back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Primátor Ondrej Kurbel: majitelia bývalého Milexu už čistia pozemky, zabezpečujú kroky k jeho uzatvoreniu a v hre je aj demolácia ruiny

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Pomaly, ale isto sa niektoré veci posúvajú vpred. Na pracovnom stretnutí so spolumajiteľmi pozemkov a torza po bývalej pýchy Serede, budovy Milexu, sa primátor Ondrej Kurbel dohodol na zabezpečení celého areálu a bol informovaný o postupnom čistení priestranstiev. Súkromní majitelia po rokoch, kedy komunikácia s mestom nebola ideálna, uvažujú nad postupným zhodnotením a investovaním do svojich nehnuteľností. 

Prvé stretnutie primátora Serede s libanonsko-slovenským spolumajiteľom, sa uskutočnilo v prvej polovici tohto roka. Už na ňom sa pohli prvé ľady. Primátor vtedy objasnil majiteľovi problémy, ktoré Seredi a jej obyvateľom vznikajú prítomnosťou zdevastovanej budovy a neudržiavaného areálu Milex. Získal vtedy prísľub, že spolumajiteľ zabezpečí vyčistenie, zabezpečenie a monitoring areálu.

S upratovaním pozemku sa už začalo. „Jednou z dlhoročných tráum nášho mesta je aj chátrajúci areál bývalého závodu Milex.  Počas posledných rokov pozemok a objekty len chátrali a stali sa tak živnou pôdou pre pôsobenie rôznych negatívnych živlov. Neskôr si tento areál vyhliadli spoločnosti, ktoré sa tu nelegálne zbavili svojho odpadu.  Majiteľ spoločnosti Milex prešiel k činom a v súčasnosti prebieha čistenie pozemku od týchto odpadov za pomoci ťažkých mechanizmov,“ uviedol primátor Serede Ondrej Kurbel.

Majiteľ už podniká kroky aj k príprave postupnej demolácie všetkých budov, k jeho zabezpečeniu proti nelegálnemu vstupu na pozemky a riešeni osadenie kamerového systému. Ohlásil, že si pred prípadným investovaním do zveľadenia pozemkov nechajú vypracovať plán rozvoja svojho územia, ktorý budú s mestom Sereď konzultovať.

„Na osobnom stretnutí ma majiteľ ubezpečil, že jeho prvoradým cieľom je zaistenie bezpečnosti, odstránenie nebezpečných odpadov, ktoré do areálu nečierno navážali iné subjekty, zamedzenie ďalšiemu vstupu zo strany tretích osôb, ako aj riešenie objektov, ktoré v súčasnosti poskytujú úkryty pre viaceré nebezpečné živly.  Je v jeho záujme, aby sa o jeho mene nešírili naďalej dezinformácie a má záujem s mestom komunikovať. Vnímam, že aktívne rieši problémy, na ktoré som poukázal. Jeho kroky chápem ako úprimné pochopenie traumy mesta a verím v pokračovanie pozitívnej spolupráce,“ vyjadril sa primátor.

O ďalšom využití strategicky situovaného pozemku, sa majitelia chcú baviť s novým vedením mesta Sereď. „Súkromní vlastníci pozemkov si uvedomujú, že ich nehnuteľný majetok je situovaný naozaj významne. Rešpektujem súkromné vlastníctvo a zároveň vítam prísľub majiteľa rešpektovať aj záujmy mesta Sereď, ktoré sú rozvojového charakteru. Podstatné je pokračovať v začatých pozitívnych rokovaniach a modelovať také scenáre rozvoja, ktoré budú obojstranne výhodné,“ uzavrel primátor Kurbel.

- Článok pokračuje pod reklamou -

foto: autor

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Brucho má len doma čisto každé ráno mu chodí vynášať smeti ten seredsky lokaj čo chodí po Seredi a vysypa smetné koše.To by už mohlo skončiť chodí na tom malom aute a mi sa mu skladáme na výplatu.Ondro sa snaží a postupne tu skorumpovanú Sered dá dokopy.A bude krajšia

  2. Citujem z článku – Je v jeho záujme, aby sa o jeho mene nešírili naďalej dezinformácie – . Pýtam sa, prezradí niekto jeho / ich / mená?

  3. este netlieskajme. Reci su jedna vec a skutky druha. Naoko spravit promo pri upratovani arealu je naozaj len omrvinka problemu. Uvidime ci sa pozemok zabezpeci, uprace a ci aj skutocne dojde k realizacii burania. Naslubovat sa da skutocne vsetko, az cas a realizacia ukazu ci to tak bude.

  4. Ľudkovia vy tu držte huby a hotovo neni to vase tak sa nestarajte mali aj vi ist za poslancov.takze tu drzte pice konečne. Uz ma to tu nebavi citatat jebnute ľudstvo

  5. Šimek predrogovaný sa vráci z base potkan , nebude sa mať de schovávat a pychat si pervitýn potkan chrastavý .ozaj vôbec neukázali v reportaži feťákov a tie zombie čo s rukami rozhadzujú🤣🤣😩 .

  6. Je to dobry napad likvidovat? Zbieha sa tam svoloč a narkomani. Takto su koncentrovani na jednom mieste, na absolutnej periferii mesta, kde nikoho neobtazuju lebo bezny clovek tam nechodi. Ked sa to zrovna so zemou tak sa tito asociali rozlezu po meste kde budu na ociach. Takto su aspon mimo. Zamyslel sa niekto nad tym takto?

  7. Mesto by tam rado prestahovalo cajtov, hasicov, zachranarov.
    Miesto je to vynikajuce pre nich, ale…
    Ked cajti zmiznu z mesta zgerba bude mat zelenu.
    Ale mozno….
    Pockam si co na to vykeca byvaly vicekecal.

  8. Pre Cukrovara…citujem teba ty mumroško nejaký potrtkany co sa ty staráš o repu?staraj sa o sebe a nie ešte aj o mne th budes pisat ze ti neni hanba poviem ciganom pockaj oninbyvaju tam pri cukravare kde sa struha repa.tak radsej bud tiško a bude vsetko ok.zatial papa ludkovia

  9. 11. novembra 2023, 19:28

    ty zebrak a ty ludia co ziju na tej strane mesta, tam maju tu svoloc dokedy trpiet ? Ty hajzel sebecky aby si skapal

  10. Hahaha takze libanonsky cigani a ich slovenske katolicke stetky potrebuju prachy . odkedy im vybuchol sklad s dusikatymi hnojivami, tak kazde prachy su im teraz dobre. Majko ty vychodnarsky blbec preco mazes prispevky?

  11. Bruchovi vyhovovalo keď sa tam navážal odpad. Preto nijako nezasiahol. Navezením odpadu klesala hodnota pozemku. No ak keď už bola hodne nízko tak si tam kúpil pozemok. Zmrd jeden.

  12. Nebude to tym, ze uz je zakon, ze im mozu drasticky dvihnut dane, ked sa nestaraju o nehnutelnost, takze konecne je na nich paka ?

  13. Občania Serede likvidáciu zaplatia. Bude sa platiť viac za odpad. Múdre osoby sedia po úradoch mesta. Poznajú len svoju kanceláriu, preto je toľko čierneho odpadu zo zahraničia na milexe.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované