back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Podvodníci to zas skúšajú na seniorov. Tí trnavskí sa ale oklamať nenechali

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Trnavské operačné stredisko prijalo 3 hovory od senioriek, od ktorých sa pod rôznymi legendami podvodníci snažili vylákať peniaze. Staršie ženy nenaleteli a finančnú hotovosť neodovzdali.

VOLALI „VNUCI“ A NAJNOVŠIE AJ „PRÁVNIK“
1️⃣. Trnavčanke zavolal z neznámeho čísla muž, ktorý sa predstavil ako jej vnuk. Zároveň ju požiadal o 20 000 eur na kauciu. Žene sa jeho hlas nepozdával, preto hovor ukončila a vzápätí zavolala na políciu.
2️⃣. Od druhej, 84 ročnej seniorky zas žiadal 5 000 eur údajný právnik. Žene tvrdil, že požadovanú sumu potrebuje na to, aby dostal z problémov ženinho starého známeho.
3️⃣. Políciu kontaktovala aj 83 ročná pani, ktorej mal údajne volať jej zúfalý vnuk. Aj on od ženy požadoval, aby za neho zaplatila 10 000 eur ako kauciu za prepustenie z policajného zadržania.

Všetky 3 prípady si ihneď prevzali operatívci z kriminálnej polície. Policajti konanie osôb preverujú v súvislosti s trestným činom podvodu a intenzívne pracujú na zistení totožnosti podvodníkov.

MANIPULUJÚ A HRAJÚ NA CITY

Podvodníci najčastejšie využívajú, na oklamanie svojej potenciálnej obete, legendy vnuk, policajt, lekár či právnik. Rôznymi manipulačnými technikami sa snažia navodiť u obete pocit, že len oni môžu volajúcemu v zúfalej situácii pomôcť.

DÔVERUJTE ALE PREVERUJTE

- Článok pokračuje pod reklamou -

V prípade, ak vám zavolá osoba z neznámeho čísla a nie ste si istí, či hlas v telefóne naozaj patrí vnukovi, synovcovi alebo vzdialenej rodine, hovor ukončite a informácie si overte u príbuzných alebo známych.

Buďte obozretní a ak máte podozrenie, že môže ísť o akýkoľvek podvod, neváhajte a ihneď kontaktuje políciu na čísle 158.

My budeme v našej policajnej prevencii aj naďalej pokračovať a veríme, že žiaden senior už podvodníkom nikdy nenaletí.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované