back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Fyzická a právnická osoba 6 rokov protiprávne nakladali s odpadmi, za rozsiahlu nelegálnu skládku teraz čelia obvineniu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR  Vyšetrovateľ oddelenia Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru po intenzívnom a odborne náročnom vyšetrovaní vzniesol obvinenie fyzickej osobe 47-ročnému M. K. z Bratislavy a  právnickej osobe so sídlom v Bratislave, za zločin neoprávnené nakladanie s odpadmi podľa § 302 ods. 1, ods. 4 písm. b) Trestného zákona.

Obvinená fyzická a právnická osoba v rokoch 2012 až 2018 v druhom bratislavskom okrese v katastrálnom území Podunajské Biskupice vykonávali v rozpore s príslušnými právnymi predpismi skládkovanie odpadu rôzneho druhu a katalógového zaradenia.

Obvinená fyzická osoba takto konala v rozsahu vyčíslenom na viac ako 7,1 milióna EUR a právnická osoba v rozsahu viac ako 350.000,- EUR.

Obvinení pod zámienkou povolenej činnosti zhodnocovania odpadov tento odpad ukladali a vykonávali s ním rôznu manipuláciu, čím vytvorili niekoľkometrovú navážku za pomoci ťažkých mechanizmov. Takýmto konaním spôsobovali zmiešanie rôznych druhov odpadu, ktorý následne ponechali bez ďalšieho úmyslu zneškodniť, prípadne zhodnotiť na mieste. Obvinení ako pôvodca a držiteľ odpadu tak v rozpore s príslušnými právnymi predpismi vytvorili na dotknutom území nelegálnu skládku odpadov.

Polícia upozorňuje občanov ako aj podnikateľskú verejnosť, že akékoľvek zásahy do životného prostredia sú prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti. V prípade ich porušenia sa za takéto konanie vystavujú postihu.

dav
dav
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Však máme natentočkovaných rôznych kontrolných inštitúcií a úradov na kontroly. Čo robia? Len sa konštatuje, ale nič svetoborné sa nedeje. A prečo aj, keď môže sa dovážať odpad aj cudziny, so súhlasom najvyšších? Musel už niekto odpad odpratať na vlastné náklady a pôdu dať do pôvodného stavu? Zatiaľ o takom niečo nevieme. Zmetie sa to pod koberec, len aby sa nehovorilo, že sme k tomu ľahostajní.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované