back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Reakcia poslanca MsZ Erika Štefaneka k zámeru TT SK presťahovať Obchodnú akadémiu do priestorov a areálu Gymnázia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Erik Štefanek , poslanec MsZ v Seredi/  „Aktuálny návrh Trnavského samosprávneho kraja je pre naše mesto nevýhodný. Veľmi nevýhodný. Nie je to žiadna dohoda, je to len jednostranný zámer. Výsledkom, či už sa rozhodneme tak či onak, bude jedna škola. Ak nebudeme so zámerom súhlasiť, ostane len gymnázium, ak áno, spojená škola, ktorá tak už úplne stratí akúkoľvek dôstojnú úroveň. Ani verzia s názvom Obchodná akadémia a gymnázium už nebude to pravé. Veľa otázok, málo odpovedí.

Rozumiem potrebe racionalizovať stredné školstvo v kraji, ale potrebujeme také riešenie, ktoré má okrem ekonomického významu aj význam v oblasti vzdelávania. Veď cieľom kraja by malo byť to, aby aj v našom meste vyrastali šikovní a vzdelaní mladí ľudia. Tak ako z obchodnej akadémie, tak aj z gymnázia. Poďme obe tieto školy zachrániť, poďme zdvihnúť ich úroveň, poďme do nich investovať, nie im brať. Toto predsa nie je zveľaďovanie. Mesto Sereď nezaspalo dobu, napreduje a verím, že v aktuálnom volebnom období sa podarí veľa dobrých vecí, ktoré možno zabrzdia úbytok obyvateľov mesta.

Rozumiem takisto aj tomu, že aktuálny zámer je už schválený zastupiteľstvom TTSK, čo je časovo náročný proces. Ale to predsa nemôže byť dôvod, aby sme to schválili aj my, keď s tým raz nesúhlasíme. Bývalé zastupiteľstvo s návrhom možno súhlasilo, toto aktuálne ale nemusí.

Opätovné prerokovanie na novembrovom zastupiteľstve mesta Sereď aj po zodpovedaní otázok na komisiách tak podľa môjho názoru nič nevyrieši, len sa problém a možné nové rokovania oddialili – ako pre nás, tak najmä pre kraj.
Na záver by som len chcel vyjadriť moje pohoršenie zo spôsobu, ako kraj túto vec u nás komunikuje. Či už to bola návšteva župana, alebo zástupcov mesta na poslednom zastupiteľstve. Patríme takisto do TTSK a očakávame, že kraj pre nás (rozumej pre svojich obyvateľov) bude chcieť zabezpečiť tie najlepšie podmienky.

Uvedomujem si, že nevidím do hĺbky tejto problematiky a viem, že kraj naozaj hľadá rozumné riešenie. Práve preto budem zvedavý na diskusie na komisiách. Viem, že rozhodujúce sú aj čísla a štatistiky z týchto škôl. Každopádne ale musí kraj zmeniť prístup a otvoriť aj možnosť prehodnotenia a zmeny celého zámeru či samotnej zámeny. Chceme, aby boli na konci dňa spokojné obe strany. Verím, že sa to dá“.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

zdroj: FB/Erik Štefanek-poslanec mestského zastupiteľstva v Seredi

 

– – –

Reakcia poslanca E. Štefaneka k článku zástupkyne primátora Ing. Fačkovcovej, ktorý sme uverejnili tu:

Pred súčasným zastupiteľstvom v našom meste stojí ďalšie veľké a neľahké rozhodnutie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Každopádne treba zachovať obe školy, ako by jedna mala z mesta zmiznúť. I keď to bude taký mačkopes. Nesmieme dopustiť odliv stredoškolákov z mesta, inak nám tu zostanú len otrokárne a ubytovne pre gastarbeiterov.

  2. ziadny mackopes, treba skolstvo dotovat a zachovat obe skoly. inak mozme rovno zatvorit aj kniznicu, dom kultury atd., ved ekonomicky to nevynasa, ci? otvorte si socialne siete, najdite si Sefa VUC Trnavy a mozete mu napisat Vas nazor

  3. Preco to ma byt na ukor gymnazia? Podla hodnotenia INEKO je gymnazium 5. najlepsia stredna skola v kraji, obchodna je az na 33. mieste (7,5 vs 5,0 bodov) – nehovoriac o tom ze nezamestnanost absolventov je z obchodnej 2x horsia ako z gymnazia.
    Vyrobne haly co su v meste raz zmiznu alebo ludi v noch nahradnia roboty, ale kvalitne skolstvo, ktore si udrziava svoju uroven kontinualne tu bude potrebne vzdy. Treba si aj uvedomit, ze zatvorit skolu alebo zlucit je ovela lahsie ako vytvorit nejaku novu skolu v buducnosti. Vdaka tomu aku ma Sered povest (mafia, fetaci) a tomu ze tu zhromazdujeme len robotnikov sem nikdy nikto nebude chciet prist ucit.

  4. Prečo TT SK tak tlačí na zlúčenie tých škôl??? Aký zámer má s lukratívnym pozemkom OA??? Viskupic nič nerobí len tak!!! Je to matelkov bratranec.

  5. to nemá s Viskupičom nič spoločné, rozhodujú poslanci VUC a tam že vraj máme tiež svojho zástupcu. Prečo je ticho, kde je?

  6. Na VUC máme svojho človeka. To ale zjavne nestačí. Treba zatlačiť na poslancov, aby otvorili opätovné rokovania na VUC. A dúfam, že uznajú potrebu zachovania oboch škôl.

  7. má sa stať priestor OA ubytovňa pre migrantov ? Alebo pre Ukrajinských utečencov ktorí by zároveň chodili pracovať do logistických centier v okolí ?

  8. Znova nejaký potentát „úraduje “ ? O čo tu ide ? Nikoho nezaujíma názor mesta Sereď ? Škandál čo si to dovoľuje slovutné VUC !!!Špinavá politika koho asi ??? Je už načase končiť s hegemoniou psychopatov a lá Olajno matokvíčovcov trnavských!!!

  9. Otazky diskutujucim:

    Mate informacie o historii rokovani, navrhoch a predstavach minuleho vedenia mesta?
    Ste si isti, ze kritizujete opravnene VUC?
    Co ste si pred vygrcanim sa do diskusie nastudovali k predmetnej teme?

  10. Pán Majko ,Vy už radšej nič nehovorte prosím Vás….P.S. Vaše „grci“ si nechajte pre seba a Vám podobným…

  11. Pre Luba ty chuj však ich dotuj zo svojho.Vyučia sa a potom utekajú zarábat do zahraničia čo máš klapky na očiach jak KÓN.

  12. Ahoj ty si ten ozran z VnV ? Ale k veci OA bola v minulosti veľmi kvalitná stredná škola a myslím si že svojich absolventov dobre pripravila na ďalšie pokračovanie v štúdiu na VŠ ekonomického smeru… je však smutné ako vyzerá teraz ten areál… čo nie je ziskové ostáva v “štátnych” rukách to kde sa dosahuje zisk je v sukromných a tak to tu aj vyzerá… to že absolventi škôl odchádzajú do zahraničia je výsledok toho čo im vie táto “domáca komunita” ponúknuť a za aké platy a iné pracovné podmienky a benefity… druhá vec je že odliv našich zachráni príliv migrantov… a preto treba voliť PROGRESÍVNE SLOVENSKO

  13. Pre: Pre ? 0:34
    Hybaj do psej matere s tým PS !
    Debili bez skúseností,rozumu a akéhokoľvek charakteru nám budú kázať a poučovať nás aké to bolo ked oni sami ešte vôbec neboli na svete !
    Nechceme tu jejich zvrátenosti,prekrútenú históriu a… mimochodom aké máš pohlavie ? V poradí číslo 34 alebo vyššie ? Za manželku (manžela) si si vzal svoju chladničk ? Alebo psa ?

  14. Pre? Btw dotujeme sj zakladne skoly, aj kniznice, aj kulturu, atd. Podla tvojho vyjadrovania ti ale staci kvalitny sencik, pivko a cigarety. Preto chapem tu zatrpknutost voci skolstvu. Mrzi ma, ze ta nase skolstvo tak sklamalo 🙁

  15. Si na omyle o tom istom hovorím aj ja. Kým ty dotuješ ZŠ teda tvoje najvyššie dosiahnuté vzdelanie ja by som rád pomohol aj OA

  16. Mne to pripadá ako postupná likvidácia štátu. Nemocnice spájať a rušiť, školy spájať a rušiť. Čo je to za nezmysel dať rozdielne školy do jednej budovy ? Školy treba ROZVÍJAŤ !!!

  17. Anonym 8:55, ktorý charakter vyhovuje tebe? Fickov, inseminatorov, pliaga Majerský, alebo sám veľký igiot??

  18. Si fakt brzda… ako vies komu si to písal? Mozes tu mat aj xy nickname… si dopĺňač tovaru v jednote?

  19. Pre Školy naša budúcnosť 19. septembra 2023, 16:34 Pri 16:34
    Nie je to likvidacia statu, je to prebudzanie sa do reality s cim maju slovaci ohromny problem ze nic nie je zadarmo a mas len nato naco si zarobis. Slovensko ma prilis velke vydavky, ktore skor ci neskor bude musiet niekto zaplatit a ak nemas IQ hupacieho konika a das si dokopy odlev mozgov + demografiu tak mozno dojdes nato aj kto to bude.

  20. Nejaký názor poslanca zo Serede v TT nikoho nezaujíma,demografia nepustí,detí je málo,Slovensko vymiera pomalicky tak logicky aj tych škôl musí byť menej..

  21. FMvN – daj si nejake normalne meno, pises celkom rozumne, tak to nekurvy ,,hentym,, hnusom.
    nech zide z ocu, zide z mysle.
    Či?

  22. Odhliadnuc od vzdelávania ide tu o výrazný nepomer v hodnote majetku. Nehľadiac na cenu podľa znaleckého posudku. Mesto má dať VÚC budovu a naopak VUC mestu nejaké pozemky a cestu !!!! Hlavne tá cesta (Mládežnícka) je teda terno. O cestu sa má starať VUC ( a ešte v akom je stave, vidno ako sa starajú o svoj majetok) a takto sa zbavia príťaže a prehodia bremeno na naše mesto. No dobre to vymysleli. Veď Sereď sa postará.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované