back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

28 obvinených osôb za neoprávnené stavby bez povolení – domčeky a chatky v chránených územiach pri Bratislave

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie 28 fyzickým osobám pre úmyselný trestný čin ohrozenie a poškodenie životného prostredia.

Obvinenia súvisia s neoprávnenými stavbami na brehu Šulianskeho jazera v obciach Bodíky a Vojka nad Dunajom, okres Dunajská Streda, pričom dotknuté pozemky sa nachádzajú vo viacerých chránených územiach.

Obvinení v inkriminovanej lokalite, ktorá je súčasťou:
➢ Chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy,
➢ európskej sústavy chránených území Natura 2000,
➢ Chráneného vtáčieho územia Dunajské luhy,
➢ medzinárodne významného mokraďového územia, kde sa zároveň nachádzajú biotopy európskeho významu,

neoprávnene a bez akýchkoľvek povolení postavili rôzne stavby ako drevené prístrešky, chatky a domčeky. Takýmto konaním narušili biotopy európskeho významu a pôvodný vzhľad a funkciu chránených území.

Ide o mimoriadne rozsiahle vyšetrovanie, kde sa naďalej preverujú aj ďalšie podozrenia z protiprávnej činnosti, s možnosťou rozšírenia vznesenia obvinenia aj na ďalšie subjekty.

Škoda na životnom prostredí v súčasnosti dosahuje viac ako 51-tisíc eur, ide však len o predbežnú škodu, ktorá sa bude v ďalšom konaní prehodnocovať.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
Polícia upozorňuje občanov a aj podnikateľskú verejnosť, že akékoľvek zásahy do životného prostredia sú prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a v prípade ich porušenia sa vystavujú postihu za takéto konanie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Tie špine zbohatlícke si myslia, že si môžu dovoliť všetko, na čo si len spomenú? Dokedy sa to bude prehliadať a tolerovať? Radšej sa zlegalizujú čierne stavby, ako by sa malo nekompromisne jednať a na ich vlastné náklady stavbu odstrániť a dať pozemok do pôvodného stavu + trest. Žiadne jednanie o vine a treste. To je tiež jedna z kravín v tomto štáte. Potom to tak aj vyzerá. Zobrať buldozér a zrovnať im to so zemou!

  2. Tých chráni pamiatkový úrad, Boli by diskriminovaní. Ale aj títo zbohatlíci si dovoľujú to, čo si obyčajný občan dovoliť nemôže a nič sa s tým nerobí. Zákon by mal platiť pre všetkých rovnako. Alebo pre každú skupinu je vytvorený iný?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované