back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prezidentka ratifikovala protokol k Dohovoru proti mučeniu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala v utorok 4. júla 2023 opčný protokol k Dohovoru proti mučeniu a inému krutému, neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestaniu.

Cieľom opčného protokolu je zaviesť systém pravidelných návštev vykonávaných nezávislými medzinárodnými a národnými orgánmi na miestach, kde sú ľudia pozbavení osobnej slobody. Zavádza dvojzložkový systém prevencie zlého zaobchádzania. Okrem systému zriadeného na medzinárodnej úrovni zaväzuje protokol zmluvné štáty zaviesť tzv. národný preventívny mechanizmus. Návrh legislatívnych opatrení je upravený v novele zákona o verejnom ochrancovi práv, ktorú už odobrila vláda i parlament. Verejný ochranca práv, komisár pre deti a komisár pre osoby so zdravotným postihnutím budú môcť vykonávať systematické návštevy miest, kde sa nachádzajú osoby obmedzené na osobnej slobode, a zisťovať, ako sa s nimi zaobchádza.

zdroj: prezident.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. no super,tak obmedzenych na slobode,vrahov nasilnikov budeme pekne cicikat,kurva prasiva,zase si grazolv bude zastavat,keby chcela este 100kg pribrat,prasina bravcova cerviva.

  2. Podpisom dokázala aké hovädo bol človek a stále je. Aj špinavá cirkev mučila a upalovala aj kňazov. Nech žije Ján Hus.

  3. Ale prosím Vás. Toto vážne ? Človek čo má viac fotiek s americkými predstavitelmi ako so slovenskými občanmi ide niečo hovoriť o mučeniu ?
    Za celé svoje obdobie ani jeden krát nespomenula slovo „Guantánamo“ a porušovanie ľudských práv. Keby slovo mučenie malo niečo vystihovať tak je to Guantánamo.

    Podala táto osoba len jeden krát odmietavý postoj na túto americkú mučiarensku základňu ?

    Neskutočné falošná žena.

  4. ano v uplnom poriadku,stotoznuju sa s nazorom a ako vidim ani jeden pozitivny komentar ani v tomto mediu,myslim,ze ty budes nejaky vadny.

  5. ale to neznamena, ze nie si blby idiot a ostatni s tebou. Takze nie, on nemusi byt vadny.

  6. Uz je tu ten potkan prasivy zelensky,zuza uz ho cmula pod stolom,prisiel zobrat euraky ,spinavec ukrajinsky,cakame ho v seredi,nech si pride po matros.ako to,ze nas majko neinformuje,ze ma prist taka dolezita navsteva.

  7. Áno je to chlapák ten 168 cm a 69 kg mužík. Dokonca by dokázal roztrhať aj papier.

    No nabudúce nezabudni podotknúť že aj Dzurinda je chlapák a je to tiež chodiaca smrtiaca zbraň 🤣

  8. Co by som sa posral?20rokov trenujem bojove sporty,toho trpaslika by som cicinou zrazil,ved je to fetos maly.

  9. Kua, ty musis byt frajer. Cicinou zrazas trpaslikov. A mama ta pri tom drzi za ruku?

  10. Zavids co,ty nevies ani ratlika od seba odohnat,co sa bojis,tvoje bojisko je klavesnica a vedra zbytocnych slov,fyzicka kondicia 0 bodov,v posteli si tiez len taka omacka nudna.pisat o 5:16h ty musis mat tazky zivot,alebo si mierne na hlavu.

  11. Pre : pre 5,16.
    Správne píšeš. Ja uznávam každého čo niečo ovláda,to je fuk či je to ohľadom športu,nejakého remesla alebo umenia. A lump má takúto vlastnosť.
    Ale to nedonosené hovno 5,16 dokáže jedine ťukať do klávesnice a to nie je hodné ani toho aby som sa mu vykadil na hlavu. Netreba sa zaoberať takým odpadom. Nie že to je padnuté na hlavu,ale aj osamotené bez kamarátov a preto sedí iba pri PC a rýpe kde sa dá. Takýmto spôsobom ukľudňuje svoje úbohé ego.
    Duševný chudák !

  12. A to ty, ty tupe hovado musis vediet. Ved hovna su vo vasej rodine varene pecene. Takze v odpade si doma. Zasraty luzer.

  13. Tato sliepka dostala necakanu otazku a tak to aj dopadlo. Je to proste sliepka a omyl na čele statu.
    Zelenskemu na otazku ci a kde mame vodnu elektraren odpovedala ze mame vo Vojanoch. Uz deti vedia ze Gabčíkovo. Ale sliepka povie ze vo Vojanoch. 😂

  14. Sa ukazala ta pica tupa palacova,ze ma zas v tej kotrbe dobre nasrate,ma to vobec zakladnu skolu,ze vajany?som z gauca padol,ze prezidentka,jedine v osobitnej skole.len dobru cicinu jej dat do tej sprostej paule nech radsej ticho.

  15. Boh ochranuj Slovensko pred telcami typu Uhriky, Mazureky a Kotleby. Po Ficovi je to skutocna pliaga cislo 2, ktora realne ohrozuje nasu krajinu. Prispevok 22:21 je zrkadlo inteligencie tychto zaostalych, nevzdelanych dezolatov.

  16. Charakteristicky znak progresivizmu je pouzivanie viacerych metrov pre hodnotenie skutkov. Teda doslova co je dovolene bohovi, nie je dovolene volovi a pod… Prakticky priklad: Seresovec moze urazat, vyhrazat sa, hanobit pretoze ma tie spravne trendove nazory. To iste tzv. dezolat alebo nepohodlny nesmie a je vzaty do vazby 😛

  17. alban ona nie je ani smetiarka,to jej mecenáš čo vlastní všetky naše médiá dal natočiť iba taký krátky šot,akože aká je ona chytrá… a aj to smetisko iba previezli na iné miesto ! Ona s tým nemala nič spoločné,lebo až tak daleko jej rozum nesiaha !
    bony krásny postreh !
    A tamtomu bulovi sprostému 23:16 želám aby sa ním menovaní dostali k moci a vyprášili mu kožuch !!! Palicou.

  18. Pozeral som ako sa Zelensky pytal prezidentky ako sa vola nasa vodna elektraren,zadrela,ze Vajany,potom sa pytal ci mame jadrovu elektraren a ako sa vola? prezidentka onemela chvilu ticho,Zelensky sa s uskrnom pyta: neviete? zabudli ste. Je to blamaz a hanba na slovakov,mozu si mysliet aka sme banda hlupakov.aka prezidentka taki narod,odtialto len rychlo utekat,tu nas necaka nic dobre.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované