back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Stavebný ruch na Garbiarskej ulici sa začína: štartuje obnova vnútrobloku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  V najbližších týždňoch a mesiacoch sa obyvatelia Garbiarskej ulice v Seredi musia vyzbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti. Radnica tu totiž začína obnovu svojho zastaralého sídliska, na ktorú získala štedré prostriedky z eurofondov. Obyvatelia sídliska budú v priamom prenose sledovať bagre, zbíjačky, frézy a robotníkov, ktorí Garbiarsku premenia na moderný kút mesta už do konca roka 2023.

Úspešný projekt o hodnote takmer 700-tisíc eur prinesie pre pohodlie obyvateľov nové chodníky zo zámkovej dlažby, nové ihrisko, nové verejné osvetlenie, výsadbu mladej zelene a celkovo vyššiu atraktivitu tejto lokality pre život. „S prácami začnú vysúťažené spoločnosti už v pondelok 11. septembra. Plocha vnútrobloku sa stane staveniskom. Práce sú naplánované v etapách, rovnako aj plocha celého sídliska bude obnovovaná postupne po častiach tak, aby sme obyvateľov okolitých bytových domov vystavovali stresovým vnemom v čo najnižšej miere,“ vysvetlil Marián Šišo, poverený vedením oddelenia realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania.

Podľa druhu prác, ktoré budú stavebné firmy práve realizovať, bude mesto regulovať plochy staveniska. „Peší musia rátať s tým, že niekedy bude opáskovaný celý priestor vnútrobloku. Ak to bude možné a bezpečné, tak pre pohyb peších isté plochy zasa uvoľníme,“ doplnil Šišo.

Ako prvé sa začnú práce na pôvodnom hlinenom násype, bude sa realizovať rekonštrukcia verejného osvetlenia a odfrézujú sa chodníky. Následne začne priestranstvo v etapách naberať nové kontúry.

Mesto Sereď týmto prosí užívateľov verejného priestoru o rešpektovanie pokynov, ktoré budú na stavenisku a obyvateľov okolitých bytových domov prosí o trpezlivosť a pochopenie. Tí  budú počas pracovných dní musieť strpieť zvýšenú hlučnosť a prašnosť spojenú so stavebnou činnosťou. Predpokladané ukončenia prác je do konca roka 2023.

O pár dní začne mesto realizovať aj projekt regenerácie vnútrobloku na ulici D. Štúra II., o ktorom bude mestský úrad samostatne informovať.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Záujmové_územie_Garbiarska

 

zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Super mega špica 6. septembra 2023, 20:20 – toto mozno fungovalo u teba za mladi, ked si peniaze na desiatu preondil na cigarety, ale: “Radnica tu totiž začína obnovu svojho zastaralého sídliska, na ktorú získala štedré prostriedky z eurofondov.”
    “Úspešný projekt o hodnote takmer 700-tisíc eur prinesie pre pohodlie obyvateľov nové chodníky zo zámkovej dlažby, nové ihrisko, nové verejné osvetlenie, výsadbu mladej zelene a celkovo vyššiu atraktivitu tejto lokality pre život.”

  2. Bud si neandrtálec alebo alebo “ideš v tom vlaku” …
    Len pre porovnanie v jednom projekte sa za 104 litrov spraví = cca 9 ks hranolov + 1m3 betónu + dáky spojovací materiál,,,

    A v druhom projekte sa za 700 litrov spravia = chodníky, ihrisko, výsadba zelene a celkovo rekonštrukcia/revitalizácia vnútrobloku…

  3. Pre Anonym 6. septembra 2023, 20:48 Pri 20:48 7. septembra 2023, 0:08 – neandertalec bol tvoj tato.
    Podopieranie zabezpecuje a financuje SSC.
    Mesto na rekonstrukciu ziskalo peniaze z eurofondov.
    Pochopil, alebo to potrebujes nakreslit?

  4. Porovnávam hodnotu je jedno kto co financuje aky projekt ty paco (c=k)
    A o tom co je tvoj tato pomlčím ked pozerám čo píšeš ty tak to bude podobný kvietok

  5. Si fakt neandrtalec 7. septembra 2023, 6:45 – to je ako by si porovnaval hodnotu svojej Octavie a sefovho sedmičkového Bavoraku. Vsak je jedno kto ho financoval. Mamicka bola tiez neandrtalec

  6. Tvoja mama ta vyhodila do hniezda záchrany ked videla co spravila…
    porovnávaj hodnotu co za peniaze dostanes? Napis mi hodnotu 3m3 dreva a 5m3 betónu ?
    Alebo skúsme inak ja mám 100€ a ty 1000€
    Ja si kúpim za stovku jeden rozok a ty si kúpiš za liter nové elektróny na bavoráka. Je to ok?
    Podla tvojej logiky ano debil3

  7. Neandrtalec je slabé slovo 7. septembra 2023, 7:03 – Drevo a beton su cele naklady? Stroje a ludia tam boli zadarmo?
    Najprv to bolo 9ks hranolov a 1m3 betonu, teraz uz strielas 3m3 dreva a 5m3 betonu.
    Za 100 kupi jeden rozok len imbecil jak ty. Priklad hodny potomka neandertalcov.
    Uz aj sam asi tusis, co za chobotinu si napisal, ale nemas na to to priaznat. Nema vyznam sa s tebou dohadovat ty logika

  8. Fakt nemá s tebou význam sa baviť skús si nájsť sebe rovného a chytajte sa za slovíčka pričom podstata ti uniká debile… mamina vie prečo ťa vyhodila

  9. Dúfam že psi tam budú mať vstup zakázaný lebo je to tam samé hovno psickari si po sebe nespracu tie ich hovna

  10. veľmi sa teším! Garbiarska je, ak sa nemýlim, počtom obyvateľov najväčšie sídlisko, ktoré si konečne tiež zaslúžilo revitalizáciu

  11. revitalizacia je dobra vec. Ale mesto by malo revitalizovat aj parkoviska. Na sidliskach Garbiarska, Novomestska, Nam.Slobody, Fandlyho, Cepenska, Legionarska, Pazitna, D,Stura je problem vecer zaparkovat ako ide clovek z roboty. Aj s tymto by sa malo mesto zaoberat. Nie len travniky, ihriska robit.

  12. Hlavne by som spoplatnil parkovanie v meste napr pre občanov ktorý tu majú trvalý pobyt 100€/ polrok

  13. Tie vysoké topole či čo to rastie medzi činžiakmi by nebolo potrebné trocha zrezať či nejako ošetriť?

  14. Kecas
    napr.
    Slovenská republika bola v roku 2020 čistým prijímateľom finančných prostriedkov z rozpočtu EÚ, z ktorého vyčerpala až 2,59 miliárd EUR (2.8% HDP):
    V tom istom období Slovenská republika prispela do rozpočtu EÚ sumu 957,0 miliónov EUR (1.03% HDP).
    Klames vedome, alebo si len blby?

  15. Dúfam, že po revitalizacii zmiznú psie exkrementy z trávniku a najmä tie mačky, ktoré tu chová na ulici milá teta suseda.

  16. PRE Anonym 8. septembra 2023, 21:41 Pri 21:41

    Mojenko, akurát si nezapočítal daňové prázdniny, finančné stimuly, pozemky za facku a smiešne mzdy západných zahraničných firiem, ktorých zisky tečú priamo do materských krajín. Tu sa nič nevyvíja, tu žiadny zisk nezostáva. Tu sú len montovne a prevádzky na zarábanie peňazí. Navyše aj to málo, čo ľudia zarobia minú v zahraničných reťazcov, ktorých zisky zasa tečú do materskej krajiny. Je to dokonalý vysávač peňazí z krajiny. Ale tieto dáta sa nezverejňujú a tak stačí jednoduchému človeku ako ty, že dávame menej ako prijímame…ach Bože!

  17. Bravoooo, tak teraz si ho zostrelila svojou odpovedou. Som zvedavy co vypoti za hovadiny aby ti to vyvratil. Anna palec hore, treba viacej takychto ludi co vedia pouzivat mozog :).

  18. Ano, ach Boze. Anca anca, ako mozes byt tak blba, ze pospletas hrusky s jablkami. To sa moze robit v kuchyni, kam patris podla nevedomosti.
    Skus si najst, ak to dokazes, naco boli tie fondy pouzite.
    A ten pod tebou, co pouziva mozog …asi iba na zrechnovanie uctu v papuci.

  19. Máte pravdu ! Sockám spod mosta to nevysvetlíte. Idú si stále svoje, ak im dá pred voľbami niekto párky a pivo pripadne fiat 500 tak sú kúpený “za judášov groš”

  20. Nie mily debil, tebe zpod mosta to ozaj nevysvetli.
    Od roku 2004 do roku 2015 sme tak na každé vyčerpané 1 euro z eurofondov museli vynaložiť 68 centov, pričom 43 centov odišlo do bruselského rozpočtu (a potom sa nám v EU fondoch vrátilo), a 25 centov ostalo v cene projektov na Slovensku

  21. Neviem načo stavať ďalšie decke ihrisko v okolí ich je dosť (asi niekto sa matom nabali) však je tu 3x viac psov ako detí.Uzitočnejsie bi bolo parkovisko z oddychovou zónou ako pri perlovke.Neviem kto bude nadšený keď priamo pod oknami bude mať decke Ihrisko z korculiaskou dráhou a celí deň aj večer počúvať ten humbuk.Hlave že na názor občanov nikto nebol zvedavý.

  22. Zohľadnil sa pri projektovaní obnovy vnútro bloku fakt, že obyvatelia všetkých zainteresovaných činžiakov pri rekonštrukcii bytov, dovoze-odvoze zariadený, nábytku z bytov a pod. využívajú vnútro blok ako prístupový bod pre dodávkové vozidlá po chodníkoch vnútro bloku k jednotlivým zadným vchodom v ktorých sú na prízemí situované výťahy? Plánuje sa v novom vnútro bloku prístup dodávok, alebo osobných vozidiel k zadným vchodom činžiakov?

  23. Prečo by sa to malo zohľadňovať? Každý ten dotknutý činžiak má vchod aj vpredu. Netreba byť pohodlný a jazdiť po tráve. Všetko možné aj nemožné sa dá doviesť alebo vyviesť predným vchodom. Howgh

  24. Pre Anonym 13. septembra 2023, 10:22 Pri 10:22

    Ak teda máš potrebu vyjadrovať sa ku všetkému bez toho, aby si mal vo veci prehľad, tak ti ako iniciatívnemu dementovi neznalému veci dávam na vedomie, že ku každému vchodu vnútro bloku sa dalo dostať ak to vodič chcel osobným a dodávkovým vozidlom bez toho, že by jazdil po tráve, alebo čokoľvek iné poškodil, alebo znehodnotil. Predstav si, že skutočne sa to dalo. Je iba otázkou, či to tvoj pohodlný mozog dokáže pochopiť a vyhodnotiť.

  25. Ty blb, dalo sa dostať jedine po chodníku, ale tvoj mozog nechápe, že po chodníku sa nejazdí. Naštuduj si príslušný zákon, to že sa jazdilo po chodníku ešte neznamená, že to je dovolené. A za druhé, opakujem to znova, všetko čo chceš dostať do bytu alebo z bytu sa dá cez predný vchod. Bývam tam 16 rokov a nikdy som nemal potrebu niečo vláčiť cez zadný vchod a jazdiť autom po chodníku. Chápeš? Dokáže to pochopiť tvoj pohodlný mozog? Neznalý veci a zákonov si akurát ty a práve si to tu predviedol.

  26. Tu máš zopár ustanovení o chodníkoch:

    chodníkom komunikácia alebo časť cesty určená pre chodcov

    vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2 (1,5 metra určite nezostalo pri parkovaní vozidla, také široké chodníky tam nie sú)

    prekážkou cestnej premávky sa rozumie všetko, čo môže ohroziť alebo obmedziť jazdu vozidiel a pohyb chodcov

    Ak teda tebe jednoduchému človeku postačí to, že sa dalo dostať k zadnému vchodu, tak si niečo z tohto musel porušiť, ale tvoja hlava nechápe, že spoločnosť sa riadi zákonmi a sú nimi upravené nejaké pravidlá. Tebe stačí, že sa to dalo. Tupec jednoduchý.

  27. 10:22
    Ide o to, ze z predneho vchodu, od parkoviska musis ku vytahu zdolat dvojo schodov. Zo zadneho vchodu sa dostanes rovno na uroven vytahu. A to je sakra rozdiel, ak stahujes nabytok. Ze? Ty myslitel.

  28. Stále nechápeš, že zákon nedovoľuje jazdu po chodníku autom? Mňa nezaujíma, že sa to dá. Aj vrah ti povie, že sa dá vraždiť, zlodej ti povie, že sa dá kradnúť, ale existujú hádam v našej spoločnosti nejaké pravidlá. Argumenty jednoduchých ľudí, že sa to dá, sú dosť primitívne. Mysliteľ.

  29. Verím, že aj „cestu „na Garbiarskej sa podarí zrevitalizovať. Lebo – prepadnuté kanalizačné vpuste, hrboĺatá cesta nesvedčí o záujme mesta niečo “ revitalizovať “ skutočne a reálne potrebné…
    .

  30. Na Garbiarskej by to chcelo plnohodnotny parkovaci dom…mozno nie velmi hlboky kvoli blizkosti vody, ale par poschodi by sa naplnilo…snad v r. 2080 pri najblizsej revitalizacii.

  31. Aspoň cez ten pojrbany sviatok a nedele by mohol byť kľud človek sa nevie vyspať ani v deň pokoja akože super veľká gratulácia…. a dlho sa ešte človek ani nevyspi

  32. Aby si sa neposral. Ja som rád, že sa robí aj teraz, ako by to malo stáť cez predĺžený víkend.

  33. Hlavne že cez sviatok robia hluk od 7 hod rána zo zbijackami cez pracovné dni do 9hod nič nerobili a keď aj niekto pracoval, ďalší štyria sa na neho pozerali.Chápem že niekomu kto nepracuje to nevadí,ale dementi zo zbijackami nech sa odbavuju cez pracovné dni keď majú pracovať od rána.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované