back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Hamas z pásma Gazy útočí na Izrael. Izraelská armáda vyhlásila vojnový stav

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dnes ráno Hamas z pásma Gazy masívnym raketovým útokom napadol štát Izrael. Zároveň teroristi prenikli na Izraelské územie cez časť zničeného plota.

Izraelská armáda okamžite aktivovala obranný protiraketový dáždnik a povolala minimálne 10 000 záložníkov. Obeťami útoku sú desiatky civilistov.

Dá sa predpokladať obdobne intenzívna odozva zo strany Izraela a vojnový konflikt, ktorý bude mať obetí výrazne viac.

- Článok pokračuje pod reklamou -

– – –

Izrael a Palestínu sme osobne navštívili niekoľkokrát. Reportáže nájdete napr. tu:

http://archiv.naexpediciu.sk/clanky/lodou-po-stredomori-cast-4-svata-zem-jeruzalem-a-betlehem-dva-rozne-svety/index.html

Alebo tu: http://archiv.naexpediciu.sk/clanky/costa-pacifica-ina-spolocnost-ina-lod-preco-neskusit-konkurenciu-za-poznanim-a-relaxom-v-stredozemi-cast-3-izrael-palestina/index.html

A ďalšie cesty v článkoch z ďalších expedícií tu: http://archiv.naexpediciu.sk/index.html

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Že ČO?

    Že Palestína ‚zaútočila na Izrael‘?

    Vážne?

    A to sa ako dá, že Palestína zaútočila na Izrael, ak sa tak udialo na pôde Palestíny??

    Kde sa tam Izrael akoze zobral?

  2. PRE 🤣🤣🤣 7. októbra 2023, 17:15 – To územie bude ešte dlho predmetom sporov (nie len medzi Izraelitmi a Palestínčanmi) no skús si o tom území (napr. koľko storočí pred Kristom tam bolo Izraelské kráľovstvo) a o tom ako vznikol židovský štát prečítať viac. Zistíš, že na tom území žili židia niekoľko tisíc rokov a možno tiež zistíš, že sú to Palestínčania ktorí sa roztiahli na území ktoré patrilo niekomu inému.
    Je to podobné ako keď Maďar sníva o tom že my sa rozťahujeme na ich území no ak by sme šli trošku ďalej do histórie tak zistíme že sú to Maďari ktorí sem dotiahli (ani Kristus nevie odkiaľ) … skrátka nekonečný spor.

  3. Izrael len dostal to čo zasiali. Okupovali, zabíjali.
    A rok čo rok si Izrael anektoval časť Gazy len tak zo strany sily.

  4. Pre Anonym 7. októbra 2023, 18:45 – v každom prípade teraz obyvatelia Gazy zaplatia a Hamas pravdepodobne zanikne (konečne). No stálo im to za to? Zabili max pár stoviek Izraelčanov (nie len vojakov ale aj ženy, deti, starcov) a na oplátku im Izraelčania zabijú pár tisíc ľudí (nie len z Hamasu)… nekonečný spor.

  5. madari sem k nám dotiahli z mongolských stepí a teraz si namýšlaju,že im to tu všetko patrí. je to pomýlení kočovný kmen.

  6. pre: Martin 7. októbra 2023, 19:01
    pravda je že oni platia už dlhé roky za to. Bolo to dnes pekne povedané v TV že mainstreamové spravodajstvá o tom vôbec neinformujú čo sa deje roky v tomto regióne. Izrael tam dlhé roky zabíja ľudí pri rôznych akciách či už odpodstatnene alebo nie.
    To že sa nedá porovnávať vojenská sila Izraelu a Hamasu je každému jasné ale toto má hlbší zmysel. Momentálne sa ukazujú zábery v arabsky hovoriacich krajinách na mŕtve deti v uliciach Gazy. Al Jazeera už naznačila že toto je náboženská vojna voči moslimov. Saudská Arábia už zvolala mimoriadnu schôdzu

  7. Nedá sa naveky do niekoho kopať a tváriť ako obeť. Keby fungovala OSN ako má, mali už dávno zasiahnuť a počúvať aj Palestínčanov. Nie sa tváriť, že sú tam vlastne navyše. Lenže keby bolo keby a OSN nebola len zbytočná a predražená byrokratická mašinéria. Navyše neschopná.

  8. Pre: Anonym 7. októbra 2023, 20:15 Pri
    Pravda ale je aj to, že hneď ako židia vyhlásili svoj vlastný štát (na ktorý mali určite právo a tiež mali právo vyhlásiť ho práve na tom území keďže odtiaľ židia pochádzajú) tak ich okolité arabské štáty napadli.
    Áno určite tam aj židia dnes páchajú krivdy na araboch avšak netreba teraz židom priať to čo sa im práve deje. Jednoducho sa mali Arabi zmieriť s tým, že židia pochádzajú z tej lokality a mali si územie spravodlivo podeliť, no ako som už písal, hneď ako vyhlásili vlastný štát tak ich napadli. Takto sa mier a prosperita nebuduje… proste začarovaný kruh keď sa jeden aj druhý národ cíti ukrivdený.
    No my to tu na tejto stránke nerozlúskneme, len im proste neprajme to čo sa im deje a samozrejme neprajme ani Palestínčanom tvrdú odvetu (pomstu) zo strany židov.

  9. So smutným úsmevom si spomínam na slová prvého ponovembrového prezidenta ČSFR Václava Havla, ktorý oblboval 15 miliónov obyvateľov vetou: Světu hrozí mír! Vo vojnových konfliktoch od roku 1989 zomreli milióny a na svetlú pamiatku velikána svetových klamárov si Česi pomenovali letisko v Prahe. Ľudstvo je nepoučiteľné.

  10. Miloš Majko 7. októbra 2023, 20:23
    No vidíš Miloš a prečo svet nekoná aj v tomto prípade ako pri vojne na UA? Svet nemôže fungovať štýlom, že niekto sa môže brániť a pomáhame mu a niekto musí len držať hubu, lebo mocní rozhodli. Na niekoho nahádžeme všemožné sankcie a pri niekom sa tvárime, že je všetko v poriadku. Budem sa opakovať ale nech, buď platia pravidlá pre všetkých alebo serme na ne. Potom sa ale nečudujme, že je vo svete bordel aký je.

  11. Podľa mňa toto je začiatok konca Izraela stačí si pozrieť vyjadrenia štátov perzkého zálivu a egypta

  12. Arabi sa mali zmieriť s tým, že židia pochádzajú z toho regiónu a mali si územie spravodlivo podeliť?

  13. mne sa najviac paci, ako Izrael najviac narastol na mape po tom, ako ho arabi napadli a dostali karate… hamas pouziva obyvatelov gazy ako ludske stity a momentalne dali Israelu dokonalu zamienku spustit riadnu vojnu a vsetko tam ukoncit… a co urobia okolite staty? pojdu do otvoreneho vojenskeho konfliktu s krajinou, ktora ich zatial vzdy vyplieskala a je technologicky o 50 rokov popredu v regione? Israelske letectvo si volne operuje vo vzdusnom priestore susednych krajin uz teraz, nie to este vo vojnovom stave

  14. 🤣🤣🤣 7. októbra 2023, 17:15 – na akej pode? Palestiny? Zidia na tej pode boli uz pred Kristom – Izraelske kralovstvo 931-722 pred Kristom . To je za prve.
    Za druhe, ked po 2. sv. vojne Zidia vytvarali stat, Arabom ponukli vytvorit aj ich vlastny. V 1947 OSN schvalila rozdelenie mandatu Palestina na dva staty zidovsky a arabsky. Liga arabskych statov tento plan odmietla a tak ostal iba Izrael, ktory tuto ponuku prijal.

  15. Anonym 8. októbra 2023, 7:57 – čo sa ti na tom nezdá? Arabi mali možnosť vytvoriť si vlastný štát a žiť v susedstve a miery vedľa židov (ako píše Anonym 8. októbra 2023, 8:55 ) no miesto toho sa rozhodli vyhlásiť židom vojnu v ktorej prehrali a prišli o územie. Kto im teda za to môže, že sú drbnutí a stále sa snažia dokázať svoju pravdu pomocou zbraní? Izraelský premiér vyhlásil „ak Arabi zložia zbrane nebude žiadna vojna, ak zloží zbrane Izrael nebude Izrael“ a tak to aj je.
    Stále si môžu všetky dotknuté strany sadnúť za jeden stôl a dohodnúť sa komu ktoré územie bude patriť no to by musela byť nejaká vôľa zo všetkých zainteresovaných strán, po týchto útokoch bude akurát tak ďalší pocit krivdy na jednej aj druhej strane a odhodlanie židov aj arabov bojovať … stále dokola to isté.

  16. Tych drbnutich Martin tu primas ako utecencov,ci to uz ti nevadi?uz su to zrazu chudaci postihnuti vojnou?Mas to pomylene.

  17. Ta potom aj indiani majú právo si vziať späť spojené štáty že tupelo 🤣 argument level ultra

  18. To aj potomkovia Rimanov prídu na Slovensko s argumentom, že kedysi hranica rímskej ríše siahala až kdesi k Trenčín? Nezabudli ste na rešpektovanie územnej celistvosti? Anonym 8:55 čo to tu vypisuješ? OSN schválila rozdelenie mandátu Palestina na dva štáty, arabský a židovský? Arabska liga nebola povinná s tým súhlasiť a aj tak ich názor ignorovali. Toto je pre teba argument? To ako keby sem prišli Maďari, OSN schváli dva štáty, Slováci síce súhlasiť nebudú, ale aj tak sa ti usadia Maďari? Podľa teba je to normálne? Oháňať sa historickým územným? Kedy sa išlo podľa tejto šablóny, tak sa celý svet nanovo premieša.

  19. Anonym 8. októbra 2023, 15:09 – som nevedel ze potomkov Rimanov prenasleduju vyse 2000 rokov. Ani ze by si narokovali na nejake uzemia. Ty si zas nevedel, ze stat Palestina vznikol az v 1988. Takze ake respektovanie uzemnej celistvosti? Trepes tu o niecom o com nemas ani najmensi prehlad a porivnavas to s neporovnatelnym.

  20. touto vojnou nič nekončí , bude ďlšia a ďalšia . na jednej strane hamas na druhej ortodoxný židia ktorý neslúžia v armade ale s rukami neortodoxných židov budú bojovať až do konca .

  21. pre 8. októbra 2023, 13:52 – ja niekoho prijímam? To si ako vypočítal?

    pre Anonym 8. októbra 2023, 15:09 – Ono to nie je tak, že tam židia dotiahli po druhej svetovej vojne a povedali si, že tu si teraz vybudujeme svoj štát, oni tam boli aj pred druhov svetovou (nie v takom počte samozrejme) akurát nemali svoj štát, ten ale nemali pred 2. svetovou ani arabské národy (Jordánsko, Libanon, Sýria, Palestína) nemôžu teda povedať, že židia prišli a zobrali nám (Arabom) kus nášho územia keď to územie ani vtedy nebolo ich, všetci tam žili pod vlajkou Osmanskej ríše. V podstate aj židia môžu povedať že Palestínčania (Arabi) sa rozťahujú na ich území. Všetci si tam žili pohromade pod vlajkou osmanskej ríše no a keď sa osmanská ríša rozpadla tak prišiel spor o územia, podobne ako keď sa rozpadla Juhoslávia v ktorej žilo tiež niekoľko národov a etník pod jednou vlajkou no a vieme ako to dopadlo po rozpade, že aj Balkán je podobná časovaná bomba ako blízky východ.
    A prečo by sa tu mali usádzať Maďari? Z historického hľadiska toto územie nie je ich tak si myslím ,že nie je o čom diskutovať.

    PRE: 8. októbra 2023, 14:49 – teoreticky áno, problém je, že indiáni ani zďaleka neosídľovali celé územie dnešných spojených štátov, napokon dnes v USA žije cez 300 mega obyvateľov, zatiaľ čo indiánov mohlo byť možno pár miliónov takže to územie bolo osídlené dosť nariedko. Naviac drvivú väčšinu indiánov nezabili ani nevyhnali (netvrdím že tam neboli žiadne spory a konflikty), 80 až 90% indiánov zomrelo na choroby ktoré priniesli Európania a na ktoré nemali vyvinutú imunitu, ak by prežili, možno by mali svoj vlastný štát, no to sa už nedozvieme. A ani židia nechcú zabrať celý blízky východ, z blízkeho východu chcú len kúsok zeme na ktorom by si mohli v pokoji žiť. Ani to im Arabi (a ako čítam tak aj podaktorí Slováci) nedoprajú.

    Ale je naivné si myslieť, že to tu a teraz vyriešime. A je strata času sa o tom všetkom hádať. Len ma štve, že to tým židom podaktorí tu na Slovensku prajú ako keby žid nemal právo na pokojný život vo svojom vlastnom štáte. Tí chudáci sú prenasledovaní po stáročia a spomeňme si na to ako a hlavne za čo ich prenasledovali tu v Európe. Bolo by na čase dať im pokoj.

  22. Koho zaujima koľko ich bolo(indianov ) imbecil dochadzajú argumenty čo retard topiaci sa aj slamky chytá 🤣

  23. 19:32 teba nezaujima argumentacia a ani pravda, lebo si zrejme deges a niesi schopny si nastudovat veci o ktorych sa ides anonymne vadit na internete, nejaky panko ti to tu vysvetlil a a presne ti napisal, ze nema zmysel sa s tebou o tom bavit… ja som si to neodpustil a mal som potrebu ti vyjadrit moju podporu k tvojmu boju s dusevnou deformitou, ktora ta suzuje…

  24. Zbrojovky frcia na plne gule,to musi byt ryza take vojny,ktovie kto vlastni tie najvacsie zbrojarske firmi?

  25. Izrael to ustoji .nemali zautocit . A co si myslia ze tam na tych motorkach si dojdu vybit zurivost.

    ALe teraz si pozrimne na genocidu v podani zidov co spravia s civilistami zenami a detmi ktore niesu spojene s radikalmi.

  26. Je to divné, že Mossad,asi najlepšia tajná služba, spala spánkom spravodlivých, veď, dokážu zachytiť myš,ktorá prebehne cez hranicu,toto nebude celkom košér..

  27. A debilkovci už vysvecuju hrad v Ba do Izraela.vlajky. 20 pomilencov v UA vlajkách tam postáva. Tragedy. Pán Majko a navas už človek ani slova človek nemá.co sem montujes Rusov.to je na liečbu

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované