back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Poznáte krajinu, v ktorej by sa príchodom Rusov život zlepšil?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ja nie, no poznám a osobne som navštívil niekoľko krajín, v ktorých sa život po ich odchode výrazne zlepšil.

Kľudne môžem menovať: Česko – Slovensko, Maďarsko, Poľsko, Nemecko (samozrejme jeho východná časť), Bulharsko, Litva, Lotyšsko, Estónsko, ale aj ostatné post Sovietske štáty osamostatnené po rozpade  ZSSR a samozrejme aj Ukrajina, teda do momentu, pokým sa čižma Ruského vojaka na  jej územie vrátila.

Rusko a jeho priamy vplyv na  krajiny, v ktorých sa sa angažuje svojou prítomnosťou, vždy mali, majú a v budúcnosti asi mať aj budú nesmierne problémy. Niektoré dokonca existenčné a znovu – v prípade Ukrajiny až fatálne.

Rusko má imperiálne chute sústavne sa rozťahovať na cudzie územia, podrobovať si né štáty a tie následne vyslovene vyciciavať. Stačí si spomenúť na dlhy, ktoré nám blízkosť pri Sovietskom zväze zanechala. Buď neboli splatené vôbec, alebo rôznymi nevýhodnými bártrami napr. vo forme dodávok zastaralých a poruchových áut značky LADA pre PZ SR.

O škodách napáchaných prítomnosťou vojsk Sovietskej armády v Československu po dobu dlhšiu ako dve desaťročia nehovoriac.

V každom prípade je nutné imperiálne chute a snahy Ruskej federácie zastaviť a urobiť jasnú čiaru, za ktorú nepôjde Rus, ale ani druhá strana.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nie je jasné, dokedy bude vojna na Ukrajine a ako úspešní budú Ukrajinci v oslobodzovaní Ruskom v rozpore s medzinárodným právom anektovanými územiami. A nie je ani známe, čo Vladimír Putin rozkáže urobiť v prípade, že budú Ukrajinci úspešní. Mám však obavy, že to bude niečo vážne vážne, čo zmení všetko.

A to doslovne…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A zasa pán autor kope do rusov ! Deň čo deň. Ale všetci vieme že ani príchodom ukrajincov sa nič nezlepšilo,práveže naopak !

  2. Dezolatik sa zamyslí nad odpoveďou, nič ho nenapadne a už ide, ty …, urážky, urážky, urážky, a ako vždy nič k téme.

  3. Majko čo si vystriezvel? Kde si bol od volieb?😁😁. Prajem ty pekne povolebné striezve ránko.mozes ísť urážať. Pán Fico gratulujem. A k tím Rusom… pekne ich tu privítame a ty a tebe podobný pôjdete hľadať krajinu.

  4. Pre anonyma 7:32
    Celej západnej Európe po oslobodení američanmi cez Marshallov plán na obnovu európu. A teraz ty, kde prišli Rusi a zdvihli životnú úroveň?

  5. Pre 8:02 Rusi vyhrali druhú svetovú vojnu a porazili nepriateľské nacistické Nemecko. Bez nich by to išlo ťažko. A ešte k tým Američanom. Ich vymyslené vojny pre ropu, bohatstvo a iné veci boli smiešne. Keď sa bombardoval Irak, Afganistan, Vietnam nikde sa nekričalo George Bush vojnový štváč a zločinec. Ja nie som pro Ruský, ale na každého rovnaký meter hej????

  6. Anonym 4. októbra 2023, 8:54 Pri….zas treba napísať aj to že sovieti výrazne dopomohli k spusteniu druhej svetovej ked sa kamarátili s Hitlerom, podpísali s náckami pakt o neutočení a napadli/obsadili Polsko…Hitler vedel že má na východe kamaráta a mohol si tak riešiť iba západ….
    dalšia vec je tá materiálne a vojenská pomoc ameriky pre sovietsky zvaz – to je to čo dneska mnoho z vás kritizuje pri Ukrajine, pretože to „predlžuje vojnu“….som zvedavý kolkáti z vás by sa v druhom roku druhej svetovej (cca rok 1940-41), prihovárali k tomu aby sa tá pomoc zastavila a skúsila sa s tými náckami dohodnuť….
    ten ohromne zvačšujúci sa rozdiel v životnej úrovni štátov západu a východu po druhej svetovej snáď ani netreba komentovať….vychodné vs. západné nemecko, ČSSR vs. rakúsko…to už naozaj len slepý nevidí..

  7. BOZE, TO SU DEBILI. A POTOM SA DIVIME, ZE V SEREDI SKORO 2500 DEMENTOV VOLILO FICA A JEHO BOLSEVICKYCH ZLODEJOV.
    no a co? tak kricim!

  8. Nechápem čo do tohto ťaháte USA. V článku padla jednoduchá otázka „Poznáte krajinu, v ktorej by sa príchodom Rusov život zlepšil?“ a vy hneď začnete kydať na USA miesto toho aby ste na otázku odpovedali. USA určite nie sú dokonalé a to v článku ani nikto nepísal. Ja to vidím tak, že autor článku má pravdu, rusofil to vie tak sa snaží odpútať pozornosť čitateľa zbytočnými komentármi o USA.
    Mimochodom tých krajín v ktorých USA zdvihli životnú úroveň je viac no na krajiny kde by životnú úroveň pozdvihol Rus si veru nespomeniem.

  9. ja sa pri rozhovoroch s takymito acohentistami len spytam – kde si bol v rusku a kolko si tam bol…
    ani jeden nikdy nikde nebol. najdalej tak v tesedikove. ale je svetaznaly absolvent skoly zivota

  10. Ako sa žilo v sovietskom zväze skoro ako v koncentráku jednoducho väzenie národov ako za Rakúsko Uhorska.

  11. Tu sa hádam ani jedna diskusia neskončí bez hádky. Vojna je zlo a svinstvo a ešte nič dobré nepriniesla. Len nechápem prečo sa tu spomína USA, keď je článok o Rusku. No namiesto týchto článkov čo nikam nevedú, len k hádke by som riešil Slovensku ekonomiku a problémy ľudí na Slovensku. Máme tu bordel a krajina je totálne zničená. Plesnivé nemocnice, otrasné školstvo, súdnictvo, korupcia atď atď. Ja chápem flustraciu po voľbách, pretože to dopadlo ako do

  12. Pretože to dopadlo ako dopadlo. No mali by sme začať riešiť našu krajinu a potom sa starať do druhých. Môj názor

  13. Dezoláti odpovedzte, kde sa zlepšil život, kam vstúpila ruská noha? Nato vám ani Blahove a Chmelárové noty nepomožu.

  14. Nepoznam, pretoze som v rusku roky pracoval (nie pre ich, ale pre nemecku firmu), je to otras, ich hodnoty, platy, infrastruktura – ta je ok akurat vo velmi velkych mestach, inak je ovela horsia nez u nas, ziadne moderne technologie, ktore vytvorilo rusko, vsetko kopiruju a beru z ciny a zo zapadu. Nechapem ako taka obrovska krajina moze byt tak zaostala a tak zavisla na zahranici. Zrejme je to o prioritach.

  15. Pán Majko a čo si chcel tou otázkou vyriešiť ?
    Očakávaš príval odsudzovania , nadávok, dehonestovania, nafúkanosti, nadradenosti, alebo čo vlastne? a za akým účelom ? Daj presnú a konkretnu odpoveď ako ty hovoríš, polož svoje fakty na stôl a nemanipuluj.

  16. keby to v 39tom spolu s Hitlerom celé nerozpútali tipnem si… možno by v 45tom nemuseli ani chodiť….

  17. no, ono to bude skor tvoje neznalosť historie…doštuduj nasledujúce: Pakt Ribbentrop-Molotov a Poľská obranná vojna (1939)…

  18. Treba sa ísť spýtať do Iraku, Líbye, Sýrie, a drvivej väčšiny afrických krajín ako sa im tam zlepšil život príchodom západných demokratov a osloboditeľov.

  19. Anonym 4. októbra 2023, 17:32 – Vsak sa hybaj spytat a daj nam potom vediet. Lenze to by si aspon raz v zivote musel ist dalej ako za Zavar. O krajinach ako Irak, Lybia a Syria si ani netusil, ze existuju, lebo si akurat chybal v skole na zemepise. Ale Chmelar, Blaha alebo Uhrik ti takto fantasticky rozsirili obzory.

    Ale inak, co sa tyka Iraku, 30. decembra 2006 ked vesali Saddama Husajna nevyzerali Iracania nestastni s pritomnosti Americanov. Tusim aj dakovali, ze im ho odovzdali aby ho mohli obesit sami bez USA.

  20. Anonym 4. októbra 2023, 19:04 Pri
    Píše sa Líbya, nie Lybia ty dement. A keď už spomínaš zemepis, vieš kde je Blízky východ, odkiaľ nám sem prúdia milióny migrantov? A prezradím ti tajomstvo, bo to sa na markíze, či z DenníkaN nedozvieš. Rusi zato nemôžu, ale tvoj veľký idol a šíriteľ demokracie v podobe leteckých úderov z USA. A keď sme už pri tom vešaní, ani na vojnové zločiny neexistuje premlčacia doba a netýka sa to len tých srbských, či ruských. A nie, do Zavaru moc nechodím.

  21. Anonym 4. októbra 2023, 19:39 – ojojoj debilcek, nasiel jednu chybu, ktorej sa chytil a ako uz predtym nevie sa drzat temy, ani tej ktoru sam nacal a uz skace na dalsiu o utecencoch. Myslitel, a kto blokuje obilie a ostreluje ciernomorske ukrajinske pristavy a obilne sklady, odkial sa zranica nedostane k tym chudakom, co na dvoch fosnach sa plavia cez stredozemne more?
    Pripomen nam tu neznalym, ktore krajiny ostreluje momentalne USA, ze ti utecenci idu do Europy? Ty nie ze si debilcek, ale debilisko.

  22. ojoj priatelu co to tu pises??? prosim ta nepis sem sprostosti o chudakoch africanoch, ked si afriku nenavstivil… Kto spravil z africanov to cim su dnes su tebou preferovani zapadniari, ale to by si musel vidiet a nasledne pochopit…

  23. Anonym 4. októbra 2023, 19:59 – Debilisko, o Africanoch si nam tu zacal pisat ty, ked si uz vycerpal svoje poznatky k Iraku a nevedel si argumentovat “nestastie” Iracanov z pritomnosti USA.

    A uz ako spravny gramatik, by si mal vediet, ze African je podstatne meno muzskeho rodu a pise sa s velkym zaciatocnym pismenom. Afrika detto akurat zensky rod.

    Mimochodom v Afrike som bol. Nesud podla seba druhych. Okrem toho v celej Europe okrem Skandinavie a Islandu. Aj na Ukrajine, aj v Rusku, aj v USA. A co ty?

  24. Anonym 4. októbra 2023, 20:15 – Jeblina ta vyprdla na tento svet, debilisko. Ake vsade? Nevidis okrem Skandinavie a Islandu? A vsimol si si debilisko, ze som nespomenul ani Aziu a Australiu, ci Severny a Juzny pol?

    Zas predvadzas ublizene ego len kvoli tomu, ze nevies argumentovat, tak sa znizujes len k urazkam, absolutne mimo temu a nevies ani len odpovedat na jednoduche otazky.

  25. Anonym 4. októbra 2023, 20:11 Pri
    Gratulujem, tak si precestoval celý svet a pritom si blbý presne ako fošňa, na ktorej sa plavia tí chudáci z Afriky. Vieš kedy sa začali najväčšie vlny migrantov? Po likvidácii Husajna a následne aj Kaddáffiho. Hold smola, mali moc ropy, a čo je úplne najhoršie, nechceli sa nechať vydrancovať od nenažratého západu. Migranti idú do Európy, lebo sme bližšie. Podľa správnosti by mala EU zapožičať zopár obrovských lodí a voziť ich priamo do USA, pretože sú to hlavne ich sračky. Rozdrbali ich domovské krajiny, tak nech sa o nich postarajú. Lenže to by sme museli mať v Európe politikov, nie iba tajtrlíkov. Kto ostreľuje prístavy na UA? Rusko. Bojujú spolu, bohužiaľ. Na sklerózu je dobrý cesnak.

  26. Anonym 4. októbra 2023, 20:31 – najvacsie vlny migrantov boli v obdobi 2015-2017. V 2015 sa cez Srbsko do Madarska a dalej smerom do Nemecka presunulo v priebehu par hodin 5000 migrantov. To je min9 rokov po Husajnovi a 4 po Kaddaffim ty prudky inteligent. A dovod bol hroziaci konflikt v regione.
    Momentalne sa migranti rozpohybovali viac len a kvoli cenam obilia a inflacii. Zbytocne sa tu snazis navodit dojem, ze zato Rusi nemozu.
    A ak si myslis, ze do Europy idu kvoli vzdialenosti len dokazuje, ze si sedlak co nedojde ani po ten Zavar. Do USA aj Europania potrebuju zelenu kartu.

  27. Anonym 4. októbra 2023, 20:42 – ak by si pouzil ctrl+c, ctrl+v “Anonym 4. októbra 2023, 20:42” a dal vediet tym na koho reagujes, mozno by som si to nemyslel debilisko. Skor ako zacnes niekoho kritizovat a radit mu aby sa zamyslel, porozmyslaj nad sebou.

  28. Anonym 4. októbra 2023, 21:02 – Myslis prirodzeny intelekt Lola kriciaceho pred zastavkou Pluto nevedno na koho, ako ty tu v diskusii. No dobre teda, tak teda “postradam prirodzeny intelekt”. Od seredonline Lola to prijmam.

  29. …poznate krajinu kde sa zlepsil zivot ked tam prisli americania???
    …lebo ja nie. Tak isto zdevastovali, znicili niektore krajiny.
    Pan Majko, ked napisete A, tak prosim napiste aj B.
    Dakujem za porozumenie.

  30. Ánonym 4.oktobra 20:55,Nevadí mi ,že máš nejaký názor na Rusov,alebo Američanov,ale vadí mi tá tvoja nebetycna blbosť,s ktorou sa snažíš tu niečo dokazovať,bez znalosti akýkoľvek faktov a úplným zneuznavanim reality.Je to proste na zaplakanie.

  31. demokracia 5. októbra 2023, 8:41 Pri…celá západná europa napríklad….a povedal by som že aj balkán, kde sa to celé 90. roky zabíjalo…dneska tam možno aj ty jazdíš na dovolenku a tie krajiny ekonomicky predbehli aj nás….

  32. Pravda je taká. Rusko napáda okolité štáty . USA napádajú štáty ďaleko od svojho územia. Kto je lepší.

  33. plachta to si robíš srandu,že? preto k nám chodia robit balkánci,lebo nás ekonomicky predbehli:)))))) ty musíš byt poriadny idiot:))

  34. pre: Ratafak plachta 5. októbra 2023, 9:15 Pri
    …a poznas aj Vietnam, Irak, Syriu, Afganistan?

  35. Anonym 5. októbra 2023, 9:37 Pri….tebe to musím detailne, tak čítaj pozorne:..“dneska tam možno aj ty jazdíš na dovolenku a tie krajiny ekonomicky predbehli aj nás“ – vačšina slovákov jazdí na dovolenku do Chorvatska a Slovinska…a tie nás ekonomicky predbehli…..v 90. rokoch im tam robilo Miloševičové Srbsko problémy, rovnako ako svojím vlastným občanom a vlastne celému balkánu….po zosadení Miloševiča sa tam už nezabíjajú a tie krajiny, ktoré sa rozhodli na sebe zamakať sa majú dobre aj ekonomicky….bezpečnostná situácia na balkáne je omnoho lepšia, ekonomická závisí od toho či sa vydali cestou EU (Slovinsko, Chorvatsko), alebo zostali v ruskom vplyve (srbsko)….aj tento kút sveta dokazuje aký velký rozdiel v kvalite života je ak sa vydáš tou demokratickou(zapadnou) cestou alebo tou proruskou…a idiota si nechaj pre toho čo ťa ráno obúva, tu si medzi gentlemanmi…

  36. demokracia 5. októbra 2023, 9:52 Pri…pýtal si sa či “ poznate krajinu kde sa zlepsil zivot ked tam prisli americania???“ – na to som ti konkrétne odpovedal a ty namiesto toho aby si uznal pravdu začneš zase s dalšou otázkou…..nebudem obhajovať každú jednu USA vojnu, naozaj sa nemuseli angažovať po celom svete ale o každej krajine by sa dalo rozprávať hodiny….spomínaš afganistan,..no čo myslíš mali sa tam lepšie ak tam boli američania a talibanci sa schovávali medzi kozami v horách alebo teraz?…vieš ako to vyzeralo ked sa amíci z afganistanu balili? :https://www.youtube.com/watch?v=xu5ZDvARIrE
    videl si niečo podobné ked sa z nejakej krajiny pakovali rusi?…

  37. Ja si myslim, ze v Afganistane sa maju teraz lepsie, nez ked tam mali okupacne jednotky. Pritomnost cudzich vojakov v nejakej krajine nikdy nerobi dobrotu. Su to ludia, ktori stoja mimo pravny system krajiny. Napriklad v pripade autonehody. To, ze bez cudzich vojakov je lepsie, plati aj pre nasu krajinu.

  38. to už nechám na posúdenie ich samých…podľa toho aká panika zavládla keď sa američania sťahovali a ako sa snažili nasáčkovať do lietadiel a újsť z krajiny si myslím že to nie je až tak jednoznačné že sa majú lepšie…..minimálne u žien o tom veľmi pochybujem:

  39. „Po tom, čo v auguste 2021 obsadil Afganistan, keď sa americké sily a sily NATO po 20 rokoch vojny stiahli z krajiny, Taliban pôvodne sľúbil, že bude umiernenejší a bude rešpektovať práva žien a menšín. Namiesto toho prísnejšie zakročil proti právam a slobodám. Ženy majú zakázaný vstup do parkov, zábavných parkov, telocviční a väčšiny zamestnaní. Majú príkaz zahaliť sa od hlavy po päty. Dievčatám je zakázané chodiť do školy po šiestej triede. Existujú aj obmedzenia týkajúce sa hudby a médií.“
    som predchádzajúci príspevok odoslal predčasne…

  40. Anonym 5. októbra 2023, 8:55 – nevadi ti moj nazor na USA ani Rusko, ale silou mocou sa mi snazis dokazat ake USA je zle a Rusko fantasticke. K blbosti sa vyjadrovat nebudem, neschopnost odpovedat na jednoduche otazky a preskakovanie z temy na temu – od Iraku na imigrantov, hovori jasne kto zneuznava realitu a nepozna fakty.

  41. Ti Afganci, co sa na letisku v Kabule snazili dostat za kazdu cenu do lietadiel a prec z krajiny asi vedeli, preco po 20 rokoch okupacie potrebuju zmiznut zaroven s okupantmi. V kazdom pripade zelam Afganistanu vela uspechov na Majstrovstvach sveta 2023 v krikete a nech si tam ziju mierovo bez cudzich vojakov a po svojom.

  42. ak by som vedel že moc idú zase prebrať teroristi z hor tak by som aj zdrhal a to bez ohladu či som spolupracoval alebo nespolupracoval s okupantami – myslím že vačšina ich naozaj nebola….aj ja im želám nech žiju v mieri a bez okupantov a bez teroristov….no nie som si istý či sa im teraz žije lepšie – ešte raz to čo tam zaviedol taliban:
    “ Taliban pôvodne sľúbil, že bude umiernenejší a bude rešpektovať práva žien a menšín. Namiesto toho prísnejšie zakročil proti právam a slobodám. Ženy majú zakázaný vstup do parkov, zábavných parkov, telocviční a väčšiny zamestnaní. Majú príkaz zahaliť sa od hlavy po päty. Dievčatám je zakázané chodiť do školy po šiestej triede. Existujú aj obmedzenia týkajúce sa hudby a médií.““

  43. V 1991 odišli poslední ruskí vojaci z nášho územia. A zmenilo sa niečo k lepšiemu? Krajina ide úspešne 30 rokov dole vodou. Aj bez ruských vojakov.

  44. Dufam,ze aj dalsie svine prasive neoliberalne budu utekat svinskym krokom,zo Slovenska,Hrib,Stanke,Havran a dalsich 90%zakernych slovenskych luzovych hercov.

  45. Ratafak,len mi prezrad,keď si taký múdry,ako vlastne taliban a mučahidini vznikli,a kto ich najprv podporoval,a prečo vlastne celá afganská situácia vznikla.Zeny tam už totižto všetko mali,a už tam bola aká taká rovnoprávnosť ale boli spriatelené so Sovietmi,to predsa nejde,takže výcvik,puč,Sovieti to nezvládli,ale Afganci čo spravili?,obrátili sa samozrejme už potom aj proti svojim sponzorom.A ktože to bol?A koľko trvala tá vojna.A tak ,alebo podobné to bolo aj s celým východom.V Tom momente,ako mali štáty na východe,severnej Afrike,nejaké dobré vzťahy so Sovietmi,usilovnou podvratnou cinnostou zasiahli naši spojenci zo zámoria a zlikvidovali tak Libanon,Lybiu,bola vojna v Egypte,povstania v Alžírsku,Sýria trpí dodnes,samozrejme IrakNeboli to štáty demokratické,ale stabilné.Dosledky nesieme hlavne my,Európanov.Takze do hĺbky treba ísť,nielen robiť propagandu.

  46. „mučahidini“ :D, ježiši to je blb. Načo sa bavíte sa ľuďmi čo nevedia ani písať 😀 Toto bude nejaký Dankov volič 😀

  47. veď napíš to ty…prečo to očakávaš od druhých, že niečo spravia za teba….daj kedy tam tam útočili sovieti – tí to tam rozj.bali prvý, kedy vznikol taliban, kedy tam boli USA….keď o tom chceš písat a máš o tom detailné vedomosti, tak sa o ne kludne podeľ a nevypisuj niečo o propagende…..lebo vieš čo je propaganda – vyzvdihovať ludí ako Kaddafi, Hussein či Miloševič za to aké mali super, stabilné štáty…človeče, tí ľudia okrem iného vraždili vlastných ľudí, robili obrovské problémy celému regionu…a ty sa čuduješ že sa potom proti nim nejaká časť spoločnosti postavila?….lebo nechat sa zabíjať je tak strašne fajn a stabilné že?..
    Predpokladám že aj Stalin ti imponuje že?…
    každopádne snažíš sa písať o všetkých krajinách sveta len aby si nemusel odpovedať na tú prvotnú otázku: „Poznáte krajinu, v ktorej by sa príchodom Rusov život zlepšil?“…
    Možeme si tu písať o všetkých tých konfliktoch Ruska, ZSSR, USA či hocikoho..bolo ich dosť na každej strane, s tým sa dajú stráviť celé dni….ale ty vieš že ten jediný cieľ je odviest pozornosť od toho o čom je článok – tak ako to robia propagandisti….zapierať, zapierať, klamať a odbáčať od témy…

  48. Ratafak,Majko atď… treba si dať pirulku,soplik utret. Bude tu smer,priklonenie k Rusku. Je to ok.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované