back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pred súčasným zastupiteľstvom v našom meste stojí ďalšie veľké a neľahké rozhodnutie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Mária Fačkovcová /  VUC TT, ktorý je zriaďovateľom Obchodnej akadémie(OA) a Gymnázia Vojtecha Mihálika(GVMS) v našom meste, z dôvodu efektívnejšieho a úspornrejšieho financovania týchto stredných škôl, chce presťahovať OA do priestorov a areálu GVMS a teda aj do budovy, ktorá je vo vlastníctve mesta na Školskej ulici a v súčasnosti ju má od mesta v nájme GVMS.

Našu budovu na Školskej ulici s pozemkami by do svojho vlastníctva získali formou zámeny za pozemky pod zberným dvorom, nejakými pozemkami v OA a za cestu na Mládežnickej ulici, ktoré sú vo vlastníctve VUC . Deklarovali aj úmysel v takto vytvorenom spoločnom školskom areáli vybudovať novú jedáleň cca za milión eur a za ďalší milión opravu zamenenej budovy.

Zámer tejto zámeny schválilo ešte v máji 2022 bývalé zastupiteľstvo. Bolo však podmienené opravou cesty na Mládežnickej ulici TT-samosprávnym krajom do 15.10.2022, čo sa však nestalo a preto sa uznesenie, ktorým bol tento zámer schválený, stalo nevykonateľným.

VUC TT má k tejto zámene svojimi poslancami schválený aj zámer, aj skutočnú zámenu.

Čaká sa teda len na schválenie v Seredi.

Ak poslanci túto zámenu neschvália, bude zrušená OA.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ak ju schvália, tak z dvoch existujúcich stredných škôl sa stane Spojená škola, Kostolná 8, Sereď, so svojimi organizačnými zložkami

  1. o. z. Obchodná akadémia, Kostolná 8, Sereď
  2. o. z. Gymnázium V. Mihálika, Kostolná 8, Sereď
  3. Školská jedáleň, Kostolná 8, Sereď ako súčasť Spojenej školy, Kostolná 8, Sereď
    a mesto príde aj o svoju poslednú , v budúcnosti ešte využiteľnú, školskú budovu.

Iné možnosti, iná možnosť zámeny, nie je.

Poslanci dúfali, že viac svetla k ich rozhodnutiu prinesie vystúpenie zástupcov VUC na septembrovom zastupiteľstve a že dostanú odpovede na mnohé ich otázky. Žiaľ, po vystúpení zástupcu VUC zostali ešte viac zmätení a s pocitom, že sú tlačení k rozhodnutiam, ktoré ani jedno nie je pre naše mesto dobré.

Schvaľovanie zámeru sa odložilo na novembrové zastupiteľstvo s nádejou, že snáď poslanci získajú viac informácií k tejto zámene, že sa možno bude dať rokovať so zástupcami VUC …

zdroj: FB/Ing. Mária Fačkovcová
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nema Sered vo VUC svojho zastupcu, ktory by mal presadzovat zaujmy mesta?
    …len srandujem, ale sa nesmejem

  2. Ten zástupca za VUC nevedel vôbec odpovedať na otázky, ktoré mu predkladali poslanci mestá, ďakujeme a dúfame, že budú rozumní a že žiadnu budovu OA Sereď nedajú developerom. OA má nielen športovú halu ale i telocvičňu. V Seredi o všetko dôjdeme.. Pán Viskupič chce za lacné peniaze zúžitkovať OA Sereď, to už poznáme ….

  3. Výborná ubytovňa tam bude pre lacnú pracovnú silu. Treba pochváliť komunistov koľko majetku nám nechali.

  4. Anonym 17. septembra 2023, 9:07 Pri 9:07
    Má, ale to ako keby tam nebol nikto. Dvanásť rokov ho Sereď a problémy jej občanov nezaujímali. Prečo by mali teraz?

  5. To naozaj sa niekto odváži zrušiť jednu z dvoch stredných škôl v meste? Žiakov má tá škola dosť aj pomerne bohatú históriu a dosť úspešných absolventov tak páni na VUC by si ďalšie kroky mali dobre rozmyslieť. Môže sa stať, že súčasný šéf VUC v ďalších voľbách nedostane v našom meste ani jeden hlas ak sa bude voči nášmu mestu, školám a občanom správať takto. Pošle sem nejakého trtka ktorý nič nevie a s tým sa máme uspokojiť? Už keď to je po ekonomickej stránke neúnosné (čomu sa ťažko verí) tak nech aspoň príde a riadne odpovie na otázky nie len poslancov ale možno aj učiteľov a občanov ktorých sa to týka. A ak nepríde tak treba prísť v čo najväčšom počte za ním a poriadny humbuk spraviť v Trnave. Ako sa vraví ,,Keď nepríde Mohamed k hore, musí prísť hora k Mohamedovi“

  6. Dúfam že poslanci MsZ Sereď budú hájiť záujmu občanov mesta a neodsúhlasia tento nezmysel.
    Prečo by sme mali suhlasit s nevýhodnou zámenou pozemkov. Tvrdenie že zrušia OA z dôvodu že neodsuhlasime zámenu je zavádzajúce. Zriaďovateľom OA je VÚC TT a ak nebude záujem o štúdium zrušia tak či tak. To iste platí pre gymnázium .
    Že spojená škola a dve riaditeľky to nevymyslíš
    To je úspora nákladov
    To fakt v tomto meste už nič nebude?

  7. Predovšetkým by mali hájiť záujmy občanov, ktorí sa svojho majetku nechcú vzdať a o to málo, čo im zostalo nechcú prísť. Veď už aj tak toho veľa nezostalo.

  8. Toto odhlasuje iba blazon, nejasny zamer, ziadna komunikacia. Ako je mozne, ze sa k nasmu mestu takto VUC chova? Mam obavy, ze z obchodnej sa stanu pekne bytecky, alebo ubytovna…ved teraz to odhlasuju bez zameru, potom sa to nejako utrase….

  9. Mal by terajší primátor zabojovať, a nielen tu niekto osočuje bývalého, nazýva ho bruchom, že už nemá také deti, ale také školopovinné, ktoré raz budú potrebovať stredné školy má terajší primátor. Tak jeho snahou by malo byť zachovať stredné školy v Seredi, aby Sereď aspoň niečo mala.

  10. Sered je diera, ked prideme o skolu, bude to este vacsia diera, len sklady s gastarbeitermi, ubytovne, obchody. Nic ine, ludia zamyslite sa! Toto nesmieme dopustit. Nie je to len o peniazoch, skoly treba dotovat ano! Aj ked je to neekonomicke.

  11. A samozrejme pozemok a budovy, z toho aj nieco kapne….uz sa tesim na ubytovne a nove bytecky uz v tak preludnenom centre…vymenit skolu za cestu…vyborne, genialne….nase deti mozu chodit do Galanty, Trnavy, Hlohovca…alebo nikam, ved skladov kde mozu makat je tu v okoli dost

  12. Lubo a to ešte nie je to najhoršie. oni to síce prerobia na ubytovne, ale nie pre gastarbeitrov, ale pre imigrantov. z mládežníckej urobia no-go zónu a sereďania si môžu „pískať“

  13. Viskupic je taký istý vychcanec ako jeho bratranec igiot! Sereď musí zabojovať o OA. Kam budú chodiť naše deti? Poslanci naši, nezapredajte nás!!!

  14. Jedine o co tu ide su lukrativne pozemky obchodnej akademie! Rusit skoly, to je ako v stredoveku, fakt tu budu len sklady a Srbi? Posledny nech zhasne

  15. Otazky diskutujucim:

    Mate informacie o historii rokovani, navrhoch a predstavach minuleho vedenia mesta?
    Ste si isti, ze kritizujete opravnene VUC?
    Co ste si pred vygrcanim sa do diskusie nastudovali k predmetnej teme?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované