back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pod drobnohľadom polície opäť železničné stanice a vlaky, začala akcia „Modrá 24“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Dnešným dňom začína na celom území Slovenskej republiky policajná akcia s názvom „Modrá 24“. Ide o medzinárodnú policajnú akciu, ktorú organizuje RAILPOL – Európska asociácia železničných polícií.

Hlavným cieľom policajnej akcie v členských krajinách RAILPOL-u v rámci Európy je preventívne pôsobenie v oblasti železničnej dopravy a plnenie úloh:

  • zameraných na dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou železničnej dopravy,
  • zisťovanie protiprávneho konania cestujúcich, zamestnancov železničných spoločností a iných osôb v obvode železničných dráh,
  • predchádzanie krádežiam majetku cestujúcej verejnosti vo vlakoch osobnej dopravy,
  • pátranie po osobách a veciach,
  • odhaľovanie nelegálnej migrácie.

 

Do policajnej akcie, ktorá potrvá až do nedele, budú zapojení príslušníci železničnej a poriadkovej polície, v teréne budú aj policajné psy špeciálne vycvičené na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok.

Každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru naplánuje časy a miesta akcie podľa vlastnej analýzy bezpečnostnej situácie v priestoroch železničných staníc, v ich okolí, na nástupištiach a vo vlakoch osobnej prepravy.

O výsledkoch akcie „Modrá 24“ budeme informovať po jej ukončení.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Kedysi byvali pomaly v kazdej stanici zeleznicni policajti. V Galante, Trnave, Leopoldove. Ked doslo k protipravnemu konaniu vo vlakoku, vlakveduci zavolal do najblizsej stanice a tam si nespratnika vyzdvihli. Potom ich zlucili s prislusnikmi PZ a napr. na Hlavnej stanici ich je teraz malokedy vidno viac ako dvoch. To je malo.

  2. Každý truľo, ktorý nastúpil na MV SR ako minister alebo prezident PZ, prišiel s predsavzatím urobiť reorganizáciu útvarov PZ a vždy bol z toho ešte väčší grc ako urobil jeho predchodca. Bez koncepcie, bez poznania situácie, bez rozumu. Namiesto racionálneho prerozdelenia policajtov tam kde ich treba sa robia podobné akcie, t. j. teraz vyženieme von aj tých z kancelárií, urobí sa akcia a šup naspäť do kancelárií. Tých pár z výkonu zostane vonku, ale za normálnych okolností výkon služby nemajú šancu stíhať.

  3. Minister je „len“ politická funkcia, nie odborná. Ak sa k tomu pridruží ego, je to katastrofa. V skutočnosti sú to ľudia, ktorí len málo vedia o tom čo riadia. Eštok je typický príklad. Evidentne sa ešte len teraz zoznamuje s fungovaním polície, ale tragédiou je, že ako minister o nej rozhoduje.

  4. Neviem sa dočkať, kedy tomu pajácovi Eštokovi zmizne z tváre ten arogantný úsmev. Nie je tam naveky, aj na neho príde. To mu zabudli asi povedať.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované