back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na téme migranti sa dnes bude priživovať jedna zo strán vo Veľkom Krtíši

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Zneužívanie témy migranti na politické účely pred voľbami naberá značné rozmery. V záchytnom tábore zriadenom pre migrantov vo Veľkom Krtíši má podľa aktuálnych informácií byť viac ako 870 migrantov.

Okolie tábora s migrantami je ohraničené páskou „Polícia – vstup zakázaný“, a pri strážení tábora asistujú vojaci Ozbrojených síl SR.

O 16. hodine, Kotlebova politická strana chystá míting nielen vo Veľkom Krtíši, ale aj priamo pred záchytným táborom. S ľuďmi oblečenými v zelených tričkách s logom strany, pripravujúcimi nákladné auto ako pódium, sme sa bavili na tému čo očakávajú od demonštrácie. Veľa odpovedí sme sa nedozvedeli, na publikovanie je použiteľná len jedna: Vyhnanie migrantov zo Slovenska, lebo tu nemajú čo robiť. Na otázku prečo, odpovedal jeden z prítomných, že „ohrozujú bezpečnosť Slovenska“. Na upresnenie otázky akým spôsobom, chvíľu rozmýšľal, odpoveď napokon znela „napríklad choroby“.

Pri rozšírenej otázke čo by malo Slovensko urobiť, mal vo veciach úplne jasno – strážiť hranice. Argument, že Slovensko je v Schengenskom priestore a svoje hranice teda nestráži, zmysluplnú odozvu u prítomných nevyvolal.

Popri rozhovore, jeden z Kotlebovcov nezabudol pripomenúť, že nejde o rasizmus. Otázka „Kde sú opičky?“ pravdepodobne spoluorganizátorky protestu, teda ženy ktorá prišla, nám ich myslenie a verejné vyjadrovanie sa, priblížila dostatočne.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. ,, Argument, že Slovensko je v Schengenskom priestore a svoje hranice teda nestráži, zmysluplnú odozvu u prítomných nevyvolal.,,
    Ale aka novinka… odkedy? Zabudli sme na koronu? Ja som si štátnu karantenu zažil. Na hranici mi zobrali doklady a vrátili mi ich za 14 dni. Na hraniciach som strávil 6 hodín čakania kým nás vlastne niekam zobrali.. voda, jedlo nič 😁 takze aké zaujaté politické sracky tu píšete?

  2. Príšerné,ako sa zase zavádza.,To majú byť teraz všetci ticho,keď vláda UČELOVO nekoná,a vyhovárajú sa na všetko možne? Neskutočne.

  3. Argument, že Slovensko je v Schengenskom priestore a svoje hranice teda nestráži, zmysluplný tiež moc nebol. Pretože za určitých okolností sa tak stať može. Netreba vyvolávať predstavu, že Slovensko si hranice strážiť nemôže. To len v rámci vyváženosti informácií..

  4. ak by tam prisli olajnaci aj progresivcami, redakciu by to vobec netrapilo, toto je ukazka cerveneho media aj s jeho redaktormi…. mali by sa spamatat

  5. Auto článku je skrytý pod nič nehovoriacim označením redakcia. Mohol by som vedieť jeho ctené meno?

  6. Ak niekto povie pravdu tak sa priživuje. Čo vlastne novinár chce? Pomáhat neschopnej vláde, že vraj odbornikov.

  7. O rovnakej téme sa dá napísať, že treba o nej pred voľbami hovoriť a tiež, že sa na nej niekto priživuje. Záleží len na akej strane stojíš a ako to odprezentuješ. Keď Matovič kričal vo Francúzsku pred vilou, to bolo tiež priživovanie na téme, pretože sľuboval nemožné (znárodnenie), ale prezentované to bolo ako niečo, o čom treba hovoriť.

  8. Ľubomír Veselický 10. septembra 2023, 19:55 Pri 19:55 – pojmom „redakcia“ je oznaceny (do media vlozeny) clanok, tlacova sprava, oznam, informacia, ci iny material, ktory je vyhotoveny timovo, autor si nezela byt zverejneny alebo ziada zachovat anonymitu (povinnost vyplyvajuca mediu) napr. z bezpecnostnych dovodov, alebo ide o pravzatu informaciu zo socialnych sieti.

    Lubos pre ilustraciu – pocas ostatnych viac ako dvoch volebnych obdobi, niekolko autorov clankov tykajucich sa samospravy v ktorej si aj Ty osobne zastaval druhu najvyssiu funkciu, poziadalo z bezpecnostnych dovodov o zachovanie anonymity viac autorov clankov. Dokonca aj niektori vtedajsi poslanci MsZ.

    Ako dovody uviedli:

    – strach o zdravie a zivot seba aleboblizkych
    – strach o majetok a jeho bezpecnost
    – strach o pomstu pri vybavovani agendy na MsU
    – strach z konzekvencii vo forme sikany alebo perzekuovania v praci
    – strach z podpalenia auta

    Lubos, doba je zla a vo vysokych funkciach sa nachadzaju aj zmrdi a paraziti schopni pre dosiahnutie (vlastnych) mocenskych cielov alebo ziskanie majetkoveho prospechu objednat zastrelenie novinara a jeho priatelky, v organizovanej skupine objednat zastrasovanie novinarov podpalenim ich auta, verejne vyhlasovat, ze „oni veci neriesia cez policiu a zakon, ale inak“ a nasledne sa stretat so zlocincami dnes uz pravoplatne odsudenymi za rozsiahlu drogovu trestnu cinnost a pod.

    Lubos, to, ze Ty si sa pre peniaze (aj roky nezakonne vyplacane vo vyske takmer 150 000 Eur) afunkciu zlomil a podriadil neznamena, ze to robi kazdy. Su ludia, ktori maju aj zasady a vedia, co je cest, moralka a stika a tak sa aj spravaju a konaju.

    V redakcii mame vsetky potrebne informacie.

    Staci Ti takato odpoved? Kludne sa pytaj dalej…

  9. vláda , teda dočasná vláda sem natrepala potichučky migrantov a dúfala , že do volieb to nepraskne. Teraz keď to prasklo , tak sa snaží rýchlo upratať medialny tlak niekam kam sa jej to hodí. Lebo oni nie, to fico..

  10. Pan velkomozny na tlacovke tvrdil, ze nepachaju ziadnu trestnu cinnost ani priestupky. Otazka znie ci je ochota zboru tie priestupky zaznamenavat a riesit. U nasinca ano, u nich nie. A vymozitelnost prava. Karticky na pobyt nie su urcene pre kazdeho a su vydavane laromfarom kazdemu protizakonne. Ako sa vnima napr. take preskocenie plotu na cudzi pozemok? Kradez urody? A co srat kade tade pred domami, obecnymi uradmi, obchodmi, cinziakmi, policajnymi stanicami, na chodnikoch preto je na mieste sa spytat, preslo by to aj nasincovi? Uz sa smejem z tej vyhovorky lebo Fico, to Fico, myslim ze toto na volicov nezaberie, skor naopak…

  11. Anonym 12. septembra 2023, 12:08 – ja som myslel, ze to bol Fico s Kalinakom, ked novelizovali zakon o pobyte cudzincov a zaviedli tzv. “bumazku”. A ono to bola uradnicka vlada na cele s Odorom, ktori nekandiduju??

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované