back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Havárie a dopravné incidenty v Seredi objektívom kamery Mestskej polície – VIDEO č. 1

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Stále hustejšia doprava, výkonnejšie autá, viac bicyklov na cestách, pre bicykle nepripravených, elektrokolobežiek a chodcov so sluchátkami v ušiach, prípadne s mobilných telefónom v ruke spôsobuje stále viac dopravných nehôd aj v našom meste.

Pre bežného občana a dokonca aj vodiča je takmer nemožné vidieť ako dochádza k dopravným nehodám a skutočne, že niekedy o živote človeka môže rozhodnúť skutočne len sekunda nepozornosti.

Už takmer 15 rokov sa venujeme projektu Bezpečné mesto, ktorý sme založili na prevencii kriminality, nehodovosti na cestách a úrazom najmä detí.

V spolupráci s Mestskou políciou v Seredi sme pre občanov pripravili preventívny seriál zložený z niekoľkých videozáznamov vyhotovených bezpečnostnými kamerami v meste, ktoré zaznamenali priebeh dopravných nehôd a práve tie povestné sekundy, ktoré boli pre vznik dopravnej nehody rozhodujúce.

Predmetné videozáznamy, ktoré budeme zverejňovať postupne boli využité aj pri dokumentácii, vyšetrovaní a objasňovaní samotných dopravných nehôd dopravnou políciou.

Cieľom zverejnenia týchto záznamov nie je poukazovať na samotných vinníkov nehôd, ale ukázať vodičom, cyklistom, ale aj chodcom, ako k dopravnej nehode dochádza a že je lepšie incidentu predísť, ako riešiť následky.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Z textu Mestskej polície v Seredi:

I.SÉRIA:

Pre časté dopravné nehody,  ku ktorým dochádza zväčša pre nepozornosť vodičov sme sa na Mestskej polícii v Seredi rozhodli v spolupráci so Seredonline spustiť  preventívny mini seriál o dopravných nehodách, pri ktorých došlo k ohrozeniu života, poškodeniu zdravia a majetku občanov. Postupne uverejníme 10 videí, ktoré boli zaznamenané mestským kamerovým systémom.

Prvé video zo série zachytáva dopravnú nehodu, ktorá nastala na svetelnej križovatke pred Lidlom. Motocyklista išiel v smere od Šintavy po hlavnej ceste a v smere svojej jazdy mal na semafore zelenú, pričom vodič prichádzajúci od centra mesta odbočujúci vľavo mu nedal prednosť.

Keď si máme z uvedenej situácii zobrať ponaučenie, tak vodiči motorových vozidiel, by si mali uvedomiť, že vodič na motocykli, na bicykli alebo chodec sú oveľa viac zraniteľnejší ako vodič, ktorý sedí v uzatvorenom vozidle.  Vodič, ktorý odbočuje vľavo – vpravo by mal byť pozorný, predvídavý, zodpovedný a dôkladne by sa mal  presvedčiť, či oproti nejde vozidlo, motocykel, kolobežka alebo chodec. Buďte zodpovedný a pamätajte, že lepšie je 2 krát sa rozhliadnuť, stratiť sekundu ako pripraviť niekoho o zdravie a život.

Zverejňovaním videí nechceme určovať vinníka nehody, kto je zodpovedný za daný skutok, ale chceme poukázať na skutočnosť, aby sa vodič zamyslel nad situáciou a zobral na vedomie, že malá sekunda môže spôsobiť obrovskú tragédiu viacerým rodinám.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ako nic v zlom ale ten druhy skurveny motorkar tam stoji na tom semafore ako pripeceny kus kokota. Clovek lezi na zemi a on kuka ako kus kokota a ani sa nepohne. Nikomu jic zle neprajem ale ked sa vydrbe on dufam ze budu aspon 10minut pozerat nanho ako bezvladne lwzi na zemi ako kus hovna!

    1
  2. Z auta, ktore zrazilo vybieha dieta a ako prve bezi na pomoc. Nabuduce pre tych, co nie su schopni poskytnut prvu pomoc aspon okamzite zastavte premavku, aby toho zrazeneho este raz niekto nezrazil.

  3. Dobry den, ako prvy aj s kolegyňou som prisiel k zrazenemu, ked nepočítam deti , ktore tam len plakali vykrikovali a zhoršovali situaciu. Teraz ,ked som si pozrel zaznam , NECHAPEM tych ludi naokolo , hlavne motorkár a to auto co sa len prizeralo a neposkytli pomoc. Ja som si myslel ze tam nikto nebol , ale teraz vidim ze ludia sa na zrazenú osobu vykašlali. Preco?! My sme zastavili a hned sme tam utekali. Kolegyna so zraneným komunikovala a snažili sme sa mu pomoct , ja som okamžite volal 112 a riadil som sa ich pokynmi. Ostatne auta dobre ze ho druhy krat nezrazili alebo mu neprešli po hlave , musel som ist na kraj a zdvihnúť ruku aby davali vodiči pozor . Nechapem ludi , preco nepomôžu … keby sa to stalo im ? A hlavne motorkár , motorkarovi mal hned pomoct. Namiesto toho sa pozeral , cakal kym bude mat zelenú a odisiel , ked toto čítaš tak si spytuj svedomie …. Nechcem byt vulgárny ….

    1
  4. tu je vidiet aka je chora doba. Na zrazeneho cloveka vacsina ludi kaslala. Len sa necinne prizerala. Velka pochvala ludom ktory pomahali. Je mi na grc z ludi, ktory sa len tak prizerali a neurobili absolutne nic. Priority ludi su cele pomylene. Ked auto zrazilo psa hned sa tam zbehlo desat ludi co ho islo zachranovat, zrazia cloveka a pomaly by ho nechali skapat na ceste. Toto je chore. Vsetci co ste tam boli a nepomohli si vstupte do svedomia. HANBA VAM.

  5. Nie je to ničnerobenie motorkára, vodiča stojacim za motorkárom ale aj vodiča autobusu (vodič z povolania pre boha) na pokutu? Nie je naša POVINNOSŤ zastaviť a poskytnúť prvú pomoc? Ak je pravda, že ten motorkár čo tam stál na červenej kľudne odišiel tak to je hádam aj na vodičák. Naozaj chorá doba keď ako prvé dobehne k nemu dieťa ktoré hádam ani nevie čo má so zraneným robiť. Inak šťastie, že sa aj dieťaťu nič nestalo keď bežalo krížom cez cestu.

  6. je taká doba môžeš ležať na zemy mesiac pri plote a každý tá mám pici ale keby tam je psík na zemy jeden deň tak všetci su hlúpy chudáčik psík asi tak zamyslieť sa nad sebu treba si pomáhať môžeš tam ležať aj ty

  7. Nechcem sa zastávať nikoho lebo ozaj tam všetci stali ako puci. Vodiča ešte pochopím, je to šok taký náraz ,ostatný ale mohli čosi urobiť.nechapem. z videa je jasne vidieť že moto nemá zapnuté svetlá a ak za ním niečo išlo ešte ,tak ho auto nevidelo a zrazu bum. Ľudia sa stávajú nezodpovednými,kašľu na pravidlá,bezpečnosť ohľaduplnosť a spoliehajú sa na iných (šak zabrzdí,šak on uhne a pod) a to nerátam kúpené vodičský a frajerov kaskaderov ktorý chce ohúriť nejakú slečnu. Mali by sme sa spamätať.

  8. Iceman – nie len mi (bežný ľudia, vodiči aj nevodiči) ale hlavne polícia by sa mala spamätať a samozrejme zákonodarcovia. Koľko krát zobrali policajti vodičák niektorému z tých retardov čo po zotmení jazdia cez mesto kľudne aj 120 Km/h? Všetci o tom vieme ako vyzerajú cesty v Seredi po zotmení, všetci okrem policajtov. Pritom sú to stále tie isté autá, stačí ich pochytať, zobrať doklady aj auto znárodniť a hneď by bol kľud. Chytili vôbec toho mamrda na touaregu čo sa s ďalším mamrdom pretekal a takmer sa čelne zrazil s oproti idúcim autom? Za to akých kokotelov máme na cestách sa môžeme do značnej miery poďakovať polícii a slabým zákonom, 700€ pokuta je pre majiteľa stotisícového auta doslova na smiech. Jedna vec je keď niekto prekročí rýchlosť o cca 10Km/h a iná keď to je 50 či 70 Km/h. Hneď na mieste zobrať vodičák a aj auto bez ohľadu na to či je majiteľom alebo ho má požičané či firemné. Pár ľudí by takto prišlo o vodičák, zopár mamrdov by dokonca prišlo aj o tatove či mamine auto a hneď by to ináč vyzeralo na cestách. Aj rodičia by si rozmysleli či nechajú harantov predvádzať sa na svojom aute keby o to auto mohli prísť už len za rýchlu jazdu. Kúpené vodičáky a korupcia sú kapitola sama o sebe a rovnako vizitka polície či politikov.

  9. Vždy keď bola havária na tejto križovatke(aj na A.Hlinku,Vojanská, Šulekovská), kopec ľudí písalo ,že by tu mal byť kruháč… vždy sa niekto odvolával že ,lebo semafor, vždy podľa predpisov… atď
    Tu je teraz krásne vidieť,že ak by tu bol kruháč,motorka by musela riadne spomaliť,ak nie zastaviť,a k takému nárazu by nedošlo….to isté minulý týždeň dve nákladné autá…ak mi niekto povie že vráť vodičák keď nevieš predpisy,tak sa spýtam…. skúste si vypýtať nehodovosť na kruháči smerom na Šúrovce a Domov dôchodcov a na spomínaných križovatkách….a to nespomeniem svetelnú križovatku pri Hutníku a kruhový objazd v Galante pri okresnom úrade….čo myslíte,kde je viac havárií….

  10. Nechcem byť z ani nebývam vulgárna v prispevkoch…ale ten blbec a idiot na tej motorke sedel a odišiel akoby nič!! Vďaka tým ktorí pánovi pomohli,snáď to nie je nič vážne. A ten idiot sa môže hanbiť!!!!

  11. Biely Leon GA 357. Preco tento clovek z Paty zneprijemnuje zivot ostatnym ludom, svojim hlucnym vyfukom a pop & bangs? Tiez som fanusik sportovych aut, ale toto uz je trochu ubohe a zufale, ked uz spravis zle svojim susedom preco aspon do prace nejdes po dialnici ale cez Sered? Ak by bol z tvojej strany zaujem, vyzbierame sa ti na novy homologovany sportovy vyfuk komplet od zvodov pripadne aj s klapkou aby si si ju daleko od ludi mohol naplno otvorit a riesit si tym svoje komplexy a pohladit si ego.

  12. Vozidlo s nainstalovanym vyfukom, ktory nie je schvaleny vyrobcom, nie je sposobile na prevadzku.

  13. Ľahko sa tu mudruje …neviem kto by z vás mudrlantov išiel pomáhať….premudrely ste

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované