back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kus noci na stanici v Užhorode. Na Slovensku sa za úroveň železničných staníc môžeme len hanbiť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Užhorod, Ukrajina / Vlak z Ľvova do Užhorodu prichádza skoro ráno. Už pred druhou hodinou si sadáme do priestrannej čakárne umiestnenej v pre nás nepredstaviteľnej staničnej budove.

Všetky priestory aj tejto železničnej stanice sú vyložené mramorom v kombinácii s drevom, štýlovo nasvietené a ani niekoľkohodinové čakanie na vlak nie je nepríjemné. Dostatok pohodlných tvarovaných sedačiek z dreva, čisté prostredie, presso stroj, kľud a to všetko v priestoroch, za ktoré by sa nemuselo hanbiť ani divadlo.

Opačne, hanbiť by sa mali železnice na Slovensku. Počas celého nášho pobytu na Ukrajine, totiž nemeškal ani jeden vlak na príchode do cieľovej stanice a už vôbec nie už pri odchode zo stanice východzej. Pri ceste po Slovensku opačne – ani jeden vlak nešiel načas. Ale o tom v samostatnom článku.

O 6.20 ráno nám odchádza autobus do Košíc. Na Ukrajinu sa vrátime onedlho…

   

- Článok pokračuje pod reklamou -

   

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nebyť Rusov ,tak dnes majú hovno a vozia sa sa svojich vychýrených bicykloch značky Ukrajina.

  2. Vdaka Rusku tam maju tak pekne,vtedy sa to vsetko vybudovalo,bojuje sa tam na 5% uzemia ,ale nase a zapadne media skrecia a nariekaju ako by tam bola druha svetova vojna,velmi pekne to vykreslila ceska redaktorka ktora cestovala az na uzemie kde sa bojuje a bola velmi prekvapena ako to tam funguje,ze od skutocnej vojny to ma velmi daleko,ked prisla do ciech hned jej klopala kriminalka na dvere vsetky statusy z facebooku musela stiahnut,len,len sa vyhla vazbe.

  3. Nie, byt Danielom je znakom hluposti.
    A ten debil, co si dal meno lenin, je za troch danielov.

  4. Neviem čo za primitíva tu zneužíva moje meno 19.50,ale ešte väčší sú primitívi tí,ktorí na to hned reagujú. Ste len úbohá chátra !

  5. Takze tu mame uz dvoch D debilov. Vidis, ty si myslel, ze si sam. A ako chces, od teraz vas budeme volat ,, chátra,,.

  6. No a kokotom prijebanci peniaze posielajú začínam plakať nad Slovenským narodom jaky je jebnuty a úbohý na východe búrka rozbije dôchodcom strechy a my im nevieme pomôcť lebo stát je zadlzeny ale keď skurvena pojebane ukrajina tak všetci skáču jak prijebany! Hlavne ze sú Ukrajinci všade po dovolenkách vysmiaty co nebojuju za vlasť potkany Vydr. any 🤢🤮Slovensko sa zabíja same

  7. Mna by zaujímalo preco to tu máme my také všetko schátrané a opravuje sa len to co bolo vybudované za komančov. Napriek tomu ze sme daňovo velmi zaťažená krajina. Napr. Prvý krát vám z výplaty stehnú daň, druhý krát keď si z tej zdanenej výplaty idete nieco kupit znovu platíte dph a ked kupujete palivá alebo alkohol platíte daň z dane – spotrebná daň a dph… tu ma napadá otázka kam vsetky tie dane idú?

  8. Mna by zaujimalo preco nie su rieseni tzv. stanicni boti (bezdaci obyvajuci priestory stanic a ich okolie).

  9. My sme 100 rokov za opicami. Po zomrelom Paskovi z Košíc zostal majetok 2 000 000 000 euro. To je len 1 „náš človek“. Koľko má Fico, Kali, pelle a ďalší??? Tam sú naše diaľnice, nemocnice, stanice…. A ficko vedie volebné prieskumy. Sme nepoučiteľní!!!

  10. Aké môžu byť stanice pod správou ŽSR, keď si ich vtedajší GR Štefan Hlinka pred pár rokmi zabudol na pumpe ruksak s 300 tisíc eurami? Pôvod vysvetlil tak, že ich našiel v dome po mame…
    Buď klamal a bol to úplatok za niečo, alebo bol neschopný manažér, keď si neustrážil svoj majetok 🙂
    Čo potom zverený majetok.

  11. clovek zabuda, ze po vojne sa vlastne budovalo len na uzemiach zssr a ostatok europy chatral, kym sovieti vybudovali vsetko k dokonalosti… preto je teraz taky zretelny rozdiel zivotnej urovne medzi vychodom a zapadom… nepiste hluposti, rusi rabovali kazdy stat vratane toho nasho a na 100% by sme sa mali lepsie, bez nasho clenstva v zssr, ako s nim….

  12. Ukrajina je na tom rovnako biedne ako Rusko..stačí sa pozriet kolko ukrajincov zije a pracuje na SVK a kolko slovakov zije a pracuje na UA..jedna pekna stanica v Užgorode na tom nic nezmeni..

  13. Normalne, ludia „osprostievavaju…“ – ale uplne. Vyzera to tak, ze niektori jedinci uz nie su schopni pochopit ani text doplneny fotografiami. Teda neviem, ako polopate treba pisat texty, aby boli pre kategoriu bezneho cloveka. A to vazne nechcem nikoho urazit,len mi nejdu do hlavy niektore prispevky…

    Takze takto:

    – vybudovana zeleznicna infrastruktura krajiny neznamena, ze bezni ludia maju miliony na uctoch

    – obdobne zeleznicne stanice su nielen po celej Ukrajine (teda okrem tych,ktore uz Putinova Ruska armada zbombardovala), v RF, aleaj v ostatnych krajinach byvaleho ZSSR.

    – zeleznica bola, je a aj zostane najvhodnejsom dopravou pre beznych ludi a tovary na velke vzdialenosti. Za velke vzdialenosti nepovazujeme cestu zo Serede do Trnavy na nakupy – to pre ludi nechapajucich, ze napr. mesto Krivy Tyh je dlhe 136 km, teda od Bratislavy po cca Trenciansku teplu. A to hovorim o jednommeste…

    – zeleznice ponukaju moznost cestovat relativne draho a luxusne, stredne draho, ale aj uplne lacno. V tzv. „plackartnom“ vozni je 54 lehatok. Kazdy cestujuci vie,co veceria „kazdy vo vozni“. Ked vam smrdia nohy, citi to celyvozen. Ked si ulavite, pocuje to cely vozen ludi. Ale cesta zo zapadnej Ukrajiny napr.z uz spomenuteho Uzhorodu krizom cez celu krajinu s prestupom v Kyjeve az na vychod, presnejsie na hranice Rusmiokupovaneho uzemia, trva de facto 3 dni a stoji do 20 Eur. A vlaky idu na cas. Ak teda znovu nezasiahne Rusky Ivan svojimi bombami alebo raketami…

    – stanice a celu infrastrukturu udrzuju.V rozlahlen stanicnej budove je cisto, ludia neosieraju steny ani mramorovu podlahu. Mozno preto, lebo cestuju casto,nechcu cakat v hovnach a maju respekt pred policiou.

    – netvrdim, ze nie je niekde aj spina. Ale u nas je stav opacny – niekde je aj cisto…

    – pri odchode vsetkych vlakov sme si mohli nastavit cas na hodinkach. Uplne a na sekundu presne !!

    Po ceste na Ukrajinu nase zeleznice uz z Bratislavy vypravili vlak o 20 min neskor, na spiatocnej ceste z Kosic o 7 minut neskor. Meskanie u nas v oboch smeroch viac ako pol hodina. Ked som sabavil so sprievodcom, povedal, ze to nie je jeho vec a mozem byt rad,lebo rychlik pred nim meskal 110 minut. Ostuda.

    Ukrajinske zeleznice nas pri troch jazdach pocas vojny doviezli do cielovej stanice o 10 min skor, ako maju prichod podla cestovneho poriadku.

    Uroven cestovania? NEPOROVNATELNA!!

    A to nepisem skusenosti z jednej, ale viac ako 20 navstev Ukrajiny. Inak obdobne tomu je aj v RF. Proste oni chapu vyznam zeleznic pre stat – u nas politici a kompetentni chapu vyznam kradnutia a tunelovania pre seba a svojich ludi…

    Predbehli nas uz aj Rumuni. Ked som na stav upozornoval pred 10, 7, ci 5 rokmi, v diskusii som bol hejtovany poloblaznami nepoznajucimi realitu.

    Dnes sa k nim pridaju pomyleni jedinci a dezolati a prasata schopne napisat, ze nestojim pri cinziaku v Borodjanke, ale v Milexe…

    Jednoducho luza patri na okraj spolocnosti, nie do jej vnutra. Ale to chce snahu mnozstva slusnych a rozumnych ludi,kedze niektori politici – ich vzory, nie su ani o sestak lepsi od nich.

  14. Tak tam nie je ta vojna az tak kruta ked sa tam v pohode cestuje,to je len vela kriku.len ci by ste aj po afganistane,alebo jemene tak cestovali.

  15. Poviem to asi za všetko Ukrajina 🤮🤮🤮🤢🤢🤢🤢🤢fuj aj bola je toho dosť nech ide ten ich prezident v lodickach a v ženských šatách do riti!!!!!!

  16. Ked sa Putin pokakal pri wagnerovej vzbure prezliekol sa do zenskych siat?

    No je to mozne pokákanek

  17. Ako uplnu potupu diktatora Putina.
    Takto hlboko ziadny statnik v historii ruska neklesol aby musel jednat pri vlastizdrade o kompromisoch so sukromnou zoldnierskou skupinou

  18. Mozem suhlasit,ze vlakove stanice maju ukrajinci perfektne,jedno mi hlava neberie ako je mozne,ze na ukrajine je vojna a vlaky nemeskaju ani minutu,u nas vojna nie je a vlaky,stanice ako v praveku a vlak nema problem meskat aj dve hodiny a to neporovnavam dlzku a cas cestovania vlakom na ukrajine,
    Ukrajinci sa vyjadrili aj o nasich nemocniciach,ze su horsie ako lagre,vraj ich nemocnice su na vyssej urovni.

  19. Podľa p. Majka – Normalne, ludia „osprostievavaju…“ a to tvrdí že nechce nikoho urážať. Možno sa mýlim ale ja som v príspevkoch nepostrehol že by niekto tvrdil že tá stanica nieje pekná, čistá že vlaky meškajú a pod. Takže oni text a obrázky pochopili, nespochybňujúto ale diskutujú o niečom inom.

  20. ferino 28. júla 2023, 21:23
    Kolajnice vlastnene statnym molochom ZSR su v tak zlom stave, ze Cesi sa sem boja pustat svoje Leo expresy a Regiojety. Na vela usekoch je preto zavedena tzv.pomala jazda a tam sa da nachytat meskanie. Druhy statny podnik ZS Slovensko co vozi osobne vlaky, ma rusnovy park zastaraly, o zufalej udrzbe v depach ani nehovoriac. Za 700 eur im tam opravovat nebude nikto. Nemaju personal udrzbarsky ani rusnovy. Vlaky odriekaju coraz castejsie. Z mladych uz nikto nechce byt zelezniciar. Teraz odchadzaju postupne posledni odbornici do dochodku. Majko ma pravdu ze zeleznicna doprava je najvhodnejsi typ vozby tovaru aj ludi. Tu na to elity kaslu bohuzial.

  21. Pre predstavu sa treba ist pozriet do Bratislavy na byvale odborne uciliste zelezniciarske na Pantoch v Raci ako dopadlo behom jedneho roka. Bezchybne a funkcne podotykam. Za tak vybavene dielne, ucebne by sa nemuseli hambit najlepsie strojarske firmy sveta, telocvicna bazen a ine… A to sa potom rovna obrazu vsetkeho na SK…

  22. na Ukrajine chodia vlaky rychlejsie, aby ich bolo tazsie zasiahnut, jednoduche 😐 dufam, ze tento koment pouziju ZSR, ako padny dovod meskania 😐

  23. pre poslednych 2 anonymov…nie ako skvele slovensko, so svojou super historiou, plnou zazrakov a momentov urcujucimi slovakov ako moralny kompas ludskej dokonalosti.. to ze ste dementne opice ziapajuce blbosti a ste vymasirovani ruskou propagandou len dokazuje uroven vasej osobnosti a hodnotu ducha..

  24. Zidovska propaganda?
    Myslis zida Zelenskeho ktoreho bunkrovy skrcek byvaly taxikar Putin dosiel denacifikovat?
    Nase dezolé spapaju totalne vsetko co je z Ruskej ambasady.
    Aj biolaboratoria aj vtacich mutantov
    Aj vojenske bezne cvicenie pri hraniciach UA.

    Ako spoznas socku?… Ma rad Rusov

  25. Anonym 12:33,bývalý taxikár bol Baranik,Putin asi ťažko.A Zelenskij,bol bývali herec,ktorý má veľké skúsenosti s prezidentskou funkciou,lebo ju hral v Ukrajinskom seriáli.Takze takto.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované