back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na zamyslenie, nič viac…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Stále vyťaženejší psychológovia a žiaľ aj psychiatri s plnými čakárňami.  A stále viac ľudí „na práškoch“.

Nielen starší, ale už aj mládež a deti nezvládajú nápor súčasnej doby. Stále viac povinností nakladaných nám na hlavu a chrbáty, život extrémne zrýchlený do miery, že nestíhame rátať týždne a mesiace. Stále je koniec týždňa a voľné víkendy sa zdajú, akoby ani neboli.

Doba sa mení a povinnosti bežnému občanovi ukladá štát, samosprávy a čo najviac poplatkov a penálov, pokút a iných sankcií za zmeškanie termínov sa od ľudí snaží vybrať každý, kto disponuje takou možnosťou na základe zákona, alebo podzákonnej normy.

Opačne to ale neplatí.

Štát, ani samosprávy si povinnosti voči občanom neplnia vôbec, alebo si ich plnia tak, ako im to vyhovuje. Prípadne, ako sa im takpovediac „zadarí“. Sankcie za pochybenia a sebareflexia, či povinnosť a už vôbec nie snaha občanom nahradiť spôsobené škody / náklady – žiadna.

Sociálne siete non stop  na ľudí vystreľujú milióny už vlastne ani nespracovateľných informácií s tým, že zaujať chcú za každú cenu. Kto zaujme, ten vyhráva. Nehľadiac na kvalitu informácie, či jej pravdivosť. A verte, že ľahko počúvateľná a pochopiteľná hlúposť zaujme najrýchlejšie a tak sa šíri najľahšie. A sama. Resp. ju radi a dobrovoľne šíria tí, ktorí takpovediac „veľa rozumu nepobrali“…

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nezáleží na charaktere človeka, morálke, etike a osobnosti. Všetko je neskutočne povrchné a hlavne mladým ľuďom ide o lajky, nie skutočné hodnoty. Vlastne, poznajú pojem skutočná hodnota?

Fotografie na sociálnej sieti s filtrami spôsobujúcimi, že sa vlastne na fotografii nepozná ani sám fotografovaný objekt. Dvojitý život – jeden virtuálny v teórii ako by to ideálne malo byť a druhý reálny s každodennými problémami, starosťami a povinnosťami, ktorých tlak privádza mnoho ľudí do depresií.

Zlé správy zaujmú výrazne rýchlejšie a v širšej miere, ako tie dobré. Ľudia chcú vidieť krv, denne chcú počuť, kto,kedy a kde havaroval, čo sa komu stalo, kto s kým má pomer, kto ktorú a s kým podviedol, kto  sa trápi pre chorobu, rozvádza, alebo aspoň háda a prečo. Minimálne ľudia stále častejšie potrebujú počuť, že niekto sa má horšie ako oni samotní.

Náročná  doba a neistá budúcnosť. Snaha popierať realitu, bagatelizovať riziká nemocí a nebezpečenstvá vojny. Zvykanie si na krutosť z televíznych obrazoviek, monitorov počítačov a mobilov. Pomýlenie si ľudského utrpenia v počítačovej hre s utrpením reálnym.

Zvrátená doba, alebo zvrátená spoločnosť?

Prečo sa vlastne čudujeme, že stále viac ľudí a stále častejšie mládež nami nepoznané problémy rieši samovraždou? Tí „šťastnejší“ to dajú „len“ cez alkohol alebo drogy.

A asi bude ešte horšie a ak áno, tak kam to vlastne musíme spadnúť aby sme pochopili, že ideme po nesprávnej koľaji?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Každý má taký život ako si zariadi. Až na pár výnimiek, s ktorými život fakt vybabre. Ale stačí nechodiť na sociálne siete a polovica tohto článku by bola zbytočná. Nikdy som nemal žiadny účet na žiadnej sociálnej sieti a žijem. Dá sa to. Chľast a drogy sú pre slabších jedincov. Dôležité je fungovať spolu ako rodina a každodenné veci sa lepšie riešia. Ak je človek dobre nastavený, nemôže sa vyhovárať na zvrátenú dobu ani na zvrátenú spoločnosť, ktorá ho vôbec nemusí zaujímať.

  2. Súhlasím s tým príspevkom anonyma. Ale keď naozaj nevieme ako ďalej nie je hanba sa vyspovedať odborníkovi. Aj ja som pár krát bol a dobre mi to padlo, ale samozrejme nie je to povinné. Skôr si myslím že aj rodičia majú na tom podiel. Často vidím malé deti robiť si čo chcú. 12 ročné na drogách alkohole. Keby im od malička idú príkladom veľa sa dá zmeniť. Ja som dcérku naučil na knihy kultúru rodinné prechádzky. A vôbec neni drzá dobre sa učí a slušne sa správa k okoliu. Samozrejme, musím zaklopať na drevo lebo onedlho príde puberta :). A veľa spraví aj spoločnosť v ktorej sa nachádzame. Najhoršie je problém držať v sebe a s nikým sa on nepodeliť. Potom sa človek dá na pijatiku poprípade drogy a zistí časom že išiel z blata do lajna. Vždy sa radšej poradiť, povedať pravdu ako klamať a držať to v hlave. Lebo tá pravda aj tak raz víde na povrch a sú z toho ešte 4x krát také problémy ako by to človek povedal hneď v daný moment. Inak zaujímavý článok Majkovi dávam po dlhšej dobe palec hore.

  3. Husak:
    vzhľadom k tomu, že nedokážete ani len napísať správne tri slová, vôbec by som sa k Vášmu príspevku nemal vyjadrovať. Ale urobím výnimku.
    Ak by bola propagácia komunismu trestná, za Váš príspevok by ste mohli mať problémy. Bohužiaľ nie je. Ale našťastie pre Vás.
    Vy ale musíte patriť do niektorej z týchto kategórii:
    – bývalý aparátčik, eštebák alebo ten, ktorý komunistom liezol do prdele, aby sa mal dobre a dali mu pokoj, čím ich vlastne v ich konaní podporoval.
    – človek, ktorý socializmus vôbec nezažil, v škole nedával pozor a o socializme/komunizme a o zločinoch počas ich vládnutia vie veľký prd.
    – človek, ktorý nevie vlastnými silami ani rozumom nič vytvoriť a potrebuje aby sa štát o neho postaral.
    – dement, ktorému je škoda niečo vysvetľovať.
    A pred tým, ako mi budete chcieť odpovedať, si položte jednu jednoduchú otázku: Myslíte si, že keby sme tu teraz mali režim spred roku 1998, že by ste mohli takto slobodne písať svoje komentáre na internet?
    A len tak na okraj: Ako súvisí to, o čom píše Majko, s tým, či tu máme socializmus alebo demokraciu?

  4. Z Vašej odpovede je jasné, do ktorej skupiny patríte. Moju otázku ste si ani nepoložili, ďalšie písmenka sú zbytočné.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované