back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V Seredi pribudne nový chránený výbeh pre psov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Majitelia štvornohých miláčikov z Novomestskej ulice a okolitých častí Serede sa môžu tešiť na nové priestranstvo určené iba pre nich. Mesto vyšlo v ústrety podnetom a zaradilo do investícií na tento rok vybudovanie nového chráneného výbehu.

Za realizáciou výbehu stojí okrem radnice aj poslanec mestského zastupiteľstva Erik Štefanek. „Na základe požiadaviek a potreby od obyvateľov v tejto lokalite som inicioval vybudovanie nového ohraničeného výbehu pre psov. Spoločne s primátorom mesta Ondrejom Kurbelom a zamestnancami oddelenia životného prostredia sme určili miesto, ktoré vyhovuje v tejto lokalite čo najviac. Záber tohoto psieho výbehu by mal byť odhadom asi pre 200 majiteľov psíkov z blízkych sídlisk. Takéto výbehy umožňujú majiteľom týchto štvornohých miláčikov dopriať im voľnosť bez vôdzky ako aj lepšiu socializáciu s ostatnými psami,“ vysvetlil svoj pohľad Štefanek.

Priestranstvo pre radosť psíkov bude mať rozlohu 366 metrov štvorcových. Výbeh je už v realizácii a práce by mali byť ukončené do konca mesiaca november. Mestom do tohto projektu vloží sumu 6 914 eur. Vybudovaná plocha bude následne doplnená cvičiacimi prvkami a mobiliárom, ktoré boli mestu darované občianskym združením SAMSUNG Galanta.

Mesto momentálne disponuje jediným chráneným cvičiskom pre psov na Dolnomajerskej ulici, ktoré bolo vybudované ešte v roku 2016 a v roku 2021 bolo doplnené agility zostavou. Podľa slov psíčkarov bol tento priestor na celé mesto nepostačujúci.

Mesto Sereď zároveň upozorňuje majiteľov psíkov, že sú povinní dodržiavať čistotu a poriadok a musia zbierať psie exkrementy po svojich psíkoch. Nezodpovední psíčkari totiž v mnohých prípadoch robia zlé meno tým zodpovedným.

foto: MsÚ

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Majiteľom čoklov na bytoch by som v prvom rade zdvyhol daň za psa na 500€/rok a potom by som im robil výbehy… pes nad 10kg do bytu nepatrí! Trpí nielen pes ale celá bytovka

  2. Súhlasím s názorom vyššie. Ostávajú roby baraku lavičky, hovna to nezdvíha, na slušné napomenutie nereagujú. Psickarim vyššie dane a pokuty trojnásobne keď špina.
    Poznám aj normálnych ale je ich málo.

  3. Výborný nápad, v blízkych lokalitách je dosť psíčkarov platiacich do kasy mesta.
    Krčmy pre ožranov čo pľujú a štia po rohoch sú všade, tak v meste môže stáť aj druhý výbeh. Detské ihriská sa stavajú kade tade a pritom decká sa viac zaujímajú o mobily ako o preliezky. Komu sa výbeh pre psov nepáči, nemusí vôbec chodiť okolo, nie je to v centre.

  4. Super, len tak ďalej, viac takýchto priestorov aby sa každý obyvateľ mesta cítil dobre. 🙂

  5. Je to dobrý nápad aj dobré miesto, keďže doteraz sa psíčkari stretávali napr. vo vnútrobloku na Garbiarskej. Budú to mať kúsok a nemusia psy špiniť vo vnútrobloku.

  6. Naivné predstavy, že psy budú špiniť,len v oplotenom výbehu,veľa psíčkarov zbiera exkrementy, len keď ich niekto vidí..

  7. Pre Renata..ty uboha bezcitna chudera..je citit, ze mas ubohy, chudobny zivot, ty zrejme ani lasku nepoznas..no vyhostit treba teba, tak zacni od seba..stretnut ta s mojim psom, tak na moj rozkaz sa na teba vykadi..tomu ver..🖕🖕🖕🙃

  8. Namiesto toho aby sme zasranych psov zakazali v bytoch, tak im budeme robit este vybehy za peniaze vsetkych. Temu nasmu starostovi uz kúruje na hlavu.
    Ocakavam ze kurbel zacne robit aj podobne lokality pre fajciarov, aby si mali kde posediet v klude. Alebo modlitebnicky pre veriacich, aby nemuseli ist daleko do kostola. Je to drbo

  9. Keď má protistrana primátora takýchto voličov ako si ty, tak to majú ozaj radosť. Zakázať psov v byte, aké jednoduché, že? A takýto chudák má volebné právo

  10. Renáta 7. novembra 2023, 16:18 Pri
    Psi a ľudia žijú bok po boku desaťtisíce rokov a ty chudiatko s tým neurobíš nič, aj keď sa postavíš na hlavu 🙂

  11. Prijebany psickary keď fuci a je – 10 pod nulov vtedy de ste strceny stými coklami.chodite jak jebnuty 20krat venčiť..

  12. psíčkari sú jednoducho kasta, ale nech všetci zbierajú, lebo to vyzerá ako na gáte, samé psie HDP!

  13. Vážení občania nadávate tu na psíčkarov, ktorí riadne platia dane ale to, že v meste bola bankomatová mafia, „kolotočári“ drogová mafia, prostitútky a iné tak to vám nevadí. Beriem svojho psa na prechádzku aj keď bývam na dome. Exkrementy zbieram a dokonca aj po cudzom psovi. Dokonca zdvihnem aj smeti, ktoré sú blízko smetného koša. Ale keď zbadám ľudské exkrementy a rozbité fľaše od alkoholu je mi na zvracanie. A viac je špačkov ako exkrementov okolo panelákov. Ihrisko na hlavnej križovatke pri výfukoch vás netrápi? Deti sa hrajú 10 m od hlavnej cesty na námestí. Veľké dane asi neprispievajú ľudia, ktorí tu nevedia základnu gramatiku. To za psa sa odvedie viac daní.

  14. Podaktorým pekne prihára v makovici zo psov. Ten výbeh je z ročných daní za psa zaplatený aj 3x tak čo sa sťažujete? Práveže my prišlo dosť nespravodlivé pýtať viac ako 30 € ročne za zviera keď sa pre to zviera resp. jeho majiteľa z tých daní nič poriadne nerobí. Keď budete mať prasa, kravu, koňa, sliepky vo dvore tak platiť nemusíte, v činžiaku môžete kľudne aj uškriekaného papagája chovať, mačku, fredku, škrečkov, hadov a čo ja viem čo všetko no žiadne dane neplatíte, jedine za psa platíte, to mi príde dosť nespravodlivé.
    PS – keby sa chcel niekto do mňa navážať tak vedzte že ja psa nechovám.

  15. mame 2 psov, za oboch platime dane, zbierame po nich hovna a takyto prepiti prefajceni negramotni kreteni s nudnymi zivotmi nas budu odsudzovat
    nasi havkovia sa maju 100x lepsie nez vy sa kedy budete mat a ich aspon niekto ma rad, tak zalezte naspat do krcmy minut tych 30€ co vam zostalo z vyplaty

  16. Veľký pes jednoducho do bytu nepatrí. Nie je to hračka na hranie, potrebuje sa na dvore vybehať. Je to týranie, ale psíčkari si myslia, že je to láska, No láska je to pre vás, ale nie pre toho veľkého psa. Okrem toho väčšina psíčkarov exkrementy naozaj nezbiera. Sú všade. Po tráve sa nedá absolútne bezpečne prejsť, horšie je, že už aj na chodníku sú takéto „nálože“ bežné. To, že vy to zbirate bohuˇyiaľ nezachráni tú spúšť, čo robia psy po meste. Je doslova posiate výkalmi.

  17. Aj ti obcas nasere do postele?ci mas sem tam jeho vajcia na nose ked ten tvoj bastard drichme pri tebe?

  18. Aj keď sa 1000 krát budete obhajovať, psie h. Vna sú fakt všade po meste. Tak sa nečudujte, že na vás slovné útočia. Jasne ze to vadí! Chovajte si ich, venčite v meste ale majte tu slušnosť a fakt nechávajte mesto čisté lebo je náš všetkých. Kým sa do posledného psickara neuvedomuje tak budú na Vás krivo pozerať a co sa čudujete?? . Po mojich deťoch som plienky okakane tiež nenechávala pohodené v tráve. Treba sa na to pozrieť očami tých druhých, co tiež žijú v meste.

  19. To je tak, keď si pes olíže gule, potom majiteľa zobudí olizovaním jeho ksichtu a ten tu píše o láske k zvieratám.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované