back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vedenie FN  Trnava nesúhlasí s prevádzkou cirkusu pri nemocnici

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FN Trnava nesúhlasí s prevádzkou cirkusu na súkromnom pozemku, ktorý sa  nachádza pri areáli nemocnice. Vedenie FN TT situáciu riešilo s kompetentnými orgánmi, ktoré však nemajú v kompetencii zákaz prevádzky cirkusu.

Pri Fakultnej nemocnici Trnava má byť  od 25. 9. 2023  umiestnená prevádzka cirkusu, ktorá má trvať podľa vyjadrenia cirkusu do nedele 1. 10. 2023. FN Trnava nesúhlasí s prevádzkou cirkusu v bezprostrednej blízkosti budov nemocnice. Takáto prevádzka cirkusu v blízkosti hospitalizovaných pacientov je z pohľadu nemocnice neetická, pretože je potrebné dbať na kľudový režim pacientov a novorodencov.

Nemocnica vidí v prevádzke cirkusu aj ďalšie prekážky, ktorými môže byť zápach zo zvierat, zvýšenie hlučnosti, zhoršenie dopravnej a parkovacej situácie. Nemocnica nemá dosah na zákaz prevádzky cirkusu, nakoľko ide o súkromný pozemok spoločnosti Istrofinal.

Vedenie FN Trnava sa snažilo racionálnym spôsobom vyriešiť situáciu, aby pri nemocnici nebola spustená prevádzka cirkusu. Komunikácia prebehla so zástupcami firmy ISTROFINAL, ako aj s prevádzkarom cirkusu. K racionálnemu riešeniu však nebolo možné dospieť. Vedenie FN Trnava riešilo tento problém aj v rámci legislatívnych noriem, avšak neexistuje žiadna právna norma, ktorá by zakázala prevádzku cirkusu v bezprostrednej  blízkosti nemocnice na súkromnom pozemku.

Vedenie FN Trnava sa obrátilo na orgány štátnej správy, ako aj samosprávy. Celú situáciu komunikovalo s mestom Trnava, Mestskou políciou Trnava, Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave, Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR, ako aj s Ministerstvom zdravotníctva. Ako sme vyššie spomínali, ani jeden orgán nemá v kompetencii obmedzenie prevádzky cirkusu.  Z nášho pohľadu je veľmi smutné, že za vidinou finančného zisku sa neberie do úvahy  etická stránka,  záujem pacientov a poslanie nemocnice.

zdroj: Fakultná nemocnica Trnava

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované