back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pripravte si fotoaparáty! EEA vyhlasuje fotografickú súťaž ZeroWaste PIX 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

SAŽP |MM| Európska environmentálna agentúra (EEA) vyzýva zanietených fotografov z celej Európy, aby zachytili modely výroby a spotreby, návyky a správanie v našom každodennom živote, a to tak dobré, teda udržateľné, ako aj menej dobré, ktoré udržateľné nie sú. Tohtoročná fotografická súťaž Európskej EEA s názvom ZeroWaste PIX nás všetkých vyzýva, aby sme sa zamysleli nad aktuálnym moderným spôsobom života.

Cieľom súťaže ZeroWaste PIX je zvýšiť povedomie a inšpirovať k zmene prostredníctvom fotografií, či už ide o snímky tovární, skládok alebo komunitných záhrad, v ktorých sa ľudia stretávajú so spoločným cieľom. Výrobné systémy a modely spotreby sú zásadnými aspektmi nášho hospodárstva a živobytia. Vďaka priemyselnej výrobe si ako spotrebitelia užívame mnohé vymoženosti a výhody, ktoré zvyšujú kvalitu nášho života. Sme si však vedomí aj toho, že na to dopláca naše životné prostredie a čoraz viac to negatívne vplýva i na naše vlastné zdravie a blahobyt. Naše systémy výroby a spotreby vedú k zvýšenému znečisteniu a neúnavnej ťažbe zdrojov, čo spôsobuje degradáciu našej prírody a stratu biodiverzity.

Účastníci sa môžu so svojimi fotografiami prihlásiť do týchto štyroch kategórií: 1. Obehové a inteligentné, 2. Ekologické životné štýly, 3. Nehospodárna výroba, 4. Spotrebná mánia.

Víťazi jednotlivých kategórií získajú finančnú odmenu vo výške 1 000 EUR. Ďalšie ceny sa udeľujú za najlepší príspevok z radov mládeže, ako aj za najobľúbenejšiu fotografiu, ktorú vyberie verejnosť hlasovaním online. Účastníci môžu svoje fotografie posielať do utorka 3. októbra 2023. Víťazné príspevky budú oznámené 10. novembra 2023.

Pred zapojením sa do súťaže si pozorne prečítajte pravidlá a podmienky. Ďalšie informácie k súťaži nájdete na webovej stránke EEA .

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované