back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

A máme to tu znovu. Špinavú vodu zaplatíme dvakrát!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Keby jedinou škodou spôsobenou haváriou vodovodného potrubia v Seredi a prakticky 24 hodinovou odstávkou dodávkou vody do domácností, firiem či kancelárií boli len záchody plné vykonanej potreby spravidla niekoľkých ľudí za sebou, hovorili by sme o diskomforte, neznesiteľnom smrade v bytoch, domoch a spoločných priestoroch.

Prvou vodou dotlačenou po oprave havarovaného potrubia síce tieto „drobné nepríjemnosti“ odídu do kanalizácie, no zákazníkom začínajú problémy ďalšie a to v podobe odpúšťania hrdzavej úplne zakalenej a na nič iné ako na splachovanie toalety použitej v podstate nepoužiteľnej vody dodanej verejným vodovodom.

Vodu však nedostávame zadarmo, ale si ju kupujeme a dnes už nie lacno. Ako sme v minulosti desiatky krát upozorňovali, tento tovar, aj keď je nepoužiteľný platíme dva krát. Pri jeho zakúpení vo forme vodného a pri jeho odkanalizovaní vo forme stočného. Pokiaľ ide o vodu horúcu, tak tam sa už bavíme o sumách rádovo ešte vyšších, na čo nepochybne príde nejedna domácnosť pri vyúčtovávaní služieb. A možno aj nepríde, lebo nebude vedieť oddeliť, čo by za bežného stavu nemusela dodávateľom zaplatiť.

Tak, ako nás včera kontaktovali pre nedostatok informácií oprávnene nahnevaní občania, nás kontaktujú aj teraz. Včera sme im pomôcť vedeli. Išlo o informácie, ktoré Seredonline.sk nepretržite a bez akýchkoľvek nákladov zo strany mesta či samotných občanov šíri už 16 rokov. Pomôcť im však s aktuálnym problémom je už zložitejšie. Prečo?

Je tomu asi 10 rokov, čo sme sa intenzívne snažili problém spôsobovaný dodávateľom vody snažili riešiť. Žiaľ, bolo nás málo. Drvivá väčšina poškodených si myslela, či žila v presvedčení, že problém za nich vyrieši niekto iný, alebo sa vyrieši sám.

Nevyriešil.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Bolo by mimoriadne nespravodlivé z prakticky 24 hodinového výpadku dodávky vody z verejného vodovodu dnes viniť vedenie mesta, či nebodaj tých robotníkov, ktorí z pracoviska, na ktorom odstraňovali poruchu rovnako neodišli po celý deň a dokonca ani v noci. Tým patrí vďaka hlavne ich nadriadených, ktorí asi ani netušia ako sa stojí v zime, v daždi v jame, po kolená vo vode a ako chutí na ohriatie si rúk aj teplo vyžarované halogénovým reflektorom slúžiacim na osvetlenie pracoviska.

V histórii zápasu o čistú vodu sa budeme venovať v pripravovanom článku, v ktorom sa občan so slabšou pamäťou prenesie tak trochu do minulosti a my mu oživíme to, čo sme už absolvovali a čo za určitých okolností mohlo stav výrazne zmeniť k lepšiemu.

Nateraz prinášame aktuálne videá a fotografie, ktoré nám zasielajú ľudia tešiaci sa z vody, no vedomí si nespravodlivosti, s ktorou na Slovensku dlhodobo bojuje každý slušný človek a dnes už prakticky úplne vo všetkom.

Kľudne do diskusie napíšte svoju skúsenosť s odpúšťaním vody po takto dlhej odstávke, zašlite nám prípadné fotografie a videozáznamy a skúste si robiť poznámky koľko studenej či teplej vody musíte zaplatiť pri jej nákupe a zaplatiť aj pri jej likvidácii bez toho, aby ste sa na tejto zlodejine akýmkoľvek spôsobom osobne podieľali v súčasnosti či v minulosti.

– – –

Fotografie a videá nám zaslal čitateľ SOL, zo sídliska Meander o 14.00 hod. Ďakujeme

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Perlička dňa.
    Od novembrových volieb do samosprávy roku 2022 sú na konanie primátora evidentne iné pohľady. Tu je citát z mailu. M. Majka z júna 2015:
    Dobry den pan primator Ing. Martin Tomcanyi,
    Obyvatel mesta, obcan a poslanec MsZ v Seredi Dr. Michal Hanus na FB profile uverejnil svol postreh tykajuci sa kvality vody dodavanej do verejneho vodovou dodavatelom ZsVS. Svoje tvrdenia podporil dolozil fotografiou. Nasledne po prevereni stavu u viacerych obyvateloch mesta, sme vo vecernych hodinach na SOL jeho postreh prevzali a uverejnili.
    http://www.seredonline.sk/clanky/znovu-tiekla-kalna-a-na-pitie-nepouzitelna-voda/

    Moja poznámka. Ak sa domnievate, že po kliku na link sa objaví aj tento článok, ste na omyle. Miloš Majko archív pozametal. Veľmi zaujímavá je ale táto časť mailu:
    Pan primator,
    Ziadame Vas o zaujatie stanoviska k predmetnemu dlo sa vlecucemu problemu vacsiny obyvatelov mesta. Zaroven Vas ziadame o Vase vyjadrenie obcanom, co konkretne

    1. Mesto Sered za posledne 3 roky urobilo s ucelom zabezpecit odskodne pre poskodenych obcanov dodavkami nepitnej a dokonca technicke zariadenia poskodzujucej vody
    2. Ste Vy z pozicie primatora mesta urobili s ucelom zabezpecit odskodne pre poskodenych obcanov dodavkami nepitnej a dokonca technicke zariadenia poskodzujucej vody
    3. Na jednom z rokovani MsZ v minulosti ste sa Vy osobne odmietli postavit na stranu obcanov pozadujucich odskodnenie od dodavatela za nekvalitny a neupotrebitelny tovar – vodu do vodovodnych rozvodov v domacnostiach a firmach. Pytame sa Vas, trvate na svojom stanovisku aj dnes?
    Pan primator pripominame Vam, ze generealny riaditel dodavatel Ing. Taric snahy obcanov riesit problematiku v telefonate s nami PODMIENIL vsetko konanie s nami VASOU UCASTOU s tym, ze sa mame vo veci obratit na Vas a Vy stretnutie dohodnete.
    Pan primator Ing. Martin Tomcanyi, pripominame Vam, ze dodavka nekvalitnej pitnej vody vacsine obyvatelov mesta nie je standardnym problemom dodavatel – odberatel, ale ze ide o problematiku, ktorou je povinna aktivne sa zaoberat aj obec- mesto, ktoreho ste Vy statutarom a predstavitelom. Ste volenym zastupcom a teda obcania OCAKAVAJU Vas AKTIVNY pristup k rieseniu problemov tykajucich sa vacsiny obyvatelov mesta.

    Otázka. Myslíte si, že vlastník SOL bude aj od Ondreja Kurbela žiadať, aby vybavil odškodné za zakalenú vodu, ktorá pretiekla vodomermi obyvateľov Serede?
    Kto si myslí, že áno nech požiada Ministerstvo zdravotníctva SR o udelenie titulu „Optimista roka 2023“.
    Kto si myslí, že nie, má pravdu, ale tá mu je nanič.

  2. Na Slovensku všeobecne človek ťahá za kratší koniec,jeho hlavné práva a povinnosti sú včas zaplatiť za dodane služby.

  3. Veslo uz perlis ked ste tam boli s bruchom a brucho este aj vo vedeni vodarni co ste urobili pre obyvatelov mesta nic a bruchovi este aj dnes chodi lokaj brat smeti kazde rano ved to vidime

  4. Pán Veselický,Vy musíte mať veľký problém s pánom Majkom! Veď nemusíte sledovať SOL!!!Trco trcom ostane vždy!

  5. Taketo telce co sa stazuju na spinavu vodu po havarii vodovodu by som poslal žumpy umývať.
    Hlavne ked je cena vody tak smiesna ze si to bezny clovek ani nevsimne a viac vyjebe za kavičku alebo za internet, aby sa tu mohol stazovat jak prijebany bezmozeg.

  6. Mna by zaujalo ako mesto zabezpeci pitnu vodu pre deti v skolach a skolkach…hadam im nebudu davat pit tieto prevarene hnede chcanky…

  7. Zaplatí to mesto, celé desatročia občania platia za špinavú a mastnú vodu, a nikto nič nerobí aby sa to zmenilo a konečne by sa mal tento nekonečný problém vyriešiť. Alebo prestať mestu platiť dane, možno sa ľady pohnú !!! Hanba

  8. Pre zase kokoti…Máš uplnu pravdu plne stebu súhlasím. Ja si tu rad nieco prečítam, ale toto uz je fakt vyše mojej hlavy a rozum sa mi pozastavi nad ludmi kde to vlastne zijeme.stale budu mrncat a vyplakavat nejdo toto hento zase axh sak to opravili tak mozte byt radi.oni si svoju robotu odviedli.a bude to este mkzno aj horšie furt budu výpadky ci toho vody elektriki ked sa vam nepaci chodte ozaj ako druhy vravia do Vahu s vedrami.ach ludstvo primitivne

  9. zaplatím nielen vodné a stočné ale aj pokazené čerpadlo na teplú vodu na plynovom kotli
    z dovodu znížania tlaku vody.

  10. Verim tomu, ze voda bola spinava, co sa po havarii da ocakavat, ale uverejnit ako dokaz 2 fotografie a 3 videa, vsetky z jednej kupelne je dost ubohe.

  11. Ľubomír Veselický 15. novembra 2023, 18:05 Pri – Lubos, keby som Ta chcel verejne zosmiesnit a ponizit, tak by som Ti napisal asi taketo oslovenie: „Ty stare, senilne, zakerne, primitivne, tupe a nenazrate hovado!“

    Ale ja takto nechcem. Nevazim si sice Teba ako cloveka, ale mam respekt pred Tvojim vekom – ani ja uz nie som totiz najmladsi…

    Preto jednoducho – Lubos, sluchaj…

    Na rozdiel od Teba, ja telefon vzdy dviham, nemenil som cislo odkedy mam telefon a aj e-mail mam v tvare, v akom by si si ho mohol zapamatat aj Ty – majko@majko.sk.
    Lubos, mudry vie, neznaly faktov sa pyta a hlupak… – no ved vies.

    Takze sa treba pytat. Presne tak, ako som sa pytal ja Teba, len Ty si sa zasival a ked som Ta navstivil v kancli, utiekol si ako zlodej. A pritom to nezakonne dlhorocne prijimanie odmien vo vyske skoro 150 000 Eur nie je kradez, len bezdovodne obohatenie – teda, co sa tyka Teba.

    No, ale nazad k veci:

    Pravdepodobne si aj Ty (aspon verim) zaregistroval, ze starneme a starne vsetko okolo nas. Aj povodne SOL zostarlo. Konkretne uz 3X.

    Uz 3X sme riesili novy redakcny system s tym, ze ten stary archivujeme.

    Nie,netes sa Lubos, nie pre Teba, to skutocne nie. Mas pre nas nulovu hodnotu a pre mesto dokonca (ZIAL) zapornu.

    Stare clanky archivujeme z dovodu ich vypovednej hodnoty a dolezitosti udajov, ktore obsahuju.
    Z niekolkych desiatok tisic clankov a asi 2 milionov fotiek, je tych Tvojich (nie o Tebe) clankov len 138 a to vratane receptov na varenie,ktorymi si na SOL parazitoval pred volbami, ked si sa chcel dostat k funkcii.

    Ako si sa spraval a konal voci SOL nasledne prakticky 12 rokov, je v archive zachovane tiez.

    Archivy teda zachovavame v plnej verzii z dovodu, ze clanky nas (ajmna osobne) stali TISICKY HODIN nikym nezaplatenej prace. Presne tak Lubos, 16 rokov robime maximum preto, aby sme svojou troskou napomohli zmenit spravanie sa prasiat pri mestskych a obecnych valovoch bez toho, aby sme sa my snazili k valovu v meste dostat.

    To ale nie je Tvoj pripad, ani pripad Tvojho majitela, takze chapem ze ani na stare kolena to nepochopis…

    No a k clanku:
    Poslednou aktualizaciou redakcneho systemu doslo k situacii, kedy uplne stary archiv viac akodesat rocnej roboty vyhotoveny v systeme uz uplne nekompaktibilnom s tym novym prostredim na serveri, zostal z casti necitatelny, resp. niektore texty s diakritikou su DOCASNE zamenene za symbol stazujuci citanie clankov.

    Budeme riesit upravu casti prostredia, na ktorom je v online priestore archiv umiestneny, no nie je to prioritou. Napriklad dva posledne dni som ja osobne prakticky vobec nespal – vysledkom je naplnenie poslania novin – informovanie desiatok tisic obcanov v nudzi najaktualnejsimi informaciami.

    Viem, ani to Ty nepoznas, Ty si hladal ludi, ktorym sidal v SN priestor spinit meno Kurbelovi alebo mne. Ale o tom neskor.

    Takze tu je link na predmetny clanok, ktory na nete je, len je v archive docasne pre verejnost stiahnutom – dovody su myslim si ze zjavne :

    https://archiv.seredonline.sk/clanky/znovu-tiekla-kalna-a-na-pitie-nepouzitelna-voda/

    Lubos, poziadaj pravnuka, aby Ti v linku nasiel rozdiel – ak to nezvladne ani Tvoja rodina, tak je tam to slovicko „ARCHIV“. To preto, lebo ide o archiv.
    Chapes?

    No, tak to by sme mali, ziadne „zametanie“ sa z nasej strany nekona. Opacne, tie spinavosti co sme zdokumentovali za roky, su stale dostupne. Po vyrieseni kodovania a odstraneni toho spatneho kosostvorca s otaznikom, bude archiv zase dostupny, Tebe a kazdemu, kto si chce ozivit pamat.

    Na zaver snad len, Lubos, ta „prelicka dna“ si ako obycajne Ty. A poziadam Jozefa, aby po „Bulovi roka“ vymyslel nejaku cenu, o ktoru sa budes moct uchadzat aj Ty.
    Na „Optimistu roka 2023“ sa urcite nechytas…

    Ano, trafil si a tesil si sa zbytocne. Ta rubrika o chrontavej vode bude este treba.
    https://archiv.seredonline.sk/kvalita-pitnej-vody/index.html

    😉

  12. Pokiaľ sa nespraví výmena starého potrubia nič sa nezmení. Voda nie je na pitie, vodu pijú žaby a staré baby.

  13. Spravne p.Veselicky treba pripominat aj taketo anomalie,predsa nam ten Majko starne a zabuda co ,kedy a ako sa vycitalo byvalemu primatorovi,dufam,ze budete pravidelne prispievat.

  14. Žiaľ vodárne sú nad nami a hrajú sa na bohov, nevedia ani zabezpečiť na vlastné náklady cisterny s pitnou vodou kým sa problém odstráni.
    Problém s kalnou vodou je bežná vec, nič neriešia, veď ľudia odpustia viac vidy, viac zarobíme, to je ich politika.
    Ja som si problém vyriešil domontivanim filtra s účinnosťou 5mikrometrov, čiže nonstop čistá voda.
    Áno, bola to moja investícia asi 60eur jednorazovo a každého pol roka menom vložku za 4e, ale mám istotu nonstop čistej vody.
    Žiaľ nikto mi to nezaplatí, ale robím to pre seba a rodinu…

  15. Peter… vody je na svete az, az, hlavne tej morskej. A da sa aj odsolit.
    Problem je ale jej potencial po odfiltrovani. Je to ako destilovana voda na com clovek dlho nevydrzi, aj ked to mysli ze cista voda. To plati aj u tej nasej z vodovodu, prefiltrovat ok ale dlhodobe pit asi nie, asi tak, ak nehovorime o kave z vodovodu, to je uz potom iny problem,

  16. Veselicky je jednoznacne typicky stary tupy degenerovany senilny patkaň,riťolez,komunista,špina,zlodej,zmrd…snaď čoskoro pôjde za leninom…

  17. Obyvatelia Serede, ste trapni a jebnuti. Peter, načo píšeš že nevedia zabezpečiť cisterny, keď všetci dobre vieme, že zabezpečené boli? Jaj, ty si chcel pred každým vchodom jednu minimálne. Po havárii fotiť zajebanú vodu, to je vrchol jebnutosti. Veď chvíľu počkaj alebo si 30 litrov odpusti, vyjde ťa to 1 cent. A nezabudnite si to dať v ZVS preplatiť vy žebráci. Bodaj by vám nešla voda ani elektrina aspoň mesiac. Sa zobudte.

  18. Pre takych ako Tomcany ,Majko, Veslo plati ta scenka z filmu od Milosa Formana Hori ma panenko hori ,kde stary dedo sedi v spodaroch na stolicke a za chbtom mu hori chalupa.

  19. Ľubomír Veselický 15. novembra 2023, 18:05 Pri – Lubos napisal si-citujem:

    „Miloš Majko archív pozametal“

    Lubos, stale cakam na Tvoju reakciu na fakt, ze si ma VEREJNE KRIVO OBVINIL z umyslu, s ktorym nemam nic spolocne.

  20. Miloš Majko 16. novembra 2023, 12:56
    „Ty stare, senilne, zakerne, primitivne, tupe a nenazrate hovado!“ ???
    Nie je to predsa len trošku moc už len voči staršiemu človeku?
    Nech už je medzi vami akákoľvek nevraživosť, ukázali ste jednoducho svoju nízkosť

  21. Pán Veselický pán Majko vám napísal pravdu.Prečo Ste ho obvinil??????Stále plníte rozkazy pána Tomčániho???????

  22. Ľubomír Veselický 15. novembra 2023, 18:05 Pri – Lubos, stale cakam na Tvoju vyrecnost k prispevku, v ktorom si ma preukazatelne cielene, verejne a nepravdivo obvinil zo „zametania“ archivu SOL.

    Umoznujem Ti pisat zadarmo (vlastne Ty co Ta poznam, na pisanie vyuzivas len miesta, kde mozes parazitovat na inych) a vidis moj postoj – vsetky pdispevky – aj tie cielene utocne mas zverejnene.

    Uz ani SN Ti nezverejnuju Tvoje nezmysly a klamstva.

    Vidis, na stare kolena Ti priestor davam znovu len ja a moja rodina…

    Lubos, nereagoval si na porusovanie pravdiiel diskusie, ktoreho sa dopustas, verejne kadis na inych dokonca za ich peniaze a potom cusis?

    Nehanbis sa?

  23. Reagujem na príspevok majiteľa, správcu, SOL na status kde sa vyjadril nasledovným spôsobom na adresu p. Veselického – Lubos, keby som Ta chcel verejne zosmiesnit a ponizit, tak by som Ti napisal asi taketo oslovenie: „Ty stare, senilne, zakerne, primitivne, tupe a nenazrate hovado!“

    Ale ja takto nechcem. Nevazim si sice Teba ako cloveka, ale mam respekt pred Tvojim vekom – ani ja uz nie som totiz najmladsi…

    Preto jednoducho – Lubos, sluchaj…

    Od novinára by som toto asi nečakal, a ani od rozdvojenej osobnosti , lebo konštatovať, že nevážim si ťa ako človeka, ale mám rešpekt pred tvojím vekom tak mám ten rešpekt či nemám? To že niekto, napíše správu a podpíše sa pod ňou, nedáva nikomu právo ho „verejne“ či neverejne ho zosmiešňovať a oslovovať ho s koncovkou hovado.
    Z etického kódexu novinára vyplýva nasledovné – Novinár rešpektuje prezumpciu neviny a to aj vo vzťahu k osobám podozrivým z trestného činu, obvineným zo spáchania trestného činu alebo obžalovaným zo spáchania trestného činu. Celé mená ľudí podozrivých z trestnej činnosti zverejňuje len v prípade, že zverejnenie ich mena predstavuje dôležitý verejný záujem.

  24. Vies, ale to, ze je niekto hovado, alebo kurva je sice nic moc, ale nie je to trestne. Takze svoju prezumpciu si strc niekam. A nehraj sa na advokata biednych.

  25. Ľubomír Veselický 15. novembra 2023, 18:05 Pri – Lubos, stale cakam na Tvoju reakciu.

    Verejne si ma obvinil zo „zametania“ archivu SOL, co nie je pravda.

    Naozaj to chces rovnako, ako v minulosti dat na hulvata, ineho verejne obvinit, pospinit a nasledne sa hrat na hlucheho a slepeho?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované