back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

VODIČI POZOR! Dopravná polícia bude kontrolovať prítomnosť alkoholu na cestách II. a III. triedy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Dopravná polícia v najbližších dňoch zintenzívni kontroly na prítomnosť alkoholu za volantom, či kormanom, aj na menej frekventovaných úsekoch slovenských ciest. Ide o súčasť preventívnej akcie proti alkoholu na cestách “BUĎ ROZUMNÝ“, ktorú organizujú Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS) s Policajným zborom a BECEP Ministerstva dopravy SR. Preventívna akcia bude prebiehať od  23. do 29. októbra 2023 po celom Slovensku.

„Jesenné sychravé a hmlisté počasie je samo o sebe náročné na pozornosť a reflexy vodičov. Najmä na cestách nižšej triedy sa neraz vodiči spoliehajú, že tu nestretnú príslušníkov dopravnej polície. Naše hliadky sa nachádzajú aj v týchto oblastiach a počas najbližších dní sa tu špeciálne zameriame na kontrolu vodičov po celom Slovensku aj v súvislosti so Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých. Alkohol za volant nepatrí v žiadnom období roka a na žiadnej cestnej komunikácii,“ upozornil Tomáš Vrábel z odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru. Príslušníci dopravnej polície budú pristupovať k alkoholu za volantom nekompromisne.

„Jesenné chladnejšie počasie a koniec októbra predstavujú obdobie, kedy sa ľudia rozcestujú po celej krajine za svojimi rodinami, zaplnia nielen hlavné ťahy, ale zintenzívnia aj premávku na cestách nižších tried. So zhoršeným počasím tak stúpa riziko dopravných nehôd. Ponukám na alkohol by však mali vodiči odolať nielen v záujme svojej, ale najmä v záujme bezpečnosti ostatných účastníkov cestnej premávky. Ak vodičov čaká akýkoľvek presun motorovým vozidlom, existuje iba jedna bezpečná voľba, a to siahnuť po dostupných nealkoholických alternatívach ako sú napríklad nealkoholické pivo, či radlery,“ uviedol Vladimír Machalík, výkonný riaditeľ SZVPS.

Celoslovenskú akciu „BUĎ ROZUMNÝ“ zameranú na prevenciu proti alkoholu za volantom či riadidlami, organizujú od mája Policajný zbor so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a Oddelením bezpečnosti cestnej premávky (BECEP) Ministerstva dopravy SR. Prebiehať bude ešte do konca októbra. V rámci akcie už prebehli špeciálne kontroly zamerané na vodičov v máji, na cyklistov v júni, na zostatkový alkohol v júli, na motocyklistov v auguste a na zostatkový alkohol v septembri. Vodiči, ktorí dodržia zákon, budú odmenení nealko pivom, či radlermi, ktoré poskytli členovia Slovenského združenia výrobcov piva a sladu.

Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS) združuje výrobcov piva a sladu na Slovensku produkujúcich 96% trhu so slovenským pivom a 98 % trhu so slovenským sladom. Vzniklo v roku 1991 a je členom európskeho združenia výrobcov piva Brewers of Europe.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované