back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prvý štvrtok venovaný mládeži a zdravému pohybu prilákal približne dve stovky účastníkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Sereď uviedla svoj prvý Športový štvrtok pre mladých. Na vynovenom ihrisku v Hornom Čepeni sa stretli najmä mladí futbalisti ŠKF Sereď, rodiny s deťmi, mladí z okolia a fanúšikovia zdravého pohybu. Akciu zastrešil koordinátor práce s mládežou mesta Sereď.

Každý štvrtok do konca septembra budú mať mladí v našom meste možnosť tráviť svoj voľný čas zmysluplne a pod záštitou mesta. „Vo štvrtky od 16:00 hod. bude príležitosť sa neformálne stretávať, rekreačne si zašportovať a spoznať nových mladých ľudí. Prvý mládeži a zdravému životnému štýlu smerovaný štvrtok prilákal odhadom dve stovky ľudí. Ďakujem mladým futbalistom z ŠKF Sereď, ktorí svojim tréningovým zápasom spestrili popoludnie a svojimi férovými a priateľskými gestami povzbudili aj ďalších mladých a deti, aby sa aj oni venovali športu,“ vyjadril potešenie nad úspešným štartom série podujatí koordinátor práce s mládežou v Seredi Marek Čulaga. O prvý futbalový výkop sa postarala viceprimátorka Serede, Mária Fačkovcová a brankár A-tímu ŠKF Sereď Mathew Yakubu.

Na ihrisku sa hral nielen férový futbal, pod dohľadom animátoriek si deti aj mládež mohli zahrať bedminton, volejbal, frisbee, zahádzať si na basketbalový kôš, preťahovať sa lanom, preskakovať cez kruhy, alebo len tak bosý behať po kvalitnom a mäkučkom zelenom koberci hornočepeňského ihriska. Mnohí návštevníci si posedeli na okraji ihriska a pozorovali hru detí, stretli sa s priateľmi, porozprávali sa so zástupcami mesta, či s poslancami mestského parlamentu, nadýchali sa čerstvého vzduchu, či potešili sa pohľadom na okolitú prírodu a práve zakvitnuté slnečnice na poliach.

Rozhodne to bol čas, kedy nikto len tak nevysedával. Okrem pohybu, stretnutí ľudí rôznych generácií a ďalších námetov do práce so seredskou mládežou prvý Športový štvrtok priniesol aj otvorenie ihriska v Hornom Čepeni pre verejnosť v prázdninovom režime,“ doplnil Marek Čulaga.

Ihrisko sa tak stalo verejnosti prístupným a zašportovať si na ňom môžete aj vy v čase, kedy sa na ňom nekonajú futbalové tréningy. Treba pritom rešpektovať usmernenia a spoločne sa snažiť uchrániť ihrisko pred akýmkoľvek poškodením a znečistením. Ihrisko je pod neustálym kamerovým dohľadom Mestskej polície Sereď.

Ďalší Športový štvrtok sa uskutoční 3. augusta od 16.00 hod. vo vnútrobloku sídliska na Mlynárskej ulici. Mladí sa môžu tešiť na basketbalový turnaj a ďalšie zaujímavé športy ako frisbee, či bedminton. Popoludie opäť spestrí hudba a možnosť stretnúť sa s ďalšími mladými ľuďmi.

- Článok pokračuje pod reklamou -

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Boli sme tam aj manželkou aj deťmi. Bola to veľmi vydarená akcia a to hlavne preto, že bola perfektne zorganizovaná. Naozaj tam bolo veľa dobrovolníkov, ktorí sa venovali aj tým najmenším deťom. Rozmýšľal som, kde k nim mestský úrad prišiel. Odchádzali sme po ôsmej medzi poslednými, lebo deti nechceli odísť. Pán Čulega ( myslím že to je ten teológ čo sa tu o ňom písalo) to zvládol excelentne. Má naozaj dar na prácu s deťmi. Vďaka patrí samozrejme celému týmu a hlavne primátorovi ktorý prišiel s myšlinkou otvoriť mestské športoviská pre všetkých obyvateľov a aj ju presadil. Konečne aj Čepeň po dlhej dobe ožil.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované