back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Parlamentné voľby 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dňa 30.9.2023 sa na území Slovenskej republiky konali predčasné parlamentné voľby. V Seredi mohli voliči voliť v 13 volebných okrskoch. Volebné miestnosti boli otvorené od 7.00 do 22.00 hod.,  kvôli nepredvídaným okolnostiam bolo ale  volebné moratórium predĺžené do 22.45 hod.

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2023 boli v poradí deviatymi voľbami poslancov NRSR a zároveň štvrté predčasné voľby. Riadne voľby by sa konali na záver štvorročného volebného obdobia a to vo februári alebo marci 2024. Do volieb bolo zaregistrovaných 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia.

Polícia dohliadala na hladký priebeh

Na verejný poriadok v blízkosti volebných miestností dohliadalo približne 6 500 policajtov. Polícia preverila jeden z podnetov aj v Seredi, ktorý súvisel s činnosťou 2 študentiek. Po preverení bolo zistené, že išlo o dobrovoľný povolebný prieskum.

Definitívne celoslovenské výsledky

Víťazom parlamentných volieb 2023 sa stal SMER-SD, ktoré v celonárodnom hlasovaní získalo 22,94 % z celkového počtu hlasov. Na druhom mieste skončilo PS, ktorému odovzdalo hlas 17,96% voličov, tretí je HLAS, ktorý získal 14,70%, nasleduje OĽANO A PRIATELIA s 8,89%, ďalej KDH s 6,82%, SAS s 6.32% a SNS s 5,62%.

Celoslovenská volebná účasť

Volebná účasť v rámci Slovenska bola 68,51%. ( okres Galanta 66,16%).

Volebná účasť v Seredi

V Seredi bol počet  priamych oprávnených voličov 12 464, vydaných bolo 347 hlasovacích preukazov a 108 voličov volilo poštou.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Volebná účasť za mestá / obce a výsledky v nich budú dostupné po vyhlásení definitívnych výsledkov volieb Ústrednou volebnou komisiou. (1.10.2023 v čase 12:30 hod. ešte výsledky za Sereď zverejnené neboli )

Pre porovnanie v roku 2016 bola volebná účasť v našom meste 57,8%, v roku 2020 to bolo 64.96%.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Bude im výborne.Od Ficka budú mať všetko len dobréé.Teším sa,že viac nebudú komentovať ako je zle.

  2. Voľby sú za nami, každému podľa svojho gusta, niekto je spokojný, iný menej.Ja chcem ale poukázať na samotný akt volieb, ktorý je organizovaný s nemalými štátnymi prostriedkami raz za štyri roky. A k tomu sú aj prispôsobené volebné priestory. Až na volebný okrsok č.12 v Teen Challenge budove v Strednom Čepeni . Tie priestory,kde sa volilo boli urážkou takéhoto dôležitého aktu,steiesnené, malé, tmavé,keby tá volebná komisia tam odmietla byť, určite by im dali všetci za pravdu.Z môjho pohľadu ďalšia odpískaná akcia kompetentných nášho mesta.

  3. Počúvaj „fajn“. A čo je vlastne na tom PS tak veľmi zlého že radšej voliť partiu ktorá vás pripravila o dôchodky tým že rozkradala rozpočet bágrom, vytunelovala zdravotníctvo, sprivatizovala políciu
    a vyhnala všetky mozgy za hranice? Dajte sem čo je to to dôležitejšie.

  4. volby dopadli super, PS si lyze rany jak zbity pes. Uz sa videli vytazmi vdaka nezmyselnym prieskumom a potom prisla facka. Matovicove percenta ukazuju ze na slovensku je este stale vela hlupich ludi. Gratulujem strane Smer k vybornemu volebnemu vysledku.

  5. Pre obcan 1. októbra 2023, 17:02 Pri
    „Predtým, než si diagnostikujete depresiu a nízke sebavedomie, uistite sa prosím, či nie ste obkolesený blbcami.“

  6. Odsúdia 40 nominantov strany smer a sns z korupcie, ďalších 100 je vyšetrovaných prípadne obvinených a dezolat tu bude vypisovať že nemáte dôkazy. Bravó. Ako vždy zase žiadny argument a žiadna odpoveď na otázku.

  7. Vivat Fico, blaznov z olajno cakaju na pinelke, zacina vojna mafia verzus blazni…. kam sa pridate? ja som volil mafiu, nemam dobre skusenosti z blaznami

  8. Dat smeru a hlasu a sns – trom miliardovym rozkradacom statu dokopy vyse 40 percent hlasov to je na hlavu. Rozkradli vam tu zdravotnictvo, dialnice, tunely, vybudovali mafiu a vy to hodite takymto kotkotom?
    Seredani ste zumpa vygumovna
    Fico patri do basy a do ho volil nech pocas jeho panovania skape na debilitu

  9. Máme choré zdravotníctvo, slabé školstvo, mizerné platy a dôchodky….nech mi niekto vysvetlí, prečo sme si zvolili práve toho, kto je za tento marazmus zodpovedný. Matovič to zničiť za 3,5 roka určite nestihol. Ako vystrihnuté z Pacha, hybského zbojníka keď chudák poddaný dáva sám bič pánovi aby ho tľkol. Máme presne to akí sami v skutočnosti sme. Dovidenia v lepších časoch.

  10. Anonym 17:44,klameš,len sa tak prasi.Ti ,čo ukradli milióny,si veselo užívajú svoje nakradnuté peniaze,lebo kydaju na objednávku,A rozsudkov je presne 24,a to za okno.mobil,košík zeleniny.To sú tie vaše miliardy?Kauzy kapu samé od seba.Som zvedavý,čo ešte vypláva na povrch.

  11. Fico my ťa máme radi,to nie ako PS smradi !
    Tvoji oponenti sa ťa boja,zatlač ich do kopy hnoja !
    Veríme Ti pane náš,ved Ty si náš mecenáš !

  12. 40 pridržtašiek Ficka sedí v base riadne odsúdených a my si ho zvolíme za predsedu vlády. Kto má rozum ten z tejto krajiny odíde. Viac sa k tomu napísať nedá.

  13. Odídte všetci Ficovi neprajníci ! Ráno vám odlieta lietadlo bez návratu. Šťastnú cestu !

  14. Fico nedal za 12 rokov dôchodcom takmer nič. A aj tak mu zrejme podržali chrbát. Čo to znamená? Buď je dôchodcovský stav choroba alebo majú dôchodcovia slušné a vysoké dôchodky. Asi sa tu na Slovensku fakt majú dobre. Tak dôchodcom ubrať a živiteľom rodín pridat.

  15. Dôchodca, ktorý volil Smer nemá morálne právo sťažovať sa na malý dôchodok. A pre voličov Smeru len toľko – ak si myslíte, že pre vás niečo urobia, tak ako to neurobili za 12 rokov, tak sa mýlite. Až teraz (niektorí) pochopia, že predstavitelia Smeru si v prvom rade idú zachraňovať svoju existenciu, pretože tieto voľby boli práve preto pre nich dôležité. Na svojich voličov im nezostane ani energia ani čas. Potrebujú si zachrániť svoje rite po tom čo tu 12 rokov predvádzali. Srali na vás 12 rokov a aj ďalej budú.

  16. Anonym 1. októbra 2023, 19:53 nenapísal by som to lepšie. Ak je zrejmé že PS volili mladí tak je zrejmé že Smer volili hlavne starí. To, že za marazmus v zdravotníctve je takisto zodpovedný Smer je faktom, ktorý dôchodcom odkazuje, že najnižšia miera dožitia v v zdraví v strednej Európe je vlastne neskutočne dobrá vec. Sťažovanie sa na poplatky a dostupnosť lekára či kvalitnú odbornú zdravotnú starostlivosť je v skutočnosti ich vlastná ješitnosť, ktorá im skracuje život. Takže hurá vpred k lepším zajtrajškom.

  17. Keby nebola vražda v Mači do dnes by vládla mafia bez prestávky.To ich na chvíľku prerušilo, otriasli sa a idú ďalej…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované