back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nikdy nie je chyba vo zvierati, vždy je vinný jeho majiteľ. A nezvládnutý, agresívny pes v rukách nezodpovedného majiteľa je zbraň.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Ľubomír Galko sa cíti otrávený.
Včera som si pozrel na Markíze reportáž o troch agresívnych bojových psoch, ktoré na juhu Slovenska dohrýzli mladú ženu., ktorá si bola zabehať. Nebolo to po prvýkrát, keď zaútočili na človeka. Psy boli voľne pustené a majiteľ sa ani neunúval pohryzenej žene pomôcť. Policajti muža zatkli, obvinili a dali návrh na väzobné stíhanie. Súd žiadosti nevyhovel, avšak zakázal majiteľovi chov psov. Ten dal psy následne utratiť.
Potiaľto sa to javí relatívne v poriadku.
Čo je však zarážajúce, toto nebol u daných psov a u daného majiteľa prvý prípad. Boli predtým už tri podobné prípady, dva vyhodnotené ako priestupky a za jeden bol aj odsúdený za ublíženie na zdraví. O agresivite psov vedel aj miestny veterinár, ktorý upozorňoval majiteľa hlavne u jedného z nich na najvyšší stupeň agresivitty, aký môže u psa existovať. Vedeli o tom podľa vyjadrenia veterinára aj príslušné orgány.
Podľa informácie polície za tento trestný čin – ublíženia na zdraví, majiteľovi hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.
Toto pokladám za absolútne neadekvátny trest a myslím si, že v podobných prípadoch by mal byť trest ďaleko vyšší, šiel by som kľudne od 5 až do 10 rokov.
Nikdy nie je chyba vo zvierati, vždy je vinný jeho majiteľ. A nezvládnutý, agresívny pes v rukách nezodpovedného majiteľa je zbraň. Len možno šťastné okolnosti zabezpečili, že mladá žena, bežkyňa dnes nemá trvalú ujmu na zdraví alebo nie je mŕtva. Pretože voči takýmto psom nemala šancu sa brániť.
Preto by mal byť trest ďaleko, ďaleko tvrdší. A taktiež sa treba pozrieť na to, prečo tie orgány, ktoré mohli a mali konať v minulosti, nekonali.
Mladej pani želám skoré uzdravenie.
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Majiteľ psov zrejme trest dostane a zaplatí odškodné a liečenie poškodenej osobe. Vysoký trest navrhoval aj Lipšic a keď zabil človeka do basy sa mu nechcelo. A nakoniec sa stal prokurátorom, nech žije spravodlivosť.

  2. je tu jeden nápad. zober si malé kúsky mäsa najlepšie slaninky , zaprav do neho otravu na potkany a keď psíci behajú bez košov na hube a sú voľne nie na vodítku tak trocha pokrm a bude pokoj,

  3. ty idiot soso, tie kusky otravene treba nacpat do tvojej papule a nechat ta v bolestiach skapinat. ty hovado.

    0
  4. Ty si asi už tie kúsky pozbieral a pozral lebo hovoríš z agonie, ale neboj za chviľku to prestane.

  5. keď majiteľ svojho psa nezvláda je vždy zarobené na problém . plakať po tom ako pes ublíži niekomu na voľnom priestranstve je ako chodenie po funuse . chovať psy ktoré majú geneticky vrodenou povahou , konštrukciou tela a hmotnosťou prepoklad že pri útoku spôsobia vážne zranenie by mal len človek ktorý ma na to aj mentálnu výbavu a nie dement ktorý si tým lieči komplexi .

  6. jedna, vyzerala ako chudorľavá išla po cyklotrase aj so psom pomerne zdatným. Ona ale nešla ale cupitkala za ním lebo ju ťahal tam kde on chcel ísť, dokonca ju vliekol.

  7. Keď je pes pustený voľne a behá kade chce tak tomu nezabránite. Ale chodí jedna neukojená dievčina s amantom po cyklotrase tak, že zaberajú 3/4 trasy – vedľa seba. Videl som ako išiel cyklista , kričal -neuhla na bok a cyklistovi zostávala cca 40cm dráhy. Bol to zázrak že ju netrafil.
    Prečo si tí ľudia myslia, že vytlačia z cyklotrasy ľudí pre ktorých je táto trasa určená ??, asi sa to nestane. Takýmto idiotom hrozí to že podbehnú pod cyklistu a vtedy majú dve možnosti :
    1/ buď bude mrzák do smeti
    2/ alebo rezne na asfalt hlavou z ktorej jej vytečie mozog, ale je otázne či nejaký vôbec má.
    Všetko je na tom smutné, že takýto idioti si nechránia svoje zdravie a život a vytavujú sa veľmi ťažkej ujme na zdraví resp. smrti, ved cyklisti tam idú cca 25km rýchlosťou, ktorá je tam povolená.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované