back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Mestá na Ukrajine nepustoší zemetrasenie, tornádo, ani iná živelná pohroma, ale Putinova ruská armáda !! – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Z bezpečia domova, alebo pohodlia od kávy z kaviarne na Slovensku sledujúc vojnu na mobile, to nie je ono. Treba byť na mieste a následky bombardovania ruskej armády vnímať pri zbombardovaných a zhorených činžiakoch, alebo dokonca priamo v bytoch, ktoré museli ľudia opustiť, lebo vďaka Vladimirovi Putinovi zostali neobývateľné.

Našou povinnosťou je prinášať fakty. Pravdu. Za to, že fakty pomýlení hlupáci ignorujú, môžu ich rodičia, škola, spoločnosť. A to zmeníme ťažko.  Ale urobíme všetko preto, aby sme to aspoň skúsili…

Do mesiaca na Ukrajinu a aj do týchto oblastí cestujeme znovu. Ak neveríte, máte možnosť pridať sa vidieť na vlastné oči to, čo vďaka okupačnej Ruskej armáde museli na vlastnej koži prežiť aj ľudia, ktorých možno denne  stretáte v obchode, alebo práci. Sprostredkujeme vám rozhovory s ľuďmi, ktorí prišli o všetok majetok a mnohí aj o svojich najbližších. Alebo sa môžete pýtať ľudí priamo na uliciach. Vojna sa dnes už totiž dotýka prakticky každej rodiny.

Niektorí ľudia nadávajú na Ukrajincov. Vadia im.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nie, oni nemôžu za vaše nevydarené životy, za to, že vás podvádza partner či partnerka, a dokonca ani za to, že platíme viac za potraviny, služby, energie či pohonné hmoty.

Sú to ľudia ako my s rozdielom, že nám (zatiaľ) nechýba časť bytu či domu a cez zbombardované múry nám nevidieť do obývačky, kuchyne, detskej izby a neprší nám na knihy v knižnici a hračky našich detí.

Ja som to videl a osobne som hovoril s ľuďmi, ktorí ruských okupantov zažili. Nenechajte si ujsť možnosť dozvedieť sa pravdu, nenechajte sa klamať prokremeľskou propagandou.

Dnes to je už na vás.

A možno len „drobnosť“. Aj počas písania tohto krátkeho článku bol v Kyjeve znovu vyhlásený poplach a na mesto znovu smerujú Ruskou armádou poslané drony naložené  výbušninami. Snáď ich Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelí…

Áno, presne tak. Vladimír Putin posiela Ukrajinským deťom do ich detských izieb bomby. A obdobne tragicky aj tento psychopatický diktátor nakoniec dopadne…

 

Pokračovanie nabudúce…

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Bankomaty tam maju kvalitne…ale vážne, vojna je hrozná, ale strašné veci sa dejú aj inde a keď budeme len vyplakavat aké hrozné veci sa dejú…kedy budeme žiť?

  2. Zaujimave, ze tu murovanu bytovku nikdy neomietli. To muselo stat majland to vykurit v zime.

  3. Tak Majko si bol poplackat na Ukrajine? 🙂 Ze si neuronil slzu aj za Irak, Sýriu a Afganistan. Majko, Ty si dokonalý príklad toho, že človek môže precestovať svet aj 10 krát a aj tak budeš vedieť o geopolitike a procesoch za oponou vediet úplne hovno, pretože Tvoj „rozhľad“ začína v denníku N a konci za dverami Tvojho domu, Ty „novinár“. Tak si plackaj na tej Ukrajine teda, doma nikomu nechýbas.

  4. Pán Majko myslím, že všetci chápeme a uvedomujeme si utrpenie týchto ľudí. Ale pýtam sa Vás, prečo ste nepísali podobné srdcervúce články a nepridávali fotky zničených miest aj v prípade ne-ruských konfliktov? Mám známych zo Srbska, bývali neďaleko Vojvodiny a predstavte si, že americké humánne bombardovanie nemalo s humánnosťou absolútne nič spoločné. Zdevastované prevažne civilné ciele. Rovnako aj v Iraku, videli sme zábery zo Sýrie, z Líbye, Afganistánu, viedli a vedú sa konflikty v Etiópii, nedávno bol konflikt medzi Arménskom a Azerbajdžanom, v Sudáne je zúrivá občianska vojna, lenže nič z toho nedostáva mediálny priestor ako Ukrajina. Pýtam sa prečo? Prečo dokážete odsúdiť Putina, Rusko, Rusov, ale nedokážete byť ani vy ani žiadny iný slovenský novinár kritický voči konfliktom odštartovanými záp. veľmocami? Vyvoláva to otázky o objektívnosti článkov, pretože vojna je zlá, trpia v nej najmä civilisti ale treba byť spravodlivý a objektívny. Nemôžem chcieť trestať Putina, ak nedokážem odsúdiť Busha. Obaja spáchali rovnaké svinstvo – invázia do krajiny bez akejkoľvek provokácie, základy invázie položené na klamstve, zničená infraštruktúra krajiny, zabité tisíce civilistov a nič z toho OSN nikdy neschválila. Zamyslite sa nad tým. Inak súhlasím, vojna by mala skončiť čo najskôr. Každý zabitý vojak, civilista, zničený dom sú tragédie obrovského rozsahu ako na ukrajinskej tak ruskej strane. Politikov zalezených v bunkroch sa konflikty nikdy nedotknú. Nanešťastie.

  5. To ma zakazane, budaj mu zakazal davat prispevky zo srbska,lybie,afganistanu,moze kopat len do ruska.U majka objektivitu nehladaj ta nikdy nebola.

  6. PreMajko-cestovatel 29. júla 2023, 20:31 .
    Keď sa hovorí o ľudskej hlúposti, každý človek myslí vždy len na tých druhých

  7. To, čo sa deje u našich susedov nejde obhájiť tým, že niečo podobné sa v minulosti dialo niekde inde na svete. Napíšte teda oficiálny „dopis“ pánu Bidenovi, Sorosovi, či pani Čaputovej, aby zastavili tú krvavú vojnu, lebo oni za to môžu, mi zme chcimirovci. Poďme vykrikovať na námestie, veď je nás viac.
    🤣

  8. Henten s tou Sýriou a Afganistanom tu diskutuje sám so sebou, to je diagnóza. Akurát zabudol, že aj Rusi ich bombardovali, či to nezapadá do tvojej teórie? Hlavne že ty si rozhľadený Obyvatel, ty ani nemáš potuchu kde tá Sýria je, aká je tam chudoba aj vďaka ruskému bombardovaniu. Ale keď sem náhodou zablúdi odtiaľ utečenec, tak vykrikuješ prvý. Zober si odtiaľ nejakú rodinu domov, ubytuj ich u seba, keď tak nariekaš, sprav niečo pre nich. Si chorý, viacerí ti odporúčajú liečbu, neublíž prosím ťa niekomu v tvojom okolí, alebo si už ublížil?

  9. 30. júla 2023, 7:23
    Ako čítam, tak čítam, ale on tam nič neobhajuje. Len mám pocit, že vám uvedomelým už prekáža fakt, že chce niekto spravodlivosť. Píšeš, že čo sa deje u susedov nemožno obhájiť tým čo sa robilo inde. Fajn, ale nehrajte to na čo bolo to bolo, už je zabudnuté, odpustené, lebo amérika ale teraz treba trestať Rusko za všetko aj zato čo sa 20 rokov u iných prehliadalo. S takýmto postojom choďte do péčka.

  10. Pán Majko dva roky tu kraľovali články o covide,teraz už rok a pol iba o ukrajine. Čo sa chystá nového na oblbovanie ovčanov ?

  11. Ja neviem či ste tak mladí ze si nepamätáte alebo len nechcete pamätát ale jak Juhoslávia tak aj Irak atď boli v médiách denno denne….chcieť teraz čítať o amerických, čínskych, švédskych, pruskych, osmanskych, grécko-trojskych vojnách nie je nič iné ako odpútavanie pozornosti od toho čo sa deje aktuálne v susednom štáte…a mám pre vás dobrú správu, nemusíte čítať tieto fotoreportaze ak vás to tak rozčuľuje…kľudne si môžete dohladat staršie vojny a spomínať…všetkého je v archívoch hromada..

  12. Ratafak,pamätáme veľmi dobre,práve že nebolo,práve,že hystéria,ktorá teraz panuje,dávanie kolektívnej viny,diskriminácia športovcov,umelcov,premenovanie potravín,ulíc,dokonca negovania klasikov ,no proste všetko,sankcie až do seba zničenia atď.Znicene štáty,úplná deštrukcia Iraku,štátne prevraty,úplná deštrukcia Lybie,odtrhnutie Kosova,Odkedy máme emigráciu v Európe v takej miere?O čo tu ide? O slobodu,o demokraciu? Aku tu Ukrajinskú? Panebože veď to vidí už aj slepý,Ako vznikol Islamský štát? Ktorý má na svedomí inakšie zločiny,a oni sa postavia,a moralizuju! A ty s nimi.Nech si spraví Rusko základňu na Kube,no to bude sranda.

  13. Anonym 30. júla 2023, 11:02…takže ti nevadia tie články ale reakcia západu?…Už sme si to vysvetľovali veľa krát…Putinovi sa za tých vyše 20 rokov prepieklo toľko veci ako nikomu inému…dlhé roky sa správa vyslovene nepriateľský, nedodrzuje zmluvy, zapríčinil najväčší konflikt v európe od druhej svetovej, otvorene sa vyhráža atomovkami atď …tomu zodpovedá aj reakcia západu…ak by sme nič nerobili a Putin zaútočí rad radom na ďalšie štáty tak takí ako ty budete ako prvý vyčítať západným politikom že nič nepodnikli a len sa prizerali…

  14. Nie iné planéty nespominali, ale nápady zaútočiť na západné štáty či Polsko atomovkou sa občas v štátnej ruskej televízií objavia…máme to ignorovať?

  15. Prestaň už, prosím ťa, plašiť tým, že Rusko zaútočí aj na iné štáty. Tie iné štáty nie sú v postavení, v akej bola a je Ukrajina.

  16. Šak ale to nehovorím ja…to hovoria sami rusi vo svojej štátnej televízií…aj Moldavsko či Gruzínsko sú v inom postavení?

  17. Dezolatom ked padne na dom ruska raketa budu spokojni.

    Dezolat povie svojej rodine ze ved rusi maju moralne pravo znicit nas dom, lebo ved USA v Iraku a ták. Bla bla…

  18. Spomínaš Moldavsko, Gruzínsko. A teraz daj dôvod, prečo by mali napadnúť Slovensko, Česko… my sme v NATO. Sme v inej pozícii ako Moldavsko a Gruzínsko.

  19. Vladolf, ty a tebe podobní tu pravidelne plašia tým, že Rusi napadnú aj iné štáty. Ja tvrdím, že nie. Aspoň nie tie v NATO. A potom napíšeš, že podľa dezolátov majú Rusi právo zničiť náš dom. Nemáš to pomýlené? Veď to ty píšeš, že nás Rusi napadnú takto to právo Rusov prezentuješ práve ty.

  20. Ked si to zaostaly rusky lud bude zelat tak ano.
    Ved nepocuvas vyroky svojho fuhrera z Moskvy? Sam tvrdi ze su vo vojne s NATO. Vyhrazaju sa nam jadrovymi zbranami a ty bagatelizujes.

    Takze stojim si za tym ze dezolati, brat za brata, a iny frajeri z uradu prace budu radi ked im zbombarduju domy ved USA v Iraku a bla bla bla

  21. Aha, takže ak napíšem, že Rusi nás nenapadnú, tak führera mám v Moskve? Dobrá logika. S Ratafakom sa aspoň dá debatovať, s tebou ťažko. Zvlášť, keď mi vkladas do úst niečo, čo som nenapísal.

  22. Vladolfa netreba brat vazne,je uznany za vadneho,vzdy ked ho pustia z liecebne na priepustku tak cca po dvoch tyzdnoch tak tu vypisuje bludy a kazdy je podla neho fasista, dezolat,je chudacisko postihnuty,netreba mu nadavat.

  23. Ešte raz ti píšem že to nie ja hovorím ale o jadrovými útoku hovoria priamo v štátnej ruskej televízií…
    Čo sa týka NATO, tak je síce pekné že sa na neho spoliehas ale stačí jedna správna vlastenecka a proruska vláda a sme vonku…

  24. Ratafak, je zaujímavé a často sa to tu prezentuje, že Putinovi veria len dezoláti. A zrazu ti veríš tomu čo sa prezentuje v ruskej televízii? Áno, videl som zopár tých videí a jednoducho im neverím, že by to boli schopní urobiť.

  25. To že či tomu verím alebo neverím je úplne jedno….takéto vyhrážky nemôžeš brať na ľahkú váhu…ešte raz: putinov režim sa roky správa nepriateľský: anexie, vojny, vrbetice, lietadlo s holandami, vyhrážky….jednoducho nemôžeš predsa podporovať štát ktorý ti roky robí toto…čo sa ma na to všetko západ iba pozerať a čakať čo starého napadne nabudúce?…myslím že to Putinovi tolerovali dlhé roky…proste teraz to prehnal a preto aj taká reakcia…

  26. Ratafak,a predstav si,že ja tomu jadrovému útoku verím.A prečo,lebo budete toľko provokovať,toľko si presadzovať svoje,toľko vyzbrojovať Ukrajinu,až to ozaj rupne.A potom nám bude všetkým jedno,kto je dezolat,kto agresor,ako začal.A toto vy nechcete jednoducho pochopiť.Teraz je na všetko neskoro,vy si myslíte,že Rusko stiahne chvost,a nechá ísť Ukrajinu do NATO.? Táto vojna nebude mať víťaza,a väčšie zbrojenie a väčšia eskalácia,to len urýchľuje.Sme v riti,tak či tak.Je úplne jedno,kto koho kam vytlačí,alebo zatlačí.Hovoria to všetci táto vojna nebude mať víťaza.Len porazených.Rozumies aspoň trochu? Toto všetko riskujeme,lebo jadrová moc sa poraziť NEDA.USA,dosiahla všetko čo chcela,nesmierne zisky,oslabenie Ruska,bez straty jedného vojaka,Európa je absolútne odkázaná na drahe nerastné suroviny z USA,ešte aj ropovod a plynovod zničili,čo to tu vy stále trepete o nejakej slobode a demokracii.Ja nechcem žiť v jaskyni,len kvôli korupčnej Ukrajine a korupčnej Rusku.Lebo tam to smeruje.

  27. Ale ty stale beres do uvahy ze v Rusku sa situacia nezmeni. A Putin tu bude. To jeho idrologia nezachrani ze tam umieraju statisice Rusov kvoli jeho egu.

    NIKTO ich neprovokuje iba idu podla dohovoru OSN vramci pomoci napadnutej krajine.

  28. Ale ja s tebou aj v niečom súhlasím…vojny sú pruser a konkrétne pri tejto budeme hľadať víťaza ťažko…ale nemôžeme predsa ustupovať veľmoci len za to že ma atomovky…keby mu toto prešlo tak za pár rokov si toto začnú dovolovat všetky jadrové veľmoci, lebo uvidia že to je možné…

  29. Anonym 30. júla 2023, 14:08 – skuste si precitat napr. moj clanok publikovany kratko pred 24. februarom 2022, teda len niekolko dni pred otvorenym vojenskym utokom Ruskej armady na Ukrajinu.
    A zamerajte sa na diskusiu pod clankom.

    http://www.seredonline.sk/2022/01/23/su-hry-pri-ktorych-vitazov-niet-su-len-porazeni/

    Alebo tento moj starsi clanok,v ktorom pred rokmi popisujem, na co sa spinavy, zakerny a bezcharakterny Rusak chysta.
    Aj tam je diskusia zaujimava…

    Taky „Heno“, „Cubirka“, aleaj vsetkym dobre znamy antivaxer a milovnik Sava „Obyvatel“ sa v komentaroch ukazali ako „znalci“ a ZIAL onedlho FAKTY, ktore som predpokladal odmietali a mna zosmiesnovali.

    Ale ved si to pozrite osobne a rozmyslajte – pisalsom to prakticky rok pred okupaciou Ruska.

    http://www.seredonline.sk/2021/04/07/novorusija-niekolko-rokov-dozadu-sme-netusili-o-com-je-rec-ze-by-onedlho-realita/

    Dalsi clanok o Podnestersku a mojich predpokladoch, ze vojna je za dverami…

    http://www.seredonline.sk/2021/04/06/tiraspol-podnestersko-statik-ktory-uznali-len-rusi/

    A pre rozmyslajucu cast verejnosti tento clanok, kde si aj manzelka uvedomila, co je vojna…

    http://www.seredonline.sk/2022/01/25/vojak-vracajuci-sa-z-frontu-si-klakol-a-prihovoril-sa-nam-a-ja-som-pochopila-co-je-vojna/

    A nasledne rozhovor s nou v casopise Zivot:

    http://www.seredonline.sk/2022/02/09/modlil-sa-aby-prezil-osobny-pribeh-o-kontakte-s-vojnou-na-ukrajine/

    A diskusia pod statusom Ivana Simka? Skopirujem len prispevok takeho origos dezolata „Jojca“ :

    „simko netrep, mam znamych v chersone aj mykolajive a tvrdia ze to je vymysel usa cela vojna, jediny kto chce utocit a vrazdit je usa ako vzdy!“

    … A o par dni Voloda stredovekym stylom vstupil na Ukrajinu. Spomenie si hrdina Jojco na svoje dristy?

    Citajte tu:

    http://www.seredonline.sk/2022/02/15/ak-mi-neustupite-tak-bude-vojna-a-sposobite-ju-vy/

    Mozno by nateraz stacilo. Aj ked, treba vobec nieco pisat?

    Ved tie prokremelske prasata aj tak maju vygumovany mozog a skoda sa nimi zaoberat…

  30. Keď novinárov platia sprostredkovane z USA, tak samozrejme, že nebudú písať o vpádoch a ničení americkej armády v krajinách po celom svete. To teraz nie je podstatné. Akurát, že takých rozbitých domov je v Srbsku ešte teraz stále neúrekom. Stačilo mi, čo mi ukazoval kolega Srb, a aké neskutočné strachy prežívali. Ale vtedy boli naši novinári v pohode, žiadna hystéria za obete Juhoslávie sa nekonala.

  31. Dohovor OSN v ramci pomoci napadnutej krajine. To je aky dohovor? Mozes byt konkretnejsi, ked pre teba ten dohovor justifikuje dodavky zbrani do konfliktu, ktory sa nas netyka? Nemame ziadnu spojenecku zmluvu ani s Ruskom, ani s Ukrajinou. Mozes mi napisat, prosim, nazov toho dohovoru? Rad by som si ho precital.

  32. Ratafak,ty blcha slovenska,ty nebudes ustupovat velmoci?.a uz sme doma.Ustupovali sme aj inym velmociam,a to boli historicky suverenne staty,ktore museli trpiet agresii.Toto su este pozostalosti komunistickej ery,ved to bol v historii,ci kniezacej,alebo carskej,alebo komunistickej vzdy jeden nejakym sposobom jeden celok.Konflikt zacal len na zaklade ci Ruskych,alebo Ukrajinskych oligarchov.Cely svet sa sklada teraz na Ukrajinu,aby bolo estw viac miliardarov na oboch stranach.Co myslis,kam idu tie peniaze?Stacilo .

  33. Ratafak, píšeš, že nemôžeme ustupovať Rusom. Ako vôbec môžeš toto napísať, my sme vo vojne? Vojna je na Ukrajine, napadli ju Rusi a ty napíšeš, že niekomu nemôžeme ustupovať. Úplne bezpredmetné konštatovanie alebo sme my jednou zo strán, ktorá je vo vojne? Drbe sa Rusko s Ukrajinou a my (Slovensko) nemôžeme ustupovať? Načo toľká manipulácia?

  34. By ma zaujímalo koľko obdivovateľov Ruska sa tam aj presťahovalo. Pevne verím, že drvivá väčšina rusofilov v Rusku nikdy nebola a za celý svoj život to obdivované Rusko ani nenavštívi. Zato na západ sa hrnie takmer každý. Čím to je, že sú práve Slováci tak falošní. Na jednej stránke nadávajú na západ a velebia Rusko no na druhej do Ruska ani za svet ale na západ za zárobkami, dovolenkou či štúdiom takmer všetci.
    Inak tu už dobre ľuďom prepína. Keď nie je niekto schopný identifikovať agresora (okupanta), keď niekto za všetky svoje problémy a za svoju neschopnosť viní Ukrajincov a dokonca im podaktorí závidíte že museli utiecť pred bombardovaním a v hostiteľskej krajine im vláda poskytne pomoc, tak dotyčný má evidentne vážny problém. Zamyslite sa či by ste chceli byť v koži toho Ukrajinca ktorý s igelitkami a malými deťmi na rukách utekal pred bombardovaním. Možno ste si aj z týchto záberov všimli, že nie všetci na tej Ukrajine sa vyvážali na drahých autách.

  35. Rusi s igelitkami a detmi pred bombardovanim utekat nemusia? To je co za argument? Selektivna empatia?

  36. Pre Martin,ty si tiez taky z mudrejsich,koho nazyvas rusofilom,je to pre teba a tebe podobnych tak tazko pochopit,ze tu nikdo nikoho nevelebi?.Je to ozaj take tazke,a ze sa jedna o nas o Slovakov a nie o Rusov,alebo Ukrajincov,alebo nebodaj o USA.Co to tu trepes vlastne za sprostosti.Co to tu porovnavas?Hlavne,ze utekaju pred vojnou,ale potom tam chodia na dovolenky.A Tych obyvatelov z Donbasu a z Luhanska ti nie je a nebolo luto?ked uz u nich zuri vojna 8 rokov?

  37. Vulgarizovanie oponenta nepridava na presvedcivosti. Skor naopak. Pises, ze rus sa vyhraza celemu zapadu jadrovou vojnou. To nie je pravda. Ruska federacia, ako kazda dalsia z celkovo 8 resp. 9 (Izrael vlastnictvo jadrovych zbrani oficialne nepriznava) jadrovych mocnosti, ma pouzitie jadrovych zbrani definovane v oficialnej bezpecnostnej strategii statu. A v tej ruskej stoji, ze jadrove zbrane budu pouzite v pripade ohrozenia teritoria Ruskej federacie. Pocas studenej vojny si NATO vyhradzovalo napriklad pravo prveho jadroveho utoku, keby sa konvencna vojna vyvijala v ich neprospech. Ostrakizovat Rusko kvoli jadrovym zbraniam je cancell culture v cistej rusofobnej podobe.

  38. Martin 30. júla 2023, 16:29
    A presne v tomto je vidno obrovský rozdiel jak u novinárov, tak u politikov. Skoro všetci sa zhodli, že agresor je Rus. Ok, sedí. Len škoda, že neboli takí jednoznační aj v prípade minulých konfliktov keď páni novinári pekne držali huby a šúchali s nohami. A agresor obišiel bez sankcií a vyvodenia zodpovednosti. Ale podľa vás je to asi v poriadku.

  39. pre Miloš Majko
    Miloš a o čom sú všetky články? Zlí Rusi, zlé Rusko, zlý Putin. Škoda, že si nebol rovnako kritický aj pri konfliktoch kde jednou zo strán nebolo Rusko. Ale to už u slovenských novinárov berieme, že objektivita a nestrannosť permanentne chýbajú. Rusko za aktuálny konflikt trestané je. Ale tváriť sa, že spomínať konflikty, z relatívne nedávnych rokov a chcieť aby aj v týchto prípadoch bola voči agresorovi vyvodená zodpovednosť, je niečo smiešne alebo váš obľúbený ačohentizmus, je obyčajné farizejstvo. Alebo zbabelosť.

  40. Aha ako Rusofil klame zas.
    Ano Rusko sa vyhraza jadrovymi zbranami kazdemu a neustale. To povedal v prihovore hajzel ked napadli Ukrajinu.
    Potom to opakuje stale a alkoholik Medvedev tiez .
    Aj Solovjev v diskusiach ktore su v ruskej statnej televizii (cenzurovana cez roskomnadzor od r.2014)

    Keby si pravy a hrdy Slovak tak by si mal mat na to iny nazor ako to zlahcovat.
    Teraz aj podobny magor ako ty : pan Danko zlahcuje slova Orbana o odtrhnutom uzemi velkeho Madarska

  41. Este k tomu zostrelenemu malajzijskemu lietadlu, co sa vycita Rusom. Civilne lietadlo zostrelili aj Americania aj Ukrajinci. Konkretne v oktobri 2001 bolo nad Ciernym morom zostrelene civilne lietadlo Tu-154 Siberia airlines s cca 200 ludmi na palube na trase z Tel Avivu do Novosibirska. Lietadlo bolo zostrelene raketou S-200 ukrajinskej protivzdusnej obrany. Ukrajina prevzala zodpovednost za tuto tragediu a pozostalym (vacsinou obcania Izraela) vyplatili odskodnenie v sume 15 milionov USD. Nielen Rusi zostreluju civilne lietadla.

  42. Aká kritika už len bola počas bombardovania Juhoslávie, keď naša oficiálna politická orientácia bola na strane NATO a SR podporovala bombardovanie?

  43. Priznam sa, ze vo mne vyzvy moderatora ruskej televizie nejake velke obavy nevzbudzuju. Novinari toho narozpravaju. Pre mna je dolezite vyhlasenie prezidenta Putina, ktory povedal, ze pouzitie jadrovych zbrani v kontexte konfliktu na Ukrajine nedava zmysel politicky ani vojensky. To je racionalne zhodnotenie situacie. V tom s nim suhlasim. Jadrove zbrane maju za ulohu nepriatela odstrasit. V skutocnom boji tuto hrozostrasnu zbran zatial pouzila len jedna krajina. Opakovane. Boli to USA. Je to pravda, ci to nie je pravda?

  44. Anonym 30. júla 2023, 22:01….prečo ich teda dal uviesť do pohotovosti?…prečo o nich pravidelne rozpráva aj medvedev?

  45. Tak pomýlený moderátor v ruskej televízii hádam nebude rozhodovať o použití jadrových zbraní. Bu bu bu splnené

  46. Rusi svojimi jadrovymi zbranami ostatne krajiny zastrasuju, aby mali volne ruky na Ukrajine. Aby mali istotu, ze sa im do toho nikto nebude montovat. Zatial im to vychadza. Maju 5,500 jadrovych hlavic. Ukrajina si to musi odtrpiet sama. Zastrasenie je jednou z uloh jadrovych zbrani. Preto uvedenie jadrovych sil do pohotovosti, preto silacke vyhlasenia Medvedeva. Obavy z takychto verejne oznamovanych krokov nemam. To su vyhlasenia urcene pre amaterske publikum. Z coho obavy mam su kroky, o ktorych nas jedna ci druha strana neinformuju. Napriklad o tom, co za posledne mesiace Rusi vynasaju na orbit, ked tam z Plesecka nieco startuje v poslednom case pomalu kazde dva tyzdne…

  47. Zakladnou ulohou jadrovych zbrani je odstrasenie pripadneho jadroveho utoku. Jadrove zbrane mozu byt pouzite za extremnych podmienok aj na ochranu zivotne dolezitych zaujmov USA a nasich spojencov ci partnerov.

    Toto hovori o pouziti jadrovych zbrani bezpecnostna strategia USA. Ako vidis, nie je tam uvedene, ze ich pouziju len ako zbran odvety. Aj USA si vyhradzuju pravo prveho pouzitia, ked sa budu citit ohrozeni. To iste, co Rusi.

    Su to jadrove mocnosti. Oni sa medzi sebou uz nejako dohodnu. A my nejadrovi ich musime pocuvat. Inak sranda, ze z clenskych krajin EU ma jadrove zbrane len Francuzsko.

  48. Anonym 22:49, no keď si to tak presvedčivo zhodnotil…. Ľudia,môžte pokojne spávať,majster vám to garantuje,a aj Ratafak

  49. no, oni vlastne len tak zastrašujú ale oni to tak nemyslia…takže to je v pohode…:-D

  50. Ked na teba niekto mieri zbranou v tmavej ulicke,… jasne je to pohodka on len si tak trosku zastrasuje…., asi som ho vyprovokoval drahymi hodinkami na ruke.

  51. Ide o to, ci mas zbran aj ty. To je dost urcujuce pre to, co v tej situacii urobis. Ci aj ty mozes tasit svoju zbran a povedat agresorovi, nech si da pohov. Alebo tu zbran nemas a nechas sa vyhecovat okolostojacimi, aby si sa proti tej zbrani rozbehol s holymi rukami. O tie hodinky prides. O tom rozhoduje on. On ma zbran. Co mozes ovplyvnit ty je, ci budes bez hodiniek zivy alebo mrtvy. Ak teda pokracujeme v tom obraznom prirovnani. Su mozne dva konce. Hodinky, ked si neozbrojeny, budes musiet ozeliet. Je na tebe, ci chces kvoli hodinkam aj zomriet.

  52. Anonym 31. júla 2023, 11:06 – celkom faj prirovnanie. Povedal by som,ze take pochopitelne aj pre jednoduchsieho citatela.

    Mozeme pokracovat.

    Ak chudak s hodinkami nema adekvatnu zbran, okolostojaci namiesto hecovania maju moznost pomoct. Postavit sa agresorovi, ktoremu sa nechce pracovat a narovnake hodinky si zarobit peniaze. Mozu sa zapojit, ale tiez mozu zbran napadnutemu podat, aby sa obranil.

    Ked sa tak stane, agresor bude vidiet, ze proti viacerym ani silou nezmoze nic. Ked sa napadnuty ubrani,zostanu mu hodinky a ostatnym nebude hrozit dalsia agresia, lebo samotny agresor bude zrazu slaby.

    Ak sa okolostojaci budu len prizerat, agresor bez prace dostane hodinky, ale aj dalsie od prizerajucich sa, lebo jeho sila a arogancia bude stupat.

    Je moznost vyberu…

  53. Okej ked chces personifikovat cloveka ako krajinu.
    A kedze kazda krajina ma obranu tak aj ta pomyselna osoba bude tiez ozbrojena teda povedzme policajt… a presne vie co mas v takej situacii robit a ze je jeho ulohou zneskodnit hrozbu.

    Nemusia ho burcovat okoloiduci :))

  54. no alebo ešte možu okolostojaci na napadnutého kričať aby nepredlžoval konflikt a s agresorom sa dohodol (teda v praxi odovzdal tie hodinky)….konflikt nikoho nebaví a hodinky agresora určite uspokoja a už bude do konca života dobrý, tak ako to u agresorov býva…jedine že by nebolo…

  55. Problemom medzinarodnej geopolitiky je, ze, na rozdiel od vnutrostatnej politiky, na medzinarodnej scene neexistuje ziadna vseobecne akceptovana pravo vynucujuca autorita. U nas mame riadne schvaleny trestny zakonnik, podla neho rozhoduju sudya rozhodnutie sudov vynucuje policia a spolocnost to akceptuje ako spravne a spravodlive.

    V medzinarodnej politike vsak rozhoduje pravo silnejsieho. Nic ine.Tam tazko operovat pojmami ako moralka a spravodlivost. Na papieri ma na spravodlive riesenie medzinarodnych sporov dozerat Bezpecnostna rada OSN. V praxi to vsak nefunguje. Ani nemoze, ked medzi jej stalymi clenmi su aj USA, aj Rusko, aj Cina. Ved oni su ti, co medzi sebou bojuju 🙂 a na prijatie rezolucie a realizaciu pripadnych krokov priamo v terene je potrebna ich zhoda. To je oxymoron.

    Tou zbranou som v tom primere myslel jadrove zbrane, pretoze tie Rusko ma a Ukrajina nie.

  56. A pamatas si ako sa v
    Cina vyjadrila ak by boli pouzite jadrove zbrane? Vo vojne?

    Dovzdelaj sa , toto je velmi dolezite

  57. Ano alternativou by bolo uplne odzbrojenie jadrovymi zbranami. Myslis ze diktator by to povolil?
    A preco rozmiestnil jadrove zbrane v Bielorusku? Lebo je Putin zodpovedny?

    Ci kto tu prilieva olej do ohna a kde su chcem-mierovci ??

  58. Uplne odzbrojenie by museli, predpokladam, odsuhlasit vsetky jadrove mocnosti, t.j. Rusko, USA, Francuzsko, Velka Britania, Cina, India, Pakistan, Severna Korea, Izrael, onedlho Iran. Len rozhodnutie Ruska by na to nestacilo.

    Takticke jadrove zbrane v Bielorusku su, podla mna, vystraha Polsku, aby sa drzali stranou. A ci to je zodpovedne? Voci obyvatelom Bieloruska a Ruska ano. Voci obyvatelom Slovenska? Bez dopadu na nas, podla mna. Ci maju Rusi takticke jadrove zbrane aj v Bielorusku alebo nie, na bezpecnost Slovenska to vplyv nema. Stale su ruske a pod ruskou kontrolou. V Bielorusku nie su viac ani menej nebezpecne.

  59. Dakujem za odpoveď, sam si priznal že ich tám má diktátor na jadrové vydieranie a zastrašovanie.

    Potom to že sa nás to netýka ako krajinu NATO , môže povedať iba hlupák. Samozrejme ľudia tvojho razenia by boli najradšj aby si nás podelil putin s Orbanom po odchode z NATO. ale to už je na inu debatu.

    A samozrejme rádioaktivita ak to tam opice hodia bude aj v Bielorusku a Rusku, Takže je to zodpovedné voči ruským občanom ?nie…

  60. Anonym 31. júla 2023, 12:41…včera ked som napísal že rus sa vyhráža jadrovými zbraňami tak si napísal že to nie je pravda…medzitým si už minimálne 2 pripustil že to tak je…všímaš si to? – tvoje slová:
    „Rusi svojimi jadrovymi zbranami ostatne krajiny zastrasuju, aby mali volne ruky na Ukrajine.“
    „Takticke jadrove zbrane v Bielorusku su, podla mna, vystraha Polsku, aby sa drzali stranou.“
    aj keď sa to snažíš zakaždým bagatelizovať a píšeš že to vlastne nie je nebezpené, tak presne toto rynčanie jadrovými zbraňami je jeden z bodov prečo západ pozerá na Rusko ako na nebezpečie (aj ked ty myslíš že to je v pohode)…a je to iba jeden z jeho mnohých nepriatelských prejavov…

  61. Majko,a iní,to porovnanie neobstojí,pretože sa tu nejedná o to,či dotyčný odovzdá svoje hodinky,ale o to ,že keď neodovzda,lebo ma aj on zbraň,zahynie k vôli hodinkám celá ulica,alebo dokonca celé mesto.Su to bratia,a celé stáročia boli spolu,tak nech sa dohodnú,či sa k vôli hodinkám oplatí zničiť celú spoločnosť.Prikladov máme z histórie dosť.

  62. Ratafak,je teda nenormálne, ako ty rozmýšľaš.Takze,teraz sa nás všetkých snažíš presvedčiť,že Rusko vyhrozuju jadrovými zbraňami.Ano,tak prečo im neveríš,a rozduchavas a rozduchavas.Kedy si myslíš,že ich použijú.?

  63. píšem o tom čo vysielajú v ruskej štátnej televízií a komentujem to čo robí či vyhlasuje Putin a Medvedev…(uviedol jadrové zbrane do pohotovosti, previezol nejaké do Bieloruska)….čo je to iné ak nie vyhrážanie – zastrašovanie?….a včera zase:
    https://hnonline.sk/svet/96096661-ak-uspeje-ukrajinska-protiofenziva-musime-pouzit-jadrovu-zbran-vyhlasil-medvedev
    ved aj tuto kolega anonym to priznal, že rusi zastrašujú polsko a ostatné krajiny….

  64. Ja ti odpisem za seba :
    1- Rusko zastrasuje, sam si priznal
    2- Verit Rusku? tus a aj diplmoati zhoduju ze dohoda s Ruskom nema hodnotu ani papiera na ktorom je napisana dohoda.

    Nezautocia (mozno) z dovodov :
    Cina im to nedovoli, (aspon podla vyhlaseni)
    Nebude mat podporu z vnutra na taky krok
    Zastrasuje ale sam nevie v akom stadiu rozkladu su zbrane

    Zautoci (mozno)
    1-Z dovodov klesajucej popularity a slabosti voci Wagnerovcom. (zjednat si strateny respekt)
    2- Dojde im ludske maso na fronte aj konvencne zbrane
    3- Kvoli egu diktátorskeho rezmu , mysliac size nedojde k reakcii

    Ber to tak ze je to diktatura kde ludsky zivot nic neznamena a Putin si vie dovolit aj extremy co v demokracii sa neda.

  65. Do Bieloruska boli prevezene takticke jadrove zbrane. Tie maju mensiu destruktivnu silu. Su urcene na pouzitie na bojisku, kde sa v blizkosti nachadzaju aj vlastne jednotky.

    Ratafak, nebavime sa o tom, kolko je povedzme 2+2. Tam je len jedna spravna odpoved. Bavime sa o tom, ze podla teba mame Rusko povazovat za nepriatelsky stat, pretoze, okrem ineho, zostrelili civilne lietadlo a vyhrazaju sa svojimi jadrovymi zbranami.

    No a ja si to, co vidim, vyhodnocujem tak, ze zostrelenie civilneho lietadla sa „podarilo“ uz aj Americanom aj Ukrajincom (ruske civilne lietadlo nad Ciernym morom) a ze pravidla pouzitia jadrovych zbrani (tzv. rule of engagement) zo strany Ruskej federacie je v podstate identicke ako zo strany USA. Nevidim v tom rozdiel, z mojho pohladu obyvatela Slovenska. A to najma preto, ze konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou dovod na pouzitie jadrovych zbrani nedava. Nepouzili ich Americania ani v Koreji,ani vo Vietname, ani v Granade, ani v Iraku, ani v Afganistane a nepouziju ich ani Rusi na Ukrajine. Moj nazor.

  66. My sme na Ruskom zozname nepriatelských štátov…Rusi nás tam ako Slovensko dali….tak o čom sa chceš ešte baviť?…oni sa ani netaja že sme pre nich nepriateľ, tak ty nám tu teraz vysvetlíš že nie?…alebo že to tak nemysleli?…
    ja sa tu nebavím o tom že či tie zbrane čo majú v Bielorusku zničia iba okres alebo polovicu kontinentu….bavíme sa o tom že zastrašujú…a toto priatelská krajina nerobí….vyhrážanie sa jadrovými zbraňami (a je naozaj fuk či sú taktické alebo strategické) je jednoducho akt nepriatelstva….ak ťa ešte aj zaradia na svoj zoznam nepriatelských krajín tak už asi naozaj sa nie je o čom baviť…nie?

  67. Toľko jednostrannej propagandy, ako v týchto tzv, neZÁVISLÝCH novinách, som nezažil ani koncom 50 r. v denníkoch Pravda, Rude Právo. Ak niekto šíri nejakú pre seba výhodnú ideológiu, potom sa nemá čo čudovať, že mnohí ľudia s inými názormi a s iným videním sveta, na čo majú nesporné právo, ho začnú odmietať a ak to nepomôže, nenávidieť. Ak si niekto myslí, že iba on má právo na jediný možný výklad udalostí a javov v spoločnosti, potom to znamená, že sa z neho stáva bezohľadný arogantný a bezcitný sebec. Potom nech sa nečuduje, že jeho aktivity – na poli mocenskej a ideologickej propagandy, vyvolávajú reakcie. V praxi ide o tretí Newtonov zákon, o ktorom sme sa učili už tuším na OSŠ. Zákon akcie a reakcie. Žiaľ, súčasný tzv, neDEMOKRATY ani ten nerešpektujú, sú predsa viac ako samotný Newton. Rád to zopakujem: „Dva hmotné body na seba pôsobia rovnako veľkými silami opačného smeru, ktoré súčasne vznikajú a súčasne zanikajú“. Čím silnejšej ideologickej masáži podrobujete ľudí, tým ostrejšie reakcie z ich strany môžete logicky očakávať.

  68. Baviť sa s Ratafakom je to isté,ako sa baviť s nejakou mašinou z nejakého callcentra.Ked sa Rusi vyhražaju s jadrovými zbraňami,tak im treba verit.A brat to vážne!!! A nie ešte viacej,a ešte viacej a stíhačky a rakety a tak ďalej.

  69. Celé je to o tom, že niektorí neveria, že nás Rusko napadne a tí druhí ich presviedčajú, že nás napadne. Jednoducho ťa presviedčajú, že musíš tomu veriť. Zvláštna debata.

  70. Spomenute bolo že Rusom nevieš veriť to je vec dokazana preto treba brat vyhrážky do úvahy a zodpovedne.

    A ten tam nadomnou co nema moralny kompas a tvari sa ze nevie ake su ludske hodnoty a ze sme masirovany zapadnou propagandou nech sa spamata.

    Staci si uvedomit uroven slobody a tolerancie u nas a v RUsku.
    a hned ti je jasne ze len tu si mozes prdiet rozne aj dementne nazory beztrestne

    Ty sa stazujes na nasu „propagandu“ a „neslobodu“.
    to ja sa stazujem ze proti vam kolabornatom a klamarom a škodnej nezasiahnu a ja Vas musim trpieť.

  71. Anonym 31. júla 2023, 14:27…ja by som definoval malinko inak: ak je nejaký štát ktorý má pravidelný problém so svojími susedmi, dá ťa na nepriatelskú listinu, zastrašuje atomovkami (aj keď iba taktickými) tak je jednoducho lepšie mať sa na pozore a ideálne s nim nesusediť – vtedy rapidne klesá šanca na napadnutie alebo aspon získaš vačší čas na reakciu, ako keď ho máš hned na hranici….to je celé…toto je moj názor, ktorý tu v diskusií prezentujem a veriť mu nemusíš…diskusia je o tom že sa dá s rešpektom baviť aj s niekym kto má tie názory iné…

  72. Ano. S nepriatelom je lepsie nesusedit, aby sa ziskal cas na reakciu a bola udrzana takticka hlbka vlastneho uzemia, tzv. tyl. To je logicke uvazovanie. Suhlasim s tebou a aj velmoci takto uvazuju. Preto USA reagovali razantne na pokus vtedy este ZSSR umiestnit jadrove zbrane na Kube v roku 1962 a preto Rusko v roku 2022 zacalo vojnu proti Ukrajine. Aby si jedni ci druhi udrzali svojich nepriatelov co najdalej od seba. Tak, ako uvazujes ty, uvazuju aj oni. Len kazdy zo svojho pohladu.

  73. no, až na to že žiadne jadrové zbrane nikto na ukrajinu priviesť neplánoval a ani keby chcela tak do NATO nemohla (nemala územnú celistvosť)…dneska už vieme že to nebolo o NATO – na Ukrajinu, ktoré nemalo šancu vstupiť Putin zaútočil a naopak na Fínsko, ktoré sa rozhodlo vstúpiť nezautočil….taký malý rozdiel, ale inak súhlas.

  74. ALe ta tvoja logika je uplne nespravna .
    V tomto pripade Rusko kradne uzemie Ukrajine (2014 KRYM
    2022 Doneck Luhansk. )

    AK by tvoje argumenty boli spravne tak by sa nepriblizovali k NATO lebo takto si „akoze svoje“ uzemie priblizuju k NATO

    Ako povedal popredny rusky alkoholik: Hranice Ruska koncia tam kde si Rusko povie

  75. jednoducho ak sa nechce priblížiť NATO k Rusovi, musí sa Rus priblížiť k NATO..

  76. Vies o tom, ze na Ukrajine od roku 2019 plati ustava, ktora zavazuje vsetky politicke strany v parlamente vyvijat kroky smerujuce k clenstvu Ukrajiny v transatlantickych strukturach? Ciel clenstva v NATO je zakotveny v ukrajinskej ustave. Kto na Ukrajine nechce do NATO, ten kona proti ich sucasnej ustave. Ustavnopravne zmeny na Ukrajine, to je nieco, co bude musiet nasledovat po uzatvoreni primeria. A to sa nehnevaj na mna, ze o tej ustave pisem, ak si o tom doteraz nevedel. Nieco s tym bude treba robit. Neviem co. Nie som Ukrajinec ani Rus. Len vidim, ze sa to bude musiet zmenit a menit sa to budepodla toho, kto v tejto vojne vydrzi dlhsie strielat po tom druhom. Kto to bude?

  77. To neviem nejdem to googlit ci je to OK alebo Nie. co maju v ustave…
    Ja sa pytamJe tu Ukrajina a je tu vizia NATO. .. ale aka je ruska alternativna ponuka pre Ukrajinu?

    Ohen ako dar?

  78. Putin ale na Ukrajinu zaútočil už v roku 2014….kým pred tou anexiou podpora členstva v NATO nebola nijak výrazná, tak po anexií vyrazne narástla…a ako píšem vyššie, v takom stave nebolo možné aby Ukrajina bola v NATO a Putin zaútočil, naopak na Fínsko nie…

  79. Je to jednoduché,Ratafak tu vydáva vyhlásenia,a my to máme považovať za hotovú vec,no a načo sa vy vlastne spoliehate? Že sa Rusko každému vyhráža,ale že tomu netreba veriť? ( USA sa nevyhráža,ale hneď koná)To máme ako riskovať? Tie Vaše blbé nepresné a zavádzajúce argumenty! Ešte Vám moji milí nedošlo,že táto vojna sa už neda zastavit,a že sa rutime všetci do katastrofy? Vy tu budete neustále ešte presadzovať nejakú blbu ideológiu západ,alebo východ?Kazetova municia oproti nejakému sľubu,jadrové zbrane na budúce a Zelenskij im sľúbi,že teda on ich nepoužije? Atď? Čím to tých ľudí krmite? Už Vám nikomu nezáleží na Vašich životoch,ani Vašich blízkych?Rusko už neustúpi,a ak má Ukrajina zvíťaziť,tak len za cenu 3.svetovej vojny.A potom chcem vidieť tých Ratafakov a Vladolfov.Ak nezačnú mierové rokovania,tak sme v riti všetci.

  80. Aka je alternativa Ruska? To neviem. Ta ponuka este len pride. O nej sa bude rokovat pred vyhlasenim primeria. Ja by som rad videl dohodu, ze Ukrajina do EU ano, do NATO nie a bez tych styroch oblasti teda a Krymu, ked o ne Rusko tak moc stoji. To by umoznilo obycajnym ludom sa vratit k mierovemu zivotu. Nezmieria sa s tym ukrajinski oligarchovia, ktori na Donbase prisli o majetky. Ale pre obycajnych ludi to bude lepsie. Prechod Krymu spod Ruska pod Ukrajinu v roku 1954 si bezni ludia ani nevsimli. Dovodom bolo, ze sa nemenili vlastnicke vztahy. Nikto vtedy neprisiel o majetky, tak to ani nikomu nejako zvlast nevadilo. Tato vojna je kvoli majetkom,nie kvoli zaujmom obycajnych ludi.

  81. nerozumiem že čo ti vlastne vadí…ja mám názor že Rusko je hrozba ak máš iný tak ok….sám píšeš že sa rútime do katastrofy, že Rusko neústupi atd…a čo ja s tým možem spraviť?..práve že mne na životoch záleží a preto píšem že je dobré si nepriateľa držať čo najďalej….si myslíš že ak zmením názor a začnem si myslieť že Rusko je krásne, dokonalé, múdre a Putin je kámoš a najvačší ochránca slovanov, ktorý by nikomu neskryvil vlasok na hlave tak sa niečo zmení?..mám začať písať tie bludy o genocíde, biolaboratoriach atď…alebo o čo ti ide?….alebo čo teda navrhuješ?….mierové rokovania boli minulý rok (na bieloruských hraniciach), Putin pri nich bombardoval Charkov, keď bol v Kyjeve generálny tajomník OSN (den po návšteve Moskvy) tak Putin bombardoval Kyjev..dal jasne najavo čo si myslí o mierovom riešení…všetci by sme si to priali, aby sa rokovalo ale on zatial iba eskaluje napatie…to je to minimum aby sa aspon pri rokovaniach nebojovalo, no on zatial hádzal bomby na civilistov…

  82. Ty,o čom trepeš Ratafak.4-5 mesiacov,dôjde k mierovému rokovaniu,a nebudú obe strany o nič ďalej,ako teraz.USA zavelil,a bude po vojne,lebo budú prezid.volby.Len bude o pár desiatok tisíc ľudí menej na Ukr.a v Rusku.Hyeny pokrytecké.

  83. Ty zas nemas argument tak vytiahnes USA.
    Misiu mas jasnu, snazit sa klamat ludi a pouzivat propagandu z Ruskej nepriatelskej Ambadady.

    Keby si miloval svoju slovensku vlast tak nekolaborujes s nepriatelom a nesiris jeho lzi

  84. Anonym 31. júla 2023, 17:30…USA možu zaveliť kolko chcú, všetko závisí od Rusa…ten útočí, ten zaberá cudzie územie, rabuje, kradne, zamínováva stovky km2 a unáša deti….až s tým skončí tak bude mier…a bodaj by to bolo už dnes, bez dalších obetí…Rus može skončiť dnes a nespoliehať sa na USA

  85. Ratafak a Vladolf,no myslíte si čo chcete,Ukrajina je len obeť, a to už vie každý..

  86. Vladolf ,z psychitrickej liecebne utiekol pacient,skoncila ti vychadzka mas sa vratit,uz ta hladaju debilek.

  87. To zateplenie v strede je super 🤮🤮🤮odpad to bol ešte pred bombou pozrite tie plechové vchodové dvere tam aby boli civil?

  88. A viete kto pustošy Slovensko? ukrajina! Od žobraka aj palicu zoberie.. Kašľať na slovenský ľud hlavne ze sa posielajú milióny na zbrane taky americký systém 🙈🤮

  89. a kto spustošYl teba? neviem, ci to je chyba Sk skolstva, alebo sa takyto magori uz kotite?

  90. Zlá doba 2. augusta 2023, 6:20
    Ukrajina je hrdý, vyše 40 miliónový národ ktorý sa bráni agresii. Nemaj strach, tebe nič nevezmú.
    Áno, milióny im posiela mnoho krajín sveta ako pomoc napadnutému štátu, v súlade s Chartou OSN a s medzinárodným právom.
    Slovensko im dáva len to čo si môže dovoliť, nič navyše.

  91. Mysli umoznuje sa pomoc napadnutej krajine, kedze ruske vojska prekrocili hranice suverenneho statu bez povolenia im vyhlasili vojnu, alebo ako hovoria duchom slabsi „specialna vojenska operacia“

    Taktiez Hlasovanie OSN ti dezinformacne weby asi nezdielali, asi preto sa info k tebe nedostala.

  92. Anonym 2. augusta 2023, 9:54
    Vojenskou pomocou brániacej sa Ukrajine sa napĺňa článok 51 Charty OSN:
    „Ak dôjde k ozbrojenému útoku proti členovi Organizácie Spojených národov, nijaké ustanovenie tejto Charty neprekáža prirodzenému právu na individuálnu alebo kolektívnu sebaobranu, kým Bezpečnostná rada neurobí potrebné opatrenia na zachovanie medzinárodného mieru a bezpečnosti.“

  93. Počas vojny,funguje obojstranná falošná propaganda,sem tam je dobré kliknúť na..t/me/rezident_ua, vždy to ma lepšiu dôveryhodnosť, ako niektoré tu žlčovodné kecy ..

  94. alebo na infovojnu treba kliknut. tam sa clovek dozvje všelijake praudi. a nije tje amerikanske

  95. Anonym 2. augusta 2023, 15:12
    Citoval som presne o čo ide, tak čo ešte mám mať iné na mysli?

  96. Zavesil sem informáciu takmer dva mesiace starú, že protiofenzíva ešte len bude. To, že už dávno prebieha, mu asi ušlo. Možno sa len spoliehal na to, že si nevšimneš dátum. Tak sa robí manipulácia, do psej matere.

  97. Anonym 3. augusta 2023, 9:08
    Presne tak. Treba byť ostražitý, nepriateľ a kolaboranti nikdy nespia.

  98. Vrahovia z vuolstreetu mozu byt so sucasnym vyvojom spokojni.

    4. 2. 2022 bola cena 1 akcie BAE Systems 572 libier. 3. 8. 2023 je cena tej istej akcie 999 libier.

    4. 2. 2022 bola cena 1 akcie Rheinmetall 90 eur. 3. 8. 2023 je cena tej istej akcie 259 eur.

    Dufam, ze aj obyvatelia Ukrajiny maju nakupene akcie tychto firiem, pretoze majitelom tychto firiem sa od zaciatku vojny ocividne dari.

  99. Ruske zbrojovky zvysuju vyrobu preto, lebo Rusko je vo vojne s Ukrajinou. Velka Britania ani Nemecko vo vojne nie su. Na to maju Ukrajincov. A zisky z toho idu do firiem, ktorych hodnota sa zrazu stvornasobila. Bude aj na 100 metrovu jachtu novu.

  100. Vojna je odjakživa dobrý biznis a povojnová obnova ešte lepší. Len dúfam, že po tejto vojne ešte bude čo obnovovať. Tak ako sa teraz šibrinkuje s jadrovou bezpečnosťou, to tu ešte možno nebolo.

  101. Horšie je, že na vojne zarábajú krajiny, ktoré v tom konflikte ani nie sú. Či to už nevadí?

  102. mne viac vadí tá vojna samotná ako to že američan, francúz, brit zarobí na tom že ukrajincom dodá zbrane aby sa mohli brániť agresií….naproti tomu rus či iránec zarábajú na ničení a vraždení…
    nech sa rus spakuje domov a nebude na tom zarábať nikto a ludia nebudú trpieť….asi najlepšie riešenie, nie?

  103. Zdá sa,že v tejto vojne zatiaľ vyhrávajú drony, kde malý dron s 3kg výbušninou zničí tank za niekoľko miliónov dolárov..

  104. Ritter je American a prorusky bloger. Tak ako je vela proruskych aj proukrajinskych blogerov. Faktom vsak je, ze mandat prezidenta Zelenskeho vyprsi 30. marca buduceho roku. Dostanu Ukrajinci buduci rok moznost zvolit si svojho prezidenta, alebo sa budu musiet zmierit s tym, ze demokracia je pre tych na zapad od nich, ale nie pre nich? Kym bude vojna, bude Zelensky. A kym bude Zelensky, tak bude vojna.

  105. Pre „Anonym 4. augusta 2023, 13:23“
    Ty si riadny chudák, uvedomuješ si že Rusi napadli ich, podľa tvojej debilnej logiky Rusi chcú aby Zelensky zotrval ako prezident ? Ach, keby blbosť kvitla…

  106. To je jedno, kto koho napadol. Pytam sa, ci budu volby. Sam som zvedavy, ci ich vypisu. Lebo ludia na Ukrajine budu chciet urcite volit. Bude im to umoznene? Kym bude vojna, bude Zelensky. Kym bude Zelensky, bude vojna. Pochopene?

  107. o tom či bude vojna alebo nie nerozhoduje ten čo so bráni ale ten čo útočí…Zelensky ešte ani nebol vo funkcií a už mu Putin okupoval Krym a Donbass….pre vojnu sú teda omnoho podstatnejšie volby v útočiacom Rusku(ak by boli slobodné) ako na brániacej sa Ukrajine…

  108. Anonym 2. augusta 2023, 10:46
    Prečo sme v 2003 nepomáhali Iraku humanitárnou aj vojenskou podporou keď boli svojvoľne napadnutí agresormi z USA? Irak je členom OSN od 1945. Bola to naša povinnosť pomáhať slabšej krajine napadnutej silnejším agresorom. Či na chartu OSN sa hráme iba vtedy, keď niekoho napadne Rusko alebo nám to nakážu dirigenti spoza oceánu?

  109. Vlado 4. augusta 2023, 14:54
    To je skor otazka na vtedajsich mocipanov. Bolo to bez suhlasu OSN a po rokoch vychadza na povrch, ze to bol pruser a invazia v takom rozsahu nemala opodstatnenie a bola zalozena na klamstvach. Co s tym urobime?

  110. Spominat Janukovyca v roku 2023 to nesvedci o vysokej inteligencii pisatela. A nielen to, samozrejme. To, ze pocas vojny nebudu prezidentske volby, to nie je len ukrajinska specialita. Na Ukrajine sa vypisanie volieb viaze na stanne pravo. Pocas stanneho prava sa volby nevypisuju. Ukrajina predlzuje stanne pravo vzdy v horizonte niekolkych mesiacov. To znamena, ze teoreticky by sa tie volby v marci mohli konat. Ale ci tomu tak bude v situacii, ked to zacina coraz viac pripominat vojnu Iran – Irak s nemeniacou sa frontovou liniou a delostreleckym ostrelovanim sa do nemoty? Nezalezi na tom, koho chcem vidiet na cele Ukrajiny ja. Zalezi na tom, koho chcu za prezidenta obcania Ukrajiny a ja som len vyjadril obavu, ze kym bude pri moci prezident Zelenskyj, tak Ukrajinci mozu na volby zabudnut. To nebude vina Rusov, ak ukrajinske vedenie tie volby nevypise. Som fakt zvedavy, kedy zasa budu moct obcania Ukrajiny volit. To je dost zasadna vec pre demokraciu.

  111. Rusov už poznáme,Ukrajinu ešte nie,voľby? demokracia?Pardon,nie Ukrajinu,ale Ukrajinský režim.Ukrajinci,Rusi,Česi Slováci,sa veľa nelíšia,tak ako aj ostatné národy sveta,ale ich politici,ti už áno.

  112. Anonym 4. augusta 2023, 15:23..no to je dosť absurdné….myslíš že to je teraz ten najvačší ukrajinský problém?…Rus im tam zabíja, bombarduje, rabuje, unáša deti a teba trápi či budú voľby v riadnom termíne aby tí chudáci ukrajinci neprišli o voľby..no tí už prišli o omnoho doležitejšie veci…nech sa rus spakuje z ukrajiny a volby budú načas….
    „To nebude vina Rusov, ak ukrajinske vedenie tie volby nevypise.“ – rusi okupujú cca 15-20% uzemia, ako tam asi tí ukrajinci zabezpečia tie volby? a na zvyšok uzemia može kedykoľvek dopadnúť ruská strela (deje sa to denne) a ty napíšeš že ak nebudú voľby vypísané v marci tak to nebude vina Rusov?….možeš nám teda vysvetliť ako zabezpečíš ich bezpečný a regulárny priebeh v týchto podmienkach?…či ak ruské rakety zasiahnu pár plných volebných miestností tak to bude ok?….ak si taký velký zástanca demokracie a tak ti záleží na tom aby si ukrajinci mohli demokraticky zvoliť prezidenta tak asi chápeš že pri momentálnej situácií je organizovať regulérne a bezpečné volby takmer určite nemožné…

  113. 4. augusta 2023, 15:15
    Na vojnové zločiny neexistuje premlčacia doba. Čiže, ak vie byť EU aj OSN voči Rusku až premotivovane aktívna, čo sa trestania a sankcií týka, je na mieste otázka, prečo sa voči USA nič také nekoná. Medzinárodné právo platí pre všetkých členov OSN rovnako. Dôkazov je viac než dosť. A je to aj dôvod prečo amíci tak zbožňujú Assangea.

  114. Ratafak, načo by boli Ukrajincom voľby, keď o sa o nich rozhoduje niekde inde. Neboj nič, fanklub a financnajstri z USA im nejakého prezidenta vyberú. Investované miliardy nenechajú napospas ľudu 😀

  115. Uz dnes dusevne slabsi spominali USA tam USA hentam? Vidim ze USA vyberaju uz aj prezidenta Ukrajine… 😄

    Dnes asi nabehli datove balicky v chranenej dielni a otroci ruskej ambasady zas trosku pokonspiruju

  116. Ty si samá žlč človeče. Len používaš tých Ukrajincov na ventilovanie tvojich nenávistí.

  117. Vladolf 4. augusta 2023, 15:57
    Samozrejme ako inak. Na čom inom by ste vy liberálny neandertálci frčali. Vlastný názor máte zakázaný, nuž treba bojovať proti všetkým, ktorý sa na nejaký zmohli. Milý môj, trestajte Putina, až tam budú sedieť všetci zmrdi z USA, čo si zákony tiež vyložili podľa seba. A to nespochybníš ani ty, ani iný pro modro-žltý pičus. Ale mám pre teba dobrú správu. Lajnová objednala plnú pi.u vakcín od Phizera. Tak ak si nestihol vašich povinných 45 dávok, neplač, ujde sa ti 😀 Svetu mier a sláma U kravína.

  118. Nie , nazor si vie spravit kazdy., ale ty iba kombinacia nenavisti , netolerancie , frustracie a tipol by som ze aj chudoby.

    Moralny kompas ked v sebe nemas lahko sklznes na cestu nenavisti. Vies alternativou k Putlerovi nieje USA. Respektuj nazory Europy, vyspelych statov.

    Pozri si statistiky, viac dezolatov uz ma tusim len Rumunsko no a samozrejme Rusko ale to uz su sibirake opice z oddelenej civilizacie

  119. Vladolf 4. augusta 2023, 20:51
    Nie, nevie. A to je problém. Vy radi kladiete svoje názory za jediné správne v celej galaxii. Od začiatku sa tu takto správate. Či bola korona, či je vojna, či je hocičo. Len my sme naj… a vy ostatní ste blbí, tak buďte ticho. Nie. Takto svet nefunguje. A nech vás to sere hocijako, stále budem opakovať, nemožno merať dvojakým metrom!!! Akonáhle sa tak činí, svet stráca morálne právo na kritiku.

  120. Dnes sa RuSSko vyjadrilo ze zneskodnili vsetky morske drony.

    Potom sa objavili videa ako to pekne schytala lod fasistov.

    Potom uz RuSSko danu vec nekomentovalo. Este si pockame na odpoved alkoholicky Máši ktorá trošku pokonšpiruje a rozjasá srdcia slovenskym frustratom

  121. Keby tam nespomenul tie jeho hesla, ako picus, nazor, vakcina… ani by sme netusili, ze je to nas milovnik sava.

  122. Boze ako som uz mal byt 20 krat mrtvy po specialnej smrtiacej vakcine.
    Ale ked si ju pichol bunkerdedo z Kremla tak to bolo v pohode…

  123. 4. augusta 2023, 21:02
    Aj tí bez vakcín. A div sa svete, nie sú. No nič. Hýčkajte si aj naďalej komedianta z Kyjeva. To je teraz svetová priorita. A tvárte sa, že existujú len ruské zločiny. Na všetky ostatné už máte výhovoriek viac než dosť.

  124. Opat sa sem nahrnuli dezolati, ktori nerespektuju aktualny narativ schvaleny nasimi ctihodnymi kuratormi.

  125. Ked si zazdielam statistiku umrtnosti ockovani / neockovani , moc budes plakat?
    Cisla a fakty su kladivo na konspiratorov

  126. A čo takto zazdielať vedlajšie účinky. Hmm? Za, ktoré nikto nechce niesť zodpovednosť.

  127. Zazdielaj vedlajsie ucinky pekne rozpisane podla percentualneho vyskytu . Nie nejake odbrucha a z tvojej fantazie . Diki

  128. Úrad vlády SR zaradil do svojho organizačného členenia Odbor pre stabilizáciu a obnovu Ukrajiny.

  129. hm, supy zo západu sa už vrhli na Ukrajinu a už si ju rozdeľujú ….., ale zabudli sa spýtať uja Putina či môžu ….

  130. Anonym 5. augusta 2023, 14:50
    Naozaj hroza vsetky tie udalosti…a co myslis ty, zaplatili uz za to Ukrajinci dostatocne alebo im treba este nalozit? Este tak rok-dva im treba demolovat krajinu? Ved vsetci su to asi vrahovia z Odesy. Musis mat predsa svoj nazor ci nie?

  131. Anonym 14 .50 myslíš, že dodávkami zbraní skrátiš utrpenie tej malej časti dobrých Ukrajincov ???

  132. Anonym 5. augusta 2023, 16:22
    Kto si, Boh? Ked zo 43 milionoveho naroda oznacis za dobrych iba jeho malu cast? Si nikto z maleho mesta a tvoje vyjadrenia to len dosvedcuju. Myslis, ze ak by sa zastavila vojenska pomoc Ukrajine, v tej chvili Rusi prestanu utocit?

  133. Ukrajinci nie sú žiadne neviniatka, na to netreba zabúdať ….netvrdím. Že všetci …Skús si prečítať niečo o banderivcoch …. potom pochopia, teda ak máš čím …

  134. Anonym 6. augusta 2023, 8:55 prečítaj si niečo o domorodcoch – indiánoch , ktorý žili v Severnej Amerike pred príchodom „demokracie“ vtedy ich tam žilo okolo 100 000 000 teraz sa dajú počítať na tisícky …. Takže v porovnaní s týmto vraždením ujo Stalin je iba amatér ….

  135. Anonym 6. augusta 2023, 9:19 – atomove zatial nie, tymi sa „len“ systematicky a opakovane vyhraza.
    Zatial civilistov a ich domy bombarduje a ostreluje konvencnymi zbranami a bombami.

  136. Najprv sa Rusom vysmievajú za zastaralé hrdzavé zbrane, potom lamentujú akú spúšť tými starými zbraňami urobili. Zvláštne.

  137. Anonym 6. augusta 2023, 10:25 – zaujimave je, odkial cerpas taketo nezmysly, dedo?

    Ostrov Nova zem – 30.10.1961 – Car Bomba. V skratke: seizmicke meranie tlakovej vlny sa dalo merat aj po 3 “obehoch” okolo celej zemegule. Oblast totalnej destrukcie 25km, do 100km od epicentra popaleniny 3. stupna, do 900km rozbite okna, 54km od miesta vybuchu lezi mesto Severny.
    Posledny registrovany vybuch v oblasti v roku 1990, dokopy ich bolo 224. Od vtedy ich robia na tajnasa.
    Pre porovnanie bola to 2500krat silnejsia explozia ako Little boy a Fat man(Hirosima, Nagasaki) dokopy. Uroven celosvetovej radiacie sa zvysila o 25%.

    Takze naozaj USA je jedina krajina ktora pouzila “jaderne” zbrane?

  138. Rusko je zhubna rakovina na mape europy a tak sa knej spravat . A metastazy co ma na Slovensku nech idu na nafukovacke do zemliankova po lepsi zivot

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované