečiar ! ! !
    GP dala 363 Santusbande / nedala čurilovcom / / / KS napísal, že z odposluchov vyšli SRAČKY
    Kolár od začiatku prebral KLAMÁROVE reči (čurilova mafia,hypotéky,vyhodiť obvinených)

    a 27.8.2023 sa v telke začal TR-ULLO Krajniak zastávať Kolára = ako dávno Šebej Bélu!!!
    TÁRANINAMI o legálnych odposluchoch ! / ROZPRÁŠENÍ ! „Oblúku“ / vyhodení obvinených
    Krajniak ZMAZAL všetko dobré , čo už urobil ! ! VYŠKRTOL som ho z môjho „zoznamu slušných“
    lebo logicky toto VŠETKO musel vedieť
    //////////////////////

  11. Anonym 9:58,to,čo si ty teraz dal tú na papier,to už potrebuje ozaj poriadnu dávku absencie krvi v tvojom mozgu,a drzosti k tomu.Co si myslíš,že všetci sú padnuty na hlavu,a llen ty si lietadlo? Takéto fantazirovanie uz nikoho nezaujíma.Cas ukáže,čo sme to tu mali zločincov.
    .

  12. Mládenec si myslí, že je tam zabetónovaný naveky…po zmene garnitúry samozrejme kopnú do trtáča aj jeho a pôjde aj do väzby.

  13. takých policajtov ako sú v Seredi nakopať do zadku,chodia po Seredi so zatvorenými očami,všetci ľudia vedia kde sa predávaju drogy ,na Pažitnéj pod kamerou pri kotolni,na Vysokéj,Garbiarskej,vežiak pod mostom pri železnici

  14. Ak by sme žili v normálnej dobe, tak by tých prasivych curilovcov zastrelili aj s celými rodinami, ale bohužiaľ, žijeme v demokracii.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované