back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Akcia BUĎ ROZUMNÝ: Dopravná polícia zintenzívni ranné kontroly vodičov na zostatkový alkohol

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Vodiči dopravných prostriedkov by v septembri nemali podceniť zostatkový alkohol po jeho večernej konzumácii. Dopravná polícia totiž zintenzívni ranné kontroly zvyškového alkoholu vodičov aj cyklistov na e-bikoch i e-kolobežkách. Ide o súčasť preventívnej akcie proti alkoholu na slovenských cestách “BUĎ ROZUMNÝ“, ktorú organizujú Slovenské združenie výrobcov piva a sladu s Policajným zborom a BECEP Ministerstva dopravy SR.

„September je mesiacom grilovačiek, tímbildingov a spoločenských akcií. V prípade, že ľudia na druhý deň ráno plánujú viesť dopravný prostriedok, mali by dobre zvážiť, koľko alkoholu večer predtým vypijú. V rámci preventívnej akcie „Buď rozumný“ sa v dňoch 11. až 17. septembra zameriame práve na ranné kontroly vodičov, cyklistov a kolobežkárov. Bez ohľadu na to kedy alkohol konzumujete, za volant, či „korman“ nepatrí v žiadnom čase,“ upozornil Tomáš Vrábel z dopravnej polície. Práve podcenenie zostatkového alkoholu býva problémom pri ranných jazdách v dopravnej premávke.

„Práve jesenné mesiace, kedy sa cesty znova intenzívne zapĺňajú po prázdninách môžu byť pre vodičov zradné. Alkohol by sme vždy mali konzumovať zodpovedne a s ohľadom na predpokladané aktivity alebo siahnuť po dostupných nealkoholických alternatívach ako sú napríklad nealkoholické pivo, či radlery. Platí to aj pre vodičov elektrobicyklov a e-kolobežiek, na ktoré sa tiež vzťahuje nulová hranica tolerancie pri jazde. Každý organizmus je individuálny, má svoje špecifiká a zbavuje sa alkoholu odlišnou rýchlosťou a v spojení so spánkovým deficitom ide o veľmi nebezpečnú kombináciu,“ povedal Vladimír Machalík, výkonný riaditeľ SZVPS.

Celoslovenskú akciu „BUĎ ROZUMNÝ“ zameranú na prevenciu proti alkoholu za volantom či riadidlami, organizujú od mája Policajný zbor so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a Oddelením bezpečnosti cestnej premávky (BECEP) Ministerstva dopravy SR. Prebiehať bude až do októbra. V rámci akcie už prebehli špeciálne kontroly zamerané na vodičov v máji, na cyklistov v júni, na zostatkový alkohol v júli a na motocyklistov v auguste. Vodiči, ktorí dodržia zákon, budú odmenení nealko pivom, či radlermi, ktoré poskytli členovia Slovenského združenia výrobcov piva a sladu.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Konštrukčne slabší jedinci netušia, že polícia má viacero úloh a nie iba jednu. Preto sú presvedčení, že dopraváci musia riešiť len migrantov.

  2. ked simecka povedal jebte sa do riti, progresivci to pochopili ze musia, a ked tu nenasli diery, nechali si tu utecencov, panboh im pomahaj, nechcel by som byt utecencom na slovensku

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované