back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dopustili sme ignorovanie základných faktov a z toho ťažia všetci. Aj politici…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Od začiatku celé zle.

Najskôr bola reč o hroziacom otvorenom konflikte zo strany Ruskej federácie voči Ukrajine. Dve stovky tisíc vojakov s plnou výzbrojou sústredených na hraniciach napovedali, že len také bežné cvičenie to nebude a na kávu vojaci z celej RF tiež zrejme nedošli.

Proruskí trollovia sa predbiehali v popieraní z faktov vychádzajúcich prognóz – inak verím tomu, že ani oni samotní neverili možnosti Putinovej otvorenej agresii a de facto rozpútaniu vojny v Európe.

Svedčí o tom aj fakt, že títo pomýlenci boli vpádom Ruskej armády na Ukrajinu tak zaskočení, že sa nezmohli na slovo až do prijatia nových inštrukcií z proruskej trollej farmy a toľko velebeného agenta s krytím ambasáda RF.

Následne sme sledovali vyslovenú likvidáciu civilných cieľov v Buči, Irpini, Borodjanke a na ostatných územiach suverénneho štátu Ukrajina.

Mariupol Ruská armáda zrovnala so zemou a štátne orgány aj SR stále tolerovali chrapúnske a bezcharakterné prinášanie nových prokremelských naratívov do verejných diskusií napriek už prebiehajúcej najväčšej migračnej kríze v Európe v novodobých dejinách.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Kompetentné orgány stále nekonali a nechali verejne prekrúcať pravdu nielen samotných trollov, ale zjavnú nepravdu zneužívať aj politikom.

Hovorí sa, že sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou. V prípade Ukrajiny tomu tak je bez najmenších pochýb. Aspoň teda pre niektorých povedzme slušne „menej rozhľadených“ jedincov.

Dnes už je pravdu šíriť ťažké.

Pod článkom so 650 fotografiami z Mariupolu slaboduchý jedinec napíše, že ide o podvrh.

Výpovede ľudí utekajúcich pred ruskými raketami bombardujúcimi im paneláky, domy a nákupné centrá, sú podľa pomýlenej lúzy výmyslom, aby sa Ukrajinky s malými deťmi bez mužov dostali k lepšiemu životu. A samozrejme, že na naše náklady.

Videá a fotografie z rozstrieľaných bytov a detských izieb podľa nich sú manipuláciou, no na ponuku  na výsledok konania „mierotvorcu“ Putina sa ísť pozrieť osobne, nereaguje nik.

Sú to „hrdinovia“ doma v pohodlnej obývačke pri klávesnici počítača alebo mobilu s pivečkom v druhej ruke nadávajúc na Čaputovú, Matoviča, vojnu, koronu a – a to je paradoxom, naľudí, prinášajúcich pravdu podloženú faktami. Aktuálnymi fotografiami a výpoveďami tých, ktorí zverstvá Putinovej Ruskej armády prežili a prežívajú osobne.

Problémom je, že sme dopustili debatu už o tom, kto je v spomenutej vojne je agresor a kto obeť.

Je teda najvyšší čas vrátiť sa k základom, niekde takmer o rok a pol nazad. Najlepšie to vystihol a vo svojom statuse nedávno popísal náš veľvyslanec vo Veľkej Británii.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Možno jednoduché vety a zrozumiteľný nákres pomôže…

Róbert Ondrejcsák

1. august 2022 

Keďže sa tu často mieša príčina s dôsledkom, pripomeňme si základné fakty:


– nebola by energetická kríza
– nebol by drahý benzín
– nebola by potravinová kríza v treťom svete
– nedodávali by sme zbrane na Ukrajinu
– Ukrajina by vôbec nebojovala
– neboli by spojenecké jednotky na Slovensku
– nerozširovalo by sa NATO o Švédsko a Fínsko
– nezomierali by ľudia
– neboli by utečenci z Ukrajiny

…keby Rusko nezaútočilo 24. februára na Ukrajinu. Jedine Rusko nesie zodpovednosť za vojnu, Rusko túto vojnu začalo: presne vieme kedy a kde.

Kto tvrdí opak, žije v alternatívnej realite, ktorú sám svojim cynizmom alebo nevedomosťou vytvára a pomáha udržiavať.

Ps. Krym je samozrejme a skalopevne súčasťou Ukrajiny, od roku 2014 bol pod ruskou okupáciou, preto vo februári z polostrova tiež útočili RUS jednotky.

Zdroj: FB

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. a presne takto si niekto vysvetli narok na juzne slovensko a potom pochopia zastancovia ruska :))

  2. Len treba byt prpezlivy, tak ako to bolo s kovidom bude aj s ukrajinou, teda za chvilu nebude…

  3. aké jednoduché , problém na východe začal obsadením Krymu a historia SK sa začala pisať návratom Šimečku z bruselu a toto slovaci nechcú pochopiť . 🙂

  4. Téma Ukrajina ide teraz do úzadia, nakoľko Ukrajinci nevyhrávajú, nemôže to Biden pred voľbami prezentovať ako víťazstvo pre demokratov.

  5. Karol:takze Koncom 18. storočia za vlády Kataríny Veľkej obsadilo dovtedy Tatársky Krym, bývalého vazala Osmanskej ríše Rusko. V rokoch 1853 – 1856 došlo ku Krymskej vojne, v ktorej bolo Rusko porazené. Krym však zostal pod Ruskou správou. Počas ruskej občianskej vojny sa tu sústredili protiboľševické sily

  6. Karol vidis to slovo OBSADILO??? A mimochodom od 1954 do 2014 patrilo (a aj dodnes) UA Krym,nesnazte tu stale vypisovat ako keby krym patrilo RuSSku od narodenia Jezisa.vy stale chodite naspet v dejinach len tolko aby vám to vyhovovalo vo svojich komentaroch

  7. Anonym 12. augusta 2023, 22:35 – nespokojni proruski muzici zo zvrhnutim V. Janukovica zacali na Donbase a Luhansku nasilne obsadzovat policajne stanice a ostatne budovy statnej spravy. Potom sa tam objavili muzici v neoznacenych uniformach, ktori vtedy “neboli” armada RF. Zakroky proti nim nazyvali “genocidou” ruskojazycneho obyvatelstva.

    Este nejake otazky, ty dement?

    Cisto teoreticky si predstav, ze po septembrovych volbach napr. Gyimesi nebude spokojny z vysledkom volieb. Od Komarna po Kosice obsadia uradne budovy, zakroky ozbrojenych zloziek SR proti nim nazvu genocidou Madarov. Budu sa dozadovat ludovych republik a nasledne k nam dojde madarska armada. Tiez by si obhajoval Madarov?

  8. Nechapem preco tu prenasas ukrajinsky problem cez tvoju fikciu na slovensko. Chces aby to zacalo aj tu? Presne takto uvazujuce hoveda ako si ty si to vyprovokovali tam kde to teraz vrie.

  9. Anonym 13. augusta 2023, 10:21 – hovado ta priviedlo na tento svet a nenaucilo ta normalne komunikovat.

    Ze nechapes, to vidno.

    Chcu to taki ako ty, “chcememierovia”, “nikdyprotirusku” a pod.

    Mna zaujima len pohlad obhajovacov Ruska na teoreticku uvahu konkretnej situacie na Slovensku. A ze su tu signaly, ze sa to moze stat. Orban stale hovori o Svk ako o odtrhnutom uzemi.

  10. Anonym 13. augusta 2023, 16:34 – sprostym sugerovanim tvojich mylnych domienok je skvely sposob ako sa vyhnut otazke.

  11. Toto si vsetci precitajte. Vy vsetci, mentalne miniatury s ukrajinskymi vlajkami na fb profiloch na cele s najvacsim vojnovym stvacom Majkom. Uz konecne pochopte, ze ide o geopoliticku hru, kde USA pouzili Ukrajinu na tlak voci Rusku. A kedze Putin nie je srac, ako drviva vacsina zapadnych politikov, tak si isiel poupratovat svoju naraznikovu zonu. Kazdy jeden z vas, ktory hlasa, ze treba viac zbrani na Ukrajinu, tak vedzte, ze mate krv na rukach a kvoli vam umieraju ludia. Rusi maju brutalne zdroje, Rusi uz davno tu vojnu vyhrali, ale ked ma niekto v hlave nasrate, tak to nepochopi. Pripajam link, ktory hovori o tom ze ten zfetovany Zelensky posiela na front dochodcov a mentalne postihnutych. Zelensky prevadza genocidu vlastneho naroda.

    https://a

  12. Tebe jebe? Je to Sereď online nie Ukrajina online chod už do pice a zober si aj Ukrajincov a ukrajinský domov fuuuuuuuuuujjjjjjjj 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤢🤢🤢🤢🤢🤢

  13. Aeronet…
    ti posle ten bezmozgovec konspiracne stranky .

    Velmi dobre. Putler by mal radost z teba ako robis jebo spinavu robotu v demokratickej krajine.

    Zover si nafukovacku a pakuj do Ruska ty kolaborantske prasa

  14. aha, takže nie iba rumbla, ale zabudol som na jeho aeronet. Znova sa opakujem, neutekaj z liečenia, zachráni ti to život.

  15. Ano ty hajzlik, aj infovojnu aj hlavnespravy a zema vek

    A samozrejme fb stranka ruskej ambasady

  16. Stopzbraniam, že Putin nie je srac????😃😃😃 Pobavil si ma. Veď s najbližšími spolupracovníkmi hovorí cez 30 metrový stôl, čo je taký posratý. Ha ha ha. Keď prigozin pochodoval na Moskvu, odletel preč. Rusi majú brutálne zdroje??? Akurát tak majú veľa ľudí, ktorých posiela liliputin na smrť.

  17. Pitin vie ze dojde palacovy prevrat zastrelia ho vlastní. Aj Lavrova a ostatnych fasistov.
    Putin sa Boji sa vie ze straca podu pod nohami a posielat svoj lud na smrt sa neda donekonecna, niekto mu tu plesinu prestrelit musi

  18. Pozor osloboli by nas zo zapadu o nieco neskor.

    A Rusi nas iba znovu zotrocili.
    Lebo ked ta oslobodia tak musis byt slobodny. Na zapade kde kde pomahala ako vy kokoti hovorite „zla USA“ tu slobofu mali.

    My sme mali zeleznu oponu

  19. Vladimír, výnimočné s tebou súhlasím, ale s dodatkom, že USA doprajú slobodu len tým štátom, ktoré sú im lojálne. Je veľa príkladov, kedy svoje videnie sveta nanútili.

  20. Su nasi partneri NATO a mozeme byt radi ze ako silny clen obrany odstrasi ruskych zlodejov daleko od nasho uzemia.

    Ty by si ako spravny kolaborant bol najradsej aby sme vysli z nato a boli odkazani na par tankov a vojakov.

    To by sa ti splnil sen a rusi by si zo slovakov spravili otrokov. Ale ten sen ti neumoznime a ked chces to Rusko , tam je nafukovacka

  21. 13. augusta 2023, 20:48
    Fakt? A koľko rokov by to „neskôr“ trvalo? Pozliepanci sa ledva vylodili v 1944 v dobe, keď Nemci už nemali prevahu ani na zemi, ani vo vzduchu a sovieti už klopali na dvere Varšavy. A koľko miliónov ľudí by ešte stihli zlikvidovať? Ty neskôr. A len tak mimochodom, spojenci sa nevylodili kvôli Európanom, ale aby si udržali sféru vplyvu. Lebo videli, že sovieti by sa boli reálne zastavili až v Calais.

  22. Calais? Vies kedy nas oslobodili? Vies kolko to trvalo? To ako ked Putin ma 3 dnovu operaciu.

    Koho chces oklamat Nehistorika Uhrika?
    Este sj ti Americania dodavali zbrane rusom aby neskapali.

    A veru nebyt zlych rozhodnuti Hitlera teraz by sa v Moskve šprechovalo po Nemecky ty ojebavac

  23. Vladolf, skús vysvetliť operáciu Iracká sloboda. Podľa tvojich slov keď oslobodia, tak musí byť ten štát slobodný. Nejako sa mi to nezdá.

  24. 13. augusta 2023, 21:34
    Ty tupý kkt. Amíci nedodávali za pekné oči ale sovietsky zväz im platil zlatom. Nemci, ani nikto iný nemal šancu obsadiť krajinu ako bol ZSSR. Matematika nepustí, aby si obsadil krajinu, potrebuješ min.3x toľko vojakov. Buď ju odrežeš od zásobovania alebo obsadíš. Od zvratu pri Stalingrade sa dostali do Berlína za cca 27 mesiacov. Tvojim obľúbencom trvala 3x menšia vzdialenosť skoro rok. A to už boli Nemci prakticky na kolenách. História je sviňa. Takže spakuj si svoje prozápadné múdrosti a pál s nimi do péčka.

  25. Ockovanie? Kto je chorlavy?
    Ved podls teba sme mali umriet? A nato ss roztahuje? To je co za sracku? 20 krat vyvrateny hoax

  26. Takze vyse 2 roky. ale asi si zabudol ze zapad musel takmer cele Nemecko zbavit nacistov od zapadnej strany. To je ina robota ako tu na slovensku ppar tisic nackov vytlacit a z polska.

    Ale zhodli sme sa na tom ze Sovieti nas dosli znovuzotrocit .

    Kecy o Calais si uz dalej nekomentoval lebo tam si si pustil fantaziu na spacirku.

    Je mi ta luto lebo je to tazke klamat a tvarit sa historiu pises ty z mysle sustruznika.

  27. Ac24.cz. krasny zdroj na hladanie elitami utajovanej praUdy.
    Aj sa jeho tvrdenia naplnili alebo je to len varenie z vody tak ako to robis ty?
    Aj kotleba to hovoril toto a potom pil bromhexin s vodkou aby kokotom ako ty ukazal ze nieje zotoceny elitami

  28. Dnes padol rekord krvavy petrodolar to ma spocitane.
    Kurz „zlateho“ rusackeho rubla klesol tak ze za 1usd mas 100 rublov.

    Mozno sa tu rusofilny monterkac k tomu vyjadri

  29. Vladolf 13. augusta 2023, 22:27
    Až nato, že väčšina elitných divízií už bola presmerovaná na východný front, alebo už neexistovala. A keď zlyhal posledný pokus o atentát na Dolfiho, tak nechal vo svojej paranoje zlikvidovať aj skúsených veliteľov ako napr. Rommela a už mu toho na západný front moc neostalo. Takže smola feši, amíci sa s výnimkou ich vlastného prúseru s Market Garden a Hürtgenským lesom moc nenarobili. Ardény ich síce chytili nepripravených ale šťastie v nešťastí lebo iba totálneho vola akým Adolf bol mohlo napadnúť poslať do bitky železné zásoby panc. divízií a spoliehať sa na počasie. Ono aj mnohí nemeckí vojaci a velitelia v porovnaní s východom radšej volili kapitulácie ako bojovať do posledného. A kecy o Calais, opakujem nebyť hrozby, že sa sovieti zastavia až pri kanáli, by sa vylodenie nikdy nekonalo.

  30. Pre Anonym 1:42
    Veľmi presne napísané ! Milovníci USA by sa mali konečne zobudiť ale ako to tak sledujem,majú až moc vymyté mozgy sionistickou propagandou

  31. to je prilis dlhy clanok. „hento“ nedokaze tak dlho vnimat a uz vobec nie chapat. skus mu to namalovat stetcom namocenym do vodky.

  32. no hodilo by sa ešte doplniť pár faktov:
    Sovieti spolu s náckami stáli na začiatku druhej svetovej, keď spolu napadli Polsko…tváriť sa že za ďalších 4-6 rokov nás a aj to nimi napadnuté Polsko atď išli oslobodzovať z lásky je asi nezmysel…aj oni išli pre svoju sféru vplyvu a vlastne odvtedy robia tým krajinám len problémy roznymi bratskými pomocami, denacifikáciami, okupáciami atď….
    aj napriek tomu im patrí vďaka za to že výraznou mierou pomohli poraziť fašistov, ale určite im to nedáva právo 80 rokov potom napádať okolité štáty a rozpútavať podobné peklo proti ktorému vtedy bojovali….
    PS: naozaj by som bol zvedavý na to čo by v tom čase vykrikovali naši chceme-mierovia na to že im západ dodával zbrane(myslím že nesplatili ani tretinu z dodávok) a obranou a následnou ofenzívou predlžovali druhú svetovú…prečo sa s tým Hitlerom nechceli radšej dohodnút a roky bojovali a zatial umierali miliony ľudí?

  33. Poľská obranná vojna alebo invázia do Poľska začala 1. septembra 1939 a trvala do 5. októbra 1939. Nacistický útok na Poľsko (plán útoku mal označenie Fall Weiss) je považovaný za začiatok druhej svetovej vojny v Európe. 17. septembra 1939 zaútočilo na Poľsko aj ZSSR. Nacistické Nemecko a ZSSR v priebehu tejto spoločnej operácie za jeden mesiac donútili Poľsko ku kapitulácii.

  34. zo všetkých…neviem či existuje nejaký zdroj ktorý by to uvádzal inák…kludne si vyhladaj „začiatok druhej svetovej“, „polska obranna vojna“, „Pakt Ribbentrop-Molotov“……či vy máte zase nejaký iný – alternatívny výklad dejín?

  35. Vyklad ani nie. Ale zdroj ano. Ma cca 40% a vari sa z krumplovych sup. A z toho su taki…. zmysluplni.

  36. Otazka pre rusofilny dobytok.

    Viete akyje rozdiel medzi jednym dolárom a jednym rublom?

    Spravna odpoved je : 1 dolár

  37. Pakt o neútočení je mi známy,ale o napadnutí Poľska Sovietmi som sa dočítal len v jednom zdroji,a pozeral som na túto tému aspoň 20.A ako to malo prebiehať?
    .

  38. 14. augusta 2023, 10:27
    A kto alebo čo dáva právo USA napádať krajiny vzdialené tisíce km, ktoré USA nikdy nenapadli, ba ani len neprišli k ich hraniciam?

  39. Fasizmus a kominizmus by doteraz zili v objati. A nasa mrska luza si teraz uctieva zlocinca Putina.

  40. 14. augusta 2023, 22:55
    Pravda. A takto sa ospravedlňujú všetky špinavosti páchané v mene kapitalizmu a akože prínosu demokracie.

  41. obyvateľ 15. augusta 2023, 9:49
    Máš naozaj dobrý postreh.
    Autor Timura, Arkadij Gajdar mohol v roku 1940 myslieť jedine „hrdinské boje v Poľsku“, ktoré Sovietsky zväz napadol 17.9.1939.
    Prípadne boje vo Fínsku, ktoré Sovieti napadli 30.11.1939 a tým začala tzv. Zimná vojna.
    Hitler totižto napadol Sovietsky zväz 22.6.1941 a Veľká vlastenecká vojna na Východe sa začala až vtedy.

  42. Aeronet ?
    Ale ked hento citas je jasne ze si kokot.

    Nejdes si radsej kreslit do chranenej dielne s maminou?

  43. Aeronet? To je totalka, ak citas a prijimas info z tohto ruskeho webu potrebujes surne pomoc. Cim skor tym lepsie. Ak to nebudes riesit a nechas to tak a budes pokracovat v sebaposkodzovani nasledky a cesta spat bude o to tazsie. Daj si povedat.

  44. On sem musi davat klamstva je to rusky troll. Chvilu bol od nich pokoj ked wagnerovci tiahli na Moskvu. Vtedy istu chvilu nedostavali instrukcie a nebolo jasne z akejo vacku im cinka na ucet.

  45. anonym 15. augusta 2023, 19:56 – mentalna vybava a preco tie videa su postrihane na menej ako jeden a pol minuty?
    A sefredaktor sa preco nepodpisuje?

    A na zaver:

    American European News, LLC nepřijímá žádnou odpovědnost za obsah webových stránek

    PUBLISHER / VYDAVATEL

    American European News, LLC
    48 Wall Street, 11th Floor
    New York City, NY 10005
    United States
    Phone: +1 (646) 213 2843

  46. Vela ludi trpi aj paranojou. Clovek tu stretne kadekoho. Okrem trolov z fariem, vacsinou studentov brigadujucich z domu za par eur, ufrflanych starcov bez kritickeho myslenia, zopar ozaj chujov od Kotlebu a fanatikov celade Mazurekovite. Slusny clovek sem ani prispevok nenapise ked to cita, co sa tu denne pretroluje prispevkov s teroristickou ruskou propagandou.

  47. 23:36 ukľudni sa v tak neskorú nočnú hodinu, asi si mal ťažký deň. Tie toxické potraviny sú presne také aké sme jedli pred vstupom do EÚ, až potom sa u nás sprísnila legislatíva. Rovnaké toxické potraviny žerú aj tvoji ruskí bratia, to ti nevadí. Kupuj si a aj tvojim deťom bio a budete fit. Akurát tá cena, že?

  48. Vysvetlí niekto je to za denacifikáciu a ochranu rusky hovoriacich ľudí na Donbase, to dnešné bombardovanie sýpok s obilím v dunajskom prístave na UA? Kurvy ruské len zle robia.

  49. No asi takto. Pokial to obilie ma niekolko nasobne prekrocene hodnoty nezavadnosti od chemikalii monsanta a toxínov tak nech to radsej zbombarduju aspoň nebudu takymto otravenym obilim zamoravat obyvatelstvo nie len u nas ale vsade kde sa to dodava.

  50. A ked si myslis ze si kupis drahšie vyrobky označené bio a ze tam sa nedadavaju tieto sracky, tak si totalne naivný hlupak.

  51. Ked mas o nieco zaujem tak to „denacifikujes“

    Pekna penazenka na stole v bare? Denacifikujes a je tvoja.

    Elektricke kolobezky sa teraz vo velkom denacifikuju

  52. Anonym 16. augusta 2023, 10:44…a ty ako vieš že čo to bolo za obilie?….myslíš že to Rusi analyzujú predtým než tam hodia pár bomb a pri tom zabijú ešte aj pár ľudí?…..tí Rusi to nerobia preto aby ťa ochránili pred obilím, ktoré nespĺňa tvrdé normy EU, ale aby vyhladovali afriku a chudobnejšie štáty kam to obilie smeruje….ako toto možete schvalovať a neustále obhajovať či bagatelizovať tie ruské útoky?…uvedomujete si že idete proti sebe?…proti svojej krajine?

  53. anonym 23:36
    Prísnejšie bio normy boli práveže v starom režime. Dnes k nám vozia chemický humus, akože ECO, dokonca v oveľa horšej kvalite ako u nich, to nie je výmysle súdruha Fica, ten problém je aj v Česku a Poľsku; ale podľa orgánov EU je to v poriadku

  54. pre 14. augusta 2023, 10:27
    asi sa tie krajiny priblížili k hraniciam USA a ohrozovali ich. Pozri, aj Rusko sa za tie roky ako priblížilo k hraniciam NATO, no tak sa nečuduj

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované