back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nadácia Pontis pravidelne niekoľko rokov podporuje Farskú charitu v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V dňoch 16. – 20. októbra 2023 zorganizovala Nadácia Pontis zbierku, ktorej výťažok bol venovaný Farskej charite v Seredi. Prispeli do nej zamestnanci nadácie a obsahovala – teplé oblečenie, posteľné prádlo, deky, spacie vaky, osušky a podobne.

Dušana Lahová, programová manažérka Nadácie Pontis naše noviny informovala: “Materiálne zbierky organizujeme dvakrát ročne – na jar a na jeseň. V rámci nich oslovujeme organizácie, s ktorými spolupracujeme, aby definovali svoje potreby. Následne organizácie prepojíme s firmou, ktorá má záujem zapojiť sa do ich zbierky a pomôcť konkrétnej organizácii. Priamo so Sereďou spolupracujeme od roku 2019.“ V rámci tejto organizovanej zbierky , ktoré sú súčasťou tzv. skupiny Firmy komunite sa každoročne zapája okolo 30 organizácií.

Farská charita v Seredi už šesť rokov stojí blízko pri tých, ktorí prosia o pomoc a pri núdznych, na potrebu ktorých upozorňujú všímaví obyvatelia. Väčšinou ide o materiálnu pomoc či materiálne dary, ktoré získavajú od našich sponzorov, darcov a z organizovaných zbierok. „K naším pravidelným zbierkam patria aj tie, ktoré pre nás sprostredkováva Nadácia Pontis. Vždy na jar a v jeseni vyberú pre nás nejakú spoločnosť, ktorá pre nás zbiera vopred dohodnuté komodity. Tohtoročnú jesennú zbierku pre nás zastrešovali priamo Pontisáci, s dovozom až do našich priestorov. Srdečne im ďakujeme za niekoľkoročnú podporu a veľmi dobrú spoluprácu,“ uviedla charita Sereď.

A čo do budúcna pripravuje Nadácia Pontis v súvislosti so Sereďou? „Budeme radi, ak sa mesto a neziskové organizácie zapoja aj do ďalšieho ročníka podujatia Naše Mesto, ktoré sa koná 7. júna 2024. Zároveň by sme boli veľmi radi, keby sa zo Serede zapojilo do Nášho Mesta viac firiem, aby pomohli skrášliť svoje okolie a pomohli komunite, v ktorej žijú,“ povedala Dušana Lahová. Dobrovoľníci v rámci tejto aktivity pomáhajú s čistením mesta, skateparku, chodníkov, mobiliáru, zelene či nábrežia od odpadkov, buriny, prečistili kvetináče a podobne.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované