back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Enviropolícia vykonala rozsiahlu raziu a obvinila muža pre daňové podvody v súvislosti s medzinárodným obchodovaním so psami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|   Policajti odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ, po dlhotrvajúcom a odborne náročnom vyšetrovaní, uskutočnili v stredu 06. 09. 2023, v spolupráci s Kriminálnym úradom Finančnej správy a Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou dve domové prehliadky a jednu prehliadku nebytových priestorov v obci Baloň.

Pri prehliadkach bolo zaistených množstvo listinných dôkazov ako účtovné doklady, kúpno-predajné zmluvy, ako aj notebooky, telefóny, elektronické nosiče dát, injekčné veterinárne lieky ako vakcíny a rôzne antibiotiká, veterinárny materiál ako injekčné striekačky, kanyly, inzulínové striekačky, infúzne roztoky a injekčný roztok na eutanáziu zvierat, niekoľko stoviek nepoužitých mikročipov na čipovanie spoločenských zvierat a niekoľko desiatok nevyplnených slovenských, ako aj zahraničných pasov spoločenského zvieraťa.

Vyšetrovateľ enviropolície dňa 06. 09. 2023 obvinil 51-ročného muža R. T. z obce Baloň, v okrese Dunajská Streda, za pokračovací zločin skrátenie dane a poistného v súbehu s prečinom zanedbania starostlivosti o zviera a prečinom šírenia nákazlivej choroby zvierat a rastlín.

Obvinený R. T. vystupujúc ako konateľ spoločnosti s ručením obmedzeným so sídlom v Baloni, ktorá sa zaoberala vývozom šteniat do zahraničia, najmä do Belgicka, Rakúska, Švajčiarska a Nemecka, podľa zistení polície nezahrnul do výnosov spoločnosti od roku 2016 do roku 2020 predaj viac ako 900 šteniat a súčasne mal do nákladov spoločnosti uviesť fiktívne výdavky, čím si mal znížiť za uvedené roky daňovú povinnosť vo výške najmenej 151-tisíc eur.

Obvinený R. T. zároveň, najmenej od začiatku roka 2019 do súčasnosti, mal vyviezť zo Slovenskej republiky do Rakúskej republiky viac ako tisíc šteniat, do Švajčiarska viac ako 820 šteniat a do Nemecka 4 šteňatá, za účelom ich predaja zahraničným fyzickým a právnickým osobám. Viaceré šteňatá boli, v rozpore so zákonom o veterinárnej starostlivosti, prepravované do zahraničia pred dosiahnutím veku, v ktorom je možná účinná vakcinácia proti nákazlivým chorobám. V dôsledku tejto skutočnosti najmenej 9 šteniat trpelo parazitárnym ochorením „giardióza“, ktoré je ľahko prenosným medzi zvieratami a rovnako je prenosné na človeka a najmenej 8 šteniat vírusovým ochorením „parvoviróza“, ktoré je nákazlivé medzi psami, pričom v dôsledku toho najmenej 6 šteniat bolo vážne chorých a najmenej 1 šteňa uhynulo.

V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody v rozsahu 7 až 12 rokov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Psíci majú pekne koterec čisto neviem čo tam riešite Že pán chová väčšie množstvo psov a obchoduje s nimi to je jeho šikovnosť a starosť Tam sledujte politikou ktorý robia podvody a okrádajú Slovensko v miliónoch a nič sa nedeje A nie človeka ktorí ma starosť a rozumie sa tomu

  2. Anonym 11:56 a 12:03 uplne s Vami suhlasim.Tam nech riesia kolko daju zasranej ukrajine a potom tu z ludi na sk chcu vycucat aj spik.

  3. Som čítal na fejsbúku že súdruhovia za veľkou mlákou už majú nachystanú pre nás prvú objednanú stíhačku ef 16. Neviete sa ešte kedy je naplánované jej odovzdanie na ukrajinu ?
    Toto nikoho netrápi,ale zopár havkáčov je strašná tragédia !

  4. Nositeľ smradu 14:21,tak volaj svojho tatka čo ťa omylom naprcal,ale akosi sa to nepodarilo a preto si len nepodarok,nič viac !

  5. Keď ich bude mať aj 5000 keď majú splnené podmienky čistota a jedenie a neoptazuje susedov tak nech ma Idete do osady u Rómov a tam ich aj ockujete aj granule donesiete za darmo To čo aký je to poriadok jednému áno a druhého idete zodrať z kože

  6. Tu demokracia skapal voľné podnikanie ties Toto nebolo ani za komunistou za všetko natrcaju svoje hladné ruky Ties som toho názoru nech od 89 čo rozkradli vrátia späť a nech to pozatvaraju veď to je vlasti zrada

  7. Je to banda prasiva,slaovaka zodrat z koze,vysoke pokuty basa a spinavy ukrajinec ma zadarmo aj dialnicu ,tebe daju hned 300€ pokuty ked nemas znamku. Ak by boli dane primerane kazdy ich rad zaplati,ale ked vieme kde tie dane koncia ( cigani,ukrajinci,vojenska zbytocna technika) tak ich nechce nikto platit.

  8. Toto ťa teda najviac trápi? Ty musíš byť pekná nula. Inak pokuta za známku nie je 300 eur.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované