back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Klavirista Norbert Daniš zo Serede vydáva nový hudobný album, v ktorom rozpráva príbehy hudbou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TS, Norbert Daniš /  CD s názvom Piano Stories je 18 pokojných, romantických a publikom najžiadanejšíchklavírnych skladieb. Ich vydaniu predchádzala úspešná kampaň na StartLabe a nahrávanie na koncertnom krídle Ant. Petrof 275, vlajkovej lodi celej produkcie firmy Petrof. Prijali ho ako jediného Slováka v histórii do svojej Petrof Art Family.

Zanechal vrcholový klavírny profi-svet, naštartoval kariéru hudobného pedagóga a skladateľa, zvládol zranenie ruky, koncertuje, vydal knihu vlastných skladieb, hudobný zošit a tri hudobné albumy.

Ako jediný slovenský klavirista je členom prestížneho medzinárodného umeleckého
zoskupenia profesionálnych klaviristov Petrof Art Family. Od svojich 4 rokov robí
čiernobielymi klávesmi farebnejší svet. Teraz má 32rokov a úplné jasno vo svojom budúcom smerovaní. Norbert ho spája so svojim umeleckým mottom – prinášať klavírne umenie v celej jeho rozmanitosti z málo dostupného profesionálneho priestoru do života bežných ľudí. „Sú to pre mňa veľmi vzácne, až intímne skladby, ktoré mi otvorili iný svet v komunikácii medzi mojim umením a publikom“, hovorí Norbert v booklete CD.

Niektoré sú pomalšie a hĺbavé, iné veselšie a odľahčené, ale aj rýchle, až virtuózne. Bonusom celého albumu je dosiahnutie dokonalej plnosti hudobnej krásy práve unikátnosťou zvuku klavíra Ant. Petrof – jeho mäkkým, nežným, až romantickým tónom.

Na prezentáciu albumu zvolil Norbert sakrálne priestory chrámov v Trnave a v Bratislave.
Zaznejú skladby Einaudiho, Chopina, Yirumu, Beethovena, Balada pre Adelku, Amélie
i mnohých ďalších autorov a to v autentickej a nenapodobiteľnej interpretácii, umocnenej koncertným klavírnym krídlom, ktoré na Norbertove koncerty firma Petrof privezie.

Ťahákom je však aj samotný Norbert a jeho slová: „Do tejto interpretácie som vložil všetky svoje umelecké znalosti, vedomosti a schopnosti, ktorými ma Boh obdaril. Všetko, čo na klavíri dokážem.“

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nové skladby predstaví Norbert verejnosti na dvoch unikátnych koncertoch. Tie budú 17. novembra 2023 o 19.30 v kostole sv. Jakuba v Trnave a 18. novembra 2023 o 16.00 v kostole Zvestovania Pána v Bratislave.

Zdroj: TS Norbert Daniš, foto: autor

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ja si ho pamätám ešte ako školáka a nádejný talent. Škoda, že po Marcelke Hochedlingerovej už nemá kto organizovať hudobný život v Seredi a OZ Krásna hudba už existuje iba na papieri. Veď by v sobášnej sale mohol zahrať.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované